Ünlülerin Diyeti Örnek Liste

.ebru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2009
209
93
Ünlülerin diyetisyeni NİL Şahin Gürhan, hareketsiz kalındığı için daha çok kilo alındığı kış aylarında uygulanması gereken diyeti açıkladı. İşte, çok kolay kilo vermenizi sağlayacak liste

KAHVALTI ÖNCESİ

1 bardak ılık su,
1 bardak normal sıcaklıkta su içilecek.

KAHVALTI
2 dilim beyaz peynir (60 gr) veya 1 adet yumurta. 2 ince dilim ekmek (50 gr)
Bol çiğ sebze

KUŞLUK
1 porsiyon taze meyve. ÖĞLEN
2-3 tane köfte ya da bu miktarda et, 1 ince dilim ekmek, Bol salata (az zeytinyağı ilaveli)

İKİNDİ
1 dilim beyaz peynir
2 ince dilim ekmek (50 gr.)

AKŞAM
8-10 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 ince dilim ekmek, 1 su bardağı yoğurt veya 1 su bardağı ayran. Bol salata (az zey-
tinyağı ilaveli)

GECE
Yatmadan önce bir avuç fındık, badem ya da ceviz

Önemli not: Bir günde mutlaka 15 bardak su içilecek. Her gün üç öğün sonrasında mutlaka üç tane portakal yenilecek.

İnsanlar, diyetisyenleri seçerken çok dikkat etmeli.

İnsanlar, diyetisyenleri seçerken çok dikkat etmeli. Sömürüye ve istismara açık bir sektör. Zayıflatan haplardan, ilaçlardan uzak durmak gerekiyor. Kilo verirken hayatını kaybedenler var...

Nil Şahin Gürhan, 1995'ten beri diyetisyenlik yapıyor. İlk 4 yıl özel sektörde, hastane yönetimi, tıbbi beslenme tedavisi diyetisyeni olarak çalışmış.

1999'danberi Şaşkınbakkal'daki kendi ofisinde sağlıklı beslenme danışmanlığı ve diyetisyenlik görevini sürdürüyor. Ünlülerin diyetisyeni Gürhan'la ofisinde konuştuk.

Önce sağlık önemli

¦ Nil Hanım, çağımızın en büyük dertlerinden birisi de fazla kilolar Siz de sayılan her gün artan diyetisyenlerden birisiniz...

Diyetisyenlik sömürüye ve istismara açık bir sektör. Zayıflatan haplardan ilaçlardan uzak durmak gerekiyor. İnsanlar kilo verirken sağlığını kaybediyor, hayatını kaybedenler var .

¦ Kartvizitinizde "ünlülerin diyetisyeni" yazıyor. Diğerlerinden farkınız nedir?
Ben etik çalışıyorum. İnanmadığım, güvenmediğim hiçbir şeyi yapmıyorum. İnsanlara kısa sürede kilo verdirerek, onların sağlığını riske atarken kendi ünümü ve namımı çoğaltayım gibi sakıncalı hedeflerim asla olmadı.

Kendine inanmalı

¦ Bu ülkede reklamı uğruna müşterilerini deneme tahtasına çeviren, kobay gibi kullanan diyetisyenler var mı?

Ne yazık ki müşterisinin sağlığından önce kendi reklamını düşünen diyetisyenler de var.

¦ Gelelim sizin yaptıklarınıza, verdiğiniz hizmetlere...

Benim kilo verdirme sürem diğerlerine göre daha uzundur. Ancak sağlıklıdır, en doğru olanıdır. Benim diyetlerim emekle, sabırla, öğrenilerek yapılan diyetlerdir. Sonuçta beslenme bir yaşam şeklidir ve bana gelenlere bu sağlıklı yaşam şeklini öğretmeye çalışıyorum.

¦ Bütün hüner sizde mi?

Bana gelen kişi kendine ve diyet programına inanmıyorsa olmaz, başarılı olamayız. Bu bir emek ve sabır işidir. Bana gelmek yetmiyor. uygulamaları hayata geçirmek gerekiyor. Sağlıklı beslenmeyi öğrenmeyen kişi asla ideal kilosuna kavuşamaz. Bu iş aç kalmakla hiç olmaz. Herkesin bir beslenme stili vardır, önemli olan bunu öğrenmektir.

¦ Sizi en çok ünlü yıldızlar zorluyor olmalı.

Kişiye göre değişiyor. Bana çok ünlü geldi. Emek vererek bir noktaya gelen ünlüler, pek çok müşterimden daha disiplinli. ¦ Mesela...

Mesela Zuhal Olcay geldi. Disiplinli ve saygılı bir sanatçı. İşin bilincindeydi ve çok kolay kilo verdi.

¦ Ahu Yağtu da size geldi. Oysa onun ideal bir vücudu var.

Kemal'e hamileydi ve doğum sonrası fazla kilolarından kurtulmak istedi. Kemal'i emzirirken kilosu da arttı ve o süreci ideal kilosunu koruyarak birlikte atlattık.

¦ Cem Yılmaz'a fazla kilolarını verdirirken zorlandınız mı?

(Gülüyor) Cem Yılmaz sahne gösterilerine başlama aşamasmdayken geldi. Hayranlarının önüne daha fit bir şekilde çıkmak istedi. Beslenme stilini öğrenip hayata geçirince 2-3 ay içinde 10 yakın verdi, forma girdi.

¦ Halk arasında "Bir kahkaha bir kilo pirzolaya eşittir" derler. Böyle düşünürsek Cem Bey'in kilo vermesi çok zor değil mi?

(Gülüyor) Bence insanlan güldürmek, hele bu şartlarda, hiç kolay değil. Cem Yılmaz, bana göre güldürürken kilo veriyor.

¦ Sinem Kobal da size gelenler arasında.
Selena dizisini çekerken geldi Sinem Kobal. Aslında onun küo problemi yoktu. Ekranda olduğundan çok kilolu göründüğü için sıkılıyordu ama sağlıklı beslenmeyi çok iyi öğrendi.

¦ Ekranın da böyle bir kötü yanı var.

Kas yapısı güçlü olanlar, vücudunda yağ oranı fazla olmayanlar ekranda daha fit görünüyor. Bu nedenle sporun önemi çok büyük.

¦ Arda Turan'la yollan ayrılan Sinem Kobal şimdilerde aşk acısı da yaşıyor. Bu durum kilo verdirir mi?

Sağlıklı beslenme bir düzen ister, özen ister. Aşk acısı, aynlık acısı, insanın kendine olan özenini yok edebilir. Bu sürede düzensiz beslenilebilir. Arda Turan'dan aynlan Sinem Kobal elbette aşk acısı yaşıyor. Aşk acısı, iştahı kesip kilo da verdirebilir, psikolojiyi bozup yeme ataklan nedeniyle kilo da aldırabilir.

¦ Ali Sunal da yeni bir aşka yelken açtı ve o da sağlıklı beslenme konusunda tehlike yaşıyor olabilir.

Ali Sunal hem disiplinli hem de sporu seven birisi. Beslenme stilini sürdürdüğü sürece kilo almaz.

¦ Berna Laçin'e neler tavsiye ettiniz?

Berna Laçin'i ekranda kısa boylu ve kilolu görüyordum. Oysa Sunal uzun boylu ve kilosu da bölgeseldi. Yani basenlerinde sorun vardı. Kısa sürede düzeldi. Türk kadınlarının en büyük derdi basenleri.

Bozoklu, zayıfladı şöhret oldu
¦ Gökçe Bahadır'ı da siz zayıflattınız...

Gökçe Bahadır, "Yaprak Dökümü" dizisinde oynarken geldi. Beslenme stilini belirlemediği için aç kalarak kilo vereceğini sanıyordu. Bana geldiğinde açtı. Aç kalınmadan nasıl kilo vereceğinin programını birlikte belirledik. Çok başarılı oldu. "Dedemin İnsanlan" filminde incecik bir Gökçe Bahadır vardı ve o filmi izlerken çok mutlu oldum.

¦ Eserinizle gururlandınız!

(Gülüyor) Bu konuda pay sahibi olmak gurur verdi bana. Benim kilo verdirme sistemim başka. Kilo vermek için aç kalmak gerekmiyor.

¦ Şebnem Bozoklu var müşterilerinizin arasında...

Şebnem Bozoklu ünlü olmadan geliyordu bana. Zayıflayınca şansı açıldı. Zayıfladı, şöhret oldu.

Herkesin rahatlıkla kilo vereceği Kış Diyeti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…