Uterus septum (rahim içi perde) ameliyatı olanlar...!

448166"]Merhabalar
Ben 2 yıllık evliyim pko hastasıyım 1 yıldır progestan kullanıyorum klomen ve femara kullandım bi işe yaramadı 16 haziranda hsg çekildi tüplerim açık ama rahimde perde olduğunu öğrendim Zeynep Kamil hastanesini önerdiler perşembe gününe randevu aldım çok korkuyorum hem operasyondan hemde sonrasından sanki hiç bebek sahibi olamicam korkusuna kapıldım
Ben de aynı durumdayım canım aynı korkuyu yaşıyorum ama artık kafamdaki o cevapsız mutsuzluk veren sorulardan sıkıldım ve kadere Allaha bıraktım inşallah bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip eder hem bu kadar sıkıntı halinde de çocuk yapmak zor diyorlar ben de adetimi bekliyorum mr çekilecek eğer septum kesinleşirse hemen ameliyat günümü ayarlıycam ameliyattan korkmuyorum çünkü dikişsiz ve basitmiş hemen iyileşip denemeye devam etmek istiyorum bir de septum varken hamilelik çok tehlikeli durumlara girebiliyormuş aylardır deniyoruz olmuyor belki Allah bu çileyi çekmemem için nasip etmiyordur diye kendimi teselli ediyorum kimi insanın dışında doğumsal anormallik olur bizim de rahmimizde şükür ki düzeltilebilen bir durum burdan birbirimize destek olalım çünkü bu korkuları yaşamayanlar anlayamıyor bizi[/QUOTE]
Ben zaten rabbime teslim ettim kendimi ama yinede psikolojik olarak çökürsun ister istemez yarın kesinleşicek herşey bakalım dediğin gibi dermansız dert değil çok şükürki zorlu bir süreç sadece

Merhaba kizlar hamile kalamadim bu ay, dun kontrol amacli tekrar histeroskopi yapildi ve artik calismalara baslayabilirmisim rahimim duzelmis perde falan kalmamis ☺ hamile kalirsam yazarim buraya, paylasimim her durack, arkadaslara umut olur belki, kimse korkmasin bu ameliyattan, ki benim perde ileri dereceydi, cok derin ve cok kalindi anca 2 ameliyatla aldilar.. artik bu dertten kurtuldum onumdeki engeller kalkti ☺ perdesiz bir rahimim var cok sukur :)
herkese bol sanslar simdiden. allahim yardimciniz olsun... son olarak tedavinizi olmadan sakin hamile kalmayin perdeli rahim ile saglikli dogum yapmak cok zor, oldugum ameliyatlar cok kolay gozunuzde buyutmeyin okadar :) opuyorum hepinizi
Hadi hayırlı olsun darısı bizim ve bizim gibi olanların başına inşaAllah

Merhabalar
Ben 2 yıllık evliyim pko hastasıyım 1 yıldır progestan kullanıyorum klomen ve femara kullandım bi işe yaramadı 16 haziranda hsg çekildi tüplerim açık ama rahimde perde olduğunu öğrendim Zeynep Kamil hastanesini önerdiler perşembe gününe randevu aldım çok korkuyorum hem operasyondan hemde sonrasından sanki hiç bebek sahibi olamicam korkusuna kapıldım
canım nasılsın? Perşembe gününe randevu aldım demişsin gittin mi operasyon mu geçirdin?

canım nasılsın? Perşembe gününe randevu aldım demişsin gittin mi operasyon mu geçirdin?
Evet canım gittim doktor hemen alalım dedi işlemlerimi yaptırdım adetimi bekliyorum 1.günü gidip gün alıcam ama bende bu ay şöyle bişey oldu benim normalde yarın hastalanmam gerek ama ben haziranın 29 unda 3 gün lekelenme yaşadım ameliyat için yapılan testlerdede beta hcg <1.20 çıktı yani hamile değilim şimdi bekliyorum bakalım ama nedense çok korkuyorum ben ya

Evet canım gittim doktor hemen alalım dedi işlemlerimi yaptırdım adetimi bekliyorum 1.günü gidip gün alıcam ama bende bu ay şöyle bişey oldu benim normalde yarın hastalanmam gerek ama ben haziranın 29 unda 3 gün lekelenme yaşadım ameliyat için yapılan testlerdede beta hcg <1.20 çıktı yani hamile değilim şimdi bekliyorum bakalım ama nedense çok korkuyorum ben ya
benim de adetimin son günü yarın pelvik mr çekilecek ertesi gün de doktor operasyon gerekli mi diye karar verecek bu operasyon adet sonrası kaç gün içinde yapılmalı eğer yapalım derse doktor düşünmeden hemen yaptırmak istiyorum önümüzdeki aya kalırsa bir ay ben kafamda neler kurarım korkmama fırsat kalmadan olsam ne iyi olur ama şuan bile yarın ne çıkacak diye karnıma ağrılar giriyor sen olmuşsundur diye sormak istedim yüreklenirim biraz diye o zaman ikimiz de beklemedeyiz şimdilik eğer bi gelişme olursa buradan yazabilirsen çok sevinirim canım geçmiş olsun şimdiden

İkinizde hemen ameliyatlarinizi olup bebis calismalariniza baslayin :) benim tedavim bitti. Adetliyim ciktiktan sonra baslicm calismalara :)

evet senden de güzel haberler bekliyoruz bize umut olmalısın :))

Kisa zamanda guzel haberlerle donerim insallah :) Tedavi surecim cok kotuydu , psikolojikmen cok kotuydum , bide ben ayni ameliyati iki kere oldum duzelecekmi korkusu beni bitirmisti. Cok sukur ki artik perdesiz bir rahmim var :)

benim de adetimin son günü yarın pelvik mr çekilecek ertesi gün de doktor operasyon gerekli mi diye karar verecek bu operasyon adet sonrası kaç gün içinde yapılmalı eğer yapalım derse doktor düşünmeden hemen yaptırmak istiyorum önümüzdeki aya kalırsa bir ay ben kafamda neler kurarım korkmama fırsat kalmadan olsam ne iyi olur ama şuan bile yarın ne çıkacak diye karnıma ağrılar giriyor sen olmuşsundur diye sormak istedim yüreklenirim biraz diye o zaman ikimiz de beklemedeyiz şimdilik eğer bi gelişme olursa buradan yazabilirsen çok sevinirim canım geçmiş olsun şimdiden
Canım beklemeden ol derim çünkü ben şu anda gün belli olmadığı için acayip stresliyim ve kafamda kurup duruyorum bende adetimi bekliyorum işte ameliyat günüm kesinleşsin die gelişmelerden haberdar edelim birbirimizi

kızlar dün mr sonucum çıktı septum ya da çift rahim yokmuş temiz rahmim sadece küçük bir myom var o da önemli değil dedi doktor meğer sağa yatıkmış şekli rahmimin o yüzden gittiğim bütün doktorlar ultrasonda yanılmış artık yumurtlama takibi yapıcak doktor bir de eşime bakılacak inşallah gerek kalmaz bu ay hamile kalırım inşallah hepimiz bir an önce bebişlerimize kavuşuruz

kızlar dün mr sonucum çıktı septum ya da çift rahim yokmuş temiz rahmim sadece küçük bir myom var o da önemli değil dedi doktor meğer sağa yatıkmış şekli rahmimin o yüzden gittiğim bütün doktorlar ultrasonda yanılmış artık yumurtlama takibi yapıcak doktor bir de eşime bakılacak inşallah gerek kalmaz bu ay hamile kalırım inşallah hepimiz bir an önce bebişlerimize kavuşuruz
Canım çok sevindim senin adına geçmiş olsun bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inş.en kısa zamanda bende hala hastalanmadım

Merhabalar ben adet olup ameliyat tarihimi alayım diye beklerken hamile olduğumu öğrendim napıcam peki ben şimdi bebek düşecekmi yani perde yüzünden :KK43:((

Kızlar yardımcı olurmu bilmiorm ama bnde iki hafta çnce ameliyat olsum hem laparoskopi hem histeroskopi bnm rahimde kalp şeklindeymş bebek olması zor dedi hemen oldm bnde göbekten ve yandan bi bıçak kesiği kadr delik açıp ameliyat etti iyikide olmşm çk şükür rahime gden bütün yollar tıkalıymş polipler varmş be o perdeyide almşlar bu arada et benide çıkarmş rahimde onlarıda almş yani ii geçti dedi amliyatm iyikde olmşm vakit kaybetmyin deri

Merhabalar ben adet olup ameliyat tarihimi alayım diye beklerken hamile olduğumu öğrendim napıcam peki ben şimdi bebek düşecekmi yani perde yüzünden :KK43:((
Ilerleyen aylarda dusme riski var ama senin cok dikkat etmen gerekli kendine kipirdamadan yaticaksin doktor muhtemelen bi ilac vercek sana gerisi kader kismet. Bu sekilde 28-30 haftaalara kadar gelebiliyomus bebek. Senin perdenin derinligi konusunda pek fikrim yok tabi ama iki doktordan cift rahimli hastanin bile bu sekilde saglikli bebek dogurdugunu duymustum insallah sana da kismet olur

Merhaba arkadaslar 3 senedir bebek istiyoruz gecen ay doktorumu degistirdim ve bana cift rahim oldugunu soyledi. Istanbul Atasehir memorial Doc. Dr Cem Demirel e yonlendirdi 13 temmuzda ameliyat oldum sadece PERDe varmis ve rahim agzini neredeyse tamamen kapatmis dedi cem bey. Ameliyata korkarak girdim ama korkacak bisey yokmus agrim sizim hic olmadi 1 saat ameliyatim surmus yarim saattede kendime gelmisim:) hastaneden 1 saat sonra taburcu oldum. 9 gun kanamam oldu. Suan akintim oluyor oda vajendeki dikislerim erimesinsen sebepmis. 25gun iliski yasak. Hamile kalirsam rahim.agzina dikis atilabilir dedi cem bey. Calismalar icin agustos ayini bekliyoruz ☺ hepinize sevgiler.... :KK36:

Ilerleyen aylarda dusme riski var ama senin cok dikkat etmen gerekli kendine kipirdamadan yaticaksin doktor muhtemelen bi ilac vercek sana gerisi kader kismet. Bu sekilde 28-30 haftaalara kadar gelebiliyomus bebek. Senin perdenin derinligi konusunda pek fikrim yok tabi ama iki doktordan cift rahimli hastanin bile bu sekilde saglikli bebek dogurdugunu duymustum insallah sana da kismet olur
Perdeden korkarken dış gebelik olabileceğini öğrenince yıkıldım :KK43: doktora gittik kese görünmedi haftaya cumartesi tekrar gidicez ama bence dış gebelik daha biri bitmeden bir diğeri başlıyo artık perişan oldum yani :KK43:

Perdeden korkarken dış gebelik olabileceğini öğrenince yıkıldım :KK43: doktora gittik kese görünmedi haftaya cumartesi tekrar gidicez ama bence dış gebelik daha biri bitmeden bir diğeri başlıyo artık perişan oldum yani :KK43:
sen için rahat tut benim kesem 6. haftaya kadar görünmemişti seninki kaç haftalık bilemiyorum ama doktorlar cok aceleci panik yapma bol bol dinlen inşallah iyi sonuçlar alırsın

sen için rahat tut benim kesem 6. haftaya kadar görünmemişti seninki kaç haftalık bilemiyorum ama doktorlar cok aceleci panik yapma bol bol dinlen inşallah iyi sonuçlar alırsın
Hiç rahat olamıyorum ya gerçekten çok stresliyim haftaya cumartesi gidicem ve o güne kadar nasıl dayanıcam bilmyrm ben en son 7 haziranda adet oldum ama 29 haziranda 3 gün lekelenme yaşadım 7 hazirana bakarsak 6 haftalık olması lazım ama kese yok o zaman kesin dış gbelik işte :KK43:

Hiç rahat olamıyorum ya gerçekten çok stresliyim haftaya cumartesi gidicem ve o güne kadar nasıl dayanıcam bilmyrm ben en son 7 haziranda adet oldum ama 29 haziranda 3 gün lekelenme yaşadım 7 hazirana bakarsak 6 haftalık olması lazım ama kese yok o zaman kesin dış gbelik işte :KK43:
7 hazirana göre 7 haftalık 29 hazirana bakarsan daha 4 haftalık bhcg değerin nasilki iki günde bir ol tur haftaya kadar bekleme iki günde bir iki katına kadar artiyosa şimdilik normaldir gerisini bilemeyiz zaten.

X