- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
- 408
- Konu Sahibi sansparaben
-
Merhaba, bahsettiğiniz kurul üniversite genelinde görev yapan bir kurul mu yoksa her fakültenin kendine özgü bir kurulu mu var?Selam, bu durum elbette düzeltilir ancak bu işin peşinde olacak bir hocanız olmalı. Çünkü devam durumu sisteme işlenmiş yani kilitlenmiş. Hocanız sizi sehven devamsız olarak işlediğini belirten bir dilekçe yazacak. Ya otomasyon ile ilgilenen kişi ya da birim bunu hemen el altından düzeltecek ya da dilekçe kurula girip görüşülecek (o aşamaya geldiyse uygun bulunur). Önemli olan hocanın düzeltmek istemesi. Hocanız dekan ise ve Ar gör notları girdiyse hocanın şifreleri ondadır ilk onunla görüşün.
Not: üniye göre değişiklik gösterebilir. Biz önceleri telefonla kilidi açtırabiliyorduk. Sonradan üst yazı ile bu durum kaldırıldı dilekçe ve kurul şartı getirildi.
Fakültenin kurulu. Herkes birbirini tanıdığı ve zaman zaman notun kilidinin açılması gerektiği (örneğin kalabalık gruplarda öğrenci sınava girmiş ancak notu girmedi olarak girilmiş) için çok çok sorun olmaz. Önemli olan hocanın kabul etmesi ve bu işin hocanın ekranına yeni bir düzenleme (yeni dönem/yeni sınav sütünü vs)?düşmeden bu olayın çözülmesiMerhaba, bahsettiğiniz kurul üniversite genelinde görev yapan bir kurul mu yoksa her fakültenin kendine özgü bir kurulu mu var?
Lisede mi dogum yapmıştı arkadasınız?Ünüversitede sistem nasıl bilmiyorum ama benim arkadaş dogum yaptığı için devamsızlık sınırını aşmıştı.Hoca sisteme devamsızlığı girmesine rağmen aylar sonra arkadaş uğraştı ve hocaya rica minnet geri düzeltirmişti. Lisede,sisteme girilse dahi, silinip tekrar yenilenebiliyor yani
Merhaba, düzelmiş görünüyor demişsiniz yüksek lisans mezuniyet sürenizi uzattı mı bu durum peki?Yüksek lisans döneminde hocam notumu yanlış girmişti ve dersten kalmış görünüyordum. Not fişi hazırladı ve öğrenci işlerine yolladı. ( ne anlama geldiğini İnan hala bilmiyorum. Çünkü bu hocamız notlarla devamsızlıklarla ilgili sürekli hata yapan biri) şimdi düzelmiş görünüyor. Anlayışlı ve konuşulacak bir hocaysa sorun halledilebilir görünüyor
İnsanın başına gelmeden bilmiyorsunuz inanın sadece bir saatlik aşmışım ve geçerli sebeplerim vardı. Yerime imza arttırmayı denemedim yada imza attıktan sonra dersten çıkmanın bi bahanesini bulmadım. Hatamı kabul ederek yarın konuşmaya gidecem zaten. Bir dönem uzatmak benim için okulun asla bitmemesi demek olur. Az emek vermedim eczacılık okuyorum. Keşke Üniversitede ve her yerde her şey usulüne göre olsa da ben de buradan fikir alma gereği bile duymadan bir dönem uzattığıma ağlasam şu anderse devam eğer bir geçme kriteri ise buna uymak zorundasınız.benim çok tanıdığım var vizesi çok yüksek olup devamsızlıktan kalan olması gereken de budur aksi halde derse girenlerin hakkı yenmiş olur sorumluluk sizde devam şartını biliyorsanız ona göre hareket edecektiniz.Bu olaya şahit olsam şahsen bunu düzelten hocayı ve sizi şikayet ederdim.
Gerçekten mi? Peki sistemde düzelmiş görünmesi ne kadar süre sonra oldu acaba?Bende 2.sinifta bir dersten devamdan kalmis gozukuyordum sistemde. Sok oldum cunku benim hesabima gore kalmam imkansizdi. Gidip hocanin asistani ile gorustum, yoklama föyünde geldigim ve gelmedigim gunler tekrar sayildi ve sistemde gerekli duzeltmeyi yaptilar
Bu durumda olan tek kişi benim. Benim kalmam yada geçmem kimseyi etkilemeyecek. Çok zor durumdayım kime göre neye göre böyle konuşuyorsunuz?
Gerçekten mi? Peki sistemde düzelmiş görünmesi ne kadar süre sonra oldu acaba?
Çok teşekkür ederim içime biraz olsun su serptiniz5 dakika
hatta transkriptimde bile devamdan kaldigim islenmisti. O bile 5dakikada duzeldiÇok teşekkür ederim içime biraz olsun su serptiniz
Aynı dersin farklı bi grubuna girdiğim için imza kağıdında ismim yok diye alta yazmıştım bi baktım devamsızlık oranım yüksek hocanın asistanına gidip imza kağıdını arattırdım sonuç olarak düzeltti. Hocana mail adresiyle ulaş. O da olmadı diyelim okula uğruyorsa eğer masasına not bırakabilirsinMerhaba kızlar, üniversitede başına benim gibi bir şey gelen sonrasında düzeltebilen/düzeltemeyen herkesden cevap bekliyorum. Üniversite hocası olanlar yada tanıdığı olanlar da yardımcı olursa çok sevinirim benim için çok önemli. Son sınıf öğrencisiyim ve dersler geçen yıllara göre çok hafif ve az. Bir dersten devamsızlık sınırını bir saat aşmışım ve bu otomasyon sistemine işlenmiş. Vize notu da girilmiş ve ders sonuçlandırılmamış. Haftasonu otomasyona baktığımda şok oldum başıma ilk defa böyle bir şey geldi. Başarılı bir öğrenciyim. Dersin sorumlusu dekanımız. Kadın ve düzgün konuşulursa konuşalacak bir hocadır ama derslere yoğunluktan dolayı asistanı girdi. Devamsızlıkları da onun işlediğini düşünüyorum. Pazartesi okula gidip durumu çözmeye çalışacam. Çözemezsem bir dönem uzatmak zorunda kalırım ve bu beni maddi manevi çok kötü etkiler. Şimdi size sorum daha önce böyle bir şey yaşamış olan var mı? Üniversite hocasıysanız veya üniversite hocası tanıdığınız varsa otomasyona girilen devamsızlık bilgisi sonradan değiştirilebilir mi? Mümkünse çok zor bir iş midir? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim kızlar çok önemli benim için
Yok canım uzatmadı. Ama gebeliğimden dolayı kaydımı dondurmak zorunda kaldım tez dönemimde. Yani henüz mezun olamadım benden kaynaklık olarakMerhaba, düzelmiş görünüyor demişsiniz yüksek lisans mezuniyet sürenizi uzattı mı bu durum peki?
Devlet Üniversitesi. Yalnızca tek bir derste bi saatlik aşmışım sınırı. Alttan dersim yok bu zamana kadar da olmadı. Aynı dersin vize notu da gayet iyi.devlet üniversitesi mi vakıf mi?
vakıflarda sistem daha esnek oluyor. online kayıt sistemini açabiliyorlardı bizim üniversitede.
bu konuda da bazı kurallar oluyo ama hocaların insiyatif kullanıp hoş gördüğü durumlar oluyordu. şansınızı deneyin. tek yoklama mi eksiksiniz yoksa fazlaca dersten mi?
Evet.Lisede mi dogum yapmıştı arkadasınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?