• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üniversite afları

af işi yolda kesinlikle geliyor.torba yasası madde madde uygulandığı için biraz zaman alıyor.(ben de bu affı dört gözle bekliyorum..en geç bir veya iki haftaya olur.

af işi yolda kesinlikle geliyor.torba yasası madde madde uygulandığı için biraz zaman alıyor.(ben de bu affı dört gözle bekliyorum..en geç bir veya iki haftaya olur.

Hayatım çok sağol.Sonunda benim durumumda olan birisi çıktı :70: Bir gelişme olmayınca vazgeçtiler sanmıştım off içim rahatladı :66:

universitedenatılma.com diye bir site buldum konuyu araştırırken. Oldukça ilgili ve bilgili. İlginize.

haberlerde okudum bugün meclisten üniversite affı geçmiş hemen aöf bürosunu aradım evet doğru ama elimize henüz bir emir gelmedi bununla ilgili düzenleme yapıyor olmalılar takipte kalın dedi :21: umarım bu sene hemen başlar ne kadar erken olursa o kadar iyi olur

haberlerde okudum bugün meclisten üniversite affı geçmiş hemen aöf bürosunu aradım evet doğru ama elimize henüz bir emir gelmedi bununla ilgili düzenleme yapıyor olmalılar takipte kalın dedi :21: umarım bu sene hemen başlar ne kadar erken olursa o kadar iyi olur

resmi gazetede yayınlanıncaya kadar bekleyecez..başvurular sonra

Maille sormuştum. Üç gün önce cevap geldi. Hala resmiyette bişi yok.

Maille sormuştum. Üç gün önce cevap geldi. Hala resmiyette bişi yok.

torba yasa tasarısında bu gün itibari ila 126.maddeden başlanılıyor bizi ilgilendiren madde 177. madde.herhalde çarşamba perşembeye kadar hallolur.sonra abdullah gülün imzası var.yani 15 şubat ta netice alınır.....

öğrenci affı mecliste çıkan tartışmalar rağmen genel kutuldan geçti.yani az kaldı ucu ucuna olsa bile 2.dönem okullarımıza dönebilicez:66:

arkadaşlar düzeltmek istiyorum öğrenci affı meclis komisyonundan geçti yalnız 2. dönem başlayamıyoruz.seneye başlıyoruz.olsun bu da çok iyi.....

torba yasaya abdullah gül onayı....yani gözümüz aydın okullarımıza geri dönebilicez...........okul tarafından uygun görülürse ikinci yarıyıl okula başlayabilicez...........................eğer ikinci yarıyıl başlamak isterseniz bu günden itibaren 10 gün içinde baş vurmalısınız..............................yani bitti artık atılma kalktı.......:66:

bende affı takip ediyorum hatta az önce haberlerde söylediler 7 marta kadar başvuru yapılması gerekiyormuş fakat benim devam zorunluluğum yok örgün öğretimdi benimki ve sadece iki dersim var acaba 7 marta kadar başvuru yapınca ben sadece sınav zamanı sınavlaramı giriceem tekrar okula devammı edicem ama zaman kısıtlı nasıl olucak acaba? bir önceki yani 2008 deki afta 4 sınav hakkın vardı sadece sınava giriyodun bu nasıl olucak acaba

bende affı takip ediyorum hatta az önce haberlerde söylediler 7 marta kadar başvuru yapılması gerekiyormuş fakat benim devam zorunluluğum yok örgün öğretimdi benimki ve sadece iki dersim var acaba 7 marta kadar başvuru yapınca ben sadece sınav zamanı sınavlaramı giriceem tekrar okula devammı edicem ama zaman kısıtlı nasıl olucak acaba? bir önceki yani 2008 deki afta 4 sınav hakkın vardı sadece sınava giriyodun bu nasıl olucak acaba

canım bu eski öğrenci aflarından farklı bu af ile okuldan atılmada kalktığı için direk öğrenci konumundasın yani eski aflar gibi bubu şuşu sınava gir sınavları verirsen alırız diye bişey yok eskiden kaldığın yerden rahat rahat devam ediyorsun.ikinci yarıyıl devam etmek istiyorsan 7 marta kadar okuluna dilekçe ile başvurman gerekiyor.durumun okuluntarafından uygun görülürse bu bahar dönemi okuluna dönersin.eğer.2011-2012 üğüitim öğretim yılında başlamak istiyorsan 25 şubattan itibaren 5 ay süren var.umarım açıklayıcı olmuştur.......sevgiler..........

7 marta kadar başvuru yapmış olursak nisan sınavlarına mı gireceğiz :53: niye böyle ucu ucuna yaptılar :18:

yasa meclisten geç çıktı okula dilekçeni ver.kaydını yapılırsa artık sınavın hangi tarihteyse o tarihte sınava girersi......:21:

Kızlar ben internetten böle bi yazı buldum,okulu aradım ama onlar hala resmi yazı bekliyoruz dediler.ama yasa kesinleşti ve meclisten çıktı sadece cumhurbaşkanının imzası ile okullara ver resmi kuruluşlara gönderilicek.

MADDE 177- 2547 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 58- Yükseköğretim kurumlarında hazırlık dâhil bütün sınıflarda
intibak, ön lisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü öğrenimi gören öğrencilerden bu
maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar, kendi isteğiyle ilişikleri kesilenler dâhil, terör
suçundan hüküm giyenler hariç her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı
kazandıkları halde kayıt yaptırmayanlar bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş
ay içinde ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları şartıyla bu
Kanunun 44 üncü maddesinde belirtilen esaslara göre 2011-2012 eğitim öğretim yılında
öğrenimlerine başlayabilirler. 2010-2011 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi için bu maddenin
yürürlük tarihinden itibaren on gün içinde başvuranlardan durumu kurumlarınca uygun
bulunanlar 2010-2011 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde eğitim öğretime başlayabilirler.
Müracaat süresi içinde askerlik zamanı gelmiş olanların askerlikleri tecil edilmiş sayılır. Bu
maddenin yürürlüğe girdiği tarihte askerlik görevini yapmakta olanlar terhislerini takip eden
2 ay içinde ilgili yükseköğretim kurumuna başvurmaları halinde bu maddede belirtilen
haklardan yararlandırılır. Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı eğitimkurumları ile Polis Akademisi
ve bağlı yükseköğretim kurumlarında tıpta uzmanlık, önlisans veya lisans düzeyinde öğrenim
görürken 22/10/2008 tarihinden itibaren bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar terör
suçundan hüküm giyenler hariç her ne sebeple olursa olsun kurumları ile ilişiği kesilenler, bu
maddenin yayımı tarihinden itibaren yukarıda belirlenen süre içerisinde başvurmaları halinde
Yükseköğretim Kurulunca uygun görülen yükseköğretim kurumlarına intibakları sağlanır. Bu
maddede yer alan hükümlerden yararlanarak ayrıldığı yükseköğretimkurumuna kayıt yaptırıp
işi veya ikametinin başka bir ilde bulunduğunu belgeleyenler, üniversiteye giriş yılı itibarıyla
geçmek istediği üniversitenin taban puanını sağlamaları ve ikamet ettikleri ildeki yükseköğretim
kurumlarının senatolarının da uygun görmesi halinde, senatolar tarafından belirlenen usul ve
esaslar çerçevesinde ikamet ettikleri ildeki üniversitelerdeki eşdeğer diploma programlarına
yatay geçiş yapabilirler. Bumaddeden yararlanıp bir yükseköğretimkurumunda öğrenci statüsü
kazananlar başvurmaları halinde Anadolu Üniversitesi bünyesindeki açık öğretim ön lisans
veya lisans düzeyindeki kontenjan sınırlaması olan eşdeğer bölümlere, kontenjan sınırlaması
olmayan diploma programlarında ise istedikleri bölümlere yatay geçiş yapabilirler. Bumaddenin
uygulamasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye Yükseköğretim Kurulu yetkilidir.”

ben az önce okulla görüştüm 7 marta kadar olan başvurular devam zorunluluğu olanlar için dedi devam zorunluluğun yoksa 24 temmuza kadar sonmuş başvurular yani 5 ay süresi var dediler benimde devam zorunluluğum olmadığı için bi dahaki dönem eylüldeki dönem yani o zamanki sınavlara girebileceğimi söylediler ama benim kafam karıştı herkes farklı bişey söylüyor yaaa :((((

kızlar bugün açıköğretim fakültesine gittim 7 marta kadar başvuru yapması gerekenler eğitim bilimleri okuyanlarmış diğer bölümler için değilmiş zaten henüz yazı gelmemiş 15-20 gün sonra gelin nede olsa 5ay süreniz var dediler bilginiz olsun

Back