İyi bir üniversitede öğretmenlik okuyorum ama lisede istediğim Beslenme ve Diyetetik bölümünü okumayı çok istiyorum ama aynı zamanda okulumu da sürdürmek istiyorum bu sene birinci sınıfı tekrar ediyorum ve sınava hazırlanırken dersleri aksatmak istemiyorum yoksa kazanamazsam üçüncü kez birinci sınıf olacağım.. Okuduğum üniversiteyi çok sevmeme rağmen hayalimi gerçekleştirme adına böyle bir işe kalkışacağım ama daha hiç çalışmaya başlamadım. Sizce nerden nasıl başlamalıyım? ya da iyi bir fikir mi? Ne düşünüyorsanız içinizden ne geliyorsa paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Merhaba.
Aşağı yukarı aynı yaştayız sanırım. Üniversiteyi 2. yılımda kazanmıştım. Geçtiğimiz yıl üniversite 1. sınıfı okumuştum fakat hayalimdeki meslek okuyor olduğum bölümden çok farklı bir bölümdü ve eğer hayalimdeki bölümü okumazsam ömrüm boyunca bu,hep içimde kalacaktı biliyorum. Çok fazla düşündüm; 'Acaba okula devam edip bir yandan da sınava hazırlansam olur mu?' diye ama okuyor olduğum bölümüm çok zordu. Eğer okurken bir yandan da sınava hazırlanırsam hem okul hem de üniversite sınavı beni çok zorlar diye bu fikri aklımdan sildim. Okulumu dondurmaya karar verdim ve dondurdum. Şu anda evdeyim ve kendi başıma hazırlanıyorum sınava. Hiç de pişman olmadım okulumu bıraktığım için. Sen, ikisini birden idare edebileceğine inanıyorsan kesinlikle hayalindeki bölüme ulaşabilmek için peşinden git. YGS sınavına baya zaman var. Her gün okuldan gelince sadece 1 derse çalış. Ortalama 2,5-3 saatte bitirebilirsin bir konuyu ve YGS'ye kadar konuların rahatça yetişir.
Senin için önemli olan LYS zaten. Ona da çok uzun zaman var. Düzenli çalışarak başarabilirsin emin ol.
Merhaba. Ben bu yıl üniversiteye yeni giriş yaptım. İlk yılımda kazandım. İyi bir bölüm, önü oldukça açık. Ama tekrardan girmekte istiyorum. Hayalim çok uçuk olmayacağını biliyorum, yinede denemekten ne çıkar? Daha hiç çalışmaya başlamadım. Sanırım direk test çözmekle başlayacağım. Ama çok zor geliyor.
Okulu bırakırsam daha rahat ve odaklanmış olacağım kesin ama ben bırakamam ya da donduramam yeterince uzattım zaten bölüm beş yıllıktı artı hazırlık altı yıl oldu ve bir de ben ekledim yedi yıl.. o yüzden beraber götürmeliyim benim bölüm öğretmenlik olmasına rağmen üniversiteden dolayı aşırı zor ama mesela bu dönem sadece iki ders alabiliyorum dediğin gibi eğer düzenli çalışırsam olur ama iki haftadır ne okul ne de ygs çalışıyorum üşengeçlik ve düşünme süreci, kafa karışıklığı yüzünden bu durumdayım ve tabi desteğe ihtiyacım var... attığın mesaja ne kadar sevindiğimi anlatamam birinin beni duyması bir cümle dahi olsa destek vermesi ya da fikir paylaşması çok iyi geldi.. umarım sen de istediğine kavuşursun tüm kalbimle söylüyorum bunu çünkü şu anda sen beni ben de seni çok iyi anlıyoruz eminim.. bu hafta vizem var ona çalışmalıyım kararlıyım şimdi vizeme çalışıp sonra da test çözeceğim yarın da çok detaylı olmasa da genel bi program hazırlarım.. beni biraz da müfredata yeni eklenen konular korkutuyor ya da sınav için yapılan duyurular değişikliklerden haberim olmayacak dersanede olmadığımdan herhangi bir şey duyarsak birbirimize haber verelim olur mu :) desteğin içim çok teşekkürler.
Canım seni çok iyi anlıyorum. Çünkü ben de seninle aynı şeyleri yaşadım. Okulumu bırakıp bırakmamak arasında çok gidip geldim. Kararımı bırakmaktan yana aldım. Bıraktım. Daha doğrusu dondurdum. Ama okula gitmeyince de öyle hemen başlayamadım çalışmaya. Çok üzülüyordum,ağlıyordum sürekli. Arkadaşlarımdan ayrılmak çok dokundu bana. İnanır mısın daha yeni yeni alıştım sayılır eve. Ama çok bunalıyorum. Hiçbir arkadaşım memlekette değil. Hepsi başka şehirlerde. Sıkılıyorum. Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.İnşAllah sen de kavuşursun istediğine. Şimdi düşünme sürecini aştın sen. Bir karara vardın. Sınavların geçsin,hemen çalışmaya başla. Üşengeçlik bende de hala var inan ki. Öyle gönüllü oturmuyorum ki masaya. Zar zor oturuyorum. Kimse ders çalışmayı sevmiyor. Ama ne kadar da sıkılsak çalışmalıyız. Benim bu yılla birlikte 3 yılım gitti. Ben seneye 1. sınıfı bitirdiğimde arkadaşlarım üniversiteden mezun olacak. Daha fazla kaybımızın olmaması lazım. Ömrümüzden gidiyor çünkü. Yeni konular canını sıkmasın hiç. Elindeki kaynaklardan olanlara çalış,olmayanlara da netten çalış. Ben yeni müfredata uygun kitaplardan aldım gerçi ama öyle çok fark yok konularda. Hatta aynı. Sadece 1-2 yeni ekleme yapılmış o kadar. Alabilirsen sen de al tabi ama ben seni şehir dışında okuyor diye düşünerek söyledim internetten çalış diye. Hani kitapları taşımak çok zor oluyor okul kapandığında. Ben geçen yıl yaşadım da ondan biliyorum. Sen her gün 1 defa da olsa foruma gir canım. Bu topiği kontrol et ve mesaj gelen kutusunu. Ben bir şeyler duydukça sana haber veririm.
yaşadığım şehirde okuyorum.. benim de bu seneyle beraber üç sene olacak.. çok haklısın kimse ders çalışmayı sevmez yapmamız gerek birbirimize destek olmalı keşke dememek için yapmalıyız..
geometri ve mat1 için yeni kitap aldım biyoloji kimya eskiden vardı onlara yönelicem birkaç tane de deneme var zor gözükyor ama denemkten ne zarar çıkar :) okul derslerimi etkilemedikten sonra tabi..
seninle beraber bu işin üstesinden geleceğimize eminim sana ne kadar teşekkür etsem az :)
bu arada sene kaybına da kafayı takma bir ömür boyunca yapacağımız işi istiyoruz çünkü bir sene alsın iki sene alsın no problem :) ama tabi ne kadar erken o kadar güzel.. :)
Kesinlikle canım. 'Keşke' dememek için elimizden geleni yapmalıyız. Ben de öyle çok çok çalışmadım. Son haftalarda çok daha çok çalışmaya başladım.
Deneme çözme hemen canım. Ben bir defa çözmüştüm. Vasattı sonuç.Bir daha çözmedim. İlk önce konulara çalış biraz ve sonra çöz derim.
Rica ederim canım.Ben de sana çok teşekkür ederim. Birbirimizden destek alarak başaracağız İnşAllah. Yıl kaybını çok takmamaya çalışıyorum ama yine de üzülüyor insan ister istemez. Lise sondan dolayı bir pişmanlığım yok. Okula da gidiyorduk. Okul,dershane ve aynı zaman da evde çalışmak gerçekten çok zor. Hepsi birlikte çok ağır geliyor. Benim asıl pişmanlığım liseden sonra hazırlandığım yıl. Keşke çok çalışsaymışım. Hiç ciddiye almamışım o zamanlar sınavı. Şimdi düşününce üzülüyorum. Ama inşAllah olur bu sene. Geç olsun da sağlık olsun ne yapalım.:97:
Benim matematikle sıkıntım var canım ya.Konulara çalışınca anlıyorum. Orada bir sıkıntım yok. Ama soru çözemiyorum. Olmuyor.
yayın adı vermek doğru olur mu bilmiyorum ama çözümlü örnek ve ardından hemen o örneğin benzerinin verildiği 6 soru içeren kitaplar var hani köşetaşı denen.. biliyorsundur kesin.. bence bu kitapları al yararlı olabilir senin için ya da konu özetli soru bankası da olabilir.
Okulu bırakırsam daha rahat ve odaklanmış olacağım kesin ama ben bırakamam ya da donduramam yeterince uzattım zaten bölüm beş yıllıktı artı hazırlık altı yıl oldu ve bir de ben ekledim yedi yıl.. o yüzden beraber götürmeliyim benim bölüm öğretmenlik olmasına rağmen üniversiteden dolayı aşırı zor ama mesela bu dönem sadece iki ders alabiliyorum dediğin gibi eğer düzenli çalışırsam olur ama iki haftadır ne okul ne de ygs çalışıyorum üşengeçlik ve düşünme süreci, kafa karışıklığı yüzünden bu durumdayım ve tabi desteğe ihtiyacım var... attığın mesaja ne kadar sevindiğimi anlatamam birinin beni duyması bir cümle dahi olsa destek vermesi ya da fikir paylaşması çok iyi geldi.. umarım sen de istediğine kavuşursun tüm kalbimle söylüyorum bunu çünkü şu anda sen beni ben de seni çok iyi anlıyoruz eminim.. bu hafta vizem var ona çalışmalıyım kararlıyım şimdi vizeme çalışıp sonra da test çözeceğim yarın da çok detaylı olmasa da genel bi program hazırlarım.. beni biraz da müfredata yeni eklenen konular korkutuyor ya da sınav için yapılan duyurular değişikliklerden haberim olmayacak dersanede olmadığımdan herhangi bir şey duyarsak birbirimize haber verelim olur mu :) desteğin içim çok teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?