üretken bir hayat

Yesyess

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2019
2.148
7.467
73
33
maalesef hayatımın genelinde çok dağınık yaşadım , zaman yönetme problemim mi var tembel miyim bilmiyorum .
kendime katmak istediğim çok sey var . sertifika bazında almak istediğim eğitimler , okumak istediğim ansiklopediler , yeni diller vs ..
ama ben kendi içime hayatıma tıkılmıs gibi kendime kitap okumak, makale bakmak vs dışında pek yeni bir şey katmadan yaşıyorum . Nasıl bu tembelliği asabilirim ? 27 yasındayım , entelektuel bazda olmak istediğimin çok gerisindeyim .
bu konuda önerilerinizi rica ediyorum

aynı problemi bende yaşıyorum zaman bulamıyorum sonra düşündüğümde şunu boşuna yapmışım aslında öyle yapacağıma böyle yapsaydım daha iyi olur du sürekli bi pişmanlik içerisindeyim kendimle konusuyorum herşey tama diyorum plan çiziyorum plana uyduğum gün sayısı 2 yi geçmiyor son buluyor bulma şekli ay suram ağırdı bu aradı falan oluyor yapanlar nasıl yapıyor bende halen çözemedim ama sanırım dış dünyaya iyice kapanmak lazım ve gerçekten istiyip istemediğimizi sorgulamamız lazım o şekilde yaparsak olur belki

aynı problemi bende yaşıyorum zaman bulamıyorum sonra düşündüğümde şunu boşuna yapmışım aslında öyle yapacağıma böyle yapsaydım daha iyi olur du sürekli bi pişmanlik içerisindeyim kendimle konusuyorum herşey tama diyorum plan çiziyorum plana uyduğum gün sayısı 2 yi geçmiyor son buluyor bulma şekli ay suram ağırdı bu aradı falan oluyor yapanlar nasıl yapıyor bende halen çözemedim ama sanırım dış dünyaya iyice kapanmak lazım ve gerçekten istiyip istemediğimizi sorgulamamız lazım o şekilde yaparsak olur belki
aynen , ajanda filan da tutmayı denedim ama maalesef .
bir kere geliyoruz hayata ve ben zihnen ve ruhen genişleyebileceğim kadar genişlemek istiyorum , bu ataleti nasıl yenebiliriz birileri bir seyler önerse keske:110:

Bu sorunu ben de yaşıyorum. Zamanı verimli mi kullanamıyorum ne yapıyorum olmuyor yani. Konunuzu takipteyim pek yardımcı olamayacağım maalesef.
İşi gücü bırakıp soyutlanmak gerek herhalde. İş güç koşturmacasında yapılan şeyler hep eksik kalıyor tam anlamıyla tatmin etmiyor

Bu sorunu ben de yaşıyorum. Zamanı verimli mi kullanamıyorum ne yapıyorum olmuyor yani. Konunuzu takipteyim pek yardımcı olamayacağım maalesef.
İşi gücü bırakıp soyutlanmak gerek herhalde. İş güç koşturmacasında yapılan şeyler hep eksik kalıyor tam anlamıyla tatmin etmiyor
sizde zaman sorunmuş galiba , bende zaman problemi çok yok . kendi ataletim beni isteğimden alıkoyan

Plan yapın
Ne tapmak istediğinizi belirleyin
Bunlar için zaman yaratın
Kendinize şu zamana kadar bitecek gibi hedefler koyun.
Hedeflerin sonunda da küçük küçük ödüller koyabilirsiniz.
Böylece hersey daha kolay olur sizin için.
Ayrıca yasınız 27 imiş daha çok üretken olacağınız zamanlarınız olacak.
Gersey yeni Başlıyor.

Plan yapın
Ne tapmak istediğinizi belirleyin
Bunlar için zaman yaratın
Kendinize şu zamana kadar bitecek gibi hedefler koyun.
Hedeflerin sonunda da küçük küçük ödüller koyabilirsiniz.
Böylece hersey daha kolay olur sizin için.
Ayrıca yasınız 27 imiş daha çok üretken olacağınız zamanlarınız olacak.
Gersey yeni Başlıyor.
bana sanki çok geç kalmısım gibi geliyor yakında 30 olacagım elimde hiç bir sey yok gibi ekstra tek dil dışında .
ve ödül olayı maalesef bende hiç bir konuda işe yaramıyor her istediğimi hemen alan dürtüsel biri olduğum için sanırım

bana sanki çok geç kalmısım gibi geliyor yakında 30 olacagım elimde hiç bir sey yok gibi ekstra tek dil dışında .
ve ödül olayı maalesef bende hiç bir konuda işe yaramıyor her istediğimi hemen alan dürtüsel biri olduğum için sanırım
30 dan sonra hayat bitmiyor.
40 yasında 45 yasında meslek değiştiren tanıdıklarım var.
Insan birşeyi gercekten istiyorsa idealleri olan biriyse zaten kendiliğinden geliyor o birşeyler yapmalıyım dürtüsü.
Zaman zaman insanda ölü toprağı oluyor ama o da geçiyor.
Herkeste olan bşy.

İnsana Bi amaç lazım hadi biraz ansiklopedi okuyup kültürlü olayım diye gelişmiyor olaylar, mesela ekstra dil öğrenmek için atıyorum İspanyolca bikaç İspanyol arkadas edinip netten onlarla yazışabilirsiniz. Bide günümüzde uyaran çok Bi kitap okurken, araştırma yaparken sosyal medyadan Bi bildirim geliyo bakmışsınız yarım saat geçmiş

maalesef hayatımın genelinde çok dağınık yaşadım , zaman yönetme problemim mi var tembel miyim bilmiyorum .
kendime katmak istediğim çok sey var . sertifika bazında almak istediğim eğitimler , okumak istediğim ansiklopediler , yeni diller vs ..
ama ben kendi içime hayatıma tıkılmıs gibi kendime kitap okumak, makale bakmak vs dışında pek yeni bir şey katmadan yaşıyorum . Nasıl bu tembelliği asabilirim ? 27 yasındayım , entelektuel bazda olmak istediğimin çok gerisindeyim .
Şurada 2 mesajını okudum hemen söyleyebilirim ya kova burcusun ya terazi :D

İnsana Bi amaç lazım hadi biraz ansiklopedi okuyup kültürlü olayım diye gelişmiyor olaylar, mesela ekstra dil öğrenmek için atıyorum İspanyolca bikaç İspanyol arkadas edinip netten onlarla yazışabilirsiniz. Bide günümüzde uyaran çok Bi kitap okurken, araştırma yaparken sosyal medyadan Bi bildirim geliyo bakmışsınız yarım saat geçmiş
okumak istediğim ansikolepediler zaten merak ettiğim konuların geniş tarihi seklinde .
sıfır bilgilerle yazısamam sanırım hiç başlayamadım dil olayına en geri ondayım :KK43:

okumak istediğim ansikolepediler zaten merak ettiğim konuların geniş tarihi seklinde .
sıfır bilgilerle yazısamam sanırım hiç başlayamadım dil olayına en geri ondayım :KK43:
Uygulamalar var mobil hem dili öğrenip hem de o dili konusan insanlarla konusabilirsiniz :) bu kendini geliştirme olayına ben de Bi çözüm bulamadım takipteyim

ha ha ha :KK53: kovayım yükselenimde akrep
İşte :D Biliyorum çünkü bu lanet hepimizde var. Yengecin son saatiyim yükselenim baskın bir Terazi. Asla yeterli bilgiye sahip değilim hissi. Birşeye başlıyorum, istiyorum ki tüm detaylarıyla bileyim ama hemen bileyim. Öyle aylarca bekleyemem, dayanamam hemen başka bir şeye atlarım. Bir yazarın kitaplarını okumaya başlarım, sonra başka bir yazara geçerim, sonra dil öğrenmeye geçerim, hepsi kalır :D Sende de olduğunu görür görmez anladım.
Şimdi tavsiyeler bölümü :) öncelikle kabullen. Her şeyde iyi olamazsın. Evet, bir çok şeyle ilgileniyorsun ama bir konuda yeterli tatmine sahip olmak için bir şeye yoğunlaşman lazım. İsteklerini yaz. Neyi öğrenmek neyi yapmak istiyorsun? Sonra ilk 5'i seç. Hangisi en önemlileri senin için? Sonra bunu 3'e indir ama diğerlerini de unutma.
Bir sonraki aşama 1. seçiminle ilgili ne yapmak istiyorsun? Bunu yaz. Ve zaman koy. Zaman koymak aşırı önemli. Bir isteğe zaman koyarsan k plan olur. Sonra planın üstünde çalışmaya başla. 1 ay boyunca, sadece ama sadece onunla ilgilen. Sıkılma, bıkma, kendini zorla. Bir ay sonunda kendini değerlendir. Ne kadar mutlusun? İstediğin oluyor mu? Cevap evetse, devam. Değilse 2.ye geç.
Ben bhnu yaptım. Şu anda Japoncamı geliştiriyorum. Yıllardır yapamadığımı şimdi yapıyorum çünkü bir plan ve hedefim var. Bunu sağlarsan seni yolundan alıkoyamaz ruh halin :)

İşte :KK70: Biliyorum çünkü bu lanet hepimizde var. Yengecin son saatiyim yükselenim baskın bir Terazi. Asla yeterli bilgiye sahip değilim hissi. Birşeye başlıyorum, istiyorum ki tüm detaylarıyla bileyim ama hemen bileyim. Öyle aylarca bekleyemem, dayanamam hemen başka bir şeye atlarım. Bir yazarın kitaplarını okumaya başlarım, sonra başka bir yazara geçerim, sonra dil öğrenmeye geçerim, hepsi kalır :KK70: Sende de olduğunu görür görmez anladım.
Şimdi tavsiyeler bölümü :) öncelikle kabullen. Her şeyde iyi olamazsın. Evet, bir çok şeyle ilgileniyorsun ama bir konuda yeterli tatmine sahip olmak için bir şeye yoğunlaşman lazım. İsteklerini yaz. Neyi öğrenmek neyi yapmak istiyorsun? Sonra ilk 5'i seç. Hangisi en önemlileri senin için? Sonra bunu 3'e indir ama diğerlerini de unutma.
Bir sonraki aşama 1. seçiminle ilgili ne yapmak istiyorsun? Bunu yaz. Ve zaman koy. Zaman koymak aşırı önemli. Bir isteğe zaman koyarsan k plan olur. Sonra planın üstünde çalışmaya başla. 1 ay boyunca, sadece ama sadece onunla ilgilen. Sıkılma, bıkma, kendini zorla. Bir ay sonunda kendini değerlendir. Ne kadar mutlusun? İstediğin oluyor mu? Cevap evetse, devam. Değilse 2.ye geç.
Ben bhnu yaptım. Şu anda Japoncamı geliştiriyorum. Yıllardır yapamadığımı şimdi yapıyorum çünkü bir plan ve hedefim var. Bunu sağlarsan seni yolundan alıkoyamaz ruh halin :)
ha ha :KK53: tam beni anlatmısınız her seyi öğrenmem lazım ama zaman kalmadı diye diye geciyor zaman. öneriler için çok tesekkür ederim sadece sunu anlamadım en son 1 hedefe mi mi indirip 1 ay onunla ilgili calışıyoruz ?

ha ha :KK53: tam beni anlatmısınız her seyi öğrenmem lazım ama zaman kalmadı diye diye geciyor zaman. öneriler için çok tesekkür ederim sadece sunu anlamadım en son 1 hedefe mi mi indirip 1 ay onunla ilgili calışıyoruz ?
Seninle aynı yapıdayım, 5 yaş büyüğüm sadece :) Mutlaka istediğin 5 şeyi yazdın. Sonra bunları önem sırasına göre yazıyorsun. 1 numara en çok istediğin şey. Sonra 3'e düşünüyorsun. Çünkü kabul edelim bizim gibi aktif beynini kullanan insanlar bile en fazla 3 şeye odaklanabiliyor. İlk ay sadece ilk şeyle odaklanıyorsun, diğerleri bekliyor. Deneme süresi gibi. Baktın iyisin ilk konuda birinci ay bitince ikiyi de dahil ediyorsun. 3. ay üçüde dahil ediyorsun. Şöyle anlatayım belki daha kolay olur. Benim 1.im Japonca, 2.im gitar, 3.resim. Gelecek Aralık sınava giriyorum. Hergün japonca çalışıyorum, haftada 2 gün gitar çalışıyorum, bir günde resim yapıyorum. 20 aylık kızım var, ancak bu kadar zaman buluyorum. Böyle bir plan oturursan bir şekilde gidiyor. Birde tabi sakin kalabilmen lazım :D Bende bir anda solo atmak istiyorum, sinirleniyorum falan, sonra diyorum sakin, kimse bir anda çalmadı, yavaş. Kendini ikna etmeyi öğrenebilirsen süper olur :KK200:

Kafanda bunu oturtman lazım önce. Ben de senin gibiydim, plan yapar üçüncü gün başka bişeye takılıp unuturdum.
Şimdi aylık çizelgeler hazırlıyorum kendime. Eğitimler, seminerler falan dahil değil tabi, sadece okumak, izlemek, öğrenmek istediklerimden oluşan 30 günlük bir çizelge. Ama kendimi kasmıyorum. 2 gün uydum üçüncü gün uymadıysam, dışarda fazla zaman geçirdiysem, misafir geldiyse falan dördüncü gün iki günlük şeyi birden yapıyorum. Diğer türlü bir günü atlayınca aman kaçtı deyip toptan bırakıyordum. Böyle daha istikrarlı gidiyorum, dördüncü aydayım. Ama günlük maksimum 1-1,5 saatlik aktiviteler ayarlıyorum. Abartmadan, sıkılmadan sakin sakin.

Seninle aynı yapıdayım, 5 yaş büyüğüm sadece :) Mutlaka istediğin 5 şeyi yazdın. Sonra bunları önem sırasına göre yazıyorsun. 1 numara en çok istediğin şey. Sonra 3'e düşünüyorsun. Çünkü kabul edelim bizim gibi aktif beynini kullanan insanlar bile en fazla 3 şeye odaklanabiliyor. İlk ay sadece ilk şeyle odaklanıyorsun, diğerleri bekliyor. Deneme süresi gibi. Baktın iyisin ilk konuda birinci ay bitince ikiyi de dahil ediyorsun. 3. ay üçüde dahil ediyorsun. Şöyle anlatayım belki daha kolay olur. Benim 1.im Japonca, 2.im gitar, 3.resim. Gelecek Aralık sınava giriyorum. Hergün japonca çalışıyorum, haftada 2 gün gitar çalışıyorum, bir günde resim yapıyorum. 20 aylık kızım var, ancak bu kadar zaman buluyorum. Böyle bir plan oturursan bir şekilde gidiyor. Birde tabi sakin kalabilmen lazım :KK70: Bende bir anda solo atmak istiyorum, sinirleniyorum falan, sonra diyorum sakin, kimse bir anda çalmadı, yavaş. Kendini ikna etmeyi öğrenebilirsen süper olur :KK200:
bebeğinize cok güzel bir ömür diliyorum . bebege ragmen inanılmaz güzel oturtmussunuz, iyiki yazdınız bende mutlaka deneyecegim . emeğiniz için çook sağ olun. cok yönlülügünüzü ayrıca cok tebrik ediyorum çok etkileyici bence :KK45:
en sonda söylediğiniz gibi aslında insanın kendini iknası hayatta her seyden önemli . çok çok teşekkür ediyorumm :KK200:

Back
X