• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite'den çok tırsıyorum.

dumanistbusra07

Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
13
0
6
Antalya
Neden bilmiyorum ama harbiden korkuyorum bayanlar. Kazanamamaktan falan korkuyorum. biliyorum bunun için çok çalışmak gerek. Üniversiteye dair hiç bir bilgim yok. kampüs nedir? fakülte nedir? vize nedir? final nedir? üniversite ortamı nasıl? üniversite tercihi yaparken neyi göz önünde tutup tercih yapmalıyım? :50: kafam çok karışık :50: bazılarınızdan çok küçük olabilirim bana tavsiyeler verir misiniz? :17:

Neden bilmiyorum ama harbiden korkuyorum bayanlar. Kazanamamaktan falan korkuyorum. biliyorum bunun için çok çalışmak gerek. Üniversiteye dair hiç bir bilgim yok. kampüs nedir? fakülte nedir? vize nedir? final nedir? üniversite ortamı nasıl? üniversite tercihi yaparken neyi göz önünde tutup tercih yapmalıyım? :50: kafam çok karışık :50: bazılarınızdan çok küçük olabilirim bana tavsiyeler verir misiniz? :17:

tercih yaparken okullarda rehber öğretmenlerden destek alırsın gerisi çorap söküğü gibi gelir..içine girdinmi herşeyi herkesten daha iyi öğrenirsin merak etme..

kaç yaşındasın?
üniversite çok güzel, belki de hayatının en güzel yılları olacak. korkmana hiç gerek yok. :1:
mesela üni tanıtım günlerine gidip bilgi edinebilirsin.
doğru bölüm ve üni için rehberlik öğretmeninle konuşup ilgi alanlarına göre neresi seçilebilir yardım alabilirsin.
kampüs tüm üniversitenin yerleşkesi, fakülte tek bir alanda eğitim veren akademik yapı diyebiliriz.
mesela orta doğu teknik üniversitesi, mühendislik fakültesi, inş mühendisliği bölümü. :34:
ben küçük bir üniversitedeyim, o yüzden çok fazla etkinliğimiz yok. ama büyük ünilerin şenlikleri filan çok güzel oluyor.
ortam da biraz sana bağlı açıkçası arkadaşlarınla evde otururken bile çok eğlenebilirsiniz.

Son düzenleme:
Üniversiteden korkar mı insan yaa :) ben hergün hayalleriyle uyuyorum bir an önce kazanmak için uğraşıyorum :) bence herkesin hayatının en önemli dönemi üniversite hayatı. herkesin yaşaması gerekiyor. sende korkma bence çalışıp kazanmaya bak :) oraya girince herşey değişecek eminim :) tekrar okumak isteyeceğiz bence :) ortam falansa derdin iki günde ortam kurulur arkadaşlık edinilir ama kazanmak lazım öncelikle.

Korkun kendine olan güvensizliğinden bence. Tabi özgüvenin çok yüksek olması da iyi bişey değil ama daha baştan böyle düşünürsen zaten çalışsan da kazanamazsın yapamayacağım endişesiyle. Öncelikle kendini iyi hazırla. Düzenli çalış. Hangi alana yönelmek istediğine karar verdiysen eğer o meslekle ilgili araştırmalar yap. O mesleği edindikten sonra ne gibi iş fırsatları var bunları araştır. Bu süreç çok eğlenceli bence :) Bunları yaparsan daha motive olursun. Bilmediğin terimler hakkında da internetten öğrenebilirsin herşeyi. Mesela;

Kampüs: Üniversitenin içinde bulunduğu alan. Bir nevi okulun çevresi, bahçesi gibi düşün.
Fakülte: Üniversitede ki bölümleri tek bir birime ayırır. Örneğin eğitim fakültesinde sadece öğretmenlik bölümleri yer alır. matematik öğrt, kimya öğrt,sınıf öğrt. gibi.
Vize: Üniversitedeki her dersten yapılan ilk sınavdır. Yani lisedeki 1. yazılının adı üni de birden vize olur:27: bazı üniversiteler, veya bazı bölümler 2 vize yapabiliyor. 1.vize,2. vize diye geçer.
Final: Vizenin tam tersi o dersten yapılan son sınavın adına final denir.

Üniversite ortamına gelince binbir çeşit insan vardır. İyisi,kötüsü,hırsızı,terbiyelisi,içeni,içmeyeni,çalışkanı,tembeli,farklı politik görüşlere,farklı dinlere-mezheplere mensup insanlar vardır. Bunlara hocalar da dahildir. Ama üniversiteyi üniversite yapan da budur zaten. Ortamda önemli olan kendi duruşunu devam ettirebilmendir. Bundan çekinme zaten sen kendine, kendi kafa yapına yakın insanları zamanla bulursun veya onlar seni bulur:16:

Yaşın kaç bilmiyorum ama senin öncelikli hedefin yeteneklerin doğrultusunda bir tercih yapman. Bunun için hocalarına,tercih merkezlerine soru sorabilirsin.

Korkun kendine olan güvensizliğinden bence. Tabi özgüvenin çok yüksek olması da iyi bişey değil ama daha baştan böyle düşünürsen zaten çalışsan da kazanamazsın yapamayacağım endişesiyle. Öncelikle kendini iyi hazırla. Düzenli çalış. Hangi alana yönelmek istediğine karar verdiysen eğer o meslekle ilgili araştırmalar yap. O mesleği edindikten sonra ne gibi iş fırsatları var bunları araştır. Bu süreç çok eğlenceli bence :) Bunları yaparsan daha motive olursun. Bilmediğin terimler hakkında da internetten öğrenebilirsin herşeyi. Mesela;

Kampüs: Üniversitenin içinde bulunduğu alan. Bir nevi okulun çevresi, bahçesi gibi düşün.
Fakülte: Üniversitede ki bölümleri tek bir birime ayırır. Örneğin eğitim fakültesinde sadece öğretmenlik bölümleri yer alır. matematik öğrt, kimya öğrt,sınıf öğrt. gibi.
Vize: Üniversitedeki her dersten yapılan ilk sınavdır. Yani lisedeki 1. yazılının adı üni de birden vize olur:27: bazı üniversiteler, veya bazı bölümler 2 vize yapabiliyor. 1.vize,2. vize diye geçer.

Üniversite ortamına gelince binbir çeşit insan vardır. İyisi,kötüsü,hırsızı,terbiyelisi,içeni,içmeyeni,çalışkanı,tembeli,farklı politik görüşlere,farklı dinlere-mezheplere mensup insanlar vardır. Bunlara hocalar da dahildir. Ama üniversiteyi üniversite yapan da budur zaten. Ortamda önemli olan kendi duruşunu devam ettirebilmendir. Bundan çekinme zaten sen kendine, kendi kafa yapına yakın insanları zamanla bulursun veya onlar seni bulur:16:

Yaşın kaç bilmiyorum ama senin öncelikli hedefin yeteneklerin doğrultusunda bir tercih yapman. Bunun için hocalarına,tercih merkezlerine soru sorabilirsin.

Yeterli açıklama yapılmış :) Korkmanı gerektirecek birşey olmadığını okuduğunda anlarsın umarım :) aksine üniversite okuma şansın olursa koşa koşa gitmelisin. nice insanlar kazandıkları halde okuyamıyorlar. sende sebepsiz yere korkmayıp derslerine sarıl. onlardan kork rakiplerinden kork :)) seni doldurmuş olabilirler üniversite ortamı hayatı kötü berbat şu var bu var deyip ama inanma o ortamlar elbette olacak ama sen uğramazsan çekip kolundan kötü yola atmazlar korkma :) daha iyi bir gelecek için üniversite şart ve iyikide şart yaniii :) :54:

üniversiteyle ilgili her şeyi öğrenirsin zamanla bunu sorun yapma boşuna:34:
bir şekilde de kazanırsın artık sınava girmek bile yetiyor kazanmak için:ssz:

asıl önemli olan doğru bölüme gitmen.

bilmen gerekmiyor içine girince öğreneceksin zaten kafanı yok yere bunlara yormana gerek yok saçma olur zaten. tercih konusunda da rehber öğretmenler var(pek tavsiye etmem ama neyse) forumlar var üni tanıtım günleri var. korkmayı gerektirecek birşey göremedim ben. sanırım fazla sakınılmışsın sen aile tarafından.

Çok açıklayıcı oldu gerçekten.teşekkür ederim :54:

Hepinize çok teşekkür ederim güzel baayanlar :54: haklısınız aslında korkamayı gerektirecek bişey yok. belkide hayatım için dönüm noktası oldugu için bu kadar korktum teşekkür ederim

Hepinize çok teşekkür ederim güzel baayanlar :54: haklısınız aslında korkamayı gerektirecek bişey yok. belkide hayatım için dönüm noktası oldugu için bu kadar korktum teşekkür ederim

bir dönüm noktası sayılmaz aslında, okumanın sonu yok.
tek bir üniye gitmek zorunda değilsin, tek bir bölümle yetinmek zorunda değilsin. :34:
sen çalışıp elinden geleni yaptıktan sonra herşey gönlünce olur zaten merak etme.
zaman içinde hedeflerin de şekillenecektir, ne istediğini bilirsen özgüvenin daha yüksek olur.

valla hiç dönüm noktası olmuyor. Ben mühendislik okuyorum bölüme geçince ister istemez rekabet oluyor bu yüzden hazırlıktaki arkadaşlıkların daha samimi olduğunu düşünüyorum. okulum çok zor olduğu için sosyal hayatım olmadı diyebilirim ama diğer bölümlerde okuyan arkadaşlarım çok memnun. Korkulacak bir şey yok herkes kendi derdinde kimse kimseye karışmıyor tek başına bile yaşayabilirsin. topluluklara katılırsan kendine daha yakın insanlar bulabilirsin, ben öyle yaptım :)

Back