• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite tercihi!

Edim2002

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2012
5
0
16
İstanbul
Merhaba,

Okul ve bölüm seçimi çok önemli. Yanlış bir tercih bazen 1 yıla bazen de bir ömüre mal olabiliyor. Üniversite ve Lise tercihleri ile ilgili sorularınız için yardımcı olmak isterim.

türk edebiyat bölümü nasıi kızım o bölümü seçecek

türk edebiyat bölümü nasıi kızım o bölümü seçecek

Bölüm güzel canım,formasyonda geldi.
Öğretmenlik yapabilir.
Ama iktisat,işletme,maliye,çeko,kamu yönetimi vs. İktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunları ne kadar çoksa,
KPSS'de ne kadar çok rakip varsa emin ol bir o kadar da Fen-Edebiyat fakültesi mezunu var.
Atama puanları çok yüksek.

türkçe sosyal için sanırım yer hostesi alınıyor 8ir yıl ingilizce hazırlık var, pegasus 1oo yeni uçak almış, yeni hosteslerede ihtiyaç olacak

Merhaba ben siyaset bilmi ve kamu yönetimi yazmayi dusunuyodum ama babama bi arkadasi ordan mezun olup kaymakam olan hic duymadim yazmasin demis . Bilgi verirseniz cok sevinicem simdiden tesekkurler

Ben düz lise mezunuyum meslek liseleri öncelikli alıyo 2 senelik bölümlere biliyorum aama başka çarem de yok 4 seneliğe girmek istemiyorum puanımda aşırı düşük çalışmadığım için . ama 2 senelik istiyorum bikaç tane sağlık bölümü süt ürünleri ve gıda teknolojsi yazdm 1tane de çocuk gelişimi bölümü var üniversiteleri de afyon kocatepe , uludağ üniversitesi , adnan menderes üniversitesi , dokuz eylül ve ege üniversitelesi , pamukkale üniversitesi , muğladan bi üniversite ve son olarak da 18 mart üniversitesini yazdım . benim puanım 230 . kendi puanımdan düşük yerleri yazdım genellikle meslekler öncelikli alıyo diye mesela 160 puanı olan bi yeri yazdım 180 var 190 var 200 var 210 var sizce girme şansım var mıdır yoksa hiç yok mu dersiniz ?

Size bi kaç soru sormak istiyorum.Lise mezunuyum sayısalım yok sözel bölümlere yönelmek istiyorum adalet düşünüyordum hatta çok isitiyordum ama araştırdım katibliği zor bir mesleğe benziyor kafama yatan tek şey oydu.Daha çok masa başı öğretmenlik ya da ona benzer mesleklere ilgim var sizin bildiğiniz başka sözel bölüm varmı acaba ?

Back