Üst Komşumun beni çileden çıkartması

Akşam saat konusunda anlasin .saat 10 da uyumalı cocuklar.bmen azindan gürültü yapmasınlar.
1 cam ve yine saat belirleyin. Ornegin Sabah saat 10 dan sonra silkelemek istediklerini
Silkelesin.siz de cami kapalı tutarsınız diğer saatlerde çocuklara yapacak bir şey yok. Benim iki çocuğum bile didisiyor🥲

Allah yardımcın olsun ben de alt kata yeni taşınan ayılardan şikayetçiyim. İki kişi olup nasıl bu kadar saçma gürültüler yapabiliyorlar hiç anlam veremiyorum. Asla değişmiyorlar hatta şikayet edince daha beter yapıyorlar. Ben de uyarmayı düşündüm ama sonra vazgeçtim. Yani bir insan gece vakti dikkat etmesi gerektiğini o yaşa kadar öğrenmeyip öyle alışmışsa komşunun demesi ile kendini düzeltmiyor. Eski alt komşumun bir iki şikayeti olmuştu biz dikkat edip düzelttik çünkü binanın yapısını baz alınca o kadar ses gideceğini tahmin etmemiştik. Üstelik bizimkisi akşam onda olan bişey için kapıya geliyordu yani. Ona bile dikkat ettik ama herkes biz değil buna da eminim. Ne olursa olsun gece vakti süpürge açmam, kimsenin balkonuna kül atmam aşağı bişey silkelemem. Eşya çekmem, gece vakti temizlik yapmam mesela bunlar benim alışkanlığımda yok. Öyle alışmışlarsa öyle devam ediyorlar, ya sabır deyip çekiyoruz  🥺🥺 üst kat sigara külü atıyor balkonuma, kaç kez uyardım pardon dedi bir hafta sonra tekrar yapmaya başladı. Utansın diye apartman panosuna yazı astım, yazıyı iki ay sonra kaldırdım kaldırınca yapmaya başladı tekrar. Yok yani insanın içinde olmalı.

Imkaniniz varsa tasinin yoksa balkonu kullanim disi birakin ne kadar pislik atarsa atsin bi sure sonra topla hepsini kadinin kapisinin onune dok . Birsey isteyince de bizde de yok de gec .
Giris katda oturan kadinin balkonuna camasirlari düsmüs sanirim bi kac kez olmus bu. En sonunda girisde oturan kadin camasirlari benim üstdekinin kapisina firlatmis. O da daha sonra demledigi cayi almis kadinin kapisina dökmüs, yönetici gelmis ve o yüzden polis cagirmislar

O yüzden ben cok korkuyorum

Asla bas edemezsiniz. Kadin copleri balkona attigina göre zaten herseyi salmis durumda. Ayrica 6 cocugum olsa bende hepsine laf anlatmam sanirim. Apartman hayatinda bir kadinin tek basina 6 cocukla basetmesi mumkun degil. Tek cozum tasinmaniz

Zor ya cidden bende üst komşumdan çok rahatsızım. Bir çocuğu var sürekli agliyor anne anne diye yırtınıyor kadın bi efendim çocuğum demiyor. Gece 3 4 gibi çamaşır makinesini çalıştırıyor ev sallanıyor resmen. Sürekli birşey çakma sesleri bi alet edevat seni geliyor tak tak bitmiyor.Kocası olacak dengesiz sabahın köründe yüksek sesle anırarak şarkı söylüyor üstelik bide yöneticiler. Bir kez uyardık ama bakalim nolcak. En iyisi taşınmanız ama ordada birisi bulabilir sizi. Cam balkon yaptırabilirsiniz imkani varsa ev sahibinin. Benim alt komşum çok sessizler eğer onlar olmasa sabahtan aksama kadar bası açar müzik dinler onlarida rahat ettirmezdim. Ama alt komşuma yazık o yüzden yapmıyorum. Birde sizden birşeyler istediğinde vermeyin zaten sevmiyorsunuz samimi olmanıza gerek yok.

Allah yardımcın olsun ben de alt kata yeni taşınan ayılardan şikayetçiyim. İki kişi olup nasıl bu kadar saçma gürültüler yapabiliyorlar hiç anlam veremiyorum. Asla değişmiyorlar hatta şikayet edince daha beter yapıyorlar. Ben de uyarmayı düşündüm ama sonra vazgeçtim. Yani bir insan gece vakti dikkat etmesi gerektiğini o yaşa kadar öğrenmeyip öyle alışmışsa komşunun demesi ile kendini düzeltmiyor. Eski alt komşumun bir iki şikayeti olmuştu biz dikkat edip düzelttik çünkü binanın yapısını baz alınca o kadar ses gideceğini tahmin etmemiştik. Üstelik bizimkisi akşam onda olan bişey için kapıya geliyordu yani. Ona bile dikkat ettik ama herkes biz değil buna da eminim. Ne olursa olsun gece vakti süpürge açmam, kimsenin balkonuna kül atmam aşağı bişey silkelemem. Eşya çekmem, gece vakti temizlik yapmam mesela bunlar benim alışkanlığımda yok. Öyle alışmışlarsa öyle devam ediyorlar, ya sabır deyip çekiyoruz 🥺🥺
Bencs de saat 10 dan sonra gürültü yapilmamali. Keşke sadece bunu yapabilseler

Ayrica siz teksiniz karsinizda 8 kisilik bir aile var. Copleri kapisina dökmenin karsiligini fazlasiyla verir. Gecen ay haberlerde gordum karadenizin bir ilinde mahalle sakinleri imza toplayip birini evden cikartmislardi. Belki tum apartman beraber hareket ederseniz yaptirim uygulatabilirsiniz, avukatla gorusmekte fayda var. Polis müdahale etmiyor, zamaninda biz cok gittik

Allah yardımcın olsun ben de alt kata yeni taşınan ayılardan şikayetçiyim. İki kişi olup nasıl bu kadar saçma gürültüler yapabiliyorlar hiç anlam veremiyorum. Asla değişmiyorlar hatta şikayet edince daha beter yapıyorlar. Ben de uyarmayı düşündüm ama sonra vazgeçtim. Yani bir insan gece vakti dikkat etmesi gerektiğini o yaşa kadar öğrenmeyip öyle alışmışsa komşunun demesi ile kendini düzeltmiyor. Eski alt komşumun bir iki şikayeti olmuştu biz dikkat edip düzelttik çünkü binanın yapısını baz alınca o kadar ses gideceğini tahmin etmemiştik. Üstelik bizimkisi akşam onda olan bişey için kapıya geliyordu yani. Ona bile dikkat ettik ama herkes biz değil buna da eminim. Ne olursa olsun gece vakti süpürge açmam, kimsenin balkonuna kül atmam aşağı bişey silkelemem. Eşya çekmem, gece vakti temizlik yapmam mesela bunlar benim alışkanlığımda yok. Öyle alışmışlarsa öyle devam ediyorlar, ya sabır deyip çekiyoruz  🥺🥺 üst kat sigara külü atıyor balkonuma, kaç kez uyardım pardon dedi bir hafta sonra tekrar yapmaya başladı. Utansın diye apartman panosuna yazı astım, yazıyı iki ay sonra kaldırdım kaldırınca yapmaya başladı tekrar. Yok yani insanın içinde olmalı.
Eveet haklisiniz.
Cocuklarin sesine birsey demiyorum emptie yapiyorum insan sayisi olinca ister istemez fazla gürültü oluyor. Ama geceleri 11 de beni Istedigini vermem icin taciz etmesi, gece 1 de dahi yeri süpürmesine katlanamiyorum.
Bunlari yapabilmek icin müstakil ev tutmasi gerekiyordu. 😕

Zor ya cidden bende üst komşumdan çok rahatsızım. Bir çocuğu var sürekli agliyor anne anne diye yırtınıyor kadın bi efendim çocuğum demiyor. Gece 3 4 gibi çamaşır makinesini çalıştırıyor ev sallanıyor resmen. Sürekli birşey çakma sesleri bi alet edevat seni geliyor tak tak bitmiyor.Kocası olacak dengesiz sabahın köründe yüksek sesle anırarak şarkı söylüyor üstelik bide yöneticiler. Bir kez uyardık ama bakalim nolcak. En iyisi taşınmanız ama ordada birisi bulabilir sizi. Cam balkon yaptırabilirsiniz imkani varsa ev sahibinin. Benim alt komşum çok sessizler eğer onlar olmasa sabahtan aksama kadar bası açar müzik dinler onlarida rahat ettirmezdim. Ama alt komşuma yazık o yüzden yapmıyorum. Birde sizden birşeyler istediğinde vermeyin zaten sevmiyorsunuz samimi olmanıza gerek yok.
Ayyy Camasir makine sorunu da var bizde gece 12 de baslariyor 4 e kadar calisiyor.
Ayni zamanda yönetici olmalari kötü olmus sizin icin.
Allah yardimcimiz olsun 😥

Ayyy Camasir makine sorunu da var bizde gece 12 de baslariyor 4 e kadar calisiyor.
Ayni zamanda yönetici olmalari kötü olmus sizin icin.
Allah yardimcimiz olsun 😥
Malesef öyle.Amin cümlemizin İNŞALLAH. Bende terliklerimin bile altı ses çıkarmayanlardan alıyorum ki komşular rahatsız olmasın diye gece yüksek sesle bile konuşmuyoruz ama böyle düsüncesiz insan çok etrafta.

Bencs de saat 10 dan sonra gürültü yapilmamali. Keşke sadece bunu yapabilseler
Gürültüyü nasıl algıladığına bağlı. Tadilat, süpürge gibi ses çıkaran aletler kullanılmamalı evet. Ama saat 10'da TV sesi geliyor diye gürültü krizine girmem mesela ben. Veya konuşma sesi, sohbet sesi, diğer yaşamsal sesler olabilir. Bunlar sahiden bina ile alakalı şeyler. Çocuk koşması da olmamalı bence. Benim alt katım saat 10:30'da salonda anne kız normal sesle muhabbet ediyoruz diye duvara vuruyordu. O saatte kimse evinde çenesini kapatıp oturmaz ki. Daha başka yaşamsal şeyler için de duvara vururdu takıntı vardı biraz.

Eveet haklisiniz.
Cocuklarin sesine birsey demiyorum emptie yapiyorum insan sayisi olinca ister istemez fazla gürültü oluyor. Ama geceleri 11 de beni Istedigini vermem icin taciz etmesi, gece 1 de dahi yeri süpürmesine katlanamiyorum.
Bunlari yapabilmek icin müstakil ev tutmasi gerekiyordu. 😕
Benim 9 da evin icinde cocuklarim geziyor alt kata ayak sesi gidiyor diye ilk tasindigimda gece cocugum yataktan düşmüştü onun aglama sesini bile sikayet etmisti alt komşu🙄 bide aksi cok hareketli çocuklarım yok sakinler kosmazlar. Benden oncekiler kari- koca yani cocuksuz ailelerdi sonra dediler ki biz hic sessizlige alışmıştık. Yasanilan evde tabiki ses olabilir ama gec saatlerde makina calistirilip saga sola koşan cocuklar belirli bi saatten sonra komşuların cok samimi degilse acil bi durum yoksa kapıları calinmasi cok yanlis. Siz sabirli biriymissiniz.

Gürültüyü nasıl algıladığına bağlı. Tadilat, süpürge gibi ses çıkaran aletler kullanılmamalı evet. Ama saat 10'da TV sesi geliyor diye gürültü krizine girmem mesela ben. Veya konuşma sesi, sohbet sesi, diğer yaşamsal sesler olabilir. Bunlar sahiden bina ile alakalı şeyler. Çocuk koşması da olmamalı bence. Benim alt katım saat 10:30'da salonda anne kız normal sesle muhabbet ediyoruz diye duvara vuruyordu. O saatte kimse evinde çenesini kapatıp oturmaz ki. Daha başka yaşamsal şeyler için de duvara vururdu takıntı vardı biraz.
Yok onları kastetmedim. Ev süpürme,tadilat( mecburi durumlar hariç) ayda yılda bir olursa ,bir şey olmuştur. Yada haber verir bizim komşular.
Cocuklar zaten normalde erken yatmalı. Uyumasalarda 10 da yataklarındadir.
Ayda bir misafir gelir geç gider ,sesli konuşulur doğal olarak ,oda mazur görülür.
Digerleri hergun hergun çekilecek çile değil.

Benim 9 da evin icinde cocuklarim geziyor alt kata ayak sesi gidiyor diye ilk tasindigimda gece cocugum yataktan düşmüştü onun aglama sesini bile sikayet etmisti alt komşu🙄 bide aksi cok hareketli çocuklarım yok sakinler kosmazlar. Benden oncekiler kari- koca yani cocuksuz ailelerdi sonra dediler ki biz hic sessizlige alışmıştık. Yasanilan evde tabiki ses olabilir ama gec saatlerde makina calistirilip saga sola koşan cocuklar belirli bi saatten sonra komşuların cok samimi degilse acil bi durum yoksa kapıları calinmasi cok yanlis. Siz sabirli biriymissiniz.
Aynen inanin cocuklarin sesine bisey demiyorum ama hepsi bi arada olmasi canimi cok sıkiyor

Merhaba hanimlar canımı çok sıkan bi durum var.
Sorunum üst komşum.
6 Çocuğu var nerdeyse hergün gürültü bağriş çagriş, sinir krizleri, gece 1 de yeri süpürmesi, Hali silkmesi veya sofra bezi çırpmasi 🙄
Balkonumda yumak yumak saçları, gofret çöpü zeytin çekirdegi sigara külleri vs..çıkıyor.

Bizden önce taşinanlarda hepsi şikayetçi olmuşlar
Yöneticiyle cok büyük kavga etmişler polis vs gelmiş yani bu aileye kimseye müdahele edemiyor.

Tatli dille bi kaç kez konuştum bi iki hafta dikkat ettiler sonra yine devam ettiler.

En çok canimi sıkan üc güne bir (gece 11 de bile) kapimi çalıp benden bisey istemesi özel eşyalarıma kadar istemeye başladı geri de vermiyor çoğu zaman ben geri istiyorum.

Artik son zamanlarda kapiyi açmamaya başladim bu sefer telefonla aramaya başladı.
Yüzüne bisey demeye korkuyorum daha cok gürültü yaparlar diye..
Ne yapacağımı şaşırdım artık cidden ya
Toparlan sabaha doğru sıvış ordan 😂 o ne be ordu gibiler birde telefon numaranız neden komşunuzda var samimi değilsem vermem komşuya numaramı verilir

Merhaba hanimlar canımı çok sıkan bi durum var.
Sorunum üst komşum.
6 Çocuğu var nerdeyse hergün gürültü bağriş çagriş, sinir krizleri, gece 1 de yeri süpürmesi, Hali silkmesi veya sofra bezi çırpmasi 🙄
Balkonumda yumak yumak saçları, gofret çöpü zeytin çekirdegi sigara külleri vs..çıkıyor.

Bizden önce taşinanlarda hepsi şikayetçi olmuşlar
Yöneticiyle cok büyük kavga etmişler polis vs gelmiş yani bu aileye kimseye müdahele edemiyor.

Tatli dille bi kaç kez konuştum bi iki hafta dikkat ettiler sonra yine devam ettiler.

En çok canimi sıkan üc güne bir (gece 11 de bile) kapimi çalıp benden bisey istemesi özel eşyalarıma kadar istemeye başladı geri de vermiyor çoğu zaman ben geri istiyorum.

Artik son zamanlarda kapiyi açmamaya başladim bu sefer telefonla aramaya başladı.
Yüzüne bisey demeye korkuyorum daha cok gürültü yaparlar diye..
Ne yapacağımı şaşırdım artık cidden ya
Apartmanda altı çocuk nedir ya yuh.

Umarım ev sahibi değilsinizdir de kolayca taşınırsınız. Bence tek çözüm bu. Böyle insanlarla şikayet ederek sonuç alamazsınız. İnadına daha çok yapar. Sadece istediklerini vermeyebilirsiniz. Ama gürültü ve eşya silkeleme konuları çözümsüz bence.

Bizim apartmanda da romanlar var üstün üstü, dediğiniz gibi yediklerinin içtiklerinin kabını sigara izmaritlerini hep aşağıya atıyorlar ve benim balkonumada geliyor…Yaptıkları gürültülerin zaten haddi hesabı var, yaz boyu balkonda yaşadılar resmen, gecenin 3’ünde ya son ses müzik açıp popo tokuşturup parmak şaklatarak göbek attılar ya da çığlık kıyamet kavga ettiler…Kaç kere polis geldi, yönetici kaç kere uyardı ama değişen pek bir şey yok maalesef… Bizden önceki kiracı balkona attıkları her şeyi bi poşete toplayıp biriktirip götürmüş kapısına asmış birbirlerine girmişler…Sizinkilerinde laftan anlayacağını hiç sanmıyorum…

Back