• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üstadlardan Seçmeler..

"Hırsı bırak, kendini boş yere harcama! Şu toprak altında çırak da bir, usta da.."

Hazreti Mevlânâ Celaleddin Rûmi (k.s)

[h=5]Her zaman saf bir yanım oldu.
Ben, kelimelere çok inandığım için;
Başkalarının yalan söyleyebileceğine de bir türlü inanamayanlardanım.
Benim sorunumdur bu.
Bu yüzden hayatım boyunca yalanı tanımakta zorlandım.

*Murathan Mungan, Yüksek Topuklar
[/h]

bilim; iyi zamanlarda servet, kötü zamanlarda bir sığınak, ve iyi bir yol göstericidir...
Aristotales

‘’ Kader aradığı kişiyi insanın karşısına her seferinde kapı komşusu olarak çıkarmaz. Uzakları yakın etmek düşer size. Haritaları seviniz.”

Murathan Mungan, Aşkın Cep Defteri

Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük.
Bir başka bahar için sadece yaprak döktük.

~ Mevlâna Celâleddin-i Rûmî

Her şey üstüne gelip, seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde, sakın vazgeçme!... İŞTE ORASI KADERİNİN DEĞİŞECEĞİ NOKTADIR!!!

~ Mevlâna Celâleddin-i Rûmî

"Kötü yaradılışlı kişi Allah'a yalvarmasın diye Allah ona dert keder vermez. Unutma firavunun başı bir kez bile ağrımadı.."

Hazreti Mevlânâ Celaleddin Rûmi (k.s)

Yaşarsın karıcığım,
Kara bir duman gibi dağılır hatıram rüzgârda;
Yaşarsın, kalbimin kızıl saçlı bacısı
En fazla bir yıl sürer
Yirminci asırlılarda
Ölüm acısı.

Nâzım Hikmet, Karıma Mektup.

Duygulu bir adamım ben. Bir film görmüştüm eskilerde; bir Fransız filmi; adı: “Jesuis un Sentimental. ” O filmdeki adam gibi miyim nedir?
Öfkem belli olur, coşkum ortaya çıkar da sevincim, üzüncüm dibe akar, orda büyür.
Yalnız seninle güçlüyüm. Sen olmasan bir anlamım olamaz. Sev beni.

Cemal Süreya’dan eşi Zuhal Tekkanat’a
12 Temmuz 1972

Görmeyince tükenseydi sevgiler , insan varlığı boyunca görmediği Rabbine böylesi muhabbet duyar mıydı?....

- Hz . Mevlana

Bizim kalbimiz hep kırıktır çocuk;
Ama yinede eksik etmeyiz,
Sol cebimizden umudu....

Nazım Hikmet Ran

Her yeri açık, koskocaman bir terasa sığınmayı istemek nedir bilir misin? Sana sığınmak istemenin bundan bir farkı yok. Hangi yanına sığınsam açıkta kalıyorum.

k.tazeoğlu

Sükut eyledim, "Kahrı var" dediler. Biraz söyledim, "Zehri" var dediler. Sustum, kahrından susuyor dediler; Biraz konuştum, zehrini kusuyor dediler..

Mevlana Celaleddin-i Rumi.

"Özlemin azı çoğu olmaz!
Ağırdır işte..."

- Nazım Hikmet

Son düzenleme:
Yüzümü güneşte dinlendirsem
Dağın dağ olduğunu bilsem ovanın ova ağacın ağaç
Kurtulurdum

''Hayatın çilesine tahammül gerek.Değil mi ki sefa ile cefa müşterek.Ağlamak için gözyaşı mı gerek ,dertliler de ağlar ama gülerek..!!

NECİP FAZIL KISAKÜREK

Back