Üniversite de Kimya okuyacağım ama iş imkanları nasıll ?

Sindyye

OnuÇokSeviyorum.
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2011
258
1
46
Norveç
Lisedeym kimya okuyorum. Ünide kimyagerlıgı mı yoksa kımya muhendıslıgını mı secsem karar veredım :/
Ayrıca cogu kısı ıs ımkanı yok dıyo ne yapmalıyımm :44::44:
Okuduklarımda boşa gitsin istemiyorumm

Aslında kimya diyince deterjan,sabun,kozmetik vs. vs.
her şeyi içine alan bir bölüm
ama mezunuda çok fazla
bunun için iş imkaanı yok deniliyor.

Lisedeki kimya öğretmenimiz kimyayı çok seviyorsanız
kimya bölümü ya da öğretmenliği değil mühendisliğini seçin demişti.

Fazla net bir bilgim yok ama fikir açısından yazayım dedim.

Kimya muhendıslıgı galba hepsınden ustunmus bılgı olarak zaten puanlarda oyle muhendıslıgınkıler oldukca yuksek. Teşekkrler bılgını paylastıgın ıcın

bu konuda fazla bilgim yok ama kimya mühedisliğinin kimyagerlikten daha iyi olduğunu biliyorum
9.sınıftaki kimya öğretmenim kimyagerdi fakat iş bulamadığı için öğretmen olmuştu,
ama kimya mühendisleri sadece kimya değil işletme gibi dersler de görüyolar sanırım
o nedenle daha kapsamlı

Çok sağol bilgilerini paylaştığın içi
Başka kimse yok mu ya bu konuda bılgılı olan ya da kımya okuyann

başka cevap vercek ya da kımya okuyan yok mu yaa :44:

selam ne derece yardimci olabilir sana bilmiyorum ama, ben kimya okuyorum üniversitede ama iste almanyada.
sana sunu diyebilirim.kimya alani bilinmedik bir alan yani nasil diiyim herkez kiya dediginde söle bi duruyo sorduklari ilk cevap " ee nolcan ozaman :)))" iste coguda bilmiyorki hersey kimyadan geciyor yani bir cok bölom kimya konusu, bi misal veriyim sana alanlari cok demi organik inorganik hm techniksel kimya, polymeric kimya ne biliyim radodalgasi kimyasi biyolojik kimya yani anlijan kimyada kimyada.hangi bölüm üzerine yogunlasman önemli diyelim organike yogunlastin ozaman ilac fabrikalarinda büyük bir sans BASF gibi. diyelim techniksel kimya ozaman araba sirketlerinde katalisatör üetimiyle mesgulsun, yeni katalüsatörler bulma gibi, ben mesela techniksel kimyada yogunlasiyorum.gida bölümünde onlarin tehsisi icinde degerleri aratrima hepsi kimya gida bölümüde bu arada daha cok organik bölümüne bakiyo.dicegim oki is imkanin cooooook.kimya mühendsligini sorarsan burda oda cok arananlarda, cünkü genel olarak mühendisler aranir, onlar daha cok kimyasal techniklerle ugrasirlar, yani analiz pek yapmalar, motor üretilirler, iste bi mühensisin yaptigi seyler, sadece kimya üzerine motorlar.sooo ama tabi benim bahsettim almanyada böle, haata isvicredeysen süper.ve haberlerde okudum kimyagerler su siralar en cok kazananlar arasinda menejerlerden sonra.ilk baslangic maasin en az 3 bin eurodan basliyo, yani asagisini veremezler.ama sunu da demem lazim.kimya öle bi bölümiki doktorasiz az is bulursun cünkü doktoran yoksa eger ozaman laborteknisyeniyle ayni degere düsüyorsun.yani eger kimya okiycaksan düsünki bide sonuna üc sene doktora ekliycen.ama sunud söliyim doktora zamaninda en azndan para kazanmaya basliyorsun, az ama yeterli)
sen söle yapabilirsin.burda benim unide mesela bir sürü trden gelip okuyanlar, benim en iyi arkadasim gaziantepden geldi almanca kursuna basladi ilk baslarda biraz zorlandi ama simdi agyet basarili:))tabi eger burda okumak istemiyorsan söle yapabilirsin, trde iiyi bir unide oku, yani öle bi uni olsunki orda yaptiklarin burdada gecerli olsun.ozaman doktorani yapmak icin almanyaya basvurabilirsin.bir sürü dokotorasini yapan türk taniyom ben burda, hem onlar almancada okumuyo, ingilizce yeterli.ama dedigim gibi orda diplomani yaptigin zaman burda gecerli olmasi lazim.inshallah biraz yardimci olmusumdur optm canik

canım bende bu sene üniye yerleştim kimya yazmadaım ama aldıgım duyumlara göre fizik ve biyolojiden daha iyi bir bölüm ve iş imkanın braz daha azla olduguydu benim ilgim olmadıgına yazmadım kimyayla anlaşamıyorum:)

Dersler konusunda bı bılgın var mı canım ? Zor mu yani ? Bu arada cok tesekkurler

herşey brazda olsa zordur aslında azim ve istekle okursum mat fizik türk dili genel ve anorganik kimya organik kimya fizikokimya analitik kimya gibi dersleri var .

Cok saol canım gercekten fazlasıyla açıklayıcı olduu :)) Kımya eglencelı yaa suan lısedeyım ama baya eglencelı yanı. Tanıdıklarım var unıde kımyaya gıdıp zor dıyıpte bırakanlardan :/ Soyledıklerını bılmıyordum pek. Sence hangısı daha eglencelı ? Labaratuar, ilaçla ılgılı olan bolum daha cok dıkkatımı cektı şahsen. Benım zaten hedefım ezcacılık ama tam puan cıkarabılcegımı hıc zannetmıyorum. O olmasa kesınlıkle kımyala ılgılı bıseyler okuyacagm sonucta lıseden kımya okumak avantajlı olr dıye dusunuyorum Zaten unıyı bıtırınce kesınlıkle okumaya devam etcem. Sadece unı pek bı ıse yaramıyormus duyduguma gore :)

tekrar selam:))
also ehm hani sana simdi burda pembe masallar anlatmiyim, asiri derecede zor bi bölüm, ben neler cekiyom, ama imkansizmi?? hayirr, ben einstein degilim, eglencemdende kalmiyom:)))ama iste yinede an gelince emek lazim azim lazim) evet laboratuvarda cok eglenceli, yeni yeni maddeler olusunca bazen böle renkli renkli süper yani:))bide eger daha cok analiz yapmayi seviyorsan? ozaman kimya mühendisligi yanlis secim, cünkü söle burda da o bölüm var ve bir arkadas taniyodum o bölümde okuyan.kimya teknisyenleri laborda degil daha cok makine üzerine okuyolar, yani mathematik cok agir vede burda yani böle bilmiyorum orda nasil burda bide bi sinavda dört saatlik bi sinac kendin bi motor modeli cizmen lazim, öle kitabdan falan alinti degil, kendin bitane uydurman lazim:)))) o kabiliyet varsa mathematikciysen süper, kimyada mathematik azmi dersen??? yooo degil, kimyada mathematik ve fizik üzerine kurulu bi ders, ama mühendislikle karsilasitirinca okadar agir degil) dedigim gibi evet oku iyi bi unide , öle kendinden süphede etme yapcam de kendine güven gerisi gelir, azim ve emek seni basariya götürcektir daima, yolun acik olsun inshallah

he sölemeyi unuttum, evet ilac alani ve organic kimya cok zevkli, bende techniksel kimyayla organik arasinda gidip geldim, ama cogu ögrenci hep organic yaptigi icin dedim, yok ben techniksel yapcam) eger öle bisey yaparsan, istanbuldada BASF var orda mesela is imkanin olur

Ben zaten suan proses okuyorum sadece kmya deıl ılacla ılgılı oldugu ıcın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…