Üniversite tercih konusunda yardımcı olur musunuz

Sena616

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
2.662
6.724
27
İyi akşamlar kadınlar kulübü üyeleri. Konumu yeğenim için açtım. Tercihlerin bitmesine 2 gün kaldı malum. Bu yıl liseden mezun oldu. Diş hekimliği istiyordu, bunun için çalıştı. Fen lisesi mezunu bu arada. Ama sınavda yığılma olduğundan istediği sıralamayı yapamamış. 68 binde şu an. Bir yıl daha sınava çalışmak istemediğinden tercih yapmaya karar vermiş. Ancak çok kararsız kalmış. Ben bu yıl lisans hemşirelikten mezun oldum. Hemşireliğin ataması iyi olduğu için yazmıştım realist bakmıştım. Okuduğumda ise sevdim, insanlara faydalı olmak hoşuma gidiyor dolayısıyla önerdim. İlköğretim matematik öğretmenliğini de önerdim. Ataması iyi diye biliyorum. Kendi sınıf arkadaşlarıma sordum onlar da ilköğretim matematik diyorlar. Kararsız kaldığı meslekler ise veterinerlik, ilköğretim matematik, hemşirelik, mimarlık, genetik, bilgisayar mühendisliği, kimya öğretmenliği, fizik öğretmenliği, endüstri mühendisliği. Yani bence üste ilköğretim, atlara hemşirelik yazsın diyorum hem 2 tane özel üniversitede hemşirelik tam burslu tutuyor. Her zaman burada yol gösteren ablalarım olduğu için bu konuda da yol göstereceğinizi umuyorum. Sizlerin fikri önemli.Kendisinin gönlü hemşirelikten yanaymış, sağlık sektörü bitmez diyor ama emin değil. Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.

Yalnız yazdığınız meslekler çok alakasız☺️İlgisi hangi yönde? Fizik ve Kimya öğretmenliğinden uzak dursun derim. Hemşirelik, veterinerlik biyolojiye dayalı. Biyolojisi nasıl? Ben sayısalı severdim ama biyolojiden hiç hoşlanmazdım. Mühendislikler iyi ama orada da üniversite önemli bir de alanı sevecek mi? İlköğretim matematik güzel alan evet ama yeğeniniz sabırlı mı? Çocukları seviyor mu? Mesela benim asla çalışabileceğim bir yaş grubu değil.

Yalnız yazdığınız meslekler çok alakasız☺İlgisi hangi yönde? Fizik ve Kimya öğretmenliğinden uzak dursun derim. Hemşirelik, veterinerlik biyolojiye dayalı. Biyolojisi nasıl? Ben sayısalı severdim ama biyolojiden hiç hoşlanmazdım. Mühendislikler iyi ama orada da üniversite önemli bir de alanı sevecek mi? İlköğretim matematik güzel alan evet ama yeğeniniz sabırlı mı? Çocukları seviyor mu? Mesela benim asla çalışabileceğim bir yaş grubu değil.
Onu yazmayı unutmuşum kusura bakmayın. İlgisi biyoloji ve kimyayı severek çalışıyormuş. Matematiği zoraki çalışıyorum diyor, matematikten zevk almıyormuş. İşte o da sabırlı değilim anlamadıklarında sinirlenirsem kötü öğretmen olurum diyor. Mühendisliğin devlete atamaları çok az, atanmak da istiyor. Böylece hemşirelikle öğretmenlik kalıyor geriye.

İyi akşamlar kadınlar kulübü üyeleri. Konumu yeğenim için açtım. Tercihlerin bitmesine 2 gün kaldı malum. Bu yıl liseden mezun oldu. Diş hekimliği istiyordu, bunun için çalıştı. Fen lisesi mezunu bu arada. Ama sınavda yığılma olduğundan istediği sıralamayı yapamamış. 68 binde şu an. Bir yıl daha sınava çalışmak istemediğinden tercih yapmaya karar vermiş. Ancak çok kararsız kalmış. Ben bu yıl lisans hemşirelikten mezun oldum. Hemşireliğin ataması iyi olduğu için yazmıştım realist bakmıştım. Okuduğumda ise sevdim, insanlara faydalı olmak hoşuma gidiyor dolayısıyla önerdim. İlköğretim matematik öğretmenliğini de önerdim. Ataması iyi diye biliyorum. Kendi sınıf arkadaşlarıma sordum onlar da ilköğretim matematik diyorlar. Kararsız kaldığı meslekler ise veterinerlik, ilköğretim matematik, hemşirelik, mimarlık, genetik, bilgisayar mühendisliği, kimya öğretmenliği, fizik öğretmenliği, endüstri mühendisliği. Yani bence üste ilköğretim, atlara hemşirelik yazsın diyorum hem 2 tane özel üniversitede hemşirelik tam burslu tutuyor. Her zaman burada yol gösteren ablalarım olduğu için bu konuda da yol göstereceğinizi umuyorum. Sizlerin fikri önemli.Kendisinin gönlü hemşirelikten yanaymış, sağlık sektörü bitmez diyor ama emin değil. Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
Eğer önceliği devlette çalışmaksa ilkokul matematik öğretmenliğinin ataması çok iyi. Onu yazması gayet mantıklı. Zaten kendisi de sağlık alanında bir tercih yapmak istemiş hemşirelik de yazın tabiki. Bence en önemlisi en çok hangisini severek yapacağını ve hangisine yatkınlığı olduğu

Onu yazmayı unutmuşum kusura bakmayın. İlgisi biyoloji ve kimyayı severek çalışıyormuş. Matematiği zoraki çalışıyorum diyor, matematikten zevk almıyormuş. İşte o da sabırlı değilim anlamadıklarında sinirlenirsem kötü öğretmen olurum diyor. Mühendisliğin devlete atamaları çok az, atanmak da istiyor. Böylece hemşirelikle öğretmenlik kalıyor geriye.
O zaman hemşirelik ve veterinerlik derim ben.

İlgi alanı neyse ona göre tercih yapmalı bence en çok istediği bölümden başlayarak. Şuan bölümlerin ataması iyi olup mezun olduktan sonra da iyi olacak diye bir şart yok bunu bilemeyiz. Her sene şartlar değişiyor atama konusunda önü açık bölüm yok kendini geliştiren mesleğini seven insan her şekilde iyi bir yerlere geliyor. Mutsuz olacağı bölümleri yazmasın kendi karar versin derim

Ben mimarlığı atlamışım. Yakın akrabam mimar ve bence çok zevkli bir meslek. Sayısalcı olsaydım kesinlikle mimar olurdum ben. Geometrisi nasıl?

Mimarlığı okuması zor diye duymuş, ataması azmış ondan yazmak istemiyor. Bilemedik
Neden illa atanmak istiyor ki? Bu meslekler özel sektörde daha değerli. Diş hekimliğini istiyormuş ona bakarsan onu da zor okuması. Yanlış anlaşılmak istemem de fen lisesi bitirmiş biri için tercihler sığ geldi bana. Galatasarayı 1.likle bitirmiş kariyer için işletme seçmiş kuzenim var mesela. Sırf atanmak için kendini harcamamalı bence.

Ben mimarlığı atlamışım. Yakın akrabam mimar ve bence çok zevkli bir meslek. Sayısalcı olsaydım kesinlikle mimar olurdum ben. Geometrisi nasıl?
Valla geometriyi sormadım da, matematiği severek çalışmıyorum diyo, biyoloji ve kimyayı çok seviyor. Mimarlık güzel meslek de atama puanına baktım 93 falan var.

Neden illa atanmak istiyor ki? Bu meslekler özel sektörde daha değerli. Diş hekimliğini istiyormuş ona bakarsan onu da zor okuması. Yanlış anlaşılmak istemem de fen lisesi bitirmiş biri için tercihler sığ geldi bana. Galatasarayı 1.likle bitirmiş kariyer için işletme seçmiş kuzenim var mesela. Sırf atanmak için kendini harcamamalı bence.
Haklısınız idealist olmalı insan, o özelde devletteki gibi garanti işim olmaz diye düşünüyor. Ben de garanti olsun istemiştim gerçi 100 bindeydim bu kadar iyi değildi. Özelde yükselebilme fırsatı da olur aslında ama bilmiyoruz.

Bence sen çok dahil olma kafası karışmış kuzeninin. İlla atanıcam diye kendini harcamasın eminim iyi bi potansiyeli vardır hangisini seçerse başarır. Hakkında hayırlısı diyelim

Bence sen çok dahil olma kafası karışmış kuzeninin. İlla atanıcam diye kendini harcamasın eminim iyi bi potansiyeli vardır hangisini seçerse başarır. Hakkında hayırlısı diyelim
Tamam benim fikrimi sordu garanti olsun diyorsan ilköğretim matematik dedim. Hemşireliği kendisi söyledi. Yarın gidip rehber hocasıyla konuşacak. Onlar doğru yolu gösterir umarım.

Tıp diş, daha iyi yerler olmaması mı tuhaf geldi. İyi yapamamış sınavda. Bir yıl kal diyoruz, tekrar çalışmak istemiyorum diyor. Ne diyeceğimizi şaşırdık.
Tuhaf gelen kısmı da bu zaten hedefi yok. çalışma hırsı ve azmi yok ama fen lisesi mezunu. Bana çok ilginç geldi

Tamam benim fikrimi sordu garanti olsun diyorsan ilköğretim matematik dedim. Hemşireliği kendisi söyledi. Yarın gidip rehber hocasıyla konuşacak. Onlar doğru yolu gösterir umarım.
Bak şimdi öğretmenlik de öyle. İstersen en iyi üniden mezun ol istersen en ücra köşeden hangi okuldan mezun olduğunun bi önemi yok ki hedef atanmak. İyi puanı olan birinin ataması olsun diye bu bölümleri seçmesi ona kaybettirir bence. İnşallah doğru yönlendirilir

X