1.sınıflar kendilerinin hemen belli ederler zaten sürü halinde dolaşırlar (= Eğer üniversiteniz oryantasyon etkinliği yapacaksa ona katılmanız iyi olur,,çevreyi ve okulu tanımanız açısından,,Fazla dikkat çekmeyin ilerde sorun yaşarsınız gerçi kazandığınız okul ve şehrin koşullarına göre değişir,,hocaları analiz etmeye başlayın,,fazla bilmediğiniz yerlere takılmayın (= Başarılar dilerim ......
Okulun ilk günü neyin nerede olduğunu bilmediğimden koşturmakla geçmişti. Ege Üni. malum geniş alanda tek kampüste olunca sıkıntılı oluyordu. Sınıf mevcudumuzda azdı. 21 kişi falandık o açıdan çok rahattık. Mini aile modeli olmuştuk.
Benim yenilere tavsiyem hocaların gözüne girmeye çalışın. Ders dışında hocalarla olan irtibatınıza devam edin. Örnek veriyorum arkadaş sınıfça bir şeyler yapacaksınız, sohbeti iyi olan hocalarıda çağırın. Nadiren gelirler ama teklif etmeniz bile hoşlarına gelir. Eğer sanatsal bir bölümdeyseniz hocanın çırağı bile olun derim. Sonrasında işinize çok yarar.
Bizim sınıfta bu sayede eğitiminin üst seviyesini İtalya' da tamamlayan arkadaş vardı. Okulda öğretim görevlisi olması için destek olunan öğrencide...
Yani kısaca ders çalış, hocalarla hoş sohbet et. Okul şenliklerini v.s. etkinliklerinide kaçırmamak lazım tabii
Birde benim zamanımda kampüs içi kafelerde çok kağıt oynanırdı. Kampüs dışı kafelerde de okeye giderdiksempatiksalakcinni
Hepinize güzel bir eğitim geçirmenizi dilerim. Ve son tavsiyem hangi bölüm olursa olsun yüksek lisans yapmanız.yerimseniben
bende cok merak ediorum sap gibi ortada kalmayalım :)
sınıf arkadaşlarınızı tanımaya çalışın derim benn fazla yakınlık ta göstermeyin çok tanımaadan.zemuszemus
ya bnde çook endişelym napcm ilk gün arkdaş yok bşi yokeyvahedigeldismile
Benim tavsiyem kesinlikle ve kesinlikle bir gruba girince oraya bağlanıp kalmayın.
Sonuçta insan ilk yıl kimin ne olduğunu anlayamıyor. 2. sınıfın sonuna doğru gösterir insanlar yüzünü.
İçinde bulunduğunuz grubun size uymaması ihtimalini düşünerek çeşitli arkadaşlar edinin derim benbayanssulusmile
ayy napıcaukilk günlerde hiç bir yeri bilmeyiz kimseyi tanımayız akannehir
eğer cemaat te kalıyorsanız daha okulun ilk günü çok sayıda arkadaş grubunuz oluyor
kalmıyorsanızda iş size düşer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?