Umutlarım tükendi içim çok acıyor...

Merhaba arkadaşlar kendim gibi umutları tükenmiş ama daha sonra mucizeye şahid olmuş arkadaşların yorumlarına cok ihtiyacım var...uzun yıllardır bebek özlemi
Ile yaşıyorum yıllardır neler çektim neler duydum bir ben bilirim bir allah..
Aylardır hazıran i bekledim tüp bebek için 4 hazıran tedavim başladı.. sebebsiz infertilite ve artık sınavım son bulacak bebeğime kavuşacağım ümidi ile gittim kliniğe.. doktor ünlü bir doktor olumlu konuştu direkt tedaviye başladı..
Bir iğneden korkan ben hergün sayısız iğnelerle uğraştım her tarafım mos mor oldu canım aciyordu asla pes etmedim olsun ona kavuşmak için çekerim dedim.. herşey çok güzel ilerliyordu..
6 YUMURTA toplandı ve 5 i dollendi kaliteli hemde.. Çok şükür ettim sonunda kavuşacaktım..
Transfer gününü iple çektim ve o gün gelmişti o küçücük umudun fotoğrafını çekip elime verdiler aldım göğsüme koydum.. allahım bu bile bu kadar güzelsen büyüyünce ben neler hissedecektim acaba.. transfer sonrasi babamlarda kaldım.. artık güzel bir heyecanla mutlu haberi bekliyordum..
Gece bile uyandigimda onunla konuşuyordum beni bırakma sıkı sıkı tutun bana ben seni yıllardır istiyorum bekliyorum lütfen annecim bırakma beni lütfen lütfen.. hayatimda bu kadar çok dua etmedim allahım tutsun nolur diye çok yalvardım..
Test günü gelmeden adetim geldi yıkıldım ... umutlarim yerle bir oldu ağlayamadım bir noktaya takılıp kaldım bedenimi bile hissetmiyordum artık.. eşim ağlıyordu.. kv kp yanımızdaydı o sırada üzülmeyin olur elbet dediler sadece.. o gün o acı ile kv bana hiç bir şey olmamış gibi mantı yapalım dedi...kendi annem babam haberi alinca cok agladi..benim içim parçalanıyordu ama aglayamiyordum .. kimse acıma saygı duymadı.. sessizce eşime evime götür beni dedim...
Evde ağladım ağlarken hiç bir yerimi hissetmiyordum eşim piskoloji doktorunu aradı randevu aldı..
Birgün iyilesecekmiydim bilmiyorum bedenimi hisssetmiyorum canım çok çok yanıyor..
Tüp bebek annelerinden yorum bekliyorum.. hiç iyi değilim.. anlatacak konuşacak kimsem yok tüp bebek yaptirdigimizi birtek anne ve babalar biliyor.. hiç bu kadar çaresiz hissetmedim kendimi..
Benimde 1 negatif aşılama ve 2 negatif tüp bebek tedavim var..Ama umutlarim tükenmedi hala yaşım 31(Doktorlar tüp bebek tedavisinde bile şansın yok dedi ama yaptirdim işte) Birgün bende anne olacağım biliyorum ve o günü bekliyorum..Sen tedavilerini ol elinden geleni yap gerisini Allaha bırak.

Merhaba arkadaşlar kendim gibi umutları tükenmiş ama daha sonra mucizeye şahid olmuş arkadaşların yorumlarına cok ihtiyacım var...uzun yıllardır bebek özlemi
Aylardır hazıran i bekledim tüp bebek için 4 hazıran tedavim başladı.. sebebsiz infertilite ve artık sınavım son bulacak bebeğime kavuşacağım ümidi ile gittim kliniğe.. doktor ünlü bir doktor olumlu konuştu direkt tedaviye başladı..
Bir iğneden korkan ben hergün sayısız iğnelerle uğraştım her tarafım mos mor oldu canım aciyordu asla pes etmedim olsun ona kavuşmak için çekerim dedim.. herşey çok güzel ilerliyordu..
6 YUMURTA toplandı ve 5 i dollendi kaliteli hemde.. Çok şükür ettim sonunda kavuşacaktım..
Transfer gününü iple çektim ve o gün gelmişti o küçücük umudun fotoğrafını çekip elime verdiler aldım göğsüme koydum.. allahım bu bile bu kadar güzelsen büyüyünce ben neler hissedecektim acaba.. transfer sonrasi babamlarda kaldım.. artık güzel bir heyecanla mutlu haberi bekliyordum..
Gece bile uyandigimda onunla konuşuyordum beni bırakma sıkı sıkı tutun bana ben seni yıllardır istiyorum bekliyorum lütfen annecim bırakma beni lütfen lütfen.. hayatimda bu kadar çok dua etmedim allahım tutsun nolur diye çok yalvardım..
Test günü gelmeden adetim geldi yıkıldım ... umutlarim yerle bir oldu ağlayamadım bir noktaya takılıp kaldım bedenimi bile hissetmiyordum artık.. eşim ağlıyordu.. kv kp yanımızdaydı o sırada üzülmeyin olur elbet dediler sadece.. o gün o acı ile kv bana hiç bir şey olmamış gibi mantı yapalım dedi...kendi annem babam haberi alinca cok agladi..benim içim parçalanıyordu ama aglayamiyordum .. kimse acıma saygı duymadı.. sessizce eşime evime götür beni dedim...
Evde ağladım ağlarken hiç bir yerimi hissetmiyordum eşim piskoloji doktorunu aradı randevu aldı..
Birgün iyilesecekmiydim bilmiyorum bedenimi hisssetmiyorum canım çok çok yanıyor..
Tüp bebek annelerinden yorum bekliyorum.. hiç iyi değilim.. anlatacak konuşacak kimsem yok tüp bebek yaptirdigimizi birtek anne ve babalar biliyor.. hiç bu kadar çaresiz hissetmedim kendimi..
Hikayenizi okurken bu ben miyim acaba dedim. Bizimde böyle bir olumsuz denememiz oldu tup bebekte. 1 hafta eve kapandık eşimle ağladık güldük uzulduk sonra yine normal hayatımıza donduk. Ve artık herşeyi oluruna bıraktık.ama yine de kür falan yapıyordum ben. Sonra başka bir doktora tekrar gitmeye karar verdik ve bende polip olduğunu önce bunu alıp sonra tedaviye baslayabilecegimizi söyledi.polip alındı 2 ay sonra gel dedi ve ben önce aşılama yapılmasını istedim sans aşılamada düşük eşim ve doktor tup bebekte sans yuksek onu yapalim desede ben asilama dedim ve çok şükür rabbimin ol emriyle ilk aşılamam tuttu ve şu an 1bucuk yaşında bi kızım var. Sabır ve dua ama en çok dua edin. Illaki zamanı var öyle yada böyle. Hayatın sonu gibi bakmamak lazım. Sevgiler

Biliyorum canin cok aciyor cok umutlandik hep onu istedin hissedeyim dedin ve olmadi nasip degilmis artik biraz dinlenme ve kafa dagitma gunu gelmis olup olmayacagini aklandan cikar ve acilarinin sona ermesine izin ver istedigin kadar agla kiril dagit parcala olmayinca olmuyor herseyin vakti var biraz daha sabirli ol dua et elinden anca bu kadari gelir gun gelecek allagin izniyle seninde olacak rabbim duyacak sesini ve yeter artik cektiklerin seni o guzel melekle mujdeliyorum diyecek ben eminim buna simdi rabbime sigin ve ona dua et butun peygamberlerin evliyalarin aklina kim geliyorsa onun hurmetine bana hayirli evlat ver diye dua et inşallah kabul olur derdin derdim cunku bende o guzel gunleri bekliyorum kendine cok iyi bak

Tatlım bakış açını değiştirmezsen hayatın boyunca acı çekersin.
Öncelikle bu bir tedavi, transfer sonrası ( şayet ehil ellerde yapıldıysa ) normal bir gebeliğin tutunabilme şansıyla aynı.. çok sakınmak, sürekli yatmak, uzanmak vs.. bunlar tutunma konusunda hiçbir işe yaramıyor. Ne mutlu size, en azından kocaman bir dert çıkmamış karşınıza. Bir gün mutlaka olacaktır ama naçizane tavsiyem, hcg değerin yüksek bile çıksa bunun bir tedavi olduğunu özellikle ilk aylarda asla unutmaman. Umutsuz ol demiyorum asla, temkinli, ölçülü ve tabi ki pozitif olmalısın.
Biz de sebepsiz infertilite sebebiyle 3.denememizde kızımıza kavuştuk, 20 aylık oldu bile çok şükür. İlk 2 deneme acemi bir yerde oldu, embriyoları hiç ettiler, şanssızlık dedik ne yapalım...
Lütfen bu kadar koyverme kendini, elbette eşsiz bir duygu annelik ama hayatının amacı da anne olmak olmasın lütfen..

Aferin ne güzel sakir sakir dogurmussun madalya takalim diyeceksin boylelerine 4 senem bitti benimde cok sujur tup bebek ikiz annesiyim uzulme canim bu tedavide önemli olan stressiz sabırlı olacaksın bunu mecbur yapacaksın dik dur bidaha denersiniz dondurulmuslarin varmiydi

Evet 2 tane kaliteli dondurulmuş embriyolarım var inşallah rabbim nasıp eder..

Benimde bir arkadaşım vardı 8 yıldır olmuyordu sonra bir gün öylesine konusuyorduk benim reglim gecikti mi acaba senin ne zaman oldu dedi beraber oluyorduk
Bende oldum ben dedim sonra ona sormadan gittim test aldım o kadar umutsuzdu ki uf yorcaksin illâ beni boşa veriyorsun para dedi bende zorlaya zorlaya lavaboya goturdum sonra yaptı cıktı ben aldım elime baktı ilk hemen tek göründü sonra elini yıkıyordu ben bakmaya devam ediyordum ve ikinci silik mi silik bir çizgi görmeye başladım sonra dedim ki bi bakar mısın dedim
Ilk kitlendi dondu kaldı çızgi biraz daha belirginleşti ve tuvaletin ortasına çöküp gülerek ağlamaya başladı inanamadı
Şimdi 4 yasinda ikiz kızları var
Arkadaşların da dediği gibi her nasip vaktine esirdir duaya devam inanmaya devam aka hırpalamadan gucenmeden Allah merhametlidir çok ca verendir
Inşallah verecektir diliyorum ve inanıyorum..

Bir tek yaşayan bilir canım ne desem acını hafifletmeyecek biliyorum
Allah'tan ümit kesilmez inşallah en kısa zamanda Rabbim bu sevinci yaşatsın ve sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah
Elmaslar nasıl oluşur bilirmisin çok fazla bir sıcaklık ve basınç altında oluşur yani aslında bir kömür parçası ama o basınç ve sıcaklığa dayanıyor en sonunda volkanlarla yer yüzüne çıkıyor yine bir sürü işlem görüyor kesiliyor ama sonuç ortada bizde bu şekilde binbir zorluk ve acı yaşayıp en sonunda hayalinizdeki mutluluğu yaşayacağız canım Allah sabredenlerle beraberdir inşallah nasip eder Rabb'im anne olmayı bizede

Son çarem tüp bebek ama sirf tutmamasindan korkup yaptiramiyorum. Aciniz büyük sevgiyle kucakliyorum sizi. Ama biran once toparlanmalisiniz.

Umutsuzluga kapilmayin. Rabbim vakti saatiyle vericektir insallah. Benimde uc negatif transfer sonrasi yuzum guldu. Yikiliyor insan ama toparlanip tekrar tekrar denemek gerekiyor. Sebepsizdi A kalite embriyo oldugu halde olmuyordu. Doktorum boyle saglikliyken olmamasina cok uzuluyorum demisti. Vakti saati var demekki demistim. Oyleymis, Vazgecmek yok! Uzun ve yorucu bir yol ama sonu guzel olunca siz baskalarina umut olucaksiniz. Psikolojinizi bozupta tedavi surecinizi zora sokmayin. Herkes sorucak akil veren cok olacak, ama gecicek bu zamanlar. Cagimizin hastaligi malesef...Rabbim insallah tez zamanda aratmadan kucaginizi doldursun. Isteyen hakkiyla annelik yapicak herkese allahim nasip etsin insallahh:KK200:

ben de sizi cok iyi anlayabiliyorum.37 ìme iki ay kala anne oldum.benimki ilk asilamada hemen tuttu.Simdi bir kizim var.Sonra iki defa hamile kaldim ikisi de ilerlemedi.Ikinci cocuk icin 5 asilama bir tüp bebek yaptik tutmadi.Ben de biraktim artik.

Siz daha cok gencsiniz.Strese girdiginiz icin olmuyordur.Sizi cok iyi anlayabiliyorum ama bu stresten kurtulursaniz hamile kalacaginiza yürekten inaniyorum.Ben 42 yasina girmek üzereyim.Bu yasima kadar ikinci cocugu hep istedim.Hala cok cocuklu insanlari görünce icim sizliyor.Ama yavas yavas kabullendim.Demek istedigim cok gencsiniz lütfen üzmeyin kendinizi .

4 yıldır cocugumuz olmuyor 32 yaşındayım eşim 33..
6 yıllık evliyim çevre baskısından çok usandım insan içine çıkamıyorum soruları yargılamaları bitmiyor.. nasıl yani 6 senede 1 cocuktami doğurmadın ben senin yaşında 4 çocuk doğurmuştum.. sürekli böyle kadınlar var çevremde her biri 3 4 çocuklu asla anlayamıyor beni.. kırıyor ve üzüyorlar.. piskolojim hiç iyi değil..
Allah kahretsin böyle konuşan kadınları..benim teyzem 14 sene çocuğu olmadi ama ne tedaviler ne ilaçlar kullandı şehir şehir gezdi..en son Ankara 'da bir doktor kizim sen kısırsın çocuğunda olmaz bu yollara bu kadar boşuna para dökme dedi..teyzem bizler tam bir yıkım oldu bizim icin..bi kac ay sonra teyzem adet düzensizliğinden doktora gidiyor ve doktor hamilesin dediginde bütün ailemize haber verdi eniştem hastaneye gittik..mutluluk gözyaşları döküyolardi..seninde gelecek o vaktin..her nasip vaktine esirdir..unutma:KK200:

İlk kızım tüp bebek. Sabırsızlığınızı, acınızı anlıyorum. Dilerim en kısa sürede alırsınız yavrunuzu kucağınıza.
Ama kendinizi her şey bitmişçesine perişan etmenin de anlamı yok. Daha tedaviye başlayalı 1 ay olmuş. Sanırım uzun süredir bebek yapmayı deniyorsunuz ama tedavi yeni başlamış yani. Yıpratıcı bir süreç ama bu işler öyle hemen sonuç vermiyor. İnsanlar senelerce bir tane sağlıklı yumurta elde edebilmek için çırpınıyorlar. O yüzden biraz olumlu tarafından bakın, size bunun faydası var. Daha baştan bir sürü kaliteli yumurtanız olmuş. Hala deneyebilirsiniz. İnsanlara kulaklarınızı kapayın, gerekirse kalplerini kırın. Bu konuda duyarsız, kırıcı olan insanların hayatınızda yeri yok. Doğurmayı becerene kadar keşke empati kurmayı ve insanlığı öğrenselermiş. Yazık.

Sanırım yumurtalar toplandığı ay transfer de yapılmış. Oysa rahim yumurta toplama sonrası oluşan komplikasyonlar en aza insin diye bir ay dinlenmeye bırakılır. Yani transfer 1 ay sonra yapılır. O zaman tutunma şansı oldukça artıyormuş. Yumurtanın toplandığı ay yapılan transferlerin başarı şansı daha düşük.

Benimde tüp bebekle oldu canım ALLAH hayırlısını versin en kısa sürede çok zor bizim ailelerimiz bilmiyor aslında utanılacak bişey değil ama insan çekiniyor nedense ben transferden sonra günde 1dilim ananans 1bardak portakal suyu yedim içtim ve hep dinlendim ilk 4gün duş almadım duş almadığım sürede telefondan Meryem suresini dinledim duş aldıktan sonra kendim okudum ve sürekli karnıma dokunup ya varis ya ALLAH dedim ve Tıbbî bir arızası olmamak şartıyla, çocuğu olmayan bir kadın, eğer aybaşı halinden üç gün sonra, öğle saatlerine ya*kın bir zamanda temiz bir kâğıt üzerine 110 defa "Bismillâ-hirrahmânirrahîm" yazıp o kâğıdı üzerinde taşıyarak eşiyle beraber olursa, Allah'ın izniyle hâmile kalır. (Hâmile kalın*caya kadar kâğıdı üzerinde taşımalıdır.)
herkese nasip etsin inşallah.
51.gif
51.gif
bunu yapmıştım ilk denememde tuttu dene canım ALLAHtan ümit kesilmez

sizin gene umudunuz var benim oda yok ne güzel o aşamaya gelebilmişsiniz benim eşimde hiç sperm yok amliyatta oldu ama sonuç sıfır hayata küsen benim çünkü bir küçüm umudum bile yok doktorlar bile ümit vermiyo bence şanslısın senin kadar ilerlemeyi o kadar çok isterdimki bir daha denersin

Hikayenizi okurken bu ben miyim acaba dedim. Bizimde böyle bir olumsuz denememiz oldu tup bebekte. 1 hafta eve kapandık eşimle ağladık güldük uzulduk sonra yine normal hayatımıza donduk. Ve artık herşeyi oluruna bıraktık.ama yine de kür falan yapıyordum ben. Sonra başka bir doktora tekrar gitmeye karar verdik ve bende polip olduğunu önce bunu alıp sonra tedaviye baslayabilecegimizi söyledi.polip alındı 2 ay sonra gel dedi ve ben önce aşılama yapılmasını istedim sans aşılamada düşük eşim ve doktor tup bebekte sans yuksek onu yapalim desede ben asilama dedim ve çok şükür rabbimin ol emriyle ilk aşılamam tuttu ve şu an 1bucuk yaşında bi kızım var. Sabır ve dua ama en çok dua edin. Illaki zamanı var öyle yada böyle. Hayatın sonu gibi bakmamak lazım. Sevgiler
ilk tüp denemenizde yapan dr polip olduğunu gormedı mı
polip bebeğin tutunmasını engeller

ben de opu oldum ıkı hafta evvel
bende de polip vardı dr um histeroskopi ile aldı

ben de 4 seneyi devirdim
hiç korunmadık ama hamile kalamadım
tedavim -iki olumsuz aşılama sonrasında tüp bebek sürecine girdim
6 yumurtam alındı
5 iyi iyi kalite cıktı döllendi

5. güne 2 kaliteli embriyom kaldı
şuanda pgt deler
şuandaki tek dileğim sağlıklı gelmeleri

benzer seyleri yasamaktan cok endişeliyim

sabırlı olmamız gerekiyor sanırım

etraftaki densiz insanlara kulak asmamamız da gerekiyor

bizde de aileler hariç kimse bilmiyor

etrafın e korunmayı bırak bu gece , hemen bari bi tane yap demesinden gına geldi

sanki kek yapıyorum!!!!!

olacağı varsa elbet bi gün olur. olmazsa da dünyanın sonu değil. bu kadar harap olmayın.
kayınvalideye vs de takılmayın. herkesin acısı kendine büyük. onlar da üzülmüşlerdir ama kimse sizin kadar üzülemez. normali bu değil mi? hem oturup ağlasalar belki siz daha çok üzüleceksiniz diye normal rutine dönmek istemişlerdir.

IsikOlsun IsikOlsun
Lazi Oxorca Lazi Oxorca yeni anne adayları ins sizinde olur rabbim isteyen bakabilecek herkese nasip etsin inşallah
ISSIZZ ISSIZZ

Canim bn tam uc kere tupbebek denedim ikisi basarisiz ve tabi yikilan hayaller umutlar 3. Tuttu fakat sonradan kalbi durdu ve kurtaj detayini anltmicm cnku icimdekileri yasayan bilir evlat hasretini ceken bilir kimse bilmedgi icin tek basmiza atltmya calisiyorduk derken ve artik ara verdim dedm olmuyo dmkki nasip deil biraktm belki baslrdm birgun elbet mecbr ama ck yotulnstum ve sonra kendiligmden hamile kldim sagliklimi hnuz bilmiorm dr gtmye bile korkuyorum henuz sevnmedm hic hamile gbide deilum cok zor tabku sukurler olsn ama kucagima alinca anca korkularin gececek herlde
Allahtan umidi asla kesmmek lazim
Rabbin herkese tez zamnda saglikla nasip etsin insallah aminnnnn

Benim 5 yil olmadi cocugum.1 basarisiz tup bebekten sonra.Hic beklemedigim bir anda hamile kaldim.Su an bosaniyorum.Mutsuz bir cocuk kaldi bana.Rabbim hayirli bir zamanda ,hayirli bir evlat nasip etsin.Hamd olsun bir imkan var olabilir belki 5 ,belki 10 kez tup bebek debeyebilirsin.Rabbim ol der olur.Zamani vardir.Bu bir teselli degil elbette ama Rahmi alinan ve hic spermi olmayan insanlarda var onlarin umudu bile yok.Bunu cok dusunmekte pskolojik olarak hamile kalmayi engelliyor.

X