Öncelikle hiçbir şekilde kelime kartları falan oluşturup kelime ezberlemeye çalışma. Hiçbir yararı dokunmaz. Ben de 11. sınıfa gidiyorum ve düz lisedeyim. Haliyle ingilizce eğitimi çok kapsamlı değil. Fakat emin ol ki ingilizcem üniversite seviyesindedir. Bunu da şu şekilde yaptım. İngilizce insanları dinledim. Bir haber kanalı olsun, bir yabancı dizi olsun. Her zaman dinle. Şimdi diyeceksin ki daha doğru düzgün ingilizce bilmiyorum. Nasıl adamları anlayayım. Normalde çok daha küçük bir yaşta bu konuyu açmış olsaydın sana şarkı sözlerinden tut ingilizce oyunlar oynamanı tavsiye ederdim. Fakat az bir senen kalmış. Bu yüzden en baştan seviye 1 ingilizce kitapları okumaya başla. Yavaş yavaş seviyeyi arttırarak oku. Sakın bir kursa falan yazılma. Eğer mali durumun yerinde değilse kitaplar için sana Penguin Readers ı öneririm. İlgilenirsen özel mesajla linkini atabilirim. Onun haricinde bana konuları anlatsın diyorsan da Özkan Çelen diye çok tatlı bir öğretmen var. Kendisi çok güzel konu anlatıyor. Yine onu da internetten bulabilirsin. Kitapları okuduktan sonra ingilizcen bir nebze geliştikten sonra ingilizce haber izlemeye ve yabancı dizi izlemeye başla. En önemli nokta zaten dinlemektir. Çünkü hem telaffuzları defalarca dinlemiş olursun hem de aklında daha basit kalır. Bu arada Oxford'un podcastlarını da tavsiye edebilirim. Fen lisesine gittiğine göre sayısal derslerin epey fazla olmalı sanırım. Benim 4'er saat biyoloji kimya fiziğim. Fakat yine de ingilizcemi bir yandan geliştirmeye vakit buluyorum. Bütün vaktini ayırmadan dediğim şeyleri uygulayarak eminim ki öğrenebilirsin. Biraz fazla yazmışım kusura bakma. ^^