- 16 Ağustos 2010
- 293.104
- 603.056
- 43
Herkese Merhaba
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun
Kategorimiz "Kurabiye Tarifleri"
Benim için çok özel ve çok sevdiğim bir kurabiye tarifini paylaşacağım.
Un Kurabiyesi yaşadığım şehirde çok bilinir ve sevilir.
Hatta bu yıl un kurabiyesi tescili alındı.
Tabi benim yaptığım tariften tek farkı ek olarak kayısı çekirdeği unu konulması
Bilirsiniz Malatya kayısısı ile bilinir.
Kayısı özel olunca çekirdeğide özel oluyor.
Pastane ve fırınlarda un kurabiyesi mutlaka satılır.Düğün,sünnet, hasta ziyaretlerinde un kurabiyesi götürülür.
Eskiden evlerde yapılırdı.Tabi şimdi daha çok hazır alınıyor ve içeriğine kayısı çekirdeği unu ekleniyor.Tabi sadece öyle değil,benim yaptığım tarif gibi olanlarda rağbet görüyor.
Bu kurabiyenin en önemli özelliği susuz yağ ile yapılması ve çok iyi yoğrulmasıdır.
Yaklaşık 1 saat yoğurmaya çalıştım.
Şimdi tarifime geçmek istiyorum.
3 malzemeli harika bir lezzet
Malatya un kurabiyesinde nişasta bulunmuyor.Siz dilerseniz 1 bardak nişasta kullanabilirsiniz.
Ama bu tadı yakalamak için illa un kullanmalısınız.
Un Kurabiyesi
Un Kurabiyesi Malzemeleri
250 gr susuz yağ
1 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un(az olursa artırırsınız)
Bir avuç badem ,fındık,antep fıstığı(ben kayısı çekirdeği kullandım)
Un Kurabiyesi Yapılışı
Öncelikle susuz yağımızı yapalım.
Katı yağlarda azda olsa su bulunmaktadır.Bu su kurabiyelerde pek iyi olmuyor.Özellikle un kurabiyesindeO sebeple yağımızı suyundan arındıracağız.
Yağımızı bir kaba alıp kısık ateşte eritiyoruz.Daha sonra soğutup buzdolabında donmasını bekliyoruz.Ben gece yaptım.
Donunca yağımızı çok parçalamadan kaptan çıkarıyoruz.Görselde gördüğünüz gibi 1 çay bardağı kadar su birikmiş. Yağımızı alıp bir kaba koyuyoruz ve o suyu döküyoruz.Bu yağ margarin veya tereyağı olabilir.
Şimdi kurabiyemizi yapmaya geçelim
Bu kurabiyenin özelliği iyice yoğrulmasıdır.
Öncelikle pudra şekeri ve yağımızı yoğuruyoruz.Krema kıvamına gelecek kadar karıştırıyoruz.Dilerseniz mikserden yardım alabilirsiniz.
Daha sonra azar azar unu ekleyip yoğuruyoruz.Bayağı yoğurmak lazım.Bu kurabiyenin özelliği iyice yoğurmak.
Farzedin un fazla geldi.Hamur şekil almıyor.Yarım fincan sıvıyağ ekleyebilirsiniz.Sıkıntı yaşamamak için unu azar azar ekleyin.
Şimdi şekil verme aşamasına geldik.
2 şekil yapıyoruz.
Hamurumuz biraz narin
Bir kısmını ceviz kadar bezeler alıp yuvarlıyoruz.Üzerine çok bastırmadan kayısı çekirdeği koyuyoruz.
Hamurumuzun diğer kısmını rulo yapıyoruz;çatalla çizip ,bıçakla verev kesiyoruz.
Kurabiyelerimizi tepsiye dizip 180 derecede pişiriyoruz.
Afiyet olsun
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun
Kategorimiz "Kurabiye Tarifleri"
Benim için çok özel ve çok sevdiğim bir kurabiye tarifini paylaşacağım.
Un Kurabiyesi yaşadığım şehirde çok bilinir ve sevilir.
Hatta bu yıl un kurabiyesi tescili alındı.
Tabi benim yaptığım tariften tek farkı ek olarak kayısı çekirdeği unu konulması
Bilirsiniz Malatya kayısısı ile bilinir.
Kayısı özel olunca çekirdeğide özel oluyor.
Pastane ve fırınlarda un kurabiyesi mutlaka satılır.Düğün,sünnet, hasta ziyaretlerinde un kurabiyesi götürülür.
Eskiden evlerde yapılırdı.Tabi şimdi daha çok hazır alınıyor ve içeriğine kayısı çekirdeği unu ekleniyor.Tabi sadece öyle değil,benim yaptığım tarif gibi olanlarda rağbet görüyor.
Bu kurabiyenin en önemli özelliği susuz yağ ile yapılması ve çok iyi yoğrulmasıdır.
Yaklaşık 1 saat yoğurmaya çalıştım.
Şimdi tarifime geçmek istiyorum.
3 malzemeli harika bir lezzet
Malatya un kurabiyesinde nişasta bulunmuyor.Siz dilerseniz 1 bardak nişasta kullanabilirsiniz.
Ama bu tadı yakalamak için illa un kullanmalısınız.
Un Kurabiyesi
Un Kurabiyesi Malzemeleri
250 gr susuz yağ
1 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un(az olursa artırırsınız)
Bir avuç badem ,fındık,antep fıstığı(ben kayısı çekirdeği kullandım)
Un Kurabiyesi Yapılışı
Öncelikle susuz yağımızı yapalım.
Katı yağlarda azda olsa su bulunmaktadır.Bu su kurabiyelerde pek iyi olmuyor.Özellikle un kurabiyesindeO sebeple yağımızı suyundan arındıracağız.
Yağımızı bir kaba alıp kısık ateşte eritiyoruz.Daha sonra soğutup buzdolabında donmasını bekliyoruz.Ben gece yaptım.
Donunca yağımızı çok parçalamadan kaptan çıkarıyoruz.Görselde gördüğünüz gibi 1 çay bardağı kadar su birikmiş. Yağımızı alıp bir kaba koyuyoruz ve o suyu döküyoruz.Bu yağ margarin veya tereyağı olabilir.
Şimdi kurabiyemizi yapmaya geçelim
Bu kurabiyenin özelliği iyice yoğrulmasıdır.
Öncelikle pudra şekeri ve yağımızı yoğuruyoruz.Krema kıvamına gelecek kadar karıştırıyoruz.Dilerseniz mikserden yardım alabilirsiniz.
Daha sonra azar azar unu ekleyip yoğuruyoruz.Bayağı yoğurmak lazım.Bu kurabiyenin özelliği iyice yoğurmak.
Farzedin un fazla geldi.Hamur şekil almıyor.Yarım fincan sıvıyağ ekleyebilirsiniz.Sıkıntı yaşamamak için unu azar azar ekleyin.
Şimdi şekil verme aşamasına geldik.
2 şekil yapıyoruz.
Hamurumuz biraz narin
Bir kısmını ceviz kadar bezeler alıp yuvarlıyoruz.Üzerine çok bastırmadan kayısı çekirdeği koyuyoruz.
Hamurumuzun diğer kısmını rulo yapıyoruz;çatalla çizip ,bıçakla verev kesiyoruz.
Kurabiyelerimizi tepsiye dizip 180 derecede pişiriyoruz.
Afiyet olsun