Umutlarım tükendi içim çok acıyor...

2 defa tüp bebek olumlu
Ve düşük daha yıpratıcı
Tam oldu derken hevesin kursağında kalıyor
Umudum tükeniyor
Bugün yine adet oldum
Umarım parça kalmamıştır diyorum
İmtihanımız çok zor
Maddi manevi çookkk zorlu bir süreç
Bizi bizden başkası anlamaz

Herkesin imtihanı kendine ağır tabiki..
Tam olacak derken negatif sonuç almak çok acıttı içimi..
Olmamışsa vardır bir hayır diyorum bazen şeytan vesvese veriyor hiç anne olamayacaksın allah herkese versede sana vermiyor işte diyorum.. sonra şükürler olsun beni sınıyor diyorum.. bu aralar duygularım karişik ve yoğun bugün piskolojik tedavi görmeye başladım..
Allah'tan hayırlısı..

4 yıldır cocugumuz olmuyor 32 yaşındayım eşim 33..
6 yıllık evliyim çevre baskısından çok usandım insan içine çıkamıyorum soruları yargılamaları bitmiyor.. nasıl yani 6 senede 1 cocuktami doğurmadın ben senin yaşında 4 çocuk doğurmuştum.. sürekli böyle kadınlar var çevremde her biri 3 4 çocuklu asla anlayamıyor beni.. kırıyor ve üzüyorlar.. piskolojim hiç iyi değil..
Lütfen kimseyi konuşturmayın bu konuda.
Sürece de kimseyi dahil etmeyin.
Bilmesinler,kimse gözünüzün icine bakip beklemesin.
İnanın sizi üzüp,yıpratan yüzde seksen bu.
Akışına bırakın,eşinizle birlikte atlatın bu süreci kimse bilmeden. Daha rahat ve huzurlu olur sizin için.
Rabbim gönlünüze göre versin inşallah,kucağınızı doldursun.

Canım ne sorununuz var ki yardımcı olabiliriz belki tavsiyelerde bulunabiliriz..

Evlatlik edinmeyi düsündünüz mü hic? Yani ola bilir mi?

ahhh canımmm benim senin acını yaşayan bilir:KK43: bnde şuan o süreçteyim başlayamadm bile tedaviye, bazı aksaklıklar sebebi ile ...bebek özlemini en çok ben blrm... rabbim en kısa zamanda tüm isteyenlere nasip etsn bu duyguyu inşlllah :KK42:

Methaba, gececek.. Inanin bana sizde anne baba olacaksiniz ve buraya o mutluluğu yazacaksiniz! Kendimden biliyorum.. Iki sene bebegimiz olmadi, sebepsiz infertilite dendi hep, iki sene her ay aglardim olmayacak diye, dediginiz gibi bide etraf baskisi vardi yokmu daha çocuk vs vss,, ha bide eltimde nispet yapiyodu benim çocuğum var senin yok diye.. Hep bana hamileliginden bahsederdi, arkadasimin küçük cocugu var gene hamileymis derdi sen kisirsin sanki! Derdi laf arasinda.. O lafin ustune kac gun agladim Allah biliyo.. Velhasıl kelam asilama yapılacak ay sogan kuru deniyim dedim, o ay dogal yolla hamile kalmisim sukurler olsun.. Idrar testinde hic pozitif gormiycem diyip ağlayan ben suan bunlari yazıyorum umut olsun diye.. Yazdiran Allahima hamd olsun.. Kizim 18aylik suan.. Emin olun sizde benim gibi yazacaksiniz zamani geldiginde.. Haa bide kredi borcumuz bitti araba aldik ondan sonra hamile oldugunu ogrendim.. Yani zamani var... Sabir kardesim inan bana sabir.

Canım ne sorununuz var ki yardımcı olabiliriz belki tavsiyelerde bulunabiliriz..

Hicbir sorun bulamadılar ne profesör ne doktorlar gezdik.. son gittiğimiz tüp bebek uzmanı birinci tutmazsa laparoskopi yapıp incelemek zorundayım dedi..
Acılar ağrılar bitmiyor şimdi sırada laparoskopi var ondan sonra 2 ci tüp bebek düşünüyor doktor.. Ben şuan hiç bir şey için hazır değilim Piskolojik tedavi görmeye başladım..

Hicbir sorun bulamadılar ne profesör ne doktorlar gezdik.. son gittiğimiz tüp bebek uzmanı birinci tutmazsa laparoskopi yapıp incelemek zorundayım dedi..
Acılar ağrılar bitmiyor şimdi sırada laparoskopi var ondan sonra 2 ci tüp bebek düşünüyor doktor.. Ben şuan hiç bir şey için hazır değilim Piskolojik tedavi görmeye başladım..

Ben bi arkadaşıma misafirliğe gitmiştim oraya komşusu olan bayan da geldi 8-9 yaşlarında kızıyla. Tedaviyle yıllar sonra olmuş. O hanımdan bir sene sonra haber aldık ikizleri olmuş ve hiç bir tedavi filan yok zaten olmuyor deyip rahat takılıyorlar rabbim ikiz nasip ediyor. Ne kadar sevinmiştim. Başka bir arkadaşım da ilk üç sene olmadı ki doktor hiç sorun yok dediği halde. Onun şu an üç tane bebesi var ellerinden öper. Bence en önemli faktörlerden biri rahat olmak. Stresinizi azaltmak icin bi tatile çıksanız bebek konusuna odaklanmayıp rahat takılsanız bir de sanki olacakmış gibi hissedin ki vücudunuz ona göre hazırlasın kendini. Korkular getirirseniz aklınıza vücudunuza yanlış sinyal gönderir.

Ben bi arkadaşıma misafirliğe gitmiştim oraya komşusu olan bayan da geldi 8-9 yaşlarında kızıyla. Tedaviyle yıllar sonra olmuş. O hanımdan bir sene sonra haber aldık ikizleri olmuş ve hiç bir tedavi filan yok zaten olmuyor deyip rahat takılıyorlar rabbim ikiz nasip ediyor. Ne kadar sevinmiştim. Başka bir arkadaşım da ilk üç sene olmadı ki doktor hiç sorun yok dediği halde. Onun şu an üç tane bebesi var ellerinden öper. Bence en önemli faktörlerden biri rahat olmak. Stresinizi azaltmak icin bi tatile çıksanız bebek konusuna odaklanmayıp rahat takılsanız bir de sanki olacakmış gibi hissedin ki vücudunuz ona göre hazırlasın kendini. Korkular getirirseniz aklınıza vücudunuza yanlış sinyal gönderir.

Kafamı rahatlayabilmek için psikoloğa gidiyorum artık ama yinede laparoskopi yaptırıp hiç bir sorun olmadığına emin olmak zorundayız..

Bende tüp bebek annesiyim.. ettiğim duaları, akıttığım göz yaşlarını bir Allah bilir.. üzülmeyin bir denemede tutan az insan var. Ben kendimi inandırmıştım, eğer tutmazsa tüplerimden biri alınacaktı sorunun köküne inecek, araştırılacak ne gerekiyorsa yapacak ve yaptıracaktım. Bak ne güzel sağlıklı embriyonuz var dondurulmus. En başa dönmeyeceksiniz okadar iğne yemeyecek ve okadar para harcamayacaksınız üzülmeyin. Yine denersiniz

4 yıldır cocugumuz olmuyor 32 yaşındayım eşim 33..
6 yıllık evliyim çevre baskısından çok usandım insan içine çıkamıyorum soruları yargılamaları bitmiyor.. nasıl yani 6 senede 1 cocuktami doğurmadın ben senin yaşında 4 çocuk doğurmuştum.. sürekli böyle kadınlar var çevremde her biri 3 4 çocuklu asla anlayamıyor beni.. kırıyor ve üzüyorlar.. piskolojim hiç iyi değil..

Tatlımmmmm yapma bunu kendine.. Yaşın daha genç bak benim de olmadı 2 yıldır 36 yaşımdayım.. Bir negatifim var.. bunu yaşayan bilir canım.. Çevrendekileri boşver çünkü hiç anlamayacaklar seni.. beni de anlamadılar.. aman boşver herkesin çocuğu olacak diye bir şey yok dediler.. O an boğazlayabilirdim o söyleyenleri.. Kolay sahip oldukları için onlara göre her şey kolay.. Haziranın 29 unda başlayacaktık tekrar fakat kist çıktı 1 ay sonraya ertelendi tedavim.. Gücüm yettiğince denemeye devam edicem.. o '' senin yaşında 4 çocuk doğurmuştum'' diyene madalya mı takmışlar sorar mısın bi :) Saati vakti gelmeden hiç bir şey olmuyor.. Tam tedaviye başlıcam işle ilgili sorun çıktı.. tam başlıcam babam rahatsızlandı, tam başlıcam kistim çıktı.. Dedim ki Saatini dolduruyor.. Rabbim çok büyük.. Dualarımdasın..

Merhaba arkadaşlar kendim gibi umutları tükenmiş ama daha sonra mucizeye şahid olmuş arkadaşların yorumlarına cok ihtiyacım var...uzun yıllardır bebek özlemi
Ile yaşıyorum yıllardır neler çektim neler duydum bir ben bilirim bir allah..
Aylardır hazıran i bekledim tüp bebek için 4 hazıran tedavim başladı.. sebebsiz infertilite ve artık sınavım son bulacak bebeğime kavuşacağım ümidi ile gittim kliniğe.. doktor ünlü bir doktor olumlu konuştu direkt tedaviye başladı..
Bir iğneden korkan ben hergün sayısız iğnelerle uğraştım her tarafım mos mor oldu canım aciyordu asla pes etmedim olsun ona kavuşmak için çekerim dedim.. herşey çok güzel ilerliyordu..
6 YUMURTA toplandı ve 5 i dollendi kaliteli hemde.. Çok şükür ettim sonunda kavuşacaktım..
Transfer gününü iple çektim ve o gün gelmişti o küçücük umudun fotoğrafını çekip elime verdiler aldım göğsüme koydum.. allahım bu bile bu kadar güzelsen büyüyünce ben neler hissedecektim acaba.. transfer sonrasi babamlarda kaldım.. artık güzel bir heyecanla mutlu haberi bekliyordum..
Gece bile uyandigimda onunla konuşuyordum beni bırakma sıkı sıkı tutun bana ben seni yıllardır istiyorum bekliyorum lütfen annecim bırakma beni lütfen lütfen.. hayatimda bu kadar çok dua etmedim allahım tutsun nolur diye çok yalvardım..
Test günü gelmeden adetim geldi yıkıldım ... umutlarim yerle bir oldu ağlayamadım bir noktaya takılıp kaldım bedenimi bile hissetmiyordum artık.. eşim ağlıyordu.. kv kp yanımızdaydı o sırada üzülmeyin olur elbet dediler sadece.. o gün o acı ile kv bana hiç bir şey olmamış gibi mantı yapalım dedi...kendi annem babam haberi alinca cok agladi..benim içim parçalanıyordu ama aglayamiyordum .. kimse acıma saygı duymadı.. sessizce eşime evime götür beni dedim...
Evde ağladım ağlarken hiç bir yerimi hissetmiyordum eşim piskoloji doktorunu aradı randevu aldı..
Birgün iyilesecekmiydim bilmiyorum bedenimi hisssetmiyorum canım çok çok yanıyor..
Tüp bebek annelerinden yorum bekliyorum.. hiç iyi değilim.. anlatacak konuşacak kimsem yok tüp bebek yaptirdigimizi birtek anne ve babalar biliyor.. hiç bu kadar çaresiz hissetmedim kendimi..

Merhaba. Geçmiş olsun öncelikle.

Kısaca birşey anlatayım. Ablam. Onun da düşükler, 5 aylıkken karnında ölen bebeği, tüp bebek filan olmadı. Aynı 4 yıl mücadele etti. Tedaviler filan. Hatta bazı dr lar olmaz filan demişler. En son tüp bebek denemesinde evet oldu. Hamileydi. Biraz da riskliydi. Falan filan hep yattı. İkizleri oldu. Aradan bir kaç sene geçti. Dr olmaz dediği halde korundukları halde bir çocuğu oldu :)

Yani birşeyi çok istemekten vazgeçtiğin anda sana gelir. Çok uzun yıllar geçmemiş henüz, ayrıca yaşında gayet genç bir yaş. Bunu rahatlatmak için yada laf olsun diye söylemiyorum. Kendini biraz rahat bırak, başka şeylere yönel. Her ay adet tarihini bekleme. Yumurtlama gün takibi yapma. Kendini hormonlarını strese sokma. Etraftaki konuşanları umursama. Seni üzecek şeylere sağır ol. Olacak bak görürsün. Hatta zaman gelecek "off uykusuzum, gaz sancısı nasıl geçer, yok ateşi var, yok dişi çıktı, aşısı..." bunlar için konu açacaksın. Hatta o kadar yorgun olacaksın ki konu açmaya vaktin olmayacak. :) İnancını yitirme enerjini düşürme.

Evlatlik edinmeyi düsündünüz mü hic? Yani ola bilir mi?

Düşünmedim hiç çünkü doktorlar şunu diyor..
Başkalarının 100 de 100 çocuğu olursa size çift olarak 100 de 200 olur diyorum diyor bunu söyleyen bir profesör..
Allah ol demeden hiç bir şey olmaz...

Düşünmedim hiç çünkü doktorlar şunu diyor..
Başkalarının 100 de 100 çocuğu olursa size çift olarak 100 de 200 olur diyorum diyor bunu söyleyen bir profesör..
Allah ol demeden hiç bir şey olmaz...

O zaman umutlariniz tükenmsin :KK200::anneadayı: allah ne zaman vakti geldi derse o zaman olur :nazar:

ilk tüp denemenizde yapan dr polip olduğunu gormedı mı
polip bebeğin tutunmasını engeller

ben de opu oldum ıkı hafta evvel
bende de polip vardı dr um histeroskopi ile aldı
Hiç öyle bir kontrol yapmadılar.amac sadece paraymış hatırlamak bile istemiyorum o doktoru

X