• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üstüne görmüş olabilir miyim?

Evet demogiji falan adina ne derseniz deyin, ama olayin benim ile zerre alakasi yok!
Bunu infaz ay pardon demogoji yaptim yine, kurtaj ile alınacak bebege anlatin siz.
19 yasinda, ogrenci, genç, birey yetistirecek yeterliligi yok tamamda o halti yemeye gelince özgür bir kadın mı oluyor?
Yeterince zor bir hayati olan bir kizcagiz ise elin bes para etmez serserisi ile her halti yiyip bir cana kiymamayida bilecek.
Demogoji ha ? Al sana demogoji.
Cana kiymak diyip duruyorsunuz da, anne karnindaki 10 haftadan kucuk bir embriyoyla bir insani bir tutamazsiniz. Ayni sey degil ki kurtaj denen bir sey var, ve evet sizin sandiginizin aksine cinayet sayilmiyor.

Evet demogiji falan adina ne derseniz deyin, ama olayin benim ile zerre alakasi yok!
Bunu infaz ay pardon demogoji yaptim yine, kurtaj ile alınacak bebege anlatin siz.
19 yasinda, ogrenci, genç, birey yetistirecek yeterliligi yok tamamda o halti yemeye gelince özgür bir kadın mı oluyor?
Yeterince zor bir hayati olan bir kizcagiz ise elin bes para etmez serserisi ile her halti yiyip bir cana kiymamayida bilecek.
Yemiş işte bir halt, zira korunmuş ama hamile kalmış, kötü şans. Bakacak durumum da yok, kendine zor bakıyom diyor. Siz ne öneriyorsunuz aldırmayıpda napsın şimdi!!!

8 hafta 5 gunluk gozukuyo zaten. Kurtajada bi aciklik getireyim. Bebegi normal yoldan dusurmek daha saglikli. Kurtajda parca parca alindigi icin bebek icerde parca kalma ihtimali oldugunda tekrar gebe kalmak vs skntili diye biliyorum. Cok buyuk parca olursa zaten birsekilde farkina varilir diye biliyorum.

Vajinadan dusurme yani..bazen adet sokturucu kullaniolar bebek dusuyor. Yanlislikla icende var bunu hamile oldugunu bilmeden. Ama kacinci haftada olur bilemiyorum. 9 haftalik gebelikte olmaz bence. Adet sokturucu adi ustunde adetin gelmedigi zmn yapicaksin.. buna kac hafta gecmis.

Nasıl böyle bir akıl verebiliyosunuz hayret doğrusu, neye dayanarak? Bebeği doğal yoldan düşürmekle ilgili engin bilgilerinizi paylaşın da bu konuda uzman doktorlar tarafından bu operasyonu geçiren insanlar boşuna uğraşmasın evde halletsinler.

Verdiğiniz akıl çaresiz durumda olanların bunu okuyup bir şey sanıp kendilerine zarar vermelerine sebep olabilir ne kadar rahat yazmışssınız yok kürtajda parça kalıyor vs.
Bırakın artık bu çağ dışı gereksiz ve tehlikeli fikir beyanlarını, eğer kürtaj yaptırılacaksa eskiden kadınların kendi kendilerine uyguladıkları yöntemlerle ve ölümlerine, kısırlığına sebep olan şekillerde değil uzman bir doktor tarafından bilimsel yollarla yapılmalıdır. Her tıbbi müdahale gibi komplikasyon oluşma riski varsa da bu da doktor tarafından çözülmelidir.

O zaman yapmayacakti efendim.
Olayin benimle alakasi yok, ben demogiji yapsam ne yapmasam ne???
Sonuç dogmadan infaz edilen bir cocuk.
Siz once bazi seylerin zamani gelmeden yapilmamasi gerektigini soyleyin.
elin cigeri bes para etmez serserisi ile yasanacak bes dakikalik zevk icin hickimse canindan olmak zorunda degil.

Haddiniz olmayan şeylere karışmayın. Kimle ne yapacağı seni beni ilgilendirmez. Kürtaj istenen bı şey değil mecbur kalınan bir şey. İsteyerek yapılmıyor. Bakın kimsesiz kalan yığınla çocuk var. Bakilamayan, dilenen, tacize tecavüze uğrayan bu raddeye gelmesinden daha iyi kürtaj. Kötünün iyisi.

Vay be ne insanlar var.

Düşünceleriniz çok ilginç geldi. Böyle bir konuya yazılacak türden bir mesaj değil gibi. Yine de siz bilirsiniz.
Cana kiymak diyip duruyorsunuz da, anne karnindaki 10 haftadan kucuk bir embriyoyla bir insani bir tutamazsiniz. Ayni sey degil ki kurtaj denen bir sey var, ve evet sizin sandiginizin aksine cinayet sayilmiyor.
Bu neye gore belirleniyor bilmiyorum, insan vasfi neye gore kazaniliyor bilmiyorum, o kadar erken zamanda henuz ruhu falanmi yok yada bazi organlar tam olusmayinca insandan sayilmiyormusun yani neye gore insan oluyorsun bilmiyorum ama hakli olmanizi cok isterim. Gercekten cok isterim. Hem bu genc kiz icin hemde embriyo yada cocuk her ne ise onun caninin alinmamis olmasi icin. Umarim haklisinizdir.
Allah konu sahibininde yardimcisi olsun.

Nasıl böyle bir akıl verebiliyosunuz hayret doğrusu, neye dayanarak? Bebeği doğal yoldan düşürmekle ilgili engin bilgilerinizi paylaşın da bu konuda uzman doktorlar tarafından bu operasyonu geçiren insanlar boşuna uğraşmasın evde halletsinler.

Verdiğiniz akıl çaresiz durumda olanların bunu okuyup bir şey sanıp kendilerine zarar vermelerine sebep olabilir ne kadar rahat yazmışssınız yok kürtajda parça kalıyor vs.
Bırakın artık bu çağ dışı gereksiz ve tehlikeli fikir beyanlarını, eğer kürtaj yaptırılacaksa eskiden kadınların kendi kendilerine uyguladıkları yöntemlerle ve ölümlerine, kısırlığına sebep olan şekillerde değil uzman bir doktor tarafından bilimsel yollarla yapılmalıdır. Her tıbbi müdahale gibi komplikasyon oluşma riski varsa da bu da doktor tarafından çözülmelidir.
Ben bilgi verdim.. boyle yapin demedim.. bi arkadasimin bebeginin kalbi durmustu ve dogal yoldan dusurmeyi tercih etti kurtaji reddetti bu sebeplerden. Yoksa kurtaj olma ilac kullan demem asla, yanlis anlamissin

O zaman yapmayacakti efendim.
Olayin benimle alakasi yok, ben demogiji yapsam ne yapmasam ne???
Sonuç dogmadan infaz edilen bir cocuk.
Siz once bazi seylerin zamani gelmeden yapilmamasi gerektigini soyleyin.
elin cigeri bes para etmez serserisi ile yasanacak bes dakikalik zevk icin hickimse canindan olmak zorunda degil.
Pardon hanımefendi kürtaj, bir çok ülkede belli bir süreye kadar uygulanmasına yasalarca hak tanınmış kişinin tamamen kendisiyle ilgili olan kimsenin oturduğu yerden ahkam kesemeyeceği bir tıbbi işlemdir. Bu kadar çok dini yorumunuza, yok Allah ıslah etsilere falan bakarak size bu yargılama hakkını, aşağılama hakkını nerden bulduğunuzu sormak isterim

Yemiş işte bir halt, zira korunmuş ama hamile kalmış, kötü şans. Bakacak durumum da yok, kendine zor bakıyom diyor. Siz ne öneriyorsunuz aldırmayıpda napsın şimdi!!!
Çok zor degilmi, bakmayin boyle sert yorum yazdigima inanin onun yerine kendimi koyamiyorum bile.
Ama bakin gencecik pirlanta gibi bir kiz, Neden dogru zamani beklemek yerine cigeri bes para etmez bir serseri ile kendisini bu durumlara dusururki..
Neyse olmus bir defa. İnşaallah hamile falan degildir.
Bilmiyorum daha ne denirki...

Bu neye gore belirleniyor bilmiyorum, insan vasfi neye gore kazaniliyor bilmiyorum, o kadar erken zamanda henuz ruhu falanmi yok yada bazi organlar tam olusmayinca insandan sayilmiyormusun yani neye gore insan oluyorsun bilmiyorum ama hakli olmanizi cok isterim. Gercekten cok isterim. Hem bu genc kiz icin hemde embriyo yada cocuk her ne ise onun caninin alinmamis olmasi icin. Umarim haklisinizdir.
Allah konu sahibininde yardimcisi olsun.
Uff uçkuruma karnımdaki bebeğe kadar karıştınız size ne allah aşkına

Ben bilgi verdim.. boyle yapin demedim.. bi arkadasimin bebeginin kalbi durmustu ve dogal yoldan dusurmeyi tercih etti kurtaji reddetti bu sebeplerden. Yoksa kurtaj olma ilac kullan demem asla, yanlis anlamissin
Anlıyorum siz de yanlış anlamayın ancal bunu okuyup da çaresizlikten başka yöntemler deneyip hayatlarını tehlikeye atabilir insanlar bu yüzden müdahale etmek istedim. ilaçla kürtaj diye bir yöntem vardır ancak ilk haftadalarda ve doktor taradından verilerek uygulanır ülkemizde de yaygın degildir.
Eczaneden alınan hiç bir ilaçla kürtaj yapılamaz ve denenmesi çok ama çok tehlikelidir.

halt derken? :KK53:

Egerki bir sekilde imkan olsa ve bu soylediginizi o katledilecek olan bebeğede sorabilsek o ne derdi acaba???
Ya bebekcik ben korundum ve cocukta istemiyorum, ama sen yinede geldin, eee madem bu sekilde geldin benimde seni infaz etmeye hakkim var desek. ki zaten gerceklesen olay bu degilmi? plan dışı çocuk, kürtaj gibi suslu kelimeler altinda gerceklesen olay birebir bu aslinda degilmi?
Herneyse, bebek ne derdi acaba?
Tamam annecim madem sen korundun ve ben boyle davetsiz geldigim icin canımı alabilirsin mi derdi acaba?
Yoksa, senin uçkurun yüzünden yediğin haltlardan dolayı ben neden hayatımdan oluyorum mu derdi?
Korunmuşmuş.... Allah ıslah etsin.
Bebecik mi :deli: Allahta sizi güldürsün :70:

Anlıyorum siz de yanlış anlamayın ancal bunu okuyup da çaresizlikten başka yöntemler deneyip hayatlarını tehlikeye atabilir insanlar bu yüzden müdahale etmek istedim. ilaçla kürtaj diye bir yöntem vardır ancak ilk haftadalarda ve doktor taradından verilerek uygulanır ülkemizde de yaygın degildir.
Eczaneden alınan hiç bir ilaçla kürtaj yapılamaz ve denenmesi çok ama çok tehlikelidir.

Gonul isterki hic olmasin bole seyler.. yanlis anlasilmis olabilirim ama asla bole birsey yapmasin kimse kendi basina. En guzeli jinekologa gitmek danismak vs.

Kurtajin mumkun olmadigi zmn bebek buyukse ve anne karninda olurse zaten normal dogum yaptiriyolar.

Kimsenin kimseyi yargılayıp aşağılamaya hakkı yok bu tamamen kişilerin vereceği bir karardır en güvenilir yöntemlerle korunurken bile hamile kalan insanlar var, evliyken buna maddi ve psikolojik olarak hazır olmayan insanlar var ve bu durumlarda hazır değilse bu haklarını yasal süreç içinde istedikleri gibi kullanmakta özgürdürler. Kaldı ki burada kürtaj olmayıp da ya da evlenip de çocuk sahibi olup ne kadar kötü durumda olan kadın ve çocuklarını her gün okuyoruz. İnsanların daha sonra kendilerinde ve çocuklarında yaratacakları travmalardansa daha öncesinde duyguları ile değil mantıklarıyla hareket etmeleri gerekmektedir artık. Hiç çocuk düşünmeyen bakamayacak bir insan korunurken ya da kazayla hamile kaldı diye doğurmak mı zorunda ve ya bu bir cinayetse neden 12 haftaya kadar yasal olan bir işlem.
Kaldı ki konu sahibi ahlak dersi istemedi ve ya aldırayım mı sizce diye de sormadı o yüzden boş yapmayalım.

Back