• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite ortamı nasıldır anlatır mısınız

Lise gibi samimi bi ortam yok . Herkes kendi halinde ders işleyişi daha profesyonel. Yetişkin insanlar olduğu için dur sus konuşma yapma muhabbeti olmuyor . Dinleyen dinliyor dinlemeyen arkada uyur gider . Bizim bölümde devam zorunluluğu vardınız yüzden imza önemliydi gelmeyen arkadaşınızın yerine sakın imza atmayın 😂 hocalar da takabiliyor bi hoca sınıfta onla tartıştığım için seni bu dersten bırakıcam demişti inanmamıştım şaka zannettim hakkaten bıraktı ertesi sene alt sınıfla sınava girmiştim hoca değişmese geçemezdim . Kimseye güvenmeyin hemen samimi olmayın ama kafa dengi buldu mu bırakmayın.

Dersler de öğretim görevlileri de epey farklıdır. Öğrencinin kendi sorumluluğunu bilmesini isterler. Yani yetişkin kabul edilirsin. Gözünün yaşına pek bakmazlar. Ders işleme sistemi, sınıf sistemi epey farklıdır.
Arkadaşlıklar da öyle lisedeki gibi değil. Genelde gruplar olur.

Konunu görünce bende ilk üniversiteye başlayacağım zamanki heyecanıma gittim. İçim kıpır kıpır oldu bak şimdi :)

İki farklı şehirde üniversite okumuş biri olarak, göreceğin, tanıyacağın tiplerin, karakterlerin ve karaktersizlerin haddi hesabı olmayacaktır. Kendinden kimse için ödün verme, neysen o ol. Bazı ortamlara girebilmek için değişen çok insan gördüm. Üzülüyordum hallerine, şimdi birbirlerinin yüzlerine bakmıyorlar. Uzaktan kaynaşmak nasıl olur bilmiyorum ama okullar açılınca bir araya geldiğiniz zaman kendine uygun kişileri daha iyi bulur arkadaşlık kurarsın. Herkese her sırrını verme, hemen birileriyle sevgili muhabetlerine girme.. Dersler de alttan alanlar olur üstten alan olur, dersine göre de değişir. bizim seçmeli dersler bazen 15 kişiyle de oluyordu. Zorbalık falan diyorsun sürekli ama öyle bir şey yok. yani siyasi olarak çok net çizgileri olan iki üniversitedeydim. ama bazı durumlar harici öyle kalkıpta kızlara-erkeklere zorbalık görmedim. Bi hocamız vardı su içmek bile yasaktı öyle kıl bi adamdı allahınız geldi derdi tövbe haşa. başka bi hocada siyasi görüşünü anlatır dururdu sınavında bizde onun görüşünde değilsek bile sınav kağıdında biraz onun gibi yazardık geçerdik napalım yoksa takacak kalacağız :D ama genel olarak iyi hocalar vardı, devamsızsın diye nerdesin demezler, seni bilmez bile. ama derste aktifsen hocanın dikkatini çeker gelmediğin zaman nerelerdeydin derler. Ayrıca ben türkiyenin bir çok şehrini üniversite de okurken gezdim. Kesinlikle korona da biterse bol bol gez, okulundaki aktif klüplere katıl(ama bunlara dikkat et, içeriğinde amaçları gerçekten farklı olanlarda oluyor, eğitim hayatını yakma) Okuduğun şehirde yapılan kültür sanat etkinlikleri- sergi-söyleşi-konser vs sevdiğin ilgi alanında olanlara mutlaka katıl. Sosyal sorumluluk projelerine katılabilirsin üniversitelerin oluyor. Bazen okulda bölümün ne bilmiyorum ama bizim okulda vardı part time çalışabiliyorsun. Hem okuduğun bölümle ilgili deneyimin oluyor, hem sosyallik, hemde azda olsa ücret veriyorlar(bize veriyorlardı) Ben o çalışma sayesinde öğrendiğim programlarla şuan mesleğimi yapabiliyorum. İyi ki katılmışım diyorum. yurt mu ev mi dersende ben hem özel yurt hemde devlet yurdunda kaldım. yine okusam yurtta kalırım. anılarım için sırf. yoksa temizlik, rahatlık açısından ev daha iyidir :) Daha çok var da devamını yaşayarak öğrenirsin :)

Hemen bir grubun içine dahil olursun daha sonra grup kendi aralarında ayrılır sonunda hiç biriyle görüşmez en alakasız arkadaşların olur😀 ben sınavdan sınava kanka olanlardandım. Biraz çıkar işi olur üniversite.. bazıları çok iyi olur not sakınmazlar sınavlarda yardımcı olurlar.onlara denk gelirsen iyi 😀 He bide hemen özelini açma sonradan dile dile gider .
Tavsiyem utangaç olma bir köşede oturma,çünkü ilk haftadan gruplaşmalar başlar . Bir gruba dahil olmazsan tüm sene sıkıntıdan patlarsın .. çok uzun yazdım çünkü öğrenciliğim hala bitmedi bitmiyor .(okulu uzatma dememe gerek yok heralde 🙄)

Hocalar takmiyor, siz kendinizi cok fazla onemsiyorsunuz. Eger hoca psikolojik hasta falan degilse hicbir ogrencisine ozellikle, kasten kotuluk yapmaz.
O anlamda değil yani lisedeki gibi öğrenciyi takip ediyorlar mı derse katmaya çalışıyorlar mı derse gelip gelmemenizi önemsiyorlar mı ?

O anlamda değil yani lisedeki gibi öğrenciyi takip ediyorlar mı derse katmaya çalışıyorlar mı derse gelip gelmemenizi önemsiyorlar mı ?
Devam zorunlulugu olan bir bolumdeysen devamsizlik hakkin bittiginde dersten kalırsın. Hoca sana gel ya da gelme demez. Sen o sorumluluga sahipsindir artik, sonucta universiteli olmussun

Karakterinizi bozmadan, siz "SİZ olun", vicdanınız devrede kalsın.

Uyanık olun. Tıpta okuyup saf gördüğü arkadaşlarını maddi manevi sömüren tipler tanımıştım. Uyanık olun dediğim böyle "uyanık"lara karşı uyanık olun.

İlk amacınız derslerinizde başarılı olmak. Bunu aksatmadan, güvenli her türlü sosyal faaliyete katılabilirsiniz. Örneğin tiyatro kulübü, yardım kulübü vs ortamlarda bulunmak size farklı şeyler mutlaka katar.

Herşeyi en baştan öğrenmeye çabalayıp, boşuna stres yapmayın. İhtiyacınız oldukça her şeyi öğreneceksiniz zaten, hem de endişe etmeden.

Çok çekingen olmayın. Hocalar ve asistanlardan saygı çerçevesinde, akademik destek talep etmeye çekinmeyin.

Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. Öğrenmek için soru sormaktan çekinmeyin.

Kendinizi zora sokacak durumlardan uzak durun. Mesela, kimsenin (özellikle hocaların) arkasından konuşmayın.

Başarılar dilerim.

Son düzenleme:
Peki dersler nasıl işleniyor lisedeki gibi hocalar öğrencilere çok karışıyor mu veya tabiri caizse “takıyor” mu ??
Kılık kiyafet anlamında karışmak mi? Eger öyleyse tabiki hayır. Cok sivilir (kötü anlamda) sacma sapan konuşur dersi sabote edersen her hoca takar. Hatta üniversitede bu takma olayından biraz korkulur çünkü dersini veremezsen mezun olamazsın. Bunlari yaşayıp göreceksin ama demek whatsapp grubu kurdunuz, benim zamanımda yoktu öyle seyler ☺️ tatli heyecanlar tabi ama lisedeki disiplinle alakasi yok. Ama şöyle bir düşünce var, 'oohh üniversiteye geçtim artik daha az calisacagim' yanlış. Ben lisedekinden daha fazla ders çalışmıştım 🙄 vize final dönemi kendini kaybedeceksin 😁

Dersler ilk başta sizi zorlayabilir. Bilin ki tüm sınıf arkadaşlarınızı da zorluyor olacak. Yani bu durum (çalışmaya, anlamaya gayret ederseniz) bir problem olmayacak.

Kılık kiyafet anlamında karışmak mi? Eger öyleyse tabiki hayır. Cok sivilir (kötü anlamda) sacma sapan konuşur dersi sabote edersen her hoca takar. Hatta üniversitede bu takma olayından biraz korkulur çünkü dersini veremezsen mezun olamazsın. Bunlari yaşayıp göreceksin ama demek whatsapp grubu kurdunuz, benim zamanımda yoktu öyle seyler ☺ tatli heyecanlar tabi ama lisedeki disiplinle alakasi yok. Ama şöyle bir düşünce var, 'oohh üniversiteye geçtim artik daha az calisacagim' yanlış. Ben lisedekinden daha fazla ders çalışmıştım 🙄 vize final dönemi kendini kaybedeceksin 😁
Hayır yani karışmak derken “Derse niye girmedin” “Niye derse katılmıyorsun” gibi gibi.
Lisede listeden parmakla seçerlerdi sözlüye kaldırmak için,hayatımızın en heyecanlı anlarıydı 😂

Tavsiye veririm almak istersen;
Sınıfta çok sivrilme ilk birkaç ay etrafı gözlemle.
Ne çok suratsız ne de çok cıvıl cıvıl ol gülümse ama cıvıtma 😁
Derslerine odaklan ve hocanın anlattığı ile yetinme, hoca X anlattıysa sen o akşam google’a gir x nedir ne işe yarar mazisi nedir. Google scholar, dergipark, yök tez sistemi gibi sitelerde ilgini çeken konulara ilişkin makale tez arayıp bulmayı okumayı kendine bi alışkanlık hobi gibi bişey edin, alanın sosyal bilimler ise çok işe yarar🌟
Hiç kimse canın kanın biricik dostun olmasın herkes herkesi şutlayabilir adımlarını sağlam at.
Ne giyeceğim ne süreceğim gibi konular aslında çok da üzerinde durulmaması gereke konulardır fazla zaman kaybetme.
Dil konusunu üniversite hayatın bitene kadar yani mezun olana kadar halletmiş ol.
naçizane 🌸

Hayır yani karışmak derken “Derse niye girmedin” “Niye derse katılmıyorsun” gibi gibi.
Lisede listeden parmakla seçerlerdi sözlüye kaldırmak için,hayatımızın en heyecanlı anlarıydı 😂
Imza olayı vardi, sınıfa girince herkes imza atardi o derste olduğuna dair. Devam zorunluluğun olursa ve derslere gitmezsen dersten kalırsın. Vee malesef sözlü ve listeden isim seçme üniversitede de vardı 😁 ders anlattım, sözlümde oldum, listedende adım seçildi ohooo. Cok aktif olman lazım derste. Ben okul sonrası bu sebeple hocalarımdan iş teklifi almıştım. Arayı iyi tutmak lazım

Harika.
Mesleki ve insani yönden size katkı sağlayacak ortam ve kimseleri tercih edin.
Rahat olun.
Sadece siz olun.
Karakterli bir duruşunuz olsun.
Karakterli insanlar sizi bulacaktır.
Başarılar.
Gönlünüzce güzel anılar biriktireceğiniz, güzel bir üniversite hayatınız olsun.

Tavsiye veririm almak istersen;
Sınıfta çok sivrilme ilk birkaç ay etrafı gözlemle.
Ne çok suratsız ne de çok cıvıl cıvıl ol gülümse ama cıvıtma 😁
Derslerine odaklan ve hocanın anlattığı ile yetinme, hoca X anlattıysa sen o akşam google’a gir x nedir ne işe yarar mazisi nedir. Google scholar, dergipark, yök tez sistemi gibi sitelerde ilgini çeken konulara ilişkin makale tez arayıp bulmayı okumayı kendine bi alışkanlık hobi gibi bişey edin, alanın sosyal bilimler ise çok işe yarar🌟
Hiç kimse canın kanın biricik dostun olmasın herkes herkesi şutlayabilir adımlarını sağlam at.
Ne giyeceğim ne süreceğim gibi konular aslında çok da üzerinde durulmaması gereke konulardır fazla zaman kaybetme.
Dil konusunu üniversite hayatın bitene kadar yani mezun olana kadar halletmiş ol.
naçizane 🌸
Teşekkür ederim :) Bölümüm hukuk,dediğiniz şeyler işime yarar mı ?

Imza olayı vardi, sınıfa girince herkes imza atardi o derste olduğuna dair. Devam zorunluluğun olursa ve derslere gitmezsen dersten kalırsın. Vee malesef sözlü ve listeden isim seçme üniversitede de vardı 😁 ders anlattım, sözlümde oldum, listedende adım seçildi ohooo. Cok aktif olman lazım derste. Ben okul sonrası bu sebeple hocalarımdan iş teklifi almıştım. Arayı iyi tutmak lazım
Sizinki bayağı lise gibiymiş hangi bölümü okudunuz ?

Back
X