Hanımlar merhaba 🖐 daha önceden burda birçok insan komşusuyla ilgili sorunlarını yazdı, benimkisi de bunun başka bir çeşiti.
Şöyle ki; benim salonumun bir kısmı üst kat komşumun balkonuna denk geliyor ve o balkonunu her yıkadığında benim evimin içine çatıdan su damlıyor. Bunu bildikleri halde balkon yıkamaya devam ettikleri gibi isterseniz polis çağırabilirsiniz şeklinde de çözüm önerisinde bulunuyorlar. Polisi aradığımızda bizi zabıtaya yönlendiriyorlar. Zabıta ise özel mülkiyet olduğu için buna karşı bir müdahalede bulunamayacaklalrından en fazla gelip uyarıda bulanabileceklerinden bunun da hiç bir hüküm getirmeyeceğinden bahsediyorlar. Istersek C.başsavcılığına şikayette bulunabilecegimizi söylüyorlar. Benimse merak ettiğim konu şu; cumhr. Baş Sav.'na şikayet ettigimiz zaman bu şikayetle bir yere varabilir miyiz? Dava sonuçlanana kadar ben aynı tavrımla zarar vermeye devam edicem dese diyebilir sanıyorum. Bu arada sigortadan gelinip bakıldı ve bize ödenecek olan tutarı onlara yansıtacaklarını söylediler fakat eğer onun da sigortasi varsa cezayı zaten sigortası ödeyecek oldugundan bu onun için caydırıcılığı olan bir sonuç da doğurmayacaktır diye düşünüyorum.
Yoruma açık bir konu olduğunun farkındayım. Aranizda "sikayet edildiği taktirde tabi ki bir daha yapamazlar, edemezler" diyecekleriniz olacaktır. Ama kanunun işleyiş şekli çoğu zaman bizlerin mantığıyla örtüşmeyebiliyor maalesef. O yüzden aranızda konu hakkında kesin bilgiye sahip olan kimseler varsa konu ile ilgili yönlendirme yapabilirlerse cok memnun olurum gercekten. Belki aranızda kendi veya bir tanıdığının başına bu ve bunun gibi bir olay gelmiştir ve bir şekilde çözüm bulmuşlarınız vardır. Oturup konuluşup çözülebilecek bir durum değil maalesef. Benim balkonum istedigim gibi yıkarım, polis cagirabilirsin, umrumda olmaz tavrina sahip insanlar söz konusu. Yönetici ile konuş derseniz de zaten 5 dairelik bir bina herkes kendi kendini yönetiyo da diyebiliriz.
Şöyle ki bu insanlardan gerçekten çok sıkıldım. O veya bu konularda devamlı bir huzursuzluk yaratma pesindeler. Sikayet edildigi taktirde ne bileyim bu sefer işi inada bindirip yıkama işini hergün de yapabilirler. Ki kendisiyle dün konuşmaya calistigimda "bundan sonra hergun yikayacagim" seklinde de bir tavir takindi. Yani işin ozeti huzursuzluk icin her seyi yapabilicek yaratilişta insanlarla muhattabız. Yeni dogmus bebegim var, eşimin işleri çok yoğun... eğer bunun icin bir caba sarf edeceksem cabamin bir yere varma ihtimalinin olup olmadığını merak ediyorum.
Ayrıca söz konusu olan insanlar ve biz mülk sahibiyiz. Hani kiracı olsalar oy çokluğuyla yollama hakkın olabilir belki ama şuan öyle bir durum da yok.
Düzenleme: çatı derken evimin tavanını kast ettim yanlış belirtmişim. Çatımızla ilgili bir sorun yok ustalar defalarca geldiler zaten yeni bir durumda degil bu 3 yıllık geçmışi var. 3 yıldır aynı sorun bir türlı çözülemedi. En sonunda komşunun balkon giderinde sıkıntı olabilecegi soylendi fakat ona da kendileri yanaşmıyorlar.
Onun balkonunun üzeri kapalı, ve etrafi camla cevrili yani yagmurda karda balkonuna su dolup akma gibi durum gercekleşmiyor. Yagmur ve karlarda hiç bir sıkıntı yaşamıyoruz. Sıkıntı yaşadığımız tek durum onların balkonu yıkadığı zamanlar. Gidet borusuna bakıldı ve boruların sağlam olduguna kanaat getirildi. Balkon derz dolguları veya giderleriyle ilgili bir sıkıntı olabilecegini soyluyor ustalar ama kendileri de balkonlarina girilip teşhis konulmasına mani oluyorlar.