• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üretmemek ve iç sıkıntısı

Bence avukatlık gayet faydalı üretken olabileceğiniz bir alan.yukarıda arkadaşın verdiği öneriler çok güzel.ben daha önce hep hayvanlara ait konularda gönüllü avukatlık yapmayı düşünmüşümdür çünkü bu bana manevi olarak mutluluk verir.bence mesleki açıdan tatmin olmak sadece parayla veya itibarla olmaz.sanatsal yönünüz ağır basıyorsa hala geç değil risk alıp sıfırdan başlayabilirsiniz veya daha az risk alıp boş zamanlarınızda hobi olarak birşeyler yapıp sonradan bu alana yönelebilirsiniz.bir akrabam emekli olduktan sonra el sanatları yapmaya başladı instagrama koyuyordu.zamanla işi büyüttü şuan çok mutlu keşke daha önce bu işi yapsaymışım diyor.ben daha önce mutsuz olacağımı anladığım bir bölümü bırakıp sıfırdan başladım.o yaşlarda zaten insan kedinden tam olarak emin olamıyor.kimse size ilerde şunu yap mutlu olursun diyemez mutsuzsak bazen risk alıp deneyip görmek lazım.

Ben tam anlayamadim. Daha uretici oldugunu dusundugunnfarkli bir meslegi mi yapmak istiyorsun yoksa kendini mi gerceklestirmek istiyorsun? Eger meslegini degistirmeden, birilerinin yuzunu guldurupfaydali oldugun icin mutlu olmak istiyorsan bir cocugun egitimine yardim edebilirsin bence. Bir cocuk okutmak kadar uretken bir sey var mi? Yok bunu kastetnedim diyorsan hobi olarak resim yap, cizime yetenegin oldugunu soylemissin.

İlk olarak bir avukat adayı olarak avukatlığın üretici ve toplumu dönüştürme gücü yüksek olan bir meslek olduğuna inanıyorum.

En basitinden bir sözleşme bile oluştururken bir şey ortaya koyuyorsunuz. Dilekçe bile bir eser. İnsanların hakkını savunuyorsunuz. Daha ne olsun ? Bununla beraber baronun hayvan hakları ve kadın hakları merkezinde gönüllü çalışıp şiddete uğrayan kadin ve hayvanların hak aramalarında yardimci olabilirsiniz. Bunlar kesinlikle muazzam şeyler.

Bu arada ekstra olarak ben de zanaat öğrenmek isterim. Masa yapımı, örgüden kıyafet lüf yapımı, seramik yapımı bunları da deneyebilirsiniz.

Avukat olduğum için memnunum şahsen ama seçebilsem başka şey seçer miydim sanırım evet, o da mesleğin ülkedeki komunundan kaynaklanıyor. Başka bir şeyden değil :)

Merhaba sizin durumu anliyorum.aslinda bu tur hobiler var.orgu dikis nakis falan.instag da boyle bir suru hobi sayfasi var.bir ara firsat bulursam ekliycem kendi yaptiklarimi bu siteye de:)inanilmaz kafa dagitti bende tavsiye ederim.

Avukatmışsınız ciddrn takdir edilesi güzel bi meslek . Somut bi şeyler ortaya koymuyorum ye düşünüyosunuz ama tam tersi fikirdeyim suçsuz bi insanı hapisten kurtarmak ve onu topluma kazandırmak somut bi başarı ayrıca bi insanın hayatını kurtarıyosunuz . Yine de bi arayış içerisindeyseniz önce bi şeylere hobi olarak başlayın derim tam olarak ne istediğinize karar verirsiniz sonra önünüzdeki seçenekleri tekrar değerlendirirsiniz

Siz o işten çoktan kopmuşsunuz. Artık durmanız imkansız. Daha dün bir video izledim WHO IS SANDRA? diye youtube da. Ne olursa olsun insan hissettiğini yapmalı.

Son 2 gündür avukat bir arkadaşımla çok vakit geçirdik ve sonunda adamı takdir ettim böyle meslek mi olur :KK70:Harika meslek ama aynı zamanda çok tuhaf:KK53:

Arkadaşım 2 gündür ne yaptı derseniz sadece konuştu arada da yazı yazdı derim sanırım :KK48: Gelenlerle konuşuyor, telefonda konuşuyor, mail atıp konuşuyor sonra konuşmaya ara verip biraz dilekçe yazıyor. İşi bitince kalkıp adliyeye konuşmaya gidiyor.

Somutluğa bu kadar uzak başka meslek var mı acaba :KK53: Hobi olarak somut şeyler yapsanız mesela. İkisi birlikte olmaz gibi:KK48:

Back