• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ürtiker Krizi Acil Yardım

Orodrethica

Guru
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2008
194
0
296
33
İstanbul
Arkadaşlar sizden acil yardım almam gerekiyor durum çok ciddi çünkü. 2 gün önce teyzemin neredeyse tüm vücudunda ürtiker başladı, kırmızı kabarcıkımsı lekeler yani. Bu hastalığını biz zaten biliyorduk ne zaman vücut direnci düşse, hasta olsa aynı zamanda ürtiker olur. Ama sanırım ramazan dolayısıyla oruç tutmaktan ve aç kalmaktan vücut direnci düştü diye tahmin ediyorum ama yataklara düştü. Derisi ateş gibi, hangi hastaneye baktıysak ya bu alana bakan doktor yok, ya da doktorlar tatilde. Bana tavsiye edeceğiniz Istanbulda iyi bir dermatolog veya bu alana hakim bir hekim var mı? Ya da evde yapabileceğimiz bir şeyler çünkü vücudun her yerine yayılıyor ve ciddi anlamda korkuyoruz. Lütfen bilmeyen arkadaşlar bile yaysın bu mesajı elbet bilen biri çıkar.

Cevaplarınızı bekliyorum :43:

gerçekten ürtikerse (kurdeşen) aynı yerde tekrar çıkmayacak şekilde vücudunun hemen her yerinde çıkacak (kaşıma tetikler) ve kısa bir süre sonra geçecektir xxxx(antihistaminik) alsın 2 tane hem rahatlatır hem de uyutur böylece kafaya takıp kaşımaz rahatlar biraz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aaa çok garip. Bende de ürtiker vardır çocukluğumdan beri. Ama benim mesela darbe, çizik, sürtünme gibi sebeplerle başlayıp 5 dakika içinde tüm vücuduma yayılır kabarır kaşındırır, kaşınırım ve yine 5-10 dakka sonra ne kabarıklıklardan ne de kaşıntıdan eser kalmaz. Benim bildiğim ürtiker krizleri böyle ataklar halinde, belli bir fiziksel tetikleyici ile meydana gelir. Bende öyle oluyor en azından. Teyzenizdeki alerji tarzı başka birşeyler olmasın?? Allah şifa versin..

selam canım ben bundan 7 yıl önce hayatımda ilk defa kurdeşen oldum benim rahatsızlğım bir anda ortaya çıktı fakat çok ciddi boyuttaydı her yerim şişti beni görenler resmen görüntümden korkuyorlardı.ddoktora gittim doktor bana kortizon tedavisi uygulamak istedi ilaç yazdı. doktordan çıktıktan sonra birkaç kişi kortizonun kilo aldıracağını söyledi zaten kilo sorunum vardı korktum ve kortizon tedavisinden vazgeçtim o kadar şiddetliydiki benim kurdeşenim ne yapacağımı bilemiyordum bir arkadaşım aloe vera satışı yapıyordu istersen saf olanından bi kullan belki faydası olur dedi ok dedim ürünü aldım içmeye başladım 2. gün kurdeşenim geçti mucize gibiydi.. daha sonra 1 yıl sonra yine oldum ama artık tecrübeliydim yine aloe vera siparişi verdim yine 2. gün geçti ben faydasını gördüm Allah kimseyi bu hastalıkla terbiye etmesin çok zor.. 5 senedir hiç olmadı inşaallah hiçbir zamanda olmaz.Acil şifalar diliyorum...

BEN DE yıllarca çektım bu hastalığı.yok kortızon yok antıhıstemanık vs.en snunda gastrolojıde test yapıp mıde de bı bakteruye rastladılar.helıcobakterı dıye bşıey.meğer urtıker hastalarının %80 ının de olurmuş bır kutu ılaç tedavısı ve allahıma bınlerce şükü rahat gecen son 7 yıl.aklınızda bulunsun.bence mıdenıze de bı baktırın.

Bende de ürtiker var. :14: Olup olmayacak yerlerde ürtiker krizimin gelmesinden nefret ediyorum :95:

Kızlar tekrar nüksetti teyzemde ürtiker ve baş ağrısıyla beraber falan geliyor cidden korkuyorum... mide konusunu düşüneceğiz evet çok teşekkürler.. ne sinir hastalık gerçekten :59:

BEN DE yıllarca çektım bu hastalığı.yok kortızon yok antıhıstemanık vs.en snunda gastrolojıde test yapıp mıde de bı bakteruye rastladılar.helıcobakterı dıye bşıey.meğer urtıker hastalarının %80 ının de olurmuş bır kutu ılaç tedavısı ve allahıma bınlerce şükü rahat gecen son 7 yıl.aklınızda bulunsun.bence mıdenıze de bı baktırın.
Lütfen doktorunuzun adını söylermişsiniz? Hangi il hangi hastane??

Back