- Konu Sahibi dumanistbusra07
-
Neden bilmiyorum ama harbiden korkuyorum bayanlar. Kazanamamaktan falan korkuyorum. biliyorum bunun için çok çalışmak gerek. Üniversiteye dair hiç bir bilgim yok. kampüs nedir? fakülte nedir? vize nedir? final nedir? üniversite ortamı nasıl? üniversite tercihi yaparken neyi göz önünde tutup tercih yapmalıyım?kafam çok karışık bazılarınızdan çok küçük olabilirim bana tavsiyeler verir misiniz?
Neden bilmiyorum ama harbiden korkuyorum bayanlar. Kazanamamaktan falan korkuyorum. biliyorum bunun için çok çalışmak gerek. Üniversiteye dair hiç bir bilgim yok. kampüs nedir? fakülte nedir? vize nedir? final nedir? üniversite ortamı nasıl? üniversite tercihi yaparken neyi göz önünde tutup tercih yapmalıyım?kafam çok karışık bazılarınızdan çok küçük olabilirim bana tavsiyeler verir misiniz?
Korkun kendine olan güvensizliğinden bence. Tabi özgüvenin çok yüksek olması da iyi bişey değil ama daha baştan böyle düşünürsen zaten çalışsan da kazanamazsın yapamayacağım endişesiyle. Öncelikle kendini iyi hazırla. Düzenli çalış. Hangi alana yönelmek istediğine karar verdiysen eğer o meslekle ilgili araştırmalar yap. O mesleği edindikten sonra ne gibi iş fırsatları var bunları araştır. Bu süreç çok eğlenceli bence :) Bunları yaparsan daha motive olursun. Bilmediğin terimler hakkında da internetten öğrenebilirsin herşeyi. Mesela;
Kampüs: Üniversitenin içinde bulunduğu alan. Bir nevi okulun çevresi, bahçesi gibi düşün.
Fakülte: Üniversitede ki bölümleri tek bir birime ayırır. Örneğin eğitim fakültesinde sadece öğretmenlik bölümleri yer alır. matematik öğrt, kimya öğrt,sınıf öğrt. gibi.
Vize: Üniversitedeki her dersten yapılan ilk sınavdır. Yani lisedeki 1. yazılının adı üni de birden vize olurbazı üniversiteler, veya bazı bölümler 2 vize yapabiliyor. 1.vize,2. vize diye geçer.
Final: Vizenin tam tersi o dersten yapılan son sınavın adına final denir.
Üniversite ortamına gelince binbir çeşit insan vardır. İyisi,kötüsü,hırsızı,terbiyelisi,içeni,içmeyeni,çalışkanı,tembeli,farklı politik görüşlere,farklı dinlere-mezheplere mensup insanlar vardır. Bunlara hocalar da dahildir. Ama üniversiteyi üniversite yapan da budur zaten. Ortamda önemli olan kendi duruşunu devam ettirebilmendir. Bundan çekinme zaten sen kendine, kendi kafa yapına yakın insanları zamanla bulursun veya onlar seni bulur
Yaşın kaç bilmiyorum ama senin öncelikli hedefin yeteneklerin doğrultusunda bir tercih yapman. Bunun için hocalarına,tercih merkezlerine soru sorabilirsin.
Çok açıklayıcı oldu gerçekten.teşekkür ederimKorkun kendine olan güvensizliğinden bence. Tabi özgüvenin çok yüksek olması da iyi bişey değil ama daha baştan böyle düşünürsen zaten çalışsan da kazanamazsın yapamayacağım endişesiyle. Öncelikle kendini iyi hazırla. Düzenli çalış. Hangi alana yönelmek istediğine karar verdiysen eğer o meslekle ilgili araştırmalar yap. O mesleği edindikten sonra ne gibi iş fırsatları var bunları araştır. Bu süreç çok eğlenceli bence :) Bunları yaparsan daha motive olursun. Bilmediğin terimler hakkında da internetten öğrenebilirsin herşeyi. Mesela;
Kampüs: Üniversitenin içinde bulunduğu alan. Bir nevi okulun çevresi, bahçesi gibi düşün.
Fakülte: Üniversitede ki bölümleri tek bir birime ayırır. Örneğin eğitim fakültesinde sadece öğretmenlik bölümleri yer alır. matematik öğrt, kimya öğrt,sınıf öğrt. gibi.
Vize: Üniversitedeki her dersten yapılan ilk sınavdır. Yani lisedeki 1. yazılının adı üni de birden vize olurbazı üniversiteler, veya bazı bölümler 2 vize yapabiliyor. 1.vize,2. vize diye geçer.
Final: Vizenin tam tersi o dersten yapılan son sınavın adına final denir.
Üniversite ortamına gelince binbir çeşit insan vardır. İyisi,kötüsü,hırsızı,terbiyelisi,içeni,içmeyeni,çalışkanı,tembeli,farklı politik görüşlere,farklı dinlere-mezheplere mensup insanlar vardır. Bunlara hocalar da dahildir. Ama üniversiteyi üniversite yapan da budur zaten. Ortamda önemli olan kendi duruşunu devam ettirebilmendir. Bundan çekinme zaten sen kendine, kendi kafa yapına yakın insanları zamanla bulursun veya onlar seni bulur
Yaşın kaç bilmiyorum ama senin öncelikli hedefin yeteneklerin doğrultusunda bir tercih yapman. Bunun için hocalarına,tercih merkezlerine soru sorabilirsin.
Hepinize çok teşekkür ederim güzel baayanlarhaklısınız aslında korkamayı gerektirecek bişey yok. belkide hayatım için dönüm noktası oldugu için bu kadar korktum teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?