Üniversite

Gizem nur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2015
739
260
26
Merhaba kızlar ben bu sene bazı sağlık sorunlarından dolayı üniversiteye hazırlayamadım. Tamamen kaldı ygsye öylesine girdim. Barajı falan geçtim. Seneye bırak diyeniniz olabilir ama seneye bırakma şansım yok. Ailem istemiyor ve ben seneye çalışabilir miyim i sorumluluğu alabilir miyim bilmiyorum. Lysye ise bir aydan az bir süre kaldı ben ne yapacağımi cidden bilmiyorum

O sorumluluğu al. Öyle pişmanım ki birkaç puan için hayallerimden vazgeçtiğime. Ailen kolayca ikna olacaksa ikna et ve bir sene daha hazırlan. Şimdiden bunları düşünme puanını al duruma göre bir şeyler düşünürsün.

Lys için fena çalış, bi okula kapak at. Sonra da dikey yatay başka yerlere geçersin. Olmadı 1.sınıfken okulu boşlar ygs falan çalışırsın tekrar sınava girersin. Öyle aileye böyle tavır malesef.

Aile desteği ne yazık ki çok önemli. Şöyle düşün, iyi kötü bir yeri kazanıp, orda tekrar hazırlanmak mı senin için iyi olur, yoksa ailenin yanında kalıp hazırlanmak mı? Bazı aileler ne yazık destek yerine köstek oluyorlar, sana gerekli desteği vermeyeceklerse, her günün psikolojik savaş halinde geçecekse git ve gittiğin yerde hazırlan derim. Çoğu bölüm yoğun ve zor değil. Boş vakitlerinde çok rahat çalışabilirsin eğer disiplinliysen.

Temelin var mı

Hedefin var mı

En iyi yapsan istediğin yer olur mu

Çalış ama ygs puanın gereği iyi yere giremeyeceksen seneye dene şansını

Evde kafanin etini yerler calisamazsin bir yere kapat ondan sonra ister dikey gecis yap ister bir daha gir. Mutlaka istedigin bolum ne ise onu oku.

Hiçbir meslek/bölüm hedefin yok mu? Sorumluluk almak gerekiyor hedefine ulaşabilmen için, başka türlü armut piş ağzıma düş şeklinde gelmez. Ha içinden üniversite okumak gelmiyorsa o başka, herkes okuyacak diye bir kural yok. Ama bir hedefin varsa ne olursa olsun o hedefin için sıkı çalışmaya bak. Sevmediğin bir bölümde okuyup sevmediğin bir işte çalışmak kadar eziyetli, berbat bir şey yok.

İlla gitmek istiyorsan önlisans oku puanın illa yetecektir .ama lys sınavına gir.bakarsın şansına tutar bi lisans

Kızlar benim merak ettiğim bir ayda lys halledilir mi ya kafama çok takılıyor benim.bu sene psikolojim çok kötüydü ağlama krizlerine falan giriyordum simdi bende daha fazla yıpranacak halim yok. Kafam çok karışık

O sorumluluğu al. Öyle pişmanım ki birkaç puan için hayallerimden vazgeçtiğime. Ailen kolayca ikna olacaksa ikna et ve bir sene daha hazırlan. Şimdiden bunları düşünme puanını al duruma göre bir şeyler düşünürsün.
Ben kendimi biliyorum bir sene daha çalışabilir miyim bilmiyorum. Bu sene çok zorlandım psikolojik olarak bir ayda lys halledilir mi bilmiyorum kafam çok karisik

Hiçbir meslek/bölüm hedefin yok mu? Sorumluluk almak gerekiyor hedefine ulaşabilmen için, başka türlü armut piş ağzıma düş şeklinde gelmez. Ha içinden üniversite okumak gelmiyorsa o başka, herkes okuyacak diye bir kural yok. Ama bir hedefin varsa ne olursa olsun o hedefin için sıkı çalışmaya bak. Sevmediğin bir bölümde okuyup sevmediğin bir işte çalışmak kadar eziyetli, berbat bir şey yok.
Hayır yok bu sene psikolojik olarak çok çöktum yani baya zorlandim ne yapacağım o bilmiyorum

Hayır yok bu sene psikolojik olarak çok çöktum yani baya zorlandim ne yapacağım o bilmiyorum

İlgi alanların ne, ne yapmayı seversin, nelerle uğraşırken mutlu olursun? Hangi derslerde daha başarılısın? İnsanlarla ilgilenmeyi, yardım etmeyi sever misin yoksa masabaşı işlerde, insanlarla pek muhatap olmadığın işlerde mi daha rahat edersin? Bunların cevabı yönleneceğin mesleği bulmana yardım olabilir belki.

İlgi alanların ne, ne yapmayı seversin, nelerle uğraşırken mutlu olursun? Hangi derslerde daha başarılısın? İnsanlarla ilgilenmeyi, yardım etmeyi sever misin yoksa masabaşı işlerde, insanlarla pek muhatap olmadığın işlerde mi daha rahat edersin? Bunların cevabı yönleneceğin mesleği bulmana yardım olabilir belki.
Bilmiyorum birde puan faktorude var

Bilmiyorum birde puan faktorude var

Kendin hakkında da mı hiçbir fikrin yok? Puan faktöründen ziyade kendini tanımıyorsun, puanı geç önce ne istediğini çöz ona göre üniversiteye girip girmek istemediğini anla. Üzgünüm ama bu durumda mantıklı kararlar alman mümkün gözükmüyor.

X