• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÜŞÜYORUM

smileyy

çok cahilsin keşke ölsen canım :)
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2013
1.598
906
323
evet kızlar çok üşüyorum yaz yada kış fark etmez el ve ayaklarım çok soğuk hatta buz gibi kışın daha kötü donuyorum resmen kansızlık vitaminsizlik var ilaç kullanmamam rağmen değerler yükseliyor ama üşümeme geçmiyor kat kat giyniyorum ama faydası yok donuyorum ayaklarım buz gibi olduğu için regl günümde sancıdan kıvranıyorum önerisi olan var mı ne iyi gelir sorun bumu diyeceksiniz ama geceleri bile yatağıma su tulumu koyuyorum uyurken ama gene ısınamıyorum kısacası donuyorum :KK34::KK34:

Bendede anemi var. Hele bide hamileliğimde durduğu yerde durmaz sürekli serum bağlarlar biraz zaman geçer tekrar düşer:mad:
Ama madem yükseliyorsa kanın üşümenin sebebi başka bişey olmalı.
Bitkisel bişeyler denedinmi, ben çörekotu yağı kullanırım kışları kızımla birlikte, mis gibi geçiriyoruz kışı:21:

kansızlıktandır. ben de böyleyim. pekmez falan diyorlar ama ben içemiyorum.çözüm bulamadım.

özellikle ayaklarım yaz kış donar. sırf bu yüzden kışlık ayakkabılarımı 1 numara büyük almak zorunda kalıyorum malum 3 kat çorap :KK45:

konuyu takip edicem:KK51:

Bendede anemi var. Hele bide hamileliğimde durduğu yerde durmaz sürekli serum bağlarlar biraz zaman geçer tekrar düşer:mad:
Ama madem yükseliyorsa kanın üşümenin sebebi başka bişey olmalı.
Bitkisel bişeyler denedinmi, ben çörekotu yağı kullanırım kışları kızımla birlikte, mis gibi geçiriyoruz kışı:21:
kullanmadım kat kat giymekten bıktım şuan üstümde 4 kat kıyafet var ama buz gibiyim üşümekten hasta oluyorum sürekli :mad::mad:

kansızlıktandır. ben de böyleyim. pekmez falan diyorlar ama ben içemiyorum.çözüm bulamadım.

özellikle ayaklarım yaz kış donar. sırf bu yüzden kışlık ayakkabılarımı 1 numara büyük almak zorunda kalıyorum malum 3 kat çorap :KK45:

konuyu takip edicem:KK51:
aynen batik giydim ayağıma ayakkabılarım sağlam dünya kadar para verip alıyorum sıcak tutsun diye sonuç çıpğlak ayakla geziyor gibi soğuk :mad::mad:

Bulabilirsen angora kazak al ayağındada yün çorap olsun

Vay kansız :KK53: şaka bi yana bende kansızım
Kansızlık önemli, çözmeye bak
Ben sallamıyodum aman zaten ne yaparsam yapayım kansızım gibi
Hamilelikte günümü gördüm , değerler 7 ye inince demir hapı bile kar etmeyince 10 kallavi iğneyi yedim
Yoksa masada kalabilirmişim
Ürkünçlü anlattım ki şimdiden çaresine bak

Kırmızı pancarı alışkanlık edin salatalarına at
Pekmez ye mümkünse keçi boynuzu
Bi de bi kan ver, güncel ilaç yazdır kendine

Ani ısı değişimlerinden uzak durmaya çalış, hani bi odayı çok sıcak yapıp diğer odalar serin olmasın. Vitamin mutlaka kullan, pharmaton iyidir ama fiyat olarak bütçeni de aşabilir.

Kan çoğaltan ne varsa ye, kuru meyvelerden faydalanabilirsin. Kırmızı meyve bu mevsimde zor, ama kuruları da var mesela böğürtlen kurusu çoğu markette veya kuruyemişçide var. İştahını da açmaz.

Vay kansız :KK53: şaka bi yana bende kansızım
Kansızlık önemli, çözmeye bak
Ben sallamıyodum aman zaten ne yaparsam yapayım kansızım gibi
Hamilelikte günümü gördüm , değerler 7 ye inince demir hapı bile kar etmeyince 10 kallavi iğneyi yedim
Yoksa masada kalabilirmişim
Ürkünçlü anlattım ki şimdiden çaresine bak

Kırmızı pancarı alışkanlık edin salatalarına at
Pekmez ye mümkünse keçi boynuzu
Bi de bi kan ver, güncel ilaç yazdır kendine
sürekli veriyorum düşük ilaç kullanıyorum yükseliyor ama gene üşüyorum bi ara ileri boyutta vardı baş dönmesi yaptı ayağa kalkamaz hale geldim

bende çok üşürüm. kaç kere hastanede tahliller falan yaptırdım. ne kansızlık ne de vitaminsizlik var. yıllardır kat kat giyinmekten robot gibi geziyorum, hatta bir işim olmadıkça evden çıkmam.
kendi çözümlerim;
lastikli likralı ince soğuk tutan elbise almam, nerde pamuklu yünlü polarlı giyecekler var ondan alırım.
çok üşürsem diye anane süveterlerim var, evde kimse görmeden giyerim.
ev botu giymeden evde dolaşmam. hatta giyilebilir battaniye bulduğum anda alıcam.
sık aralıklarla çay kahve ve hazır çorba içerim, içim ısınır.
hareketsiz kalmamaya dikkat ederim. hareketsizlikte üşütüyor. en azından mutfağa gidip gelirim devamlı.
internette geçen sene el ısıtan hediyelikler gördüm ama stokları bitti. bulursam ondanda almak istiyorum :)

O halde kan iğneleri yazacak sana doktor, yediğimiz o yeşilliklerdede pek vitamin yokmuş ,60 yıl kadar öncesi varmış ,topraklarda bozuldu tabi en çnmeli etken kırmızı et yemek haşlaması, ama oda bütçeyi zorluyor
neler alamadı ki gene fayda yok sıçak tutusun diye kıyafetlere ayakkabılara dünya kadar para yatırıyorum yeterki ısınayım

Ani ısı değişimlerinden uzak durmaya çalış, hani bi odayı çok sıcak yapıp diğer odalar serin olmasın. Vitamin mutlaka kullan, pharmaton iyidir ama fiyat olarak bütçeni de aşabilir.

Kan çoğaltan ne varsa ye, kuru meyvelerden faydalanabilirsin. Kırmızı meyve bu mevsimde zor, ama kuruları da var mesela böğürtlen kurusu çoğu markette veya kuruyemişçide var. İştahını da açmaz.
evin ısıları sabit genel üşüme sıcak ortamda bile üşüyorum ben çok meyve tüketirim bende faydası olmuyor

O halde kan iğneleri yazacak sana doktor, yediğimiz o yeşilliklerdede pek vitamin yokmuş ,60 yıl kadar öncesi varmış ,topraklarda bozuldu tabi en çnmeli etken kırmızı et yemek haşlaması, ama oda bütçeyi zorluyor
sorun orda et balık pek yemiyorum olsada olur olmasada olur et benim için

Aynı bende öyleydim düzenli kansızlık hapı iğne aradada kan verildi diyetisyen bile ayarladı hastane anemi hastasıyım hiçbirşey fayda etmezdi yediğim keçi boynuzu pekmezler takiiii ıraklı bir arkadaşım bol bol kırmızı mercimek çorbası nohut kurufasulye ye dedi aynen uyguladım değerlerimde yükselme oldu artık üşümem yok acayip üşürdüm titremekden dişlerim birbirine çarpardı banyoda fazla kalamam bayılırdım pazarlarda marketlerde çok bayıldığımı bilirim hepsinden kurtuldum sadece regl öncesi baş ağrım başlıyor bittikden 2 gün sonra geçiyor felaket birşey ot gibi yaşıyorum resmen hayatın hiç tadı tuzu olmuyor o sürede yinede eskisinden iyiyim

bende çok üşürüm. kaç kere hastanede tahliller falan yaptırdım. ne kansızlık ne de vitaminsizlik var. yıllardır kat kat giyinmekten robot gibi geziyorum, hatta bir işim olmadıkça evden çıkmam.
kendi çözümlerim;
lastikli likralı ince soğuk tutan elbise almam, nerde pamuklu yünlü polarlı giyecekler var ondan alırım.
çok üşürsem diye anane süveterlerim var, evde kimse görmeden giyerim.
ev botu giymeden evde dolaşmam. hatta giyilebilir battaniye bulduğum anda alıcam.
sık aralıklarla çay kahve ve hazır çorba içerim, içim ısınır.
hareketsiz kalmamaya dikkat ederim. hareketsizlikte üşütüyor. en azından mutfağa gidip gelirim devamlı.
internette geçen sene el ısıtan hediyelikler gördüm ama stokları bitti. bulursam ondanda almak istiyorum :)
4 kat var üsütümde şuan kat kat giyinmekten bıktım artık ya işe bile artık su torbası getirdim soğdukça ısıtıyorum :KK69::KK69: kazaklar süveterler kalın iplerden ördürüyorum duba gibi geziyorum resmen ama gene buz ne buz

Aynı bende öyleydim düzenli kansızlık hapı iğne aradada kan verildi diyetisyen bile ayarladı hastane anemi hastasıyım hiçbirşey fayda etmezdi yediğim keçi boynuzu pekmezler takiiii ıraklı bir arkadaşım bol bol kırmızı mercimek çorbası nohut kurufasulye ye dedi aynen uyguladım değerlerimde yükselme oldu artık üşümem yok acayip üşürdüm titremekden dişlerim birbirine çarpardı banyoda fazla kalamam bayılırdım pazarlarda marketlerde çok bayıldığımı bilirim hepsinden kurtuldum sadece regl öncesi baş ağrım başlıyor bittikden 2 gün sonra geçiyor felaket birşey ot gibi yaşıyorum resmen hayatın hiç tadı tuzu olmuyor o sürede yinede eskisinden iyiyim
bende va rhem kanszılık hem vitaminsizlik ilaç kullanıyorum ama geçmiyor şuan bile ellerim donmaktan yazıları zor yazıyorum

Back