sizin yapıp zevk adığınız ya da yapamadığınız için pişmanlık duyduğunuz üniv hayatına özgü olan şeyler neler?
malum üniv hayatı bir kez oluyo en güzel şekilde yaşamak istiyorum üniversiteyi inşallah
1.Birden fazla topluluğa katılmalı ve aktif olmalı
2.Gezileri, konferansları, sempozyumları kaçırmamalı
3.Eğlenicem derken dersleri bırakmamalı ortalamayı yüksek tutmalı, yoksa okul bitince başını vurursun duvarlara
+4.En az bir dil layıkıyla öğrenilmeli
1- Okulda içilmeli=) Herkes bir leyla oluyor, 4 seneye yetecek hikaye çıkıyor
2- Sınıf olarak geziye gidilmeli: Her ne kadar dallas gibi olsa da çok keyifli
3- Aynı okuldan sevgili edinilmeli: Ay gördü, vay yanımdan geçti, yanında kim var vs. bunlar heyecanlı şeyler=)
1- Üniversiteliyim havalarına girip dersler asilmamali aksine derslere girip bir şeyler öğrenilmeli.
2- Konferanslara ve sertifikalı programlara katılmalı.
3- Hocalarla iyi ilişkiler kurulmalı ileride yüksek lisans için temel hazırlanmalı.
Üniversite bence soytarilik yapılıp eğlenme yeri değil. Ben bu konuda katıyım. Eğleneceksen ders saatleri dışında ve derslerini etkilemeyecek şekilde eglenilmeli. Bu yaşta tek sorumluluk okumakken o da layıkıyla yapılmalı bence. Öyle yok dersi ekiyim şuraya gidiyim şu erkeği kesiyim dersen 4 yıl sonunda derslere girenler pat diye iş bulur sense ağzı açık bakarsın. Ben 3. Sınıfa geçtim. Allaha Şükür ortalamam da 3.72/4.00. Inek degilim. Herkes sinav zamanlari kendini paralarken sabahlarken, ben derslere girdigim için bir derse maksimum 3 saat ayiriyorum. Simdi o gezenler dersi kiranlar yaz okulunda pişerken, ben Bodrum'da tatildeyim :)
Erasmus, work and travel vs programlarla yurtdışına git
öğrenci topluluklarına veya gönüllü yardım kuruluşlarına katıl(hem eğleniyor,hem çevre ediniyor hemde proje oluşturuyorsun^^)
Üniversitenin spor veya sanat etkinliklerinden faydanlan (sömürr hemdee!)
kesinlikle okulun öğrenci kulüplerinden birine katılmalı. hele futbol seven bir kızsanız taraftar kulüplerine mutlaka dahil olun okuldan arkadaşlarla toplu maça gitmek çok eğlenceli
bahar şenliklerine katılın. erasmus için kasın. hatta bildiğin kendinizi parçalayın çok başka bi deneyim çünkü.
kitap ve araştırmanın dibine vurulmalı iş hayatına atılınca hiç okuyamıyorsun.
çok içimde kaldı yeni okulumda yaparım artık. arkadaşlarınla bol bol gez eğlen gerekirse şehir şehir gezmek. yazın yaz okulu diye aileyi kandırıp arkadaşlarla tatile gitmek. tiyatro ve dans kulübüne katılmak.
Erkek arkadaşı bulupta onun evinde kalma.
Üniversiteden ve başka özelliklede uzak şehirlerden birine aşık olupta evlenmeyi düşünme.
Tıklım tıklım dolu olan kampüs otobüslerinde birileriyle sırt sırta gelme.
Siyasi gruplara girip militanlık yapma.
Herkese güvenip inanma.
Fotokopi çektirip atmak yerine kitap al not tut
Lisedeki gibi geçmek için not için çalışma.
İngilizce öğren iyi bilgisayar bilmeye çalış alanınla ilgili programları iyi öğren.
Arkadaşların ve hocalarının arkasından konuşma.
Herkese her konuyu açma ve içini dökme.
Babanın parasını har vurup harman savurma.
Cemaat ya da dini gruplardan uzaklaşma ama bir tanesinede tamamen kendini verme tümünü dinle mantıklı olanı yapmaya çalış.
İlahiyatçı arkadaşlar edin :)
Eyyamcılardan uzak dur.
Aslında biraz nerede okuduguna bağlı. Fakat bence yapılması gereken 3 şey ;
1- Mutlaka bir dersiniz AA gelsin.
2-Alkolü vucudunuza bağışıklık kazanmış haline getirin.
3- Paranızı düşünmeden harcayın savurun, ki öğrencilik ne demek daha iyi anlamak için.