Üniversitede hiç arkadaşım yok

meribalamazan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2024
6
1
23
Kimse benle konuşmak bile istemiyor geçen sene sınıftan 2 arkadaşım vardı onlar da durduk yere küstüler sebep bile söylemediler.Oda arkadaşımla aynı sınıftayım onun da başka arkadaşları var sinifta onlarla takılıyor benle konuşmuyor sınıfta.Tüm gün yurtta oturmaktan bıktım en güzel yıllarım çürüyor öyle bir sürü güzel kıyafetim var makyaj aletlerim takılar ama hiçbirini kullanamıyorum .Grup ödevi var kime sorsam gruba almiyor ya da geçiştiriyor.Sessiz sakın yapım var kimseye zararım da yok niye dışlanıyorum sizce insanlar mı kötü.Belki de suç bendedir ben insanlara uyum sağlayamıyorumdur ama insanlar da çok sert.

Siz muhabbet etmeye çalışın insanlarla. Yanlış anlamayın ama çok sessiz insanlar bana içten pazarlıklı gelir. Sanki hep bi şeyler düşünüyor gibi. Siz kaynaşmaya çalışın milletle. Diğerleri ay bu kız yalnız kalıyo diye gelmez ki.

Kimse benle konuşmak bile istemiyor geçen sene sınıftan 2 arkadaşım vardı onlar da durduk yere küstüler sebep bile söylemediler.Oda arkadaşımla aynı sınıftayım onun da başka arkadaşları var sinifta onlarla takılıyor benle konuşmuyor sınıfta.Tüm gün yurtta oturmaktan bıktım en güzel yıllarım çürüyor öyle bir sürü güzel kıyafetim var makyaj aletlerim takılar ama hiçbirini kullanamıyorum .Grup ödevi var kime sorsam gruba almiyor ya da geçiştiriyor.Sessiz sakın yapım var kimseye zararım da yok niye dışlanıyorum sizce insanlar mı kötü.Belki de suç bendedir ben insanlara uyum sağlayamıyorumdur ama insanlar da çok sert.
Ben de üniversitedeyken yurda ilk gelen kişiydim oda arkadaşlarım gelsinler de tanışalım diye bekliyordum. Odaya bir geldiler merhaba hoşgeldiniz dedim, kesinlikle muhatap olmadılar. Sınıfta da çekingen biri olduğum için konu açamadım kimseyle kaynaşamadım. O şekilde yıl geçirdim. Diğer yıl oda arkadaşlarım değişti, odaya girer girmez samimi bir şekilde tanışmak istediler çok mutlu olmuştum. İlk yılın acısını ikinci yıl çıkardım oda arkadaşlarımla bol bol gezdim. Grup ödevi sorununu ben de yaşamıştım. O zamanlara kıyasla şuan daha özgüvenliyim ama hala o kadar girişken bir yapıda değilim. Sıcakkanlı olun iletişim kurmak istemezlerse de üzülmeyin bazen kaliteli yalnızlık tercih edilmeli.

Problem tüm herkeste olamayacağına göre demek ki sende bir sıkıntı var konu sahibi. Sen farkında değilsin demek ki.
Fazla sessiz, insanların sert geldiği biriysen, uyum problemin olabilir, fazla asosyal sohbeti olmayan biri de olabilirsin yoksa durup dururken insanlar bunu yapmıyolar. En basitinden öğlen yemekleri yemekhanede yemiyor musunuz, veya ders aralarında çay kahve içmiyor musunuz? Alın tabldotunuzu veya çay kahvenizi merhabalar deyip gidin yanlarına biraz girişken olun

Siz insanlarla iletişim kurmak için bir adım atıyor musunuz? Örnek veriyorum; sınıfa girdiğinizde, yurtta odaya girdiğinizde selam sabah verip, hal hatır sorar misiniz? Üniversiteyi ben de il dışında okumuştum. Hem yurt hem sınıfta bazen böyle dönemler oluyor. Çok sessiz veya çok sivri olan kişiler açıkçası dışarıda kalıyor. Burada sorun sizin bir probleminizin olması değil. Sessiz sakin olduğunuz için var ya da yoksunuz çok fark etmiyor sebep bu aslında. Siz bir adım atmayı deneyin emin olun birçok şey değişecek.

Sessizlikten ziyade mıy mıy görünüyorsunuzdur belki. Ben çoğu kişiyle anlaşırım ama enerjimi emcükleyen insanlarla takılmam açıkçası. Böyle sürekli negatif modda takılan, sessizliği bahane edip suratı asık olan, sorduğun soruya kıvırarak cevaplar veren vs. insanı soğutan hareketlerdir. Siz de hepsi vardır demiyorum ama belki farkında değilsinizdir. Aktif, özgüvenli olursanız çevre edinirsiniz. Herkesi onaylamak ya da herkesle arkadaş olmak zorunda değilsiniz ama soğukta görünmeyin.

Sessiz biriydim ama benim de tanışmaya konuşmaya uğraştığım da oldu güler yüzlü de davrandım yine de üniversitede yakın arkadaşım olmadı sanırım biraz daha enerjik, eğlenceli, güçlü görünen, çevresi olan kişiler ön plana çıkıyor ve çoğu zamanda çıkar ilişkileri ön planda olabiliyor. Ben daha saf görünen taraftaydım.
Yani benim istediğim ise benim gibi biri olsa da tek bir arkadaşım olsa derdim olmadı malesef ki

üniversite demek sinif yurt demek degil ki. tonla kulup var. sana en cok uyanlara katil, hem hobilerini gelistirirsin hem cevren genişler
ben öğrenciyken sinif arkadaslarim sınıfta kalirdi. okul disinda hep tema'dan tegv'den, arama kurtarma kulubu, gezi kulubunden arkadaslarla takilirdim. yurt arkadaslarimin da biri ikisi haric kimseyi sevmezdim.
eger sizin gibi okul yurt arasinda mekik dokusam belki ben de arkadassiz kaldim derdim ama tonla kulup var. onlardan buldum kafama uyan tonla kisi

Problem tüm herkeste olamayacağına göre demek ki sende bir sıkıntı var konu sahibi. Sen farkında değilsin demek ki.
Fazla sessiz, insanların sert geldiği biriysen, uyum problemin olabilir, fazla asosyal sohbeti olmayan biri de olabilirsin yoksa durup dururken insanlar bunu yapmıyolar. En basitinden öğlen yemekleri yemekhanede yemiyor musunuz, veya ders aralarında çay kahve içmiyor musunuz? Alın tabldotunuzu veya çay kahvenizi merhabalar deyip gidin yanlarına biraz girişken olun
Lisede hiç yalnız kalmadım bu problem ünide oldu

Niye onları bekliyorsun, tak takıştır sur surustur giyin kusan çık meydana. Sınıftan olmazsa başka bölümden olur.

Sessizlikten ziyade mıy mıy görünüyorsunuzdur belki. Ben çoğu kişiyle anlaşırım ama enerjimi emcükleyen insanlarla takılmam açıkçası. Böyle sürekli negatif modda takılan, sessizliği bahane edip suratı asık olan, sorduğun soruya kıvırarak cevaplar veren vs. insanı soğutan hareketlerdir. Siz de hepsi vardır demiyorum ama belki farkında değilsinizdir. Aktif, özgüvenli olursanız çevre edinirsiniz. Herkesi onaylamak ya da herkesle arkadaş olmak zorunda değilsiniz ama soğukta görünmeyin.
Ben yakın olduklarımla açıkçası güleryüzluyüm anlatılanlara da gülerim ama öyle olunca da insanlar beni küçümsemeye başlıyor.

Kulup etkinliklerine katıl, komitelerde görev al. Bölümünüzle ilgili etkinliklere katıl. Sosyalleşirsin.

Arkadaşların kusebilir bence onu takma yeni arkadaşlar edinmeye calis biraz girişken olmaya çalış selam falan ver. Kafana takma olacaksa olur zaten

Ben yakın olduklarımla açıkçası güleryüzluyüm anlatılanlara da gülerim ama öyle olunca da insanlar beni küçümsemeye başlıyor.
Nasıl küçümsüyorlar mesela? Ne diyorlar? Kimsenin sizi ezip küçümsemesine izin vermeyin. Konuşmayacaklarsa sizin kendinizi savunmanızdan ötürü konuşmasınlar. Onların yaptığı zorbalık oluyor demek ki. Bu tür insanlar grup kurar ezik gördüğü, sessiz kişilere yürürler. Tepkinizi göstermelisiniz.

Nasıl küçümsüyorlar mesela? Ne diyorlar? Kimsenin sizi ezip küçümsemesine izin vermeyin. Konuşmayacaklarsa sizin kendinizi savunmanızdan ötürü konuşmasınlar. Onların yaptığı zorbalık oluyor demek ki. Bu tür insanlar grup kurar ezik gördüğü, sessiz kişilere yürürler. Tepkinizi göstermelisiniz.
Sen olgun değilsin biz senden küçük olmamıza rağmen senden daha oldunuz diyorlar

X