Üniversite ile ilgili lütfen yardım :(

sansparaben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2015
57
47
88
30
Merhaba kızlar, üniversitede başına benim gibi bir şey gelen sonrasında düzeltebilen/düzeltemeyen herkesden cevap bekliyorum. Üniversite hocası olanlar yada tanıdığı olanlar da yardımcı olursa çok sevinirim benim için çok önemli. Son sınıf öğrencisiyim ve dersler geçen yıllara göre çok hafif ve az. Bir dersten devamsızlık sınırını bir saat aşmışım ve bu otomasyon sistemine işlenmiş. Vize notu da girilmiş ve ders sonuçlandırılmamış. Haftasonu otomasyona baktığımda şok oldum başıma ilk defa böyle bir şey geldi. Başarılı bir öğrenciyim. Dersin sorumlusu dekanımız. Kadın ve düzgün konuşulursa konuşalacak bir hocadır ama derslere yoğunluktan dolayı asistanı girdi. Devamsızlıkları da onun işlediğini düşünüyorum. Pazartesi okula gidip durumu çözmeye çalışacam. Çözemezsem bir dönem uzatmak zorunda kalırım ve bu beni maddi manevi çok kötü etkiler. Şimdi size sorum daha önce böyle bir şey yaşamış olan var mı? Üniversite hocasıysanız veya üniversite hocası tanıdığınız varsa otomasyona girilen devamsızlık bilgisi sonradan değiştirilebilir mi? Mümkünse çok zor bir iş midir? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim kızlar çok önemli benim için

Canım bildiğim kadarı ile onun telafisi yok.ama hocamla konuş mutlaka belki birşeyler yapılabilir.rapor geriye dönük alamazsın.

Not sıkıntısı olsa dediğiniz olabilir sanırım ama vizem girilmiş ve gayet iyi. Devamsızlık sınırını aşmış görünüyorum
Yeniden oku ekleme yaptım.
Sistemdeki veriler değiştirilmiyor.
Yüksek ihtimal değişmeyecek, senin gibi kaç öğrenci vardı, hangi birine imtiyaz tanıdı?
Haksızlık yani, kimse yapmaz.
Kaldı ki devamsızlıktan kaldın, bunun hiç hoşgörüsü yok

Hocanın insafına kalmış gibisin. Rapor olmuyor arkadaşlar anca sınava giremezseniz rapor alıp girmeyebilirsiniz o zaman da make up yani mazeret sınavına tabi tutulursunuz, o da zor olur (bizim bölüm için öyleydi en azından). Devamsızlığa rapor işlemez. Hocayla konuşup belki kendini acındırmayı deneyebilirsin, kalırsam okul uzuyor, şehir dışında okuyorum, ailem zar zor para gönderiyor falan. Başka ne yapılır bilemedim ama çok disiplinli bir hocaysa 1 saat 1 saattir diye bırakabilir de.

Geriye dönük rapor alamayacağın gibi devamsızlık yaptığın tarihlere ait raporlar da zaten devamsızlık için sayılmayacaktı. Yani rapor işi ile uğraşma. Dersin hocası ile konuşmadan önce madem asistanı derse girmiş onunla bir konuş istersen. Sonuçta imza kağıtlarını ve devamsızlık bilgilerinizi hocanıza sunmuş olması gerekir. Şu noktada konuşarak şansını denemekten başka çaren yok, çünkü ilan edilmiş bir durum söz konusu ve otomasyon sisteminin geri açılması gerekecek. Notunda veya devamsızlığında sehven yapılmış bir hata olmadığından kim bunu yapar bilemedim. Şansın bol olsun...

Eğer sisteme girdilerse geri alacaklarını sanmıyorum canım. Çünkü devamsızlıkları günü gününe sisteme girmelerinin sebebi “hocam ben devamsızlık sınırını aşmışım bi yardım etseniz” kapısını kapatmak zaten.

Benim okulumda devamsızlıktan kaldığın dersin tek ders sınavına da giremiyorsun. Okulun kesin bir dönem uzamış oluyor.

Yinede hocanla bir konuş. Belki geri alabilirler ama hiç sanmıyorum

Canım hocana git güzelce konuş, finallere girmeden onun sistemden düzeltilmesi gerekir ki dersin finaline girebilesin.
Ayrıca geriye dönük rapor almak hem mümkün değil hem yasal değil, hiç böyle işlere girişme.
Hocan düzeltecektir emin ol. Bir saatten başarılı öğrenci bırakılmaz.

Ünüversitede sistem nasıl bilmiyorum ama benim arkadaş dogum yaptığı için devamsızlık sınırını aşmıştı.Hoca sisteme devamsızlığı girmesine rağmen aylar sonra arkadaş uğraştı ve hocaya rica minnet geri düzeltirmişti. Lisede,sisteme girilse dahi, silinip tekrar yenilenebiliyor yani

okullarda düzeltebiliyoruz biz evet e okuldan. Ana üniversiteleri bilemedim bende

Bu durumda olan tek kişi benim. Benim kalmam yada geçmem kimseyi etkilemeyecek. Çok zor durumdayım kime göre neye göre böyle konuşuyorsunuz?
başka öğrenci yoksa kalan devamsızlıktan değiştirilir ama varsa başkaları 1 kişininkini değiştirmek garip olur o açıdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…