Üniversite kaydı

murdervan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2020
36
28
24
Arkadaşlar merhaba iyi günler diliyorum hepinize☺️.Eğitimle ilgili sorum olacak sizlere.Ben geçen sene Almanca öğretmenligi hazırlık sınıfına başladım.Virüsten dolayı bizi eve gondermeden önce devamsızlıktan dolayı kalmıştım yani tekrarlayacaktim zaten sınıfı.Yazin da tekrar kayıt yaptırmayi unuttum evlendiğim için arada kaynadi gibi birşey oldu, taşınacağımiz için de tekrar aynı okula gitmem diye düşündüm ama kaydımi tekrar ettirmemekle hata yaptım farkındayım.Şimdi herşey müsait ve tekrar başlamak istiyorum.Şehrimdeki üniversiteye kayıt olabilmem için üniversite sınavına tekrar mi girmem gerek yoksa yatay geçiş sınavına girip geçme şansım var mı? Sanırım tekrar kaydimi yenilemediğim için bu mümkün degil ama pek hakim değilim bu konulara o yüzden sizlere sormak istedim,şimdiden teşekkürler:)

Cok üzücü buldum gerçekten, almanca öğretmenliği kötü bi bölüm değilken elinizin tersiyle nasıl itelediniz aklım almadı... sizin için üzüldüm yatay geçiş sartlarını karsılayamazsınız muhtemelen uni sınavına girmeniz gerekir...

Cok üzücü buldum gerçekten, almanca öğretmenliği kötü bi bölüm değilken elinizin tersiyle nasıl itelediniz aklım almadı... sizin için üzüldüm yatay geçiş sartlarını karsılayamazsınız muhtemelen uni sınavına girmeniz gerekir...
Doğru haklısınız,lise hayatım boyunca hep İngilizceye önem verdim bu yüzden Almanca öğrenirken çok zorlandım.Eksik olup tamamlayamadigim konular da vardı ama tekrar bir şans vermek istiyorum ve daha çok çalışacağım bu defa elbette.Yorumunuz için teşekkürler

başka bir üniversiteye geçmek istiyorsanız (o kısmı tam anlayamadım) merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş diye bir şey var. koşullarını tam olarak bilmiyorum yanlış yönlendirmek istemem, araştırabilirsiniz. eğer ki koşulları sağlamıyorsanız yeniden sınava girmeniz gerekir. üniversitenin öğrenci işlerinden de bilgi alabilirsiniz bu hususlarda. başarılar diliyorum.

Merkezi Yerleştirme Puanı ile yatay geçiş yapabilirsiniz ilinizdeki üniversitenin; siz kendi okulunuza yerleştiğiniz sene ki almanca öğretmenliği taban puanlarına bakın, sizin puanınız daha yüksekse pasif öğrenciyken dahi geçiş yapabilirsiniz, üni.nin yatay geçiş duyurularını takip edin genelde ağustos başı veya sonu oluyor.

Suan herhangi bir uniye kayitli degilsiniz ki yatay gecis yapasiniz. Tekrar girip kazanmaniz gerekiyor. Ve degismediyse sartlar bu sene sinava girseniz bile puaniniz dusuruluyor. Yani ancak seneye girebilirsiniz.

Hatay geçiş yapmanız için bir ton şartı karşılıyor olmanız gerekir. Hiç devam etmediğiniz, kayıt yenilemediğiniz bir durumda yatay geçiş yapamazsınız. Tekrar sınava girip kazanmanız gerekiyor sanırım.
Hatay’ı bilmiyorum ama yatayı pasif öğrenciyken dahi merkezi yerleştirme puanı ile yapabilir.

Merkezi Yerleştirme Puanı ile yatay geçiş yapabilirsiniz ilinizdeki üniversitenin; siz kendi okulunuza yerleştiğiniz sene ki almanca öğretmenliği taban puanlarına bakın, sizin puanınız daha yüksekse pasif öğrenciyken dahi geçiş yapabilirsiniz, üni.nin yatay geçiş duyurularını takip edin genelde ağustos başı veya sonu oluyor.
Araştırıcam bunu teşekkürler yorumunuz için

başka bir üniversiteye geçmek istiyorsanız (o kısmı tam anlayamadım) merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş diye bir şey var. koşullarını tam olarak bilmiyorum yanlış yönlendirmek istemem, araştırabilirsiniz. eğer ki koşulları sağlamıyorsanız yeniden sınava girmeniz gerekir. üniversitenin öğrenci işlerinden de bilgi alabilirsiniz bu hususlarda. başarılar diliyorum.
Teşekkür ederim yorumunuz için sagolun

Suan herhangi bir uniye kayitli degilsiniz ki yatay gecis yapasiniz. Tekrar girip kazanmaniz gerekiyor. Ve degismediyse sartlar bu sene sinava girseniz bile puaniniz dusuruluyor. Yani ancak seneye girebilirsiniz.

İnsanlara çok şaşırıyorum neden bilmediğiniz konular hakkında yorum yapıyorsunuz? Kadının hevesi kırılsa bu yüzden başka araştırmasa, işin peşini bırakacak. Hazırlıkta kaldım demiş yani kayıtlı....Ayrıca merkezi yatay geçiş var.... Olur yani geçer. Bu sitemim size değil bilgisi olmadan hayır diyerek heves kıran herkese.

İnsanlara çok şaşırıyorum neden bilmediğiniz konular hakkında yorum yapıyorsunuz? Kadının hevesi kırılsa bu yüzden başka araştırmasa, işin peşini bırakacak. Hazırlıkta kaldım demiş yani kayıtlı....Ayrıca merkezi yatay geçiş var.... Olur yani geçer. Bu sitemim size değil bilgisi olmadan hayır diyerek heves kıran herkese.
Bildiğimiz kadarıyla yorum yapıyoruz. Beğenmeyen gidip muhatabından öğrensin o zaman herkesin cevap verebileceği dandirik bir forumdan değil 😉

Bildiğimiz kadarıyla yorum yapıyoruz. Beğenmeyen gidip muhatabından öğrensin o zaman herkesin cevap verebileceği dandirik bir forumdan değil 😉
Size bir sözüm yok en azından sanırım demişsiniz ama hanımefendi öyle kesin ve net yazmış ki ben bile okuyunca acaba değişti mi tekrar dedim. (Malum çabuk değişiyor.) :)

Yatay gecis icin halihazirda bir universitede ogrenci olmaniz lazimdi. Lise degil ortaokul degil ki bu,devamsizliktan kalinca seneye gel tekrar et demez kimse,siz kayit dahi yenilememissiniz. Tekrar sinava girip nereyi istiyorsaniz orayi kazanmaniz gerekecek.

Ben kaldığınız yerden devam ediyorsunuz diye biliyorum. Onu da şurdan biliyorum. İlk üniversitemi okurken uzattım ve son sınıf kaydımı dahi yenilemedim. Kötü bir yıldı, neyse. Öğrenci işlerini arayıp dedim ki ne harç yatırdım ne kayıt yeniledim ben şimdi atıldım mı ne oldu? Hiçbirşey olmadı seneye gelip devam edin dediler. Üzerinden uzun zaman geçti ama bu konuşmayı çok net hatırlıyorum. Ben o üniversitesi bitirdim. Bence direk kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Yatay geçiş sınavı diye bir sınav yok ki. Yatay geçiş şartlarını sağlıyor olmanız lazım not ortalaması, üniversite puanı gibi. Her üniversitenin şartı farklıdır. Zaten hazırlıkta yatay geçiş yapılmaz.

Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapabilirsiniz. Kayıt olduğunuz seneki puanınız şu an bulunduğunuz ile yetiyorsa kontenjan sınırlaması olmadan yatay geçiş hakkınız mevcut. Onu bir araştırın derim

E devlete bak öğrenci mi görünüyorsun ilk önce. Ayrıca yatay geçiş zor değil ben geçtim daha önce hiç sorun çıkmadı. Asıl sorun çıktıktan sonra ders saydırma ile uğraşıyorsun.

Teşekkür ederim yorumunuz için
Teşekkür ederim adıma konusmussunuz.Haklisiniz okula devam etmeye çok hevesliyim başarısız ve devamsiz olduğum için kaldım ama elinin tersiyle itmissin falan yazan oldu ama sagolun yorumunuz için detaylı şekilde araştırıp şehrimdeki üniversitesiye gecicem inşallah

Ben kaldığınız yerden devam ediyorsunuz diye biliyorum. Onu da şurdan biliyorum. İlk üniversitemi okurken uzattım ve son sınıf kaydımı dahi yenilemedim. Kötü bir yıldı, neyse. Öğrenci işlerini arayıp dedim ki ne harç yatırdım ne kayıt yeniledim ben şimdi atıldım mı ne oldu? Hiçbirşey olmadı seneye gelip devam edin dediler. Üzerinden uzun zaman geçti ama bu konuşmayı çok net hatırlıyorum. Ben o üniversitesi bitirdim. Bence direk kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Beni yurttan arayıp yurttan çıkarılacaksiniz çünkü yeni dönem için kayıt yaptırmamissiniz denmişti zaten,ama öğrenci işlerimi tekrar arayayım teşekkürler yorumunuz için sagolun

X