Üst komşu gürültüsü

Sheldon_Cooper

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2018
1.192
858
123
27
Merhaba,bu konudan muzdarip olan illa ki vardır.Biz de onlardan biriyiz.

Üst komşularımız normalde de arada sırada geç saatlerde gürültü yapan bir aileydi.Çok ses etmiyorduk,sadece annem bir kere uyarmıştı.

Bu Ramazan ayında kısıtlama varken bile sürekli eve misafir alıyorlardı ve çocuklar sürekli gürültü yapıyordu gece 4’e kadar.Onlar gidince üzerine o saatte elektrik süpürgesi de çalıştırıyordu.Neredeyse her gece zıplamalar,koşmalar oluyordu ve anormal saatlere kadar sürüyordu.Annem bir kere süpürgeyle alttan vurdu duymadılar galiba,gürültü kesilmedi.

Bir daha gürültü yapınca annem kapılarına gitti uyarmaya,kapıyı evin kadını açmış o da misafirlerimi size mi soracağım anlayış bekliyorum demiş.Annem de ben uyarmaya geldim sonrasını si düşünün demiş sonra da çıktı geldi.
Ama gürültü yine de kesilmedi.
Bundan sonra nasıl bir yol izlenebilir ?

Öncelikle şikayet edin gerekli yerlere. Şikayetler sonuç vermez ise sizde onun anladığı dilden konuşun yani alarm kurun sabahın köründe ses yapın ama baya ses yapın yataklarından zıplasınlar başka türlü anlamaz bu tip insanlar
Alt komşularımız da var ama üstelik bebekli

Merhaba,bu konudan muzdarip olan illa ki vardır.Biz de onlardan biriyiz.

Üst komşularımız normalde de arada sırada geç saatlerde gürültü yapan bir aileydi.Çok ses etmiyorduk,sadece annem bir kere uyarmıştı.

Bu Ramazan ayında kısıtlama varken bile sürekli eve misafir alıyorlardı ve çocuklar sürekli gürültü yapıyordu gece 4’e kadar.Onlar gidince üzerine o saatte elektrik süpürgesi de çalıştırıyordu.Neredeyse her gece zıplamalar,koşmalar oluyordu ve anormal saatlere kadar sürüyordu.Annem bir kere süpürgeyle alttan vurdu duymadılar galiba,gürültü kesilmedi.

Bir daha gürültü yapınca annem kapılarına gitti uyarmaya,kapıyı evin kadını açmış o da misafirlerimi size mi soracağım anlayış bekliyorum demiş.Annem de ben uyarmaya geldim sonrasını si düşünün demiş sonra da çıktı geldi.
Ama gürültü yine de kesilmedi.
Bundan sonra nasıl bir yol izlenebilir ?
Bizim üst kattan da ayıptır söylemesi bu kadar da olmaz ya gecenin bir yarısı bu kadar sesli olunmaz... Çok kızgınım

Bizim üst kattan da ayıptır söylemesi bu kadar da olmaz ya gecenin bir yarısı bu kadar sesli olunmaz... Çok kızgınım
Aslında apartmanlarda da her ses duyuluyor.
Gerçekten çok af edersiniz gaz çıkarma sesi bile duyuyoruz.Eskiden abartmak için kullanılırdı bu tabir ama gerçekten böyle.
Böyle düşününce çok ses gelmesi de normal diyorum ama en azından gece geç ve sabah erken saatlerde daha sessiz olunmalı.Doğal sesleri saymıyorum ama en azından koşma zıplama vs olmamalı.

Ya inanır mısınız yukarıdaki ses aşağıya yan odadaymış gibi geliyor. Eşim de ayrı bir horluyor gecede ayrı sesler geliyor Allahtan çocuk bebek sesi değil sabaha kadar uyuyamazdım heralde

Bizim de aynı, üst katımızda 2 çocuk var gece geç saatlere kadar zıp zıp, sanki sesleri bizim evde :) gündüzleri de müzik aleti vs de çalıyorlar ve evde pek sükunet sağlayamıyoruz 😀 ama gel gelelim; onlar çocuk. Pandemi de zaten tıkılıp kaldılar evlere, apartman duvarları kağıt gibi her şekilde ses geçiriyor, ben şimdi nasıl ses çıkarmasınlar diyebilirim ki? Komşunun değil evlerin suçu bu. Biraz hoş görme taraftarıyım ve sopayla vs tavana vurmak bence çok çirkin bir hareket, çok rahatsız olunuyorsa bile kibarca uyarılabilir

Bizim de aynı, üst katımızda 2 çocuk var gece geç saatlere kadar zıp zıp, sanki sesleri bizim evde :) gündüzleri de müzik aleti vs de çalıyorlar ve evde pek sükunet sağlayamıyoruz 😀 ama gel gelelim; onlar çocuk. Pandemi de zaten tıkılıp kaldılar evlere, apartman duvarları kağıt gibi her şekilde ses geçiriyor, ben şimdi nasıl ses çıkarmasınlar diyebilirim ki? Komşunun değil evlerin suçu bu. Biraz hoş görme taraftarıyım ve sopayla vs tavana vurmak bence çok çirkin bir hareket, çok rahatsız olunuyorsa bile kibarca uyarılabilir
Gecenin 4 üne kadar kimse kimsenin çocuğuna tahammül etmek zorunda değil, insan bunlar da yahu. Gündüz saatleri demiyor gece geç saatlerde çocuk, süpürge sesleri diyor normal mi Allah aşkına? Sırf çocuklar diye %100 anlayış göstermek zorunda değil kimse.

Size katılıyorum, ben de asla çocuk sesinden rahatsız olmam, istedikleri kadar oyun oynayabilirler , misafir gelebilir, ama herşeyin bir sınırı olmalıBiz gürültüyü hoşgörüyle karşılayalım ama gürültülü olmak zorunda olan da haddini bilsin. konu sahibinin bahsettiği şey çok sıkıntılı. Hem pandemi var, hem gece 4e kadar sürekli misafir ağırlanıyor, hem de misafir gidince süpürge açılıyor, uyarılınca da pişkince cevap veriliyor. Böyle insana karşılık sopayla tavana vurmak çok da çirkin değil. Ben kendim kapıya bile gidip uyaramam ama bu yapılanlara karşı bir şey yapmak gerekiyor. Çok yakın bir arkadaşım üst komşusu yüzünden evini sattı yakın zamanda, yaptıklarını anlatsam mideniz almaz. Ses gürültü çok basit kalır bunun yanında

Son düzenleme:
Konu sahibi, kadının cevabına kadar neyse dedim ama cevabından belli ki çirkefleşmeden bu sorunu çözemezsiniz. Polis molis zaten işe yaramıyor. Sabah yatıyor olurlar o saate kadar oturuyorlarsa, alın sopayı vs vurun yukarı uyandırın. Kapıya gelirlerse de siz biz uyutmuyorsunuz biz de sizi uyutmayacağız, bundan sonra böyle deyin. Keserler seslerini görgüsüzler.

Apartman hayatının kurallarına uyum sağlayamayan defolup gitse de diğer insanlar rahata kavuşsa keşke.

hadi diyelim misafir varmış gece 4 te süpürge mi açılır

keşke o zaman arasaydınız polisi

misafirinden bana ne ama benim evde değil kendi evinde ağırla, sesleri bana gelmesin yeter deseymiş annen

üst komşunun iki erkek torunu var

biri 5 biri 2 yaşında bazen koşturuyorlar ama sınırlı ve makul saatte, bende de var

evet küçüklere biraz anlayış gösterilir ama bu anlayışın saati gecenin 3 ü 4 ü değildir.

çocuk hasta olur ağlar, yapacak bir şey olmaz göz yumulur, ekstrem bir olay olur cenazedir, düğündür vs idare edilir

ama sıklıkla olduğunda sıklıkla gidilir galiba o kapıya, gecenin 3 ü 5 i kaçı ise

yani bir haftada 3 kere gece 4 te kapıma birisi gelse (yukarıdaki istisnalar dışı bir durumda) çocuğu kucağımda tutar ama yine de yerinden kımıldatmam

Ben de normalde hoş görme taraftarıyım çocukları da çok severim.Ama gece 4’te de olmaz ya.

Çocuk sesini ben her zaman tolere etmekten yanayım
Ama misafir sesiyle gece dörtteki süpürge sesini kabul edemem
Yöneticiniz uyarsın bence siz muhatap olmayın
Siz de gürültü yapabilirsiniz ya da
Ben bi ara artık öyle olmuştum
Öğretmen olduğum için bazen geç saatte sesli konuşabiliyorum konuya kaptırınca kendimi
Eşim uyarıyor geç saat dikkat et diye
Bu apartmana ne dikkat edeyim herkes her gürültüyü yapıyor diyordum 😂
Bizim yan komşuda evlerden ırak valla

Kibarca uyarmış ama karşılarında insan yokmuş ki anlamamişlar. Çocuklara elbette anlayış gösterelim ama büyüklere de gösterelim. İşe giden insanın sessizlikte uyuması gerekiyor. Ayrıca ise de gitmek gerekmiyor, sadece çocuklara mi anlayis gösterilecek? Evi yapanın suçu var ama apartmanda yaşayıp medeniyetten uzak, kafasının içindeki beyni kullanamayan ve olur olmadık saatlerde insanları rahatsız edecek gürültü yapanlarda hiç suç yok mu gerçekten şaka gibi. Umarım karşınıza hep sizin gibi komsular çıkar. Benim ve benim gibi düşünenlerin karşısına da bizim gibiler.

Karantina zamanı şikayet etseydiniz cezayı bi yeselerdi görürlerdi bida misafir ağırlamak ne demekmiş.
Yönetici, polis ikisinide deneyin ama malesef bugüne kadar 'aa kusura bakmayın rahatsızmi oldunuz birdaha yapmayız' diyen komşu görmedim. Ben öyle insanlar yüzünden ev sattım..
Yan dairesi fln yok mu sadece sizmi duyuyorsunuz bu sesleri. Toplu şikayet yapsaniz

gece 4'te nesini hoşgörsünler yapmayın allah aşkına :)
normal bir saat mi? ha akşam 11 12'ye kadar olsa anlarım tabii ki o sınıra kadar hoşgörü sağlanabilir ama
gece 4'te zıplayan bir çocuktan bahsediyoruz.
gecenin 4'ünde süpürge açan bir komşudan bahsediyoruz
kaldı ki uyarılmış zaten kabaca uyardığını sanmıyorum
aldığı cevap da misafirim kem küm anlayış bekliyorum. saat 4? saat 14 değil bakın :)
bence o saatteki gürültüye değil uyuma hakkına hoşgörü sergilemek zorundayız.

gece 4'te nesini hoşgörsünler yapmayın allah aşkına :)
normal bir saat mi? ha akşam 11 12'ye kadar olsa anlarım tabii ki o sınıra kadar hoşgörü sağlanabilir ama
gece 4'te zıplayan bir çocuktan bahsediyoruz.
gecenin 4'ünde süpürge açan bir komşudan bahsediyoruz
kaldı ki uyarılmış zaten kabaca uyardığını sanmıyorum
aldığı cevap da misafirim kem küm anlayış bekliyorum. saat 4? saat 14 değil bakın :)
bence o saatteki gürültüye değil uyuma hakkına hoşgörü sergilemek zorundayız.
Bir de farkında mısınız böyle durumlarda hep rahatsızlık duyandan hoşgörülü olması bekleniyor. Rahatsız eden mecbur çünkü rahatsız etmeye. Nasrettin Hoca gibi hırsızın hiç mi suçu yok diyesim geliyor😆

Back
X