Ogretmenim.2 yildir evliyim.daha evvel ozel okulda calisiyordum evlenince kpssye gonul koydum.bizim alimlarimiz pek iyi degil.
Neyse.
Esim memur..dugun borclarini kapatiyoruz hala.esimin maasi cok iyi olmasina ragmen kredi odemekten kit kanaat geciniyoruz evde kira..iyi kotu bi arabamiz vardi oda gitti..
Esimin ailesi manevi iyi olmasina ragmen maddi olarak hic ama hic destekleri yok..esim hasta olur arayip sormazlar pek..kayinbabam oglunu hic arayip sormaz tuhaf bir insan...
Tek erkek..desemki sadece ogluna boyle degil...gorumcelerime boyle degil..esim ise bu ilgisizlikten iyice sogudu ailesinden..gitmek dahi istemiyor..ben arada kalmaktan usandim..onlar yuzunden bu kadar borc icindeyim cebine uc kurus para koyamiyorum diyor(onlarinda borcu vardi gecmisten uzerine bindi) ve cok uzuluyor.konusacak cok sey var bu konuda aslinda...esimin derdi maddi destekten ziyade ilgisizlik...ustune ustuk kayinvalidem oglum bize ne yaptiki hicbisey yapmadi dedi gecen gun....soylermisiniz sinir kupu oldum...bu nankorluk degilde ne..hic tarzim degil altin para muhabbetti..ama koluma taktiklari bilezikten tutunda evli gorumcemin dugune gelmek icin ki yol masrafini dahil akliniza gelebilecek herseyi esim yapmis.
Ve biz mobilya aldigimiz gun bizimle geldiler(nisanliyiz daha)
Kayinpeder kayinvalide kendilerine yeni koltuk takimi hali ve orta sehpa alip yanimizda odediler...(yeni eve tasindilar...evet bizim esyalarimizi aldigimiz gun...yetmedi esim o donem bir yandan bizim evle ilgilenirken diger yandan annesinin evini tasidi,avizelerini aldi takti,mutfaga eksstra dolaplar yaptirdi tasindiklari evin tum faturalarini esim kapatti...
Ve bunu bizim dugunumuzu 20 gun kala yaptilar.
Evlendim...uzak sehirden geldim ailem uzakta.ve esim onlara kosturdugu icin yeni evlerine ben evlendikten sonra cogu seyim tamamlandi...
Yine bisey demedim..hep iyi davrandim...ne gorumcelerden ne kayinvalidemlerden en ufak bir ev hediyesi dahi gormedim.
Esim strese bagli kasinti hastaligini tutuldu..ilac aliyir hergun...
Biz ay sonunu zor getiriyoruz hamdolsun ama...(ail
Ve tum bunlara ragmen kayinvalidem kalkmis bana oglum bize ne yaptiki diyor.....
Bunca zaman sustum.ne laf vurdum ne bisey..kayinvalidemlede iyiydik..ama yeter..etrafimda yeni evlenen arkadaslarimi gordukce iyice sogudum...bize destek yerine hep yuk oldular ama hic yaranamamisiz.
Ha su var...arada sirada yemek yapar getirir.dogum gunumde hediye alir ufak.
Ne biliyim ailem gelince yemege alirlar.ayda yilda bi ufak tefek pazar malzemesi getirler..yani bu tarz destekleri var.
Esas konum ise...esimin birimi degisti ve yeni ortaminda hic mutlu degil hemde hic...gun icinde altinda arabasi vardi sirketin..bi fatura olsun market malzemesi olsun getirirdi...evimuz markete cok uzak.simdi araba yok..isi diger isine gore cok rahat 1 de bitiyo isi 5 e kadar cikis yapmak icin bekliyir ve cok sikiliyor
Gecen yil bos gebelik yasadim.sonra atanana kadar bebek yapmama karari aldik.ve atamam yine olmaz gibi gorunuyor.
2 yildir ders calismaktan evliligimi yasamadim.yahu cok umutluydum birde....boguluyorum kizlar..şunca emekten sonra kolejdede calisamam.esim hayalini gerceklestir cok yaklastin diyor eger atanamazsam tabi....
Meslegimin ozlemi,calismak,esimin mutsuzlugu,kayinvalidemin son soyledigi nankor cumle,
Borclarimiz....(atansaydim zira cok rahatlayacaktik)
Her kisin sonu baharmi...bu gunler gecermi...
Burda klavyeden yazdiklarimizdan pek kisiligim hakkinda fikir sahibi olamazsiniz.
Ozetle bana bir adim gelene onadim derler ya oyle biriyim...affediciyim..yuzum hep guler..sabirliyim merhametli...kimsenin kotu olmasinida istemem...bilmiyorum islerim neden ters gidiyor..tum bunlar bir sinavmi....inanin kalbim beynim cok yorgun.
Silent women cok zor gunler geciriyor lutfen dua edin lutfen.
Cok uzun oldu okuyan herkese cok tesekkurler...