• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ünide öğretim görevlisi kalmak

turuncukelebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
608
5
96
Ankara
kızlar çok mu zor ünid ekalmak acaba atanmak bana daha zormuş gibi geliyor ünid ekalmak daha çok istedğim bir şey ama çok erken 1.sınıfım daha fakat şimdiden rotamı çizip ona göre bi hedef koymayı istiyorum fikirleriniz neler acaba öğretmenlik okuyorum bu arada

Canım ben de ıngiliz Dili Ve Edebiyatı okuyorum...
Benim hedefim de üniversitede öğretim görevlisi olarak kalmak...
Bu yapmak için öncelikle Milli Eğitim'den istifa etmek gerekiyormuş...
Milli Eğitimle alakan olmaması gerekiyormuş. Hocalarımız bu şekilde bilgilendirdiler bizi...
Ne kadar zor olduğunu bilmiyorum ama insanın isteyip de başaramayacağı birşey yoktur...

hayır kesinlikle atanma işlerinden filan daha kolay ama çeşitli şartları var her üniversitenin mesela şunlar
1-not ortalamasının yüksek olması
2-yabancı dil sınavının yüksek olması
3- alesinin yüksek olması
4-bazı üniverstelerdeki mülakatı geçmek

bende yeni yeni düşünüyorum üniversitede kalmayı ales ve üdsye hazırlan iyice ve şimdiden notlarının yüksek olmasına dikkat et canım hangi üniversitedesin?

kızlar en çok not ortalamanıza dikkat edin ben 3. sınıfım ve okulda kalma durumu benim için oldukça zor. Ahh bileydim 1.sınıftaan:))

not ortalaması önemli bende son sınıfım DC olan derslerimi bu sene tekrar alıyorum.keşke 1. sınıftan beri kassaydım diyorum :D ales ve üds den de iyi not almak gerekiyor ve tabiki mülakat...

ben yıllardır uğraşıyrm 4. sınıfa geldim not ortalamam flnda gayet iyi
başıma bi olay geldi bi tanıdığım üniv.de öğretim görevlisi oldum dedi ve şok oldum bütün hayallerim yıkıldı çünkü öyle bi kapasitesi olan biri dğl ve bundan vazgeçtim şunu anladım herşeyin başı torpilmiş.ama hala daha inanamıyrm bu kadar kolay olmamalı belli bi kriterler olmalı. kendisine de çok sordum nasıl oldun asistanmısın okutman mı araştırma görevlisimi onu bile cvplayacak kapasitede biri dğl nasıl bişey bu anlayamadım ben işimiz çok zormuş bunu daha da iyi anladım

ben yıllardır uğraşıyrm 4. sınıfa geldim not ortalamam flnda gayet iyi
başıma bi olay geldi bi tanıdığım üniv.de öğretim görevlisi oldum dedi ve şok oldum bütün hayallerim yıkıldı çünkü öyle bi kapasitesi olan biri dğl ve bundan vazgeçtim şunu anladım herşeyin başı torpilmiş.ama hala daha inanamıyrm bu kadar kolay olmamalı belli bi kriterler olmalı. kendisine de çok sordum nasıl oldun asistanmısın okutman mı araştırma görevlisimi onu bile cvplayacak kapasitede biri dğl nasıl bişey bu anlayamadım ben işimiz çok zormuş bunu daha da iyi anladım

Malesef ki ülkemiz torpilin çok geçerli olduğu bir ülke...
Ne yazık ki...

kizlar okulda kalmaya kalirsiniz da...bunu bir meslekten ziyade tutku olarak gormelisiniz. okula masterdan bir girersiniz, giris o giris..asla bitmez calismasi. hep bi kademe uste cikmaniz gerekir. sizi orda tutmalarinin sebebi odur yani. akademik olarak bulundugunuz bolumu yukari tasimaniz beklenir. okumaya ( ama coooooook okumaya, akademik makaleler ve 1. derece kaynaklardan bahsediyorum) ve yeni fikirler uretmeye yatkinsaniz, gecemi gunduzume katarim diyorsaniz girin bu ise. ama bunlar zaten lisans doneminizden belli olur. ozellikle edebiyat okuyanlar icin soyluyorum. eger bir kitabi okuyup uzerine 3-5 sayfa essay yazmak zor geliyorsa (ki bunun yarisini da sparknotes'tan yaptiginizi herkes biliyor) eger icinizde bunun icin ask yoksa hic girmeyin. pisman olursunuz.. ayrica ciddi bir aile duzeni kurmak da zaman aliyor akademik kariyer yapmaya kalkinca. univdeki hocalarimin kendileri artik 40'i coktan devirmisti ama cocuklari daha yeni ilk okula basliyorlardi.. vakitleri yoktu gercekten... cocuk yapip ona bakmaya vakitleri yoktu.... napsinlar..

ha okulda kalmaktan kastiniz okutmanlik ise.. onun icin bu kadar kendinizi adamaniza gerek yoktur. meb ogretmenliginin daha zevkli halidir. ama tabi univ ogrencisini memnun etmek de zordur. kendinizden bilirsiniz, ozellikle genc hocalarda hep eksik arar ogrenciler... yani univde kalcam diyorsaniz, bolumunuzun ilk 10 listesinde olmalisiniz... kulaga hos gelir ama zordur gercekten...

kizlar okulda kalmaya kalirsiniz da...bunu bir meslekten ziyade tutku olarak gormelisiniz. okula masterdan bir girersiniz, giris o giris..asla bitmez calismasi. hep bi kademe uste cikmaniz gerekir. sizi orda tutmalarinin sebebi odur yani. akademik olarak bulundugunuz bolumu yukari tasimaniz beklenir. okumaya ( ama coooooook okumaya, akademik makaleler ve 1. derece kaynaklardan bahsediyorum) ve yeni fikirler uretmeye yatkinsaniz, gecemi gunduzume katarim diyorsaniz girin bu ise. ama bunlar zaten lisans doneminizden belli olur. ozellikle edebiyat okuyanlar icin soyluyorum. eger bir kitabi okuyup uzerine 3-5 sayfa essay yazmak zor geliyorsa (ki bunun yarisini da sparknotes'tan yaptiginizi herkes biliyor) eger icinizde bunun icin ask yoksa hic girmeyin. pisman olursunuz.. ayrica ciddi bir aile duzeni kurmak da zaman aliyor akademik kariyer yapmaya kalkinca. univdeki hocalarimin kendileri artik 40'i coktan devirmisti ama cocuklari daha yeni ilk okula basliyorlardi.. vakitleri yoktu gercekten... cocuk yapip ona bakmaya vakitleri yoktu.... napsinlar..

ha okulda kalmaktan kastiniz okutmanlik ise.. onun icin bu kadar kendinizi adamaniza gerek yoktur. meb ogretmenliginin daha zevkli halidir. ama tabi univ ogrencisini memnun etmek de zordur. kendinizden bilirsiniz, ozellikle genc hocalarda hep eksik arar ogrenciler... yani univde kalcam diyorsaniz, bolumunuzun ilk 10 listesinde olmalisiniz... kulaga hos gelir ama zordur gercekten...

Peki okutman olarak kalmak için ne yapmak gerekiyor?

üniversitelerde nasıl doçent hatta prof. olduğunu anlayamadığım birsürü insan var..torpili duyunca benimde hevesim kırıldı.ayrıca gerçekten çok çalışma gerektiren bişey özellikle bayanlar için daha yorucu ve sıkıntılı olacağını düşünüyorum.kpssye çalışmak en mantıklısı=)

Back