- 25 Haziran 2017
- 216
- 81
-
- Konu Sahibi minikorganizer
hemen konuya gireyim kız kardeşim üniversite yerleşme sınavına girdi 291 puan aldı,tercihlerini de yaptı kazanacağından o kadar emindi ki yurda götüreceği gerekli herşeyin alışverişini yaptı.1saat önce sınav sonuçları açıklandı ve hiçbir yere yerleşememiş.O kadar ağladı ki benim içim acıdı.2 yıllık üniversiteyi bile 291 puanla alamadı yani bence sorun tercih yaptığı yerler,Başarı sıralaması 150bin’de ve de daha düşük alan Kişiler bile yerleşmişken hevesi kursağında kaldı bu sene liseyi bitireli 2 sene oldu,duyduğuma göre ek tercih olayı da varmış biraz yardımcı olursanız sevinirim gerçekten ilk defa üniversite işleriyle karşı karşıya olduğumuz için hiçbir bilgimiz yok sizin yardımınıza çok ihtiyacımız var.
Paramedik bölümü istiyorPuandan ziyade sıralama önemli . Ek yerleştirme de sıralamasının altında olan istediği yerleri de yazsın. Bir de hangi bölümü istiyor ?
Merhaba öncelikle 291 puan ile 150 binlerde olması imkansız tekrar bakmanızı tavsiye ederim. 2 yıl çok geç yerleştirmelerde öncelik ne yazık ki yaşlara göre yapılıyor bu maddeler de yıllardır alınıyor . Ek tercihlerde örnek veriyorum x üniversite 50 kişilik kimya bölümü öğrencisi alıyor ilk tercihlerde 45 kişi yazdıysa ek tercihe 5 kişi kalıyor. Yani ek tercihlerde her bölüm açılmıyor ve yeterince öğrenci almıyor.
Tercihleri kendiniz mi yaptınız? Ve hangi şehirdesiniz bir sakıncası yoksa ?
Doğru olduğuna Eminim şahsen kendim de gördüm,tercihleri kendimiz yaptık,Giresun şerhindeyiz
Tekrar hazırlanmak isteyeceğini sanmıyorum çünkü çok çalıştı fazlasıyla hemde.Son zamanlarda da artık isyan etmeye başlamıştı.Tyt puanıyla alan bir bölüm istiyorsunuz paramedik ilk 150 binler 350 puan ile başlıyor. Ek tercihlerde şansınızı deneyin ama bence tekrar hazırlanmasını öneririm. Daha iyi bir puan yapması lazım.
Tekrar hazırlanmak isteyeceğini sanmıyorum çünkü çok çalıştı fazlasıyla hemde.Son zamanlarda da artık isyan etmeye başlamıştı.
hemen konuya gireyim kız kardeşim üniversite yerleşme sınavına girdi 291 puan aldı,tercihlerini de yaptı kazanacağından o kadar emindi ki yurda götüreceği gerekli herşeyin alışverişini yaptı.1saat önce sınav sonuçları açıklandı ve hiçbir yere yerleşememiş.O kadar ağladı ki benim içim acıdı.2 yıllık üniversiteyi bile 291 puanla alamadı yani bence sorun tercih yaptığı yerler,Başarı sıralaması 150bin’de ve de daha düşük alan Kişiler bile yerleşmişken hevesi kursağında kaldı bu sene liseyi bitireli 2 sene oldu,duyduğuma göre ek tercih olayı da varmış biraz yardımcı olursanız sevinirim gerçekten ilk defa üniversite işleriyle karşı karşıya olduğumuz için hiçbir bilgimiz yok sizin yardımınıza çok ihtiyacımız var.
Siz yalnızca ek puan sıralamasına göre yaptınız sanırım, onu yığınsal tabloda karşılığını bulacaktır, hiç mi rehber öğretmene gitmedi, paramedik gelmemesi çok normal zaten, 291 e, ek tercihte bir lisenin rehber öğretmenine danışsın ama paramedik imkansız, 343 ler yerleşmedi, kaldı ki puan değil sıralama önemlidirDoğru olduğuna Eminim şahsen kendim de gördüm,tercihleri kendimiz yaptık,Giresun şerhindeyiz
2 tane rehber öğretmen eşliğinde yaptık tercihini,onlar da internetteki tercih robotu üzerinden yaptılar bende anlamadımSiz yalnızca ek puan sıralamasına göre yaptınız sanırım, onu yığınsal tabloda karşılığını bulacaktır, hiç mi rehber öğretmene gitmedi, paramedik gelmemesi çok normal zaten, 291 e, ek tercihte bir lisenin rehber öğretmenine danışsın ama paramedik imkansız, 343 ler yerleşmedi, kaldı ki puan değil sıralama önemlidir
Evet öyle yapacağızEk tercihleri bekleyiniz.
Aynı durum bende de var? Kız kardeşim 295 puanla yerleşemedi. Ama 291 puanla 150 bin olması çok zor keza benim kardeşim 430binlerdeydi. Tercih yapan arkadaşlardan kayıt yaptırmayanlar olursa ek kontenjanlardan tercih yapılacak. Bu sene 2 yıllık sağlık bölümlerinde inanılmaz yığılma var. Allah yardımcıları olsun.hemen konuya gireyim kız kardeşim üniversite yerleşme sınavına girdi 291 puan aldı,tercihlerini de yaptı kazanacağından o kadar emindi ki yurda götüreceği gerekli herşeyin alışverişini yaptı.1saat önce sınav sonuçları açıklandı ve hiçbir yere yerleşememiş.O kadar ağladı ki benim içim acıdı.2 yıllık üniversiteyi bile 291 puanla alamadı yani bence sorun tercih yaptığı yerler,Başarı sıralaması 150bin’de ve de daha düşük alan Kişiler bile yerleşmişken hevesi kursağında kaldı bu sene liseyi bitireli 2 sene oldu,duyduğuma göre ek tercih olayı da varmış biraz yardımcı olursanız sevinirim gerçekten ilk defa üniversite işleriyle karşı karşıya olduğumuz için hiçbir bilgimiz yok sizin yardımınıza çok ihtiyacımız var.