• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üstadlardan Seçmeler..

Nush ile yola gelmeyeni etmeli tekdir,
Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
* Ziya Paşa

Umutsuzluk, kuaföre gidip "nasıl kesersen kes" demektir...

Selda Terek..

Aynı günde dört mevsime şahit olmak gibi bir şey bu...
Önce özlüyor ,
Sonra ağlıyor,
Akşamları küsüyor ,
Geceleri çok seviyorum ...

Özdemir Asaf

''İnsan daima başına gelen felaketleri sayar, sevinçleri değil.
Eğer saysaydı, dünyanın kendisine yeterince mutluluk
sunmuş olduğunu anlardı.''

( Dostoyevski )

Biz ayrı Dünyaların insanlarıyız" dedi..
Aman Allah'ım! Üzüntüden kahrolacağım..
Ben iki Dünya olduğunu sanan bi Malımı sevmişim yani ...
K.İskender

"Benim hayatımı yargılamadan önce, benim ayakkabılarımı giy ve benim geçtiğim yollardan, sokaklardan, dağ ve ovalardan geç. Hüznü, acıyı ve neşeyi tat.
Benim geçtiğim senelerden geç, benim takıldığım taşlara takıl. Yeniden ayağa kalk ve ay
nı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi. Ancak ondan sonra, beni yargılayabilirsin..
Geçer dediklerimi geçirdim, biter dediklerimi bitirdim. Nefret ettiklerimi sildim, silkindim yeter dedim. Geride bıraktıklarım hesap sormaya kalkmasın o yüzden bana.Farkında olduğum için var oldunuz, vazgeçtiğim için bugün yoksunuz"..../Hz.Mevlana

İyi ya, madem ki hepimiz günün birinde çekip gideceğiz, o halde bunca matem, bunca kahır niçin ?
Sizinkisi matem değil zaten, korku, korku !
Hayat demek, ölümü beklemek demektir.
Az çok hepimiz denizi, yıldızları, ağaçları işte falanları filanları göreceğiz, birçok şeyin tadına bakacağız, sonra da ister istemez “Gidiyorum Elveda” şarkısını söyleyeceğiz.
Öyleyse, gidenin de kalanın da gönlü hoş olsun...
(...Sadri Alışık)

Çocukken elektrikler kesildiğinde, odasında mum ışığının yansıttığı gölgelerle oynayan bir neslin hayal gücünü yok edemezsiniz.
(Orhan Veli Kanık)

‎"Eğer sana bir diken batmış ise,bir dikenle yaralanmış isen o dikeni sen dikmişsindir. Eğer ipekli elbise içinde isen o kumaşı sen kendin dokumuşsundur."

Mevlana

En büyük yanılgım neydi biliyor musun? Sen bir acıymışsın ama ben seni aşk sanmışım…

KAHRAMAN TAZEOĞLU

İnsan nasıl konuşur kendisiyle; Nasıl koşar aynalara, Bir cana hasret, Bilmezler.''

Orhan Veli

”Bir insan ya gitmek ister ya da kalmak. Gidenler üzüntüyü çarşaf yapıp üzerine yatar ve o çarşafın üzerinde binbir zevk içinde hayatla sevişir. Kalanlarsa vasat hayatlarını, bir ürünün taban ve tavan fiyatlarına benzeyen taban ve tavan duygular içinde yaşayarak yerleşik düzenin sokak lambaları haline gelir..”

Hakan Günday - Zargana

yüzbinlerce birbirine benzeyenleri seyret de aralarındaki yetmiş yıllık farka dikkat et.iki şey birbirine benzeye bilir.acı suda berraktır tatlı suda.....(MEVLANA)

Hayatın çilesine tahammül gerek,
Değil mi ki sefa ile cefa müşterek.
Sizce ağlamak için gözyaşı mı gerek ?
Bazen dertliler de ağlar ama gülerek...

Necip Fazıl Kısakürek

Asla sahip olmadığın seyler için üzülme !
Kısmetinde varsa, onlar seni bulur zamanı gelince.

| Hz. Ali ( r.a )

Eğer sizi üzen kişilere hala selam verebiliyorsanız;
Bu,Vicdanınızın Sadakasıdır!

Mevlâna

Back