üniversitenin ilk günü...

cennet35

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
2.578
1.533
373
böyle bir konu olmadığını düşünerek bu konuyu açmaya karar verdim evet arkadaşlar üniversitede ilk gününüz nasıl geçmişti şunu yapmayın bunu yapmayın diye tavsiyesi olanlar buyrun sizi dinliyoruz hihoyyyt

1.sınıflar kendilerinin hemen belli ederler zaten sürü halinde dolaşırlar (= Eğer üniversiteniz oryantasyon etkinliği yapacaksa ona katılmanız iyi olur,,çevreyi ve okulu tanımanız açısından,,Fazla dikkat çekmeyin ilerde sorun yaşarsınız gerçi kazandığınız okul ve şehrin koşullarına göre değişir,,hocaları analiz etmeye başlayın,,fazla bilmediğiniz yerlere takılmayın (= Başarılar dilerim ......

ewet bende cok merak edıoyrum ilk günüm nasıl gecıcek diye bi o kadarda heycanlıyım arkdslardan tüyolar alsak hiçte fena olmaz :)

Okulun ilk günü neyin nerede olduğunu bilmediğimden koşturmakla geçmişti. Ege Üni. malum geniş alanda tek kampüste olunca sıkıntılı oluyordu. Sınıf mevcudumuzda azdı. 21 kişi falandık o açıdan çok rahattık. Mini aile modeli olmuştuk.
Benim yenilere tavsiyem hocaların gözüne girmeye çalışın. Ders dışında hocalarla olan irtibatınıza devam edin. Örnek veriyorum arkadaş sınıfça bir şeyler yapacaksınız, sohbeti iyi olan hocalarıda çağırın. Nadiren gelirler ama teklif etmeniz bile hoşlarına gelir. Eğer sanatsal bir bölümdeyseniz hocanın çırağı bile olun derim. Sonrasında işinize çok yarar.
Bizim sınıfta bu sayede eğitiminin üst seviyesini İtalya' da tamamlayan arkadaş vardı. Okulda öğretim görevlisi olması için destek olunan öğrencide...

Yani kısaca ders çalış, hocalarla hoş sohbet et. Okul şenliklerini v.s. etkinliklerinide kaçırmamak lazım tabii

Birde benim zamanımda kampüs içi kafelerde çok kağıt oynanırdı. Kampüs dışı kafelerde de okeye giderdiksempatiksalakcinni

Hepinize güzel bir eğitim geçirmenizi dilerim. Ve son tavsiyem hangi bölüm olursa olsun yüksek lisans yapmanız.yerimseniben

teşekkürleropuyorumnanaktan

teşekkürler kaydirigubbakcemile5

Benim tavsiyem kesinlikle ve kesinlikle bir gruba girince oraya bağlanıp kalmayın.
Sonuçta insan ilk yıl kimin ne olduğunu anlayamıyor. 2. sınıfın sonuna doğru gösterir insanlar yüzünü.
İçinde bulunduğunuz grubun size uymaması ihtimalini düşünerek çeşitli arkadaşlar edinin derim benbayanssulusmile

teşekkürleropuyorumnanaktan

Benim için çok komik bir gündü yani cik olduğunu ele veren çok kişi vardı ve ben çok ama çok gülmştüm:))) yeni olduğunu hisettirme yani yoksa yandın....

ben hazırlıktım 20kusur kişilik sınıfımız vardı. hocanın isteğiyle kendimizi tanıtmıştık. hangi bölümdeyiz nerden geldik nerde kalıyoruz falan bi derste tanışıvermiştik ama 1. sınıfa gidildiğinde öyle olmuyor malesef. 100küsur kişilik dev sınıf, 1 kişiyi bile tanımıyordum. nasıl tanıştığımı hatırlamıyorum ama 4 senedir aynı insanlarlayım hala adlarını bilmediklerim var:kedi:

çok kenara oturmayın sağınıza solunuza oturan 3-5 kişiyle tanışın, onlar başkalarıyla tanışır böylece herkesi tanırsınız kısa sürede. herkese gülümseyin selam verin ama ilk günden kendinize kanka aramayın biraz dışarıdan izleyin kimin ne mal olduğu anlaşılsın. hoca ara verince yandakilerle konuşun,onları sevmediyseniz kalkın tuvalete gidin ayna önü muhabbetlerine katılın. kantin kuyruğunda muhabbet edin. zaten herkes yeni gelmiş olacak ve birbiriyle tanışacak korkmayın.

sevdiğiniz, içinde kendinizi rahat hissettiğiniz bir kıyafetinizi giyin. temiz sade ama uyumlu ve tarz sahibi olun. saçınızı düzeltin hafif makyaj hafif parfüm, temiz ayakkabı ee daha ne? inek gibi elli tane defter kalem götürmeyin bi küçük defter bi kalem yeter. ilk günden çok süslenmeyin boya kutusuna batmayın. çok süslü olursanız kızlara itici gelebilirsiniz, sizle konuşmazlar. ama yok bana erkekler baksın yeter diyorsanız o başka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…