Spor sabır ve disiplin işidir, basit bir şey olsa herkes fit ve zayıf olurdu. Her şeyde olduğu gibi bunda da belli bir bedel ödemen gerekiyor bir şeyler elde etmek için. Zamanla yaşam tarzı haline gelir, sporsuzluk rahatsız eder.. Doktoru geç bu tarz bir şeyle gidersen yav he he der gönderir. Doktorluk bir şey yok orada, hastalıkla ne alakası var kilo alış şeklinin? Bahane arıyorsun resmen... Herkes farklı şekilde kilo alır, kimisi tüm vücuduyla yağlanır kimi basen, kalça.. Ben direk kalça-bacaktan kilo alırım, bu sebeple bacaklarımı bol bol kullandığım aktivitelere yönelirim. İp atlamak başı çeker, yürüyüş, squat ve Cross-Fit yaparım.. Bir spor salonu seansım 500 kaloriden aşağı değildir, ciddi de yerim ama fitim gayet. Baklavalar görünüyor hafiften :)
Yüzden pek gitmez kilo ama yaşın ufak daha 26-27 yaşına kadar yüz hatların oturur, o zamana kadar gidebilir. Gerçi şu an kilolusun da zayıflamadan anlayamazsın yüzündeki kiloların gidip gitmeyeceğini. Ben 22-23 yaşıma gelene kadar yüzüm kiloluydu sonradan ciddi biçimde oturdu yüz hatlarım şu an ne kilolu ne zayıf bir yüze sahibim..