Bisküvi - Kurabiye Tarifi Un Kurabiyesi

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
293.345
603.506
43
$P1210519.jpg

MALZEMELER:
•1 su bardağı yağ (Vita,Tarin mutlaka bu yağ kullanılmalı)
•1 su bardağı pudra şekeri
•Aldığı kadar un
•Kayısı çekirdeği,ceviz veya fındık

YAPILIŞI

Yağı ve şekeri bir kaba alıp elimizle köpürene kadar çırpalım.Çok çırpmamız gerekiyor..(isterseniz bu işlemi robotta yapabilirsiniz.)Yoğurt kıvamına gelen yağ ve şekere un ekleyip yoğuralım.Minik toplar yapıp ortalarına 1 tane kayısı çekirdeği , fındık veya ceviz batıralım.Isıtılmış 175'Cde pişirelim.Afiyet olsun..

12188951_398144027049383_2994403744451645812_n.jpg

Son düzenleme:
vita yağ gerçekten başka, geçen gün farklı bir kurabiye tarifinde denedim, her zamankinden güzel ve kütür kütür oldu

Eki Görüntüle 1021982
MALZEMELER:
•1 su bardağı yağ (Vita,Tarin mutlaka bu yağ kullanılmalı)
•1 su bardağı pudra şekeri
•Aldığı kadar un
•Kayısı çekirdeği,ceviz veya fındık

YAPILIŞI

Yağı ve şekeri bir kaba alıp elimizle köpürene kadar çırpalım.Çok çırpmamız gerekiyor..(isterseniz bu işlemi robotta yapabilirsiniz.)Yoğurt kıvamına gelen yağ ve şekere un ekleyip yoğuralım.Minik toplar yapıp ortalarına 1 tane kayısı çekirdeği , fındık veya ceviz batıralım.Isıtılmış 175'Cde pişirelim.Afiyet olsun..

un kurabiyesini çokk seviyorum başka bir sitede yapılışını gördüm ama yağda kafam takıldı normal margarin olsa olurmu

un kurabiyesini çokk seviyorum başka bir sitede yapılışını gördüm ama yağda kafam takıldı normal margarin olsa olurmu
Normal margarin ile oluyor ama bu tadı bulamazsınız:KK43:Ben bu yağı sadece bu kurabiye için alıyorum ve asıl tarif bunula yapılıyor..Bizim yörede meşhur bir kurabiyedir..:kk77:Ağızda dağılıyor:-)

Normal margarin ile oluyor ama bu tadı bulamazsınız:KK43:Ben bu yağı sadece bu kurabiye için alıyorum ve asıl tarif bunula yapılıyor..Bizim yörede meşhur bir kurabiyedir..:kk77:Ağızda dağılıyor:-)

tşk deniyeceğim olmazsa sizin dedeğiniz yağı denerm nerde bulunur bu yağ

tşk deniyeceğim olmazsa sizin dedeğiniz yağı denerm nerde bulunur bu yağ
Marketlerde satılıyor..o_OBu yağın margarinden farkı margarinin içinde azda olsa su oluyor bu yağın içeriğinde su yok:KK39:
Teneke kutularda marka şart değil çeşitli markaların var..
1 Kiloluk kutularda satılıyor başka kurabiyelerdede kullanabilirsiniz...
04205093_large.jpg

Marketlerde satılıyor..o_OBu yağın margarinden farkı margarinin içinde azda olsa su oluyor bu yağın içeriğinde su yok:KK39:
Teneke kutularda marka şart değil çeşitli markaların var..
1 Kiloluk kutularda satılıyor başka kurabiyelerdede kullanabilirsiniz...
04205093_large.jpg

tşk ederim

çok güzel görünüyor, demek ki bu yağla yapmadığım için istediğim gibi olmuyormuş, inşallah bulurumda birde onunla denerim.

X