Bizim okulda hem yaz okulu var hem de bütünleme sınavları. Bütünlemeyi her okul yapmak zorunda ama yaz okulu da bildiğim kadarı ile kalacak.
Erken bitirmek isteyenler ya da yazın gelip üstten ders alanlar mağdur olur bu durumda. Zaten bütünlemenin şartı var. En az 1 kere almış olmak gerekiyor dersi. F, DD, DC ise alınan not öyle girilebiliyor. Muhtemelen her okulda öyledir.
NOT: Yaz okulundan eminim, akademik takvime baktım şimdi. Tarihler ve kayıt dönemi açıklanmış. :)
kafam karıştı: (
gazide yaz okulu tamamen kalkmış.
ben Atattürk üniversitesine geldim.
burda yaz okulu var hala sanırım.
birde bişey daha soracağım.
benim kendi okulumda dc geliyorsa sonuç eğer ortalaman 2 nin üstündeyse gçiyorsun altındaysa kalıyorsun o dersten.
fakat benim geldiğim üniversitede dd yle bile geçiliyor.
hadi diyelim ben bir dersten dd ile geçtim burda.
kendi okuluma gittiğimde beni o dersten geçmiş mi sayar kalmış mı :44:
Bizde de geçiliyor DD ile. Mezuniyet şartı 2.00
Eğer zorunlu kredi miktarını tamamlayıp mezuniyet hakkı kazanırsan ortalamana bakılıyor. 2'nin altındaysa yükseltme sınavlarına giriyorsun. Ama senin sorduğun soruyla ilgili pek bir bilgim yok. Sanırım üniversiteler farklı uygulamalara sahip notlar konusunda.
kafam karıştı: (
gazide yaz okulu tamamen kalkmış.
ben Atattürk üniversitesine geldim.
burda yaz okulu var hala sanırım.
birde bişey daha soracağım.
benim kendi okulumda dc geliyorsa sonuç eğer ortalaman 2 nin üstündeyse gçiyorsun altındaysa kalıyorsun o dersten.
fakat benim geldiğim üniversitede dd yle bile geçiliyor.
hadi diyelim ben bir dersten dd ile geçtim burda.
kendi okuluma gittiğimde beni o dersten geçmiş mi sayar kalmış mı :44:
Arkadaşlar,okulumda yaz okulu vardı fakat YÖK bu yaz karar almış ve tüm üniversitelerde yaz okulu kalkmış,
bunun yerine bütünleme sınavları gelmiş.
bu konu hakkında bilginiz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?