• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üretken bir hayat

okumak, izlemek, öğrenmek istediklerimden oluşan 30 günlük bir çizelge. Ama kendimi kasmıyorum. 2 gün uydum üçüncü gün uymadıysam, dışarda fazla zaman geçirdiysem, misafir geldiyse falan dördüncü gün iki günlük şeyi birden yapıyorum. Diğer türlü bir günü atlayınca aman kaçtı deyip toptan bırakıyordum. Böyle daha istikrarlı gidiyorum, dördüncü aydayım. Ama günlük maksimum 1-1,5 saatlik aktiviteler ayarlıyorum. Abartmadan, sıkılmadan sakin sakin.
çok teşekkür ederim fikir verdiğiniz için , 4 ay muhtesem bir istikrar bence çok gıpta ettim . tebrik ediyorum sizide
ben yukarıdaki hanımefendinin dediğini bir deneyeceğim , umarım bende oturtabilirim

bebeğinize cok güzel bir ömür diliyorum . bebege ragmen inanılmaz güzel oturtmussunuz, iyiki yazdınız bende mutlaka deneyecegim . emeğiniz için çook sağ olun. cok yönlülügünüzü ayrıca cok tebrik ediyorum çok etkileyici bence :KK45:
en sonda söylediğiniz gibi aslında insanın kendini iknası hayatta her seyden önemli . çok çok teşekkür ediyorumm :KK200:
Temennin için çok teşekkür ederim :) Merak etme geç kalmıyorsun ve başaracaksın, ben inandım sana, go girl :KK200:

çok iyi anlıyorum v aynı sorunla boğuşuyorum. normalde otursam yapsam maksimum iki saatimi alacak bir iş için 2 3 hafta erteleyip son dksına kadar oturamıyorum başına. üzülüyorum da sonra benim de yapmayı istediğim çok şey var ama yapmam gereken bir şeyolduğunda en gereksiz şeyler en absürt şeyler ilgimi çekiyo onlarda kaybolup vakit bulamıyorum resmen yapmam gereken asıl şeye.

KK' nin kisisel gelisim-kendime yeni bir ben vs gibi altbasliklari var.
Orada bir topik acabilirsin kendine. Istedigin seyleri adim adim yapman ve düşüncelerini yazman icin... bazen beyin o kadar karmasik seyler soyluyor ki yaziya döküp temizleyince daha okunakli oluyor.
Benim de boyle zamanlar icin actigim bir topigim vardi ve inanilmaz yardimci oldu.
Sana onerecegim su kisi var. Ben de bugun kesfettim ama cidden cok kaliteli ve ufuk acici bir topik.

maalesef hayatımın genelinde çok dağınık yaşadım , zaman yönetme problemim mi var tembel miyim bilmiyorum .
kendime katmak istediğim çok sey var . sertifika bazında almak istediğim eğitimler , okumak istediğim ansiklopediler , yeni diller vs ..
ama ben kendi içime hayatıma tıkılmıs gibi kendime kitap okumak, makale bakmak vs dışında pek yeni bir şey katmadan yaşıyorum . Nasıl bu tembelliği asabilirim ? 27 yasındayım , entelektuel bazda olmak istediğimin çok gerisindeyim .
bu konuda önerilerinizi rica ediyorum
Cep telefonundan bilgisayardan maillerden dizilerden uzak kalamıyoruz aslında
Ne kadar çok zaman yediğinin farkına varamıyoruz
Elektrik gidince ne kadar boş zamanın kaldığını daha bir fark ediyorum ben mesela

Ayrıca bu çağda tek bir şeye adepte olmak zor eskiden tek bir işleri olurdu onla ilgilenirdi
İnsanlar
Şimdi bakıyorum ev temiz olmalı
Aynı zamanda yemek yapılmalı
Sürekli dışarıda yenmez sağlıksız
Tabii çarşı pazar alışverişi çıkıyor bu defa
İşleri bir yerden yürütmeli
Sosyal aktivitelerden geri kalınmamalı
Akraba ziyaretleri arkadaş konuşmaları yapılmalı
Araya bir iki gezi sıkıştırmalı
Bir iki dizi takip etmeli
Kurslara seminerlere katılmalı onları programına uydurmalı
Hobi edinilmeli
Kendin ve ailen için hastaneleri takip etmeli doktor randevularına bakmalı test yaptırmalı sonuçları kontrol ettirmeli
Tüm bunları yaparken bir yandan kişisel bakım yapmalı kuaföre falan gitmeli
O kadar çok plan program oluyor ki insanın kafasında bazen tek birini yapamadan sıkışıp kalıyoruz

KK' nin kisisel gelisim-kendime yeni bir ben vs gibi altbasliklari var.
Orada bir topik acabilirsin kendine. Istedigin seyleri adim adim yapman ve düşüncelerini yazman icin... bazen beyin o kadar karmasik seyler soyluyor ki yaziya döküp temizleyince daha okunakli oluyor.
Benim de boyle zamanlar icin actigim bir topigim vardi ve inanilmaz yardimci oldu.
Sana onerecegim su kisi var. Ben de bugun kesfettim ama cidden cok kaliteli ve ufuk acici bir topik.
çok teşekkür ediyorum öneriniz için hemen inceleyeceğim

Takip edeyim bende yorumları.
Yoğun olsam da aslında boş vaktim var ve bu vakitlerde mal gibi oturup duruyorum. Boş boş dizi izliyorum hemde daha önceden 3-4 defa izleyip bitirdiğim dizileri 😑
Bu boş vakitlerimde hobimle uğraşayım dedim hep yarım kaldı. Yarım kaldığı için kendimi yetersiz hissedip boğulmaya başladım. Sonra kafamı boşaltmak için tekrar düşünmeden boş boş oturmaya geçtim 😬 kısır döngüye düştüm.

Sanki konuyu ben açmışım. Kendimi gördüm sende. O yüzden gelen yorumları takip edeceğim. yenGEnC yenGEnC in önerdiği topikte ilgimi çekti onada göz atalım bakalım.

Takip edeyim bende yorumları.
Yoğun olsam da aslında boş vaktim var ve bu vakitlerde mal gibi oturup duruyorum. Boş boş dizi izliyorum hemde daha önceden 3-4 defa izleyip bitirdiğim dizileri 😑
Bu boş vakitlerimde hobimle uğraşayım dedim hep yarım kaldı. Yarım kaldığı için kendimi yetersiz hissedip boğulmaya başladım. Sonra kafamı boşaltmak için tekrar düşünmeden boş boş oturmaya geçtim 😬 kısır döngüye düştüm.
Sonunu bildiğimiz dizi filmleri tekrar izlememizin nedeni guven ihtiyacımızdir tezini sunan bir makale okumuştum 3 yıl önce .
Hayat süprizlerle dolu ve bu bizi korkuttuğu için sonunu bildiğimiz şeyleri izleyip rahatliyormusuz o anlarda.

Sonunu bildiğimiz dizi filmleri tekrar izlememizin nedeni guven ihtiyacımızdir tezini sunan bir makale okumuştum 3 yıl önce .
Hayat süprizlerle dolu ve bu bizi korkuttuğu için sonunu bildiğimiz şeyleri izleyip rahatliyormusuz o anlarda.
Bu yüzden izliyor olabilirim çünkü biri yeni bir dizi önerse bağlanmaya hazır değilim, vakit harcayamam diyorum.
He bir de bildiğim diziyi yemek yaparken izlemek takip açısından daha kolay oluyor 😃

Aslında bunun yolu boş şeyleri çıkarıp dolu olanları koymak ve bunu da her defasında bir iş olacak şekilde ayarlamak.Telefonlar,bilgisayarlar açıkken,sosyal medyada boş takipler yapıyorken zor.Sosyal medya hesaplarımı kapattığımdan beri çok daha fazla kitap okuyorum mesela.Kütüphaneden alıyorum kitaplarımı bu aralar ve belli sürede teslim etmek gerektiği için hemen okuyorum.Yapacaklarımı gece yazıp ertesi gün baktığımda daha fazla motive oluyorum.Dizi seyretmektense belgesel seyrediyorum.Az önce Ahmet Haşim'in bir kitabına başladım mesela ve hemen belgeselini seyrettim.

Şunu da kabul etmek lazım ki ne yaparsak yapalım zaten her şeye yetişemeyiz ama küçük de olsa başlarsak eni konu geliştirebiliriz kendimizi.

Aslında bunun yolu boş şeyleri çıkarıp dolu olanları koymak ve bunu da her defasında bir iş olacak şekilde ayarlamak.Telefonlar,bilgisayarlar açıkken,sosyal medyada boş takipler yapıyorken zor.Sosyal medya hesaplarımı kapattığımdan beri çok daha fazla kitap okuyorum mesela.Kütüphaneden alıyorum kitaplarımı bu aralar ve belli sürede teslim etmek gerektiği için hemen okuyorum.Yapacaklarımı gece yazıp ertesi gün baktığımda daha fazla motive oluyorum.Dizi seyretmektense belgesel seyrediyorum.Az önce Ahmet Haşim'in bir kitabına başladım mesela ve hemen belgeselini seyrettim.

Şunu da kabul etmek lazım ki ne yaparsak yapalım zaten her şeye yetişemeyiz ama küçük de olsa başlarsak eni konu geliştirebiliriz kendimizi.
Kütüphanede istediğiniz kitapları bulabiliyor musunuz ?

Ben de sizin gibiyim, hayatımı boşuna geçiriyorum gibi geliyor. Normalde tuttuğumu bırakmazdım pek ama eskisi gibi değilim sanki.
25 yaşındayım, 15 aylık bebeğim var. Evliyim. Üniversite okumaya karar verdim, ama aynı zamanda çalışıyorum tam zamanlı. Ders çalışmak istiyorum ama bir türlü karar veremiyorum nereden başlayacağıma. Planlı, programlı insanlara özeniyorum başlığınızı takipteyim :)

Ben de sizin gibiyim, hayatımı boşuna geçiriyorum gibi geliyor. Normalde tuttuğumu bırakmazdım pek ama eskisi gibi değilim sanki.
25 yaşındayım, 15 aylık bebeğim var. Evliyim. Üniversite okumaya karar verdim, ama aynı zamanda çalışıyorum tam zamanlı. Ders çalışmak istiyorum ama bir türlü karar veremiyorum nereden başlayacağıma. Planlı, programlı insanlara özeniyorum başlığınızı takipteyim :)
Hangi bölümü okumak istiyorsunuz🦋

Kazanırsınız neden kazanmayasınız :)
bende sanat tarihi ile ilgili sertifika almak istiyorum bir yurtdışı programından :KK200:

Siz doktordunuz galiba değil mi yanlış mı hatırlıyorum?
Bence çocuk yokken evli değilken aklınızda kalan herşeyi yapın. Sanki o zaman daha bir zorlaşıyor herşey :)

Siz doktordunuz galiba değil mi yanlış mı hatırlıyorum?
Bence çocuk yokken evli değilken aklınızda kalan herşeyi yapın. Sanki o zaman daha bir zorlaşıyor herşey :)
evet :)
evlilik belki de cocuk zaten hiç düşünmüyorum benim kaldırabileceghim bir sey değil . yukarıda da anne olan bir hanımefendi yazdı ne kadar aktif , saygıyla egiliyorum önünüzde cidden :)
anne olmak zaten cok zorken birde kendine bir seyler katmaya calışmak çok degerli

evet :)
evlilik belki de cocuk zaten hiç düşünmüyorum benim kaldırabileceghim bir sey değil . yukarıda da anne olan bir hanımefendi yazdı ne kadar aktif , saygıyla egiliyorum önünüzde cidden :)
anne olmak zaten cok zorken birde kendine bir seyler katmaya calışmak çok degerli

Ben de hayran oldum kendisine. Benim şu an tek yapabildiğim sabah kalkıp işime gitmek, işten gelip kızımla ilgilenmek.
Açıkçası sizinle aynı fikirdeyim ama bunu geç anladım. Evlilik bana göre değilmiş. İyi ki kızım var diyorum ben de şu an ama erken oldu biraz sanırım benim için.
Hayatımda ilk defa ders çalışmam gerek ve nereden başlayacağımı bile bilmiyorum ama üniversite okumak istiyorum. Umarım başarabilirim :)
Eğer kazanır da başlarsam kızım biraz daha büyümüş olur, işim de hukukla alakalı olduğu için belki çok zor olmaz diyorum benim için :) hayırlısı bakalım

Kütüphanede istediğiniz kitapları bulabiliyor musunuz ?

Her zaman değil tabii ki ama bir kitap belirleyip bakmaktan ziyade oraya gidip bana uygun seçimleri yapmaya çalışıyorum.O an ihtiyaç duyduğum,o dönemime hitap eden şeyleri.Bu anlamda memnunum.

Back
X