• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Üniversite son sınıf okurken hamile kalmak

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Papatya011

18.09.2020🐣 25.05.2022
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2019
2.689
3.449
133
26
Merhaba hanımlar. Sizin fikirlerinizi almak istiyorum. Ben şuan üniversite son sınıftayım ve 1 buçuk yıldır evliyim. Eşimde bende bir bebeğimiz olsun çok istiyoruz. Diyoruz acaba 15 tatilde denemelere başlasak . sizce hamileliğin ilk 4 ayında okula gitmiş olsam çok zorlanır miyim. Bazen diyorum tamam unut bu konuyu mezun olunca yaparsınız rahat rahat sonra aklım karısıyo tekrar içimde birşeyler sürekli beni bu konuları araştırmaya itiyor. Rüyalarıma giriyor. Bu arada evimizle üniversitem aynı şehirde değil mayıs ayının sonuna doğru ALLAH izin verirse temelli eve döneceğim mezun olup. Diyorum 15 tatilde denesek bir ihtimal belki olursa çok zorlanır miyim. Lütfen birşeyler diyin bana. Bu konuları düşünmekten sınavlara odaklanamıyorum. Aklım fikrim bebek olmus

Merhaba hanımlar. Sizin fikirlerinizi almak istiyorum. Ben şuan üniversite son sınıftayım ve 1 buçuk yıldır evliyim. Eşimde bende bir bebeğimiz olsun çok istiyoruz. Diyoruz acaba 15 tatilde denemelere başlasak . sizce hamileliğin ilk 4 ayında okula gitmiş olsam çok zorlanır miyim. Bazen diyorum tamam unut bu konuyu mezun olunca yaparsınız rahat rahat sonra aklım karısıyo tekrar içimde birşeyler sürekli beni bu konuları araştırmaya itiyor. Rüyalarıma giriyor. Bu arada evimizle üniversitem aynı şehirde değil mayıs ayının sonuna doğru ALLAH izin verirse temelli eve döneceğim mezun olup. Diyorum 15 tatilde denesek bir ihtimal belki olursa çok zorlanır miyim. Lütfen birşeyler diyin bana. Bu konuları düşünmekten sınavlara odaklanamıyorum. Aklım fikrim bebek olmus
Canim ben universitedeyken cocuklu evli hatta 6 7 aylikta karninda bebegi olan biri vardi derslerede sinavada geliyordu hatta hamile oldugundan hocalarin bazilari izin bile veriyordu gelmedigi gunler tolere ediliyordu. Zaten seninde az kalmis cok bisey kalmamis okulun bitmesine. Hem hemen bebegin olacagini bilemezsin denemelere zamaninda baslayin derim anca olur belkide.

Çok ilginç, okulu bitirin niye riske giriyosunuz ki. Ha sömestr ha yaz tatili.
Zaten 1 buçuk yıllık evliyiz ve dediğim gibi çok istiyorum düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi sürekli aklıma geliyo rüyama giriyor daha bugün sabah yine bebek gördüm rüyamda gece düşünerek uyuduğum için

Ben olsam riske girmezdim. İlk aylar bebeğin tutunması için önemli deniliyor. Vize final stresi derken kötü etkileyebilir. Hem hamileliğinin tümünü eşinin yanındayken geçirmek istemez misin?

Canim ben universitedeyken cocuklu evli hatta 6 7 aylikta karninda bebegi olan biri vardi derslerede sinavada geliyordu hatta hamile oldugundan hocalarin bazilari izin bile veriyordu gelmedigi gunler tolere ediliyordu. Zaten seninde az kalmis cok bisey kalmamis okulun bitmesine. Hem hemen bebegin olacagini bilemezsin denemelere zamaninda baslayin derim anca olur belkide.
Sınıfımda bu tarz çok doğuran kadın oldu. Bölümümde 2.üniversitesi olan çok kişi olduğu için aşinayım hamile şekilde okula gelip finalden önce doğurup lohusayken sınava gelene, kpss sınavında sancısı başlayıp sabaha doğuma gidene.

Ben olsam okul bittikten sonra düşünürüm kesinlikle, gebe kalır ve gebeliginiz riskli bir durum olursa okula gidemezseniz emekleriniz boşa gider okul yarım kalır niye riske atıyorsunuz ki kaç yaşındasınız ,daha bir buçuk yıllık evlisiniz okulun bitince çok çok vaktin olur çocuk yapmaya araya sıkıştırlacak bir şey değil bana kalırsa

Sınıfımda bu tarz çok doğuran kadın oldu. Bölümümde 2.üniversitesi olan çok kişi olduğu için aşinayım hamile şekilde okula gelip finalden önce doğurup lohusayken sınava gelene, kpss sınavında sancısı başlayıp sabaha doğuma gidene.
Eee o zaman kafanizda soru isareti neden var

Hiç o riske girmeyin derim, çok rahat ve sorunsuz bir hamilelik de geçirebilirsiniz ama hiç beklemedeğiniz sorunlarla da karşılaşabilirsiniz. Özellikle ilk 3 ay bulantı ve halsizlik yoğun yaşanıyor, ister istemez etkileyecektir okul hayatınızı. Zaten az kalmış bence bekleyin.

Niye ilginc olsun hamile bir cok bayan universiteye gidiyor okuyor cok normal bir durum.
Normal ben anormal demedim? Ama son sınıfta olup sömestr tatilinde hamile kalmak büyük risk, okulun uzama ihtimali bile olabilir. İlk ayları zor geçen hamilelikler çok fazla.

Ben olsam riske girmezdim. İlk aylar bebeğin tutunması için önemli deniliyor. Vize final stresi derken kötü etkileyebilir. Hem hamileliğinin tümünü eşinin yanındayken geçirmek istemez misin?
Onunlada geçirmek istiyorum ama bir yandan da diyorum atanana kadar doğmuş olur ve biraz büyüyene kadar hiç değil mi sürekli yanında kalmış olurum zaten okulum bittiğinde 5 ay daha bekleme süresi olacak ilk denemede olsa bile buda kesin değil zaten

Niye kendinize hayatı zorlaştıracaksınız ki?
Varsayalım hamile kaldınız, ilk 3 ay her zaman riskli dönemdir.
Keza çoğu hamile mide bulantısı sıkıntısı yaşadığından hayatı oldukça fazla etkilenir.
Kimi hastanede her gün serum yiyecek pozisyona kadar gelir.
Gerek var mı bile bile?

Üniversitenin son dönemi güzel güzel yaşayın,eğlenin tadını çıkarın,sınavlarınıza girin zaten mayıs dedin mi bitiyor okul finallerden dolayı sonra rahatça hamile kalırsınız.İlk aylar risklidir sonuçta ne diye riske gireceksiniz ki.

Hepiniz haklisiniz bende ara ara kendime bunu kabul ettirmeye çalışıyorum sonra dayanamıyorum yine bir yerden çıkıyor bu duygular burayada zaten zorluklarını görüp kendimi yaz tatiline ikna etmek için yazdım çünkü biktim artık sürekli hamilelikle ilgili şeyler arastırıyorum

Bizim de hamile arkadaşlarımız oldu üniversitede biri 1 dönem bıraktı okulu beraber yürütemedi. Diğer arkadaş 2. Sınıfta 1. Çocuğunu 4. Sınıfın son döneminde de 2. Çocuğuna hamile olarak okulu bitirdi. Ikisi de farklı bölümlerdeydi okuduğunuz bölüm,hocalarınızın anlayışı nasıl bunu bilemeyiz. Buradan tavsiye almak bence çok yanlış. Ben şuan 5 aylık hamileyim ilk 3 ay öyle bulantım oldu ki değil okula gitmek mutfağa giremez haldeydim, üstüne plesentam aşağıya yerleşmişti kanamam oldu yataktan kalkmam yasaktı, yani ben asla ama asla hamile olarak o süreci yönetemezdim ha sizin hamileliğiniz hafif gecer her şey yolunda gider fıstık gibi süreç yaşarsınız atlatırsınız ama bunu siz de dahil kimse bilemez ki🤷‍♀️ bu yüzden bence tavsiye almak nafile siz oturup eksileri artıları bir düşünün.

Ben çok sıkıntılı bir hamilelik geçiriyorum. Okuyor olsam çok zorlanırdım hele de başka şehirde . Yabimtavsiyem okulu bitir. Nasıl bir hamilelik geçireceğini bilemezsin

Ben
Bizim de hamile arkadaşlarımız oldu üniversitede biri 1 dönem bıraktı okulu beraber yürütemedi. Diğer arkadaş 2. Sınıfta 1. Çocuğunu 4. Sınıfın son döneminde de 2. Çocuğuna hamile olarak okulu bitirdi. Ikisi de farklı bölümlerdeydi okuduğunuz bölüm,hocalarınızın anlayışı nasıl bunu bilemeyiz. Buradan tavsiye almak bence çok yanlış. Ben şuan 5 aylık hamileyim ilk 3 ay öyle bulantım oldu ki değil okula gitmek mutfağa giremez haldeydim, üstüne plesentam aşağıya yerleşmişti kanamam oldu yataktan kalkmam yasaktı, yani ben asla ama asla hamile olarak o süreci yönetemezdim ha sizin hamileliğiniz hafif gecer her şey yolunda gider fıstık gibi süreç yaşarsınız atlatırsınız ama bunu siz de dahil kimse bilemez ki🤷‍♀️ bu yüzden bence tavsiye almak nafile siz oturup eksileri artıları bir düşünün.
Bu eksive artıları bizzat sizlerden duymak için açtım konuyu kendimi ikna edebilmek için

4 ayda sanmıyorum çok zorlanacağınızı. Bu kadar istiyorsanız ertelemeyin. Hem hemen ilk denemede olacak diye birşey yok. Şu da var bazı kişilerin hamilelikleri ağır geçebiliyor. Bunu da göze almak lazım

4 ayda sanmıyorum çok zorlanacağınızı. Bu kadar istiyorsanız ertelemeyin. Hem hemen ilk denemede olacak diye birşey yok. Şu da var bazı kişilerin hamilelikleri ağır geçebiliyor. Bunu da göze almak lazım
Kafam çok karışık ne düşünecegimi bilmiyorum

Back