Konu sahibi 8 yıllık ilişkisi bianda bittiği için ve malum kişi hemen yeni bir ilişkiye başladığı için anladığım kadarıyla kendini sorgulamış önce. "O kadın daha mı güzel? çirkin miyim? neden böyle oldu? hatam neydi, o kadar fedakarlık yaptım oysa, o kadın daha mı becerikli" diye. Bu klasik kadın içgüdüsüdür. Bende aldatıldığımda bu tür içsel sorunlar yaşamıştım. Daha sonra bunları aşmaya, cevaplar bulmaya çalışmıştım. Sanırım konu sahibi de öyle yapmış "hayır ben gayet güzelim, iyiyim, hatam var belki ama 2 günde unutulcak kadar da kötü biri değilim" gibi. 2. üniversiteyi 24 yaşında okumakta biraz insanı zorluyor. Onuda kendimden biliyorum. 23 yaşındayım ve 2. üniversitemi okuyorum 18 yaşındaki insanlarla aynı sınıfta. Hatta bazısı 17 :) Gerçekten insan bazen durup "burda ne işim var" diyebiliyor.
Bu "ben güzel ve gencim, 24 yaşında 2. üniversitemi okuyorum ama sevdiğim bölümü" vurgusu bu yüzden.
Ben konu sahibini anladım.
Bana kalırsa 8 yıl çok uzun bir süre. Sanırım ben 8 yıl birlikte olsam belki de senden daha çok yıkılırdım. Beraber büyümüşsünüz resmen. Ne anılarınız, yaşanmışlıklarınız vardır kim bilir. Fakat şöyle bir gerçekte var ki, bu ilişki bir yerde bitmiş, tükenmiş. Çünkü arada gerçekten büyük bir bağlılık olsa malum kişi hemen 2 günde yeni birini hayatına sokamazdı. İnsan kolay silemez çünkü onca yılı. Bence derslerinize odaklanın ve önünüze bakın. Belkide karşınıza daha iyi ve doğru birinin çıkması için, bu ilişkinin böyle sonlaması gerekiyordur. Her şeyde bir hayır vardır.