Umutlu Bekleyişim Bebeğimle Devam Ediyor...

arkadaşlar sizin damarlarda bir ağrı acıma kramp gibi bir his oldu mu... akşam olunca sağ bacağımı kıpırdatamıyorum... ovalamaktan çürüttüm o kadar... magnezyum ya da kalsiyum eksikliğinden olurmuş, ölçtürdüm ama değerlerim normal... allah kimsenin başına vermesin feci bir ağrı...

Son düzenleme:
gecmış ols canım..............normal cıksada doktorun verecek sana zaten ...........gıdınce sor doktoruna..............böle kıramplar genelde oluyo ben dedım senın kız cadı sımdıden calsıyumunu cekıp alıyo senden..............sut ıç cevız ye...................bol şıfa

serenase anlasıldı sen kız bebek ıcın bı kc yıl sonra yıne kolları sıvıcan....................

canım 3 yıl veriyorum en fazla kendime inan :)))))
yani ololuş 2 yaşını bitirsin valla gene tutucam hastanenin yolunu, başka türlü bebiş sahibi olamam dondurulmuşlara başvurucam hayırlısı ise.

arkadaşlar sizin damarlarda bir ağrı acıma kramp gibi bir his oldu mu... akşam olunca sağ bacağımı kıpırdatamıyorum... ovalamaktan çürüttüm o kadar... magnezyum ya da kalsiyum eksikliğinden olurmuş, ölçtürdüm ama değerlerim normal... allah kimsenin başına vermesin feci bir ağrı...

dünürüm arkadaşım da yaşadı, magnezyum eksikliği dedi doktor ama o test yaptırmamıştı mesela, doktor direkt magnezyum verdi ona bir sabah bir akşam geçti ağrıları.. senin test değerin normal çıktıysa bile doktoruna bir danış belki almanın faydası olur ..

sizlere bugünün macerasını anlatayım...

Sabaha karşı saat 05 civari uyandim herzamanki gibi beni sıkışık bir şekilde tuvalete gönderen ağrılarımla birlikte..Bazı geceler tuvaletten dönünce hemen şııp diye uyurken bazı geceler sabah 7-8 e kadar dön sağa dön sola uyku haram oluyor.. O zaman ertesi günü sersem sepet geçiriyorum. bu sabah öyle olmaması için ayetel kürs uyuya uyuya gene uykuya dalmışım :)) Ayetel kürsi ye çok inanırım ne muradım duam varsa yerine gelmiştir.. allah kabul etsin okuduklarımı..

Ama bu sefer de saat 8 de alarm sesine uyayanana kadar görmediğim deli saçması rüya kalmadı. Güya şeker tarama testine gidiyorum ( bugün gidecektim gerçekten de) ama hastanede bana deney faresi gibi davranıp bilmem bin türlü test yapacaklar, kötü niyetliler ve kendimi korumaya çalışıyorum. Bacaklarımdan su çekmeye çalışmalar, karnımı kemerle sıkıp bebeği kontrol etmeler falan, bir uyandım ki su gibi terlemişim sıkıntıdan..Eşime kalk dedim daha fazla yatamıycam mafoldumben

Sonra giyindik Amerikan'ın yolunu tuttuk, en samimi arkadaşım da 36 haftalık hamile ve 2 karnı burnunda sabah sabah gözlerini ovalayan hemşirelerin karşısına dikildik. Doktorumuz da aynı, adamcağız şaşırdı siz bir şeyi ayrı gayrı yapamaz mısınız, muayeneye de mi birlikte geliyorsunuz artık dedi ve dalga geçti bizle , arkadaşımı yaklaşan doğumdan dolayı NST denen cihaza bağladılar, ona veda ettim ve şeker yüklemesi için labratuara yollandım. Ayy bir heyecan bir stres , sanki tüp bebek testi yaptırıcam o kadar gerildim, tüm dileğim şeker sonucumun normal çıkması, çünkü o anormal durumda 2. bir test daha yapıp, rejimden kendini kontrole, o da tutmazsa fizik hareketlerine , o da olmazsa insülin kullanmaya kadar giden sevimsiz bir süreç bu. Ben önemli değilim ama bebişimin negatif etkilenmesini istemem... Şu an bunları yazarken bile sonuçları henüz almış değilim, 1 saat içinde çıkacakmış, hayırlısı ile temiz çıksın allahım lütfen... 2 kolumu da deldiler, bir tanesinde biraz kan dışarı taşmış, hafif şişti morardı ağrı yaptı... Ama görmüyorum bile, sonuçları bekliyorum ...

Kan ve idrar örneği verdikten sonra doktorumun yanına çıktım, arkadaşımın NST si tamamlanmıştı, çok şükür 3000 kg civarında sağlıklı, afacan bir ooluş bekliyor şu anda. 2 hafta içinde normal doğum bekliyorlar bebiş kafasını doğum kanalına çevirmiş zira , sabredemiycem artık ben diyor zemuszemus
O kalktı ben oturdum muayene koltuğuna, heyecanla bekliyorum , 25 gün önce görmüştüm veledi, çok merak ediyorum acaba hala Halil Ibrahim sofrasında çömelmiş gibi mi oturuyor, yoksa pozisyonu değişmiş mi, kaç gram , eller kollar ne alemde derkeeeeennnn ekran açıldı ....

"ooooo bizim oğlan büyümüş ve de ters dönmüş dedi doktorumuz.. Ayyyyy beşik kertmesinden feyz almıştır dedim neeeeeee dedi adam . Gülüştük, " boşverin siz onu uzun hikaye " dedi eşim :)) Başı aşağıya gelmiş ayaklar göbek seviyemde duruyor. Amuda kaldırmışsın sen bu oğlanı çok şükür pipisi açığa çıkmış dedi, eee bir zahmet nihayet dedim zemuszemus Oda bakıyorum doktorcuğum son dakka süprizlerine alışkın değilim artık dedim.. Boyu uzamış 35 cm olmuş, gramajı da 870 gr olmuş evladımın..Haftasından 1 hafta -10 gün ilerde gidiyor umarım şeker sonucun normaldir dedi endişelendim biraz.. Eğer test normal çıkarsa iyi beslemissin o zaman gayet güzel derim dedi. ( dua ediyorum inaşllah diyorum içimden ..) Ya olmazsa dedim, doktor dosyama baktı, 7 kilo almışsın 26 hafa için çok iyi , şeker çıkarsa yazık olur daha ne kadar dikkat edebilirsin ki dedi ..Offf böööle diyince içime sıkıntı basıyoo ne biliyim ddaha ne kadar dikkat ederim CADIARZU

Sonra kontrolleri bitirdi, gayet iyiyiz ramazan bayramı öncesi görüşelim sana bir de magnezyum yazayım bebişe giden kan akışı rahatlar, sana da kramp kasılma gelmesini önleriz dedi. Vedalaştık , kiloya dikkat dedi yolladı. Benim doktor biraz idealist galiba 12-13 kilo ile bu işi bitirelim Sena diyor, anam 7 kilo aldım, daha 12-14 haftam var. 3 ayda 5 kilo biraz iyimser gibi geliyo bana ama bakalım, bu kilomu da yapabileceğimi sanmıyordum, şeker çıkmasın ben zorunlu diyete girmeyeyim stres yapıyor o zaman bende, ben razıyım kalan zamanını kendimi sıkmadan denetlerim söz dedim..

Amamaaannnnn şimdi test sonucumu mail atmışlar, değerin 140 birimden az olması şeker sorunu yok demek ama benimki 176 birim gelmiş..Sanırım sorun var doktorumu aramam lazım.. Offf bu kadar yazdım ama işte bakın ne oldu ..Dua edin kritik değişl , çok öenmli deil falan desin.. Evladıma zarar veriyor olma düşüncesi sıkıyor beni ...

Görüşürüz tekrar yazarım...

gecmış ols canım..............normal cıksada doktorun verecek sana zaten ...........gıdınce sor doktoruna..............böle kıramplar genelde oluyo ben dedım senın kız cadı sımdıden calsıyumunu cekıp alıyo senden..............sut ıç cevız ye...................bol şıfa

dünürüm arkadaşım da yaşadı, magnezyum eksikliği dedi doktor ama o test yaptırmamıştı mesela, doktor direkt magnezyum verdi ona bir sabah bir akşam geçti ağrıları.. senin test değerin normal çıktıysa bile doktoruna bir danış belki almanın faydası olur ..

Terşekkürler kızlar, test sonucunu Adnan Hoca'ya gösterdim. Ağrıyı sordum, magnezyum normal seviyede olsa da gebelik öncesine oranla azalmıştır ondan kaynaklanır dedi. Bana ovala masaj yap dedi ben de hocam çürüdü masaj yapmaktan akşama acile gittik dayanamadım dedim. Soda içmemi önerdi ve magnuzyum verdi. Bir de demirim ve B12'im düşük çıkmıştı onlar için de ferro sanol diye bir ilaç önerdi. eleviti de içmeye devam.
hemen bir soda içtim ve diğer vitaminleri. şuan daha iyiyim. teşekkürler önerileriniz için.

Son düzenleme:
nurgül cüm geçmiş olsun şimdiden
sodaya dikkat et çok fazlası da vücutta tuz artışı uyapıyor, o da tansiyonu negatif tetiklemesin.
ferro sanol u ben kullandım 12-17 haf. arasında biraz kabızlığa yol açıyor, sebze tüketimine ağırlık ver.

Senacığım Maşallah oğluşumuza. Ben de uyuyamayınca ayetel kürsi okurum hemen uyurum.
inşallah önemli bir yükseklik değildir şeker değerin. Dularımız seninle. :Saruboceq: hadi görüş de bizi de haberdar et.

haklısın canım, bugüne kadr hiç içmedim zaten en fazla günde bir tane içebilirim canım. tadı değişik geldi zaten. nasılsa magnezyum da içiyorum. maşallah kabızlık sorunum pek yok uzun zamandır tam tersi diyebilirim hatta. ama maşallah ondan da şikayetçi değilim. böylesi daha sağlıklı. umarım değişmez.

doktorum rahim ameliyatındaymış..yok ortada masleseff.. beklemedeyim ama bana kesin 2. tarama testi yolu göründü mafoldumben

seranenes ne güzel anlatmıssın baştan sona kadar okudum.. ne güzel.. arkadaşınla aynen hamiş olmanız birlikte beraber gitmeniz ne güzell imrendim valaa.. inşalllah hayırlısıyla dogurursunuz..darısı da benim başıma inşalllahh..

babytwin canım çookk geçmiş olsun..geçtiğine sevindim..inşaalllah tekrarlamaz canım...canım şuan ne kadarlık oldu bebişimiz..

seranenes ne güzel anlatmıssın baştan sona kadar okudum.. ne güzel.. arkadaşınla aynen hamiş olmanız birlikte beraber gitmeniz ne güzell imrendim valaa.. inşalllah hayırlısıyla dogurursunuz..darısı da benim başıma inşalllahh..

canım benim teşekkür ederim, darısı sağlıkla hayrla sana da gelsin inaşşallllllaaahhhhhh .. hem de çifter çifter eğer istiyorsanız. rabbiim bu mübarek aylarda duysun duamızı , herkes bu süreci güzel geçirsin de tamamına ersin inşallah ne diyeyim..

canım benim teşekkür ederim, darısı sağlıkla hayrla sana da gelsin inaşşallllllaaahhhhhh .. hem de çifter çifter eğer istiyorsanız. rabbiim bu mübarek aylarda duysun duamızı , herkes bu süreci güzel geçirsin de tamamına ersin inşallah ne diyeyim..[/Q

AMİİİNNN canım inaşşşalllahh bu mübarek ayda RABBİM ellimizi boş çevirmez..RABBİM inaşşalllah sana da kolay doğum nasip eder...:Saruboceq:

saol bensunaz cım.

kızlar bu arada doktor beni hemen diyabetik diyetisyene yönlendirdi, sonuç çok yüksek 2. testi bile yapmaya gerek yok dedi mafoldumben, 2 hafta diyet yap testi o zaman yapalım dedi. herşey yasak demektir bu, yarın diyetisyene gidicem bakalım ne diyecek ??

babytwin canım çookk geçmiş olsun..geçtiğine sevindim..inşaalllah tekrarlamaz canım...canım şuan ne kadarlık oldu bebişimiz..

bensunaz Allah en kısa sürede en hayırlısından sana da versin canım... teşekkürler iyi dileklerin için, bizim gebelik sürelerini takvimlerden takip edebilirsin canım. kızım ve ben bugün itibariyle 18. haftaya adım attık. :lepi: Allah yardımcımız olsun.

bu arada magnezyum bacağımdaki kramp ve kasılmaz benzeri ağrılara son verdi. çok şükür geçti...

Sena'cım sen o kadar da dikkat ettin ya... daha önce de böyle bir rahatsızlığın var mıydı canım. gerçi pco'lar potansiyel şeker hastası... ben de gebelik öncesi ölçtürmüştüm, kolum resmen mosmordu. üst üste kan alınıp ölçülüyor. bende normal seviyede çıkmıştı.

çok üzüldüm gerçekten, Allah yardımcın olsun. umarım seni zorlamaz verilecek diyet ve işe yarar. ben senin harfiyan uyacağından eminim. neleri atlattınız bunu da atlatacaksınız oğluşunla... öpüyorum sizi opuyorumnanaktan

gunaydın kızlar...............hamılelıkte malresef seker cıkıyo bazen buna gebelık sekerı denıyo..........ınş gecer ............dıkkat lazım azcık.............napalım bebıler ıcın ışte ............annelık kolay degıl ya.........ınş herkes rahat kolay bı hamışlık gecırır..............

canım 3 yıl veriyorum en fazla kendime inan :)))))
yani ololuş 2 yaşını bitirsin valla gene tutucam hastanenin yolunu, başka türlü bebiş sahibi olamam dondurulmuşlara başvurucam hayırlısı ise.

Sena'cım bu konuda da seninle aynıyız. Ben de doğumdan sonra biraz toparlanınca 5 tane dondurma çocukla yola devam etmeyi düşünüyorum. çocuklar üşümesin değil mi onları da anne kucağının sıcaklığına kavuşturalım... Allah inşallah gönlümüze göre verir. biz anlaşalım yine seninle birlikte başalayalım. kaydirigubbakcemile2

oooooooooo baby kız hızlısınız.................hele doğurun bı kız once ...............sonra gelsın ıkızler..............

X