- 4 Nisan 2017
- 2.027
- 5.501
- 108
- Konu Sahibi Feel Good Inc
-
Hicde geç değil. Bugün eşimle de konuştuk benzer bir konuyu. Küçüklükten bizi belli profillere sokuyorlar: söyle olman lazim, böyle davranman lazim. Sevilip sayılmak istiyorsan itaat edeceksin bazi şeylere felan.insanlarda hiç kendilerini ve potansiyellerini kesfetmeyi düşünmüyor, çünkü küçüklükten bazı çizgilerden çıkmayı düşünmemiz bile engellenir. Belli bir yaştan sonra veya disardan gelen bir ilhamla dank diye başımıza düşüyor durum. Simdi örnekler vererek kimsenin canını sıkmayalim. Konumuz erken evlenip sonra bosananlardi. Ben çünkü insanlara bizim kültürümüzde yeterli kadar kendini tanımaya yer verilmediğini düşünüyorum. Kendini tanımazken eş secsen sonuç iyi olacağını düşünmüyorum. Aman neyise. Uzun olacak. Hicde gec değil birseyler baslamak icin. Yeterli istekli ve kararlı olun.
Hangi meslektensiniz konu sahibesi? Ona gore yorum yapicam.
Bahsettiğim böyle fabrikalarım olsun, devasa bir üretim zincirinin başı olayım değil. Hiçbir şeyin başı olmak istemiyorum, tam tersine bir sonucun parçası olmak ya da kendi çapımda basit şeyler, bahsettiğim. Avukatım bu arada.Mesleğiniz nedir ?
Ne üretmek istiyorsunuz ?
Üretim için maddi. E teknik gücünüz olmalı.
Master chef gibi mi yoksa türkcesi şef ya hanjÇok haklısınız. Ben kendimi tanısam bile, sanki hep seçimlerimi bana tanınan önceden belirli bir alan içinde yaptım. Ben sanatçı, tiyatrocu, tasarımcı olacağım, fotoğrafçı, kuaför, mimar olacağım, chef olacağım desem ailem beni, sanırım desteklemezlerdi. Ya da tercihlerimi yaparken ne istediğimden emin değildim, bilmiyorum. Sonuç olarak hala ne istediğimi bilmiyorum. Evlilik zaten hiiç aklımda yok. Daha kendimi tam hissetmezken, bir de başka bir yarım insanla birlikte olmak çok mantıksız geliyor.
Çok haklısınız. Ben kendimi tanısam bile, sanki hep seçimlerimi bana tanınan önceden belirli bir alan içinde yaptım. Ben sanatçı, tiyatrocu, tasarımcı olacağım, fotoğrafçı, kuaför, mimar olacağım, chef olacağım desem ailem beni, sanırım desteklemezlerdi. Ya da tercihlerimi yaparken ne istediğimden emin değildim, bilmiyorum. Sonuç olarak hala ne istediğimi bilmiyorum. Evlilik zaten hiiç aklımda yok. Daha kendimi tam hissetmezken, bir de başka bir yarım insanla birlikte olmak çok mantıksız geliyor.
24 yaş o kadar küçük bir yaş ki... 35 ten sonra çok daha iyi anlayacaksın.. Ve bu yaşta bunları sorgulayacak olgunlukta olman.. Takdir ettim. Canın ne isterse yapabilirsin.
Şimdi sevgili konu sahibesi ben katılmıyorum yukarda yazdıklarına, insan yaratıcı bir insansa bir şayler yapmaya hevesi varsa her meslekte yaratıcı olabilir ve bir fark yaratabilir.
Yaratici doktorsan harikalar yaratiyorsun, yaratici muhendissen Google, Uber gibi sirketlerde calisiyorsun... yani onemli olan kafa ve kafayi ne tarafa goturdugun. Bizim ofiste muhendis bir kiz var, cizimi cok cok guzel eli cok yatkin. Mimarlik ya da cizim isleri yapmiyor, onun yerine yaotigi cizimleri kendi isinde kullaniyor cok degisik oluyor. Ifsa olmasam buraya atardim.
Bu mesela teknik blog yazan bir avukata ait:
Attorney Kia Champion – Medium
Read writing from Attorney Kia Champion on Medium. Attorney Kia Champion is the founder and managing partner at the Champion Law Firm. Every day, Attorney Kia Champion and thousands of other voices read, write, and share important stories on Medium.medium.com
Bu daha esprili bir şekilede yazan bir avukata ait bir blog: The Introverted Attorney – Medium
hangi meslekten olursan mutlaka kendini gösterebilirsin. Kendimi örnek vereyim ben de mühendisim. Ben de blog yazıyorum, halkla ilişkiler kampanyam da Linkedin üzerinden gidiyor. Benim gibi yapmak istiyorsanız
- Medium'da blog ya da Linkedinde article yaz
- Linkedinde yeni yazım çıktı yaz, linki koy bir de ofiste foto çektir onu koy. Benim kampanyam icin fotograflarimi sirketin fotografcisi cekiyor mesela. Sirkete girerken, isgorusmesinde CEO madem kampanyan var destekleriz demisti gayet destek sirketim her anlamda hic haklarini yiyemem. Ne meslekten olursan ol, gorunur olmak onemli bence.
Bu şekilde profesyonel olarak daha görünür olursun. Öyle olunca da eee malum iş teklifleri gelirBu elemani taniyorum mesela , kendi sitesi var farkli farkli teknik yazilar var, bir sayfada da beni freelance olarak kiralayin var: Depends on the definition – it's about machine learning, data science and more
Ben avukat olsaydım
- Hayvanlar için gönüllü olurdum. Hayvan barınağıyla anlaşabilirsiniz, numaranızı bırakabiirsiniz ihtiyaç olduğunda izi ararlar mesela. Bu konuyla ilgili blog tutarsanız da hem bu konuya dikkat çekersiniz, hem de kampanyanız yürür.
- Kesinlikle vaktimin bir kısmında gönüllü baro avukatlığı yapardım şiddete uğrayan kadınlar için. Bu konu çok çok önemli kadın olarak diğer kadınlara yardım edecek konumdasınız. Bu şekilde medyada da yer alabilirsiniz. Kadina hem toplumca cok onemli bir konu o yuzden medyada da cok yer aliyor.
Avukatlık hiç öyle büroda oturayım çürüyeyim şeklinde bir meslek değil asla ... aksine aksiyonu yüksek bir meslek. Kadınlara yardım edebilirsiniz, hayvanlara yardım edebilirsiniz yani toplumda çok çok büyük fark yaratabilirsiniz. Önce ne yapmak istediğinizi düşünün, hareket gecin para ve ün sonra geliyor.
Güzel tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. ♥ Mühendislik kıymetli bir meslek. Çok kıymetli öneriler. Sorun şu ki; Maymun iştahlılık mı, kendini bulamamak mı bilinmez, gelecekte en başarılı, çok tanınan bir avukat olma hayali beni cezbetmemeye başladı. Arka planda daima başka arayışlar var. İşte bunlar kafamı çok kurcalıyor.
Yaşınız çok genç istediğiniz gibi makas değiştirip istediğiniz mesleğe sahip olabilirsiniz vaktiniz var. Ben de nesne olarak birşey üretmeyi önemli ve ruh sağlığı için gerekli buluyorum. Eğer kreatif bir yapınız yoksa marangozluk cam boyama gibi zanaat ağırlıklı bir hobi edinebilirsiniz. Ayrıca el çalıştıkça zihin de potansiyelini ortaya çıkarmaya başlar. Resim dersi alabilirsiniz ya da amatör bir tiyatro grubuna katılabilirsiniz. Yazma ya da okuma atölyeleri var. Hobi olarak başlayın eğiliminiz hangi konudaysa oraya doğru akıtır zaten sizi
Bir seyi cok merak ettim konudan bagimsiz
Burcunuz nedir
Bu tur telaslar yasayan insanlari hep sempatik bulmusumdur
Ben de biraz sizin gibiyim cunku anlayabiliyorum aslinda
Umarim cok guzel bi cozum bulursunuz
Yeniden cizimlere baslasaniz mesela?
Madem yeteneginiz de varmış.
Herseye atilip yarim birakiyorum ben de ne yazik kiÇok teşekkür ederim. Terazi burcuyum. Burcumla müsemmayım biraz sanırım.
Siz nasıl bir çözüm buldunuz?
Herseye atilip yarim birakiyorum ben de ne yazik ki
Yani bi cozum bulamadim henuz
Ben de hemen gaza gelirim ama o kadar gaz geliyor sonra bi fıs oluyorumAaa aynı ben. İlk mesajımda yazdığım kitabı (dünya nimeti) okuduğum ve çok etkilendiğim için geçen hobi bahçesine kaydoldum. Şimdi ben(!) bir süre, sera yetiştiriciliği(!) ile meşgul olacağım mesela.Evde saksıdaki fesleğeni kurutmayı başarmış bir insan olarak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?