Umutlarım tükendi içim çok acıyor...

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.792
15.479
Merhaba arkadaşlar kendim gibi umutları tükenmiş ama daha sonra mucizeye şahid olmuş arkadaşların yorumlarına cok ihtiyacım var...uzun yıllardır bebek özlemi
Ile yaşıyorum yıllardır neler çektim neler duydum bir ben bilirim bir allah..
Aylardır hazıran i bekledim tüp bebek için 4 hazıran tedavim başladı.. sebebsiz infertilite ve artık sınavım son bulacak bebeğime kavuşacağım ümidi ile gittim kliniğe.. doktor ünlü bir doktor olumlu konuştu direkt tedaviye başladı..
Bir iğneden korkan ben hergün sayısız iğnelerle uğraştım her tarafım mos mor oldu canım aciyordu asla pes etmedim olsun ona kavuşmak için çekerim dedim.. herşey çok güzel ilerliyordu..
6 YUMURTA toplandı ve 5 i dollendi kaliteli hemde.. Çok şükür ettim sonunda kavuşacaktım..
Transfer gününü iple çektim ve o gün gelmişti o küçücük umudun fotoğrafını çekip elime verdiler aldım göğsüme koydum.. allahım bu bile bu kadar güzelsen büyüyünce ben neler hissedecektim acaba.. transfer sonrasi babamlarda kaldım.. artık güzel bir heyecanla mutlu haberi bekliyordum..
Gece bile uyandigimda onunla konuşuyordum beni bırakma sıkı sıkı tutun bana ben seni yıllardır istiyorum bekliyorum lütfen annecim bırakma beni lütfen lütfen.. hayatimda bu kadar çok dua etmedim allahım tutsun nolur diye çok yalvardım..
Test günü gelmeden adetim geldi yıkıldım ... umutlarim yerle bir oldu ağlayamadım bir noktaya takılıp kaldım bedenimi bile hissetmiyordum artık.. eşim ağlıyordu.. kv kp yanımızdaydı o sırada üzülmeyin olur elbet dediler sadece.. o gün o acı ile kv bana hiç bir şey olmamış gibi mantı yapalım dedi...kendi annem babam haberi alinca cok agladi..benim içim parçalanıyordu ama aglayamiyordum .. kimse acıma saygı duymadı.. sessizce eşime evime götür beni dedim...
Evde ağladım ağlarken hiç bir yerimi hissetmiyordum eşim piskoloji doktorunu aradı randevu aldı..
Birgün iyilesecekmiydim bilmiyorum bedenimi hisssetmiyorum canım çok çok yanıyor..
Tüp bebek annelerinden yorum bekliyorum.. hiç iyi değilim.. anlatacak konuşacak kimsem yok tüp bebek yaptirdigimizi birtek anne ve babalar biliyor.. hiç bu kadar çaresiz hissetmedim kendimi..

Cok gecmis olsun. Inanin burdan ne yazsak acinizi dindirmez ama belki hafifletir. Kac yasindasiniz kac yıldır bebek icin ugrasiyorsunuz bilmiyorum ama eger icinize biraz su serpecekse benim amcamin 13 yıl bebegi olmadi cok ugrastilar yengem cok agladi ama zamani gelmeden olmadi. Daha sonra yani tam 13 yil sonra tam doktorlar bile umudunu kesmisken son denemede yengem hamile kaldi tup bebekle ve ikiz kizlari oldu bu birinci mucizeleriydi. Kizlari iki yasina girdiginde yengem hic beklentisi yokken aniden dogal yollarla tekrar hamile kaldi simdi iki mucizeyle uc cocuk sahibi oldular. Umarim sizin meleginiz sizi daha fazla bekletmez ve bi an önce hayirlisiyla saglikla gelir. Her nasip vaktine esirmis cok hirpalamayin uzmeyin kendinizi lütfen cunku bu surecte psikolojide cok önemli. Inanin hic bi dua cevapsiz hic bi caba karsiliksiz kalmaz.

Geçecek bu acı

Kendinizi olacak diye şartlandırdığınız için şu an çok yıkılmışsınız zamanla azalacak acınız

Tekrar denersiniz

Ailelere vs de söylemeyin ortam çok geriyor herkes gözünüzün içine bakıyor

Biz şanslı idik sıfır sperm teşhisine rağmen çocuk sahibi olduk

Umarım siz de en kısa zamanda Bebek sahibi olursunuz

Benim yakın bir arkadaşım da uzun süre aynı hayal kırıklıklarını yaşadı şuan yedi aylık bir oğlu var,annem bizden önce çok kez düşük yapmış rahme tutunmuyor demişler ama şuan biz varız Allahtan umut kesilmez ben yıllarca tedavi görüp çocuk sahibi olanı çok duydum ama hiç çocuğu olmayanı duymadım elbet bir gün yüzünüz gülecek sadece Allah’a sığının,Allah yar ve yardımcınız olsun

En en en içten bir şekilde söylüyorum ki Allahım en hayırlı zamanda hayırlı bir evlat nasip etsin inşaallah size. Dua edeceğim sizin için ayrıca. Üzüntünüzü yüreğimde hissettim. Duayla dönüyor dünya. Bol bol dua edin. Belki vaktini zamanını bekliyor minik kuzu. Belli mi olur, belki geç gelmesi çok daha hayırlı olacak. Allah selamet versin size inşallah yüreğiniz şenlenir..

Cok gecmis olsun. Inanin burdan ne yazsak acinizi dindirmez ama belki hafifletir. Kac yasindasiniz kac yıldır bebek icin ugrasiyorsunuz bilmiyorum ama eger icinize biraz su serpecekse benim amcamin 13 yıl bebegi olmadi cok ugrastilar yengem cok agladi ama zamani gelmeden olmadi. Daha sonra yani tam 13 yil sonra tam doktorlar bile umudunu kesmisken son denemede yengem hamile kaldi tup bebekle ve ikiz kizlari oldu bu birinci mucizeleriydi. Kizlari iki yasina girdiginde yengem hic beklentisi yokken aniden dogal yollarla tekrar hamile kaldi simdi iki mucizeyle uc cocuk sahibi oldular. Umarim sizin meleginiz sizi daha fazla bekletmez ve bi an önce hayirlisiyla saglikla gelir. Her nasip vaktine esirmis cok hirpalamayin uzmeyin kendinizi lütfen cunku bu surecte psikolojide cok önemli. Inanin hic bi dua cevapsiz hic bi caba karsiliksiz kalmaz.

4 yıldır cocugumuz olmuyor 32 yaşındayım eşim 33..
6 yıllık evliyim çevre baskısından çok usandım insan içine çıkamıyorum soruları yargılamaları bitmiyor.. nasıl yani 6 senede 1 cocuktami doğurmadın ben senin yaşında 4 çocuk doğurmuştum.. sürekli böyle kadınlar var çevremde her biri 3 4 çocuklu asla anlayamıyor beni.. kırıyor ve üzüyorlar.. piskolojim hiç iyi değil..

6 yıllık evliyim çevre baskısından çok usandım insan içine çıkamıyorum soruları yargılamaları bitmiyor.. nasıl yani 6 senede 1 cocuktami doğurmadın ben senin yaşında 4 çocuk doğurmuştum.. sürekli böyle kadınlar var çevremde her biri 3 4 çocuklu asla anlayamıyor beni.. kırıyor ve üzüyorlar.. piskolojim hiç iyi değil..
Cok fazla odaklaniyorsunuz cok cok uzuluyorsunuz Allah insallah zamani gelince vericek size de bir bebek.. :KK43:
Esinizle tatile mi ciksaniz. Sevgililik donemleriniz gibi vakit gecirseniz falan.. zihnen ve bedenen biraz tatile ihtiyaciniz var bence.
Cok uzuldum gercekten.. :KK43: uzulup odaklanmayi birakmayi basarabilirsenjz insallah gelir mucizeniz..

Annemlerin bir komşusu var, kadın 8 sağlıklı doğum yapmış, yaşını doldurmadan hepsi vefat etmiş. Artık bu acıya dayanamam deyip korunmaya başlamış. Allah bu ya vakti gelince ol demiş ve korunurken hamile kalmış. Ardından 1tane daha. Şimdi kızları kocaman oldu.

Yine de halinize şükredin, inşallah Allah kucaginizi doldursun

Canım benim acın dinecek merak etme . Ama şunu unutma senin gibi benim gibi nice insanlar var uğraşan. Rabbimin bi imtihana sabret şükret bi bakacaksın ki zamanı gelince Rabbim sana da bana da nasip etmiş. Sen sadece dua et ve sabret zaman herşeyin ilaçıdır.

Rabbim kucağını bos bırakmasın insallah en kısa zamanda sana hayırlı bir evlat versin bunu tüm içtenliğimle söylüyorum. Kendini bırakma sabırlı ol pes etme bol bol dua et Allah duaları geri cevirmez sen yeter ki sabırlı ol

Bende tedavi ile hamile kaldım canım ama tüp bebek yöntemiyle değil ama hamile kalmasaydım oraya doğru gidiyordum.

Üzülme bende ilk düşük yaşadım tam oldu dediğim ay düştü bebeğim. Şimdi 7 aylık hamileyim hiç beklemediğim ayda bu seferde sonuçsuz dediğim ümidi kestiğim zaman. İdrar testlerinde bile göstermedi kendi. Üzülme hiç beklemediğin anda olacak. Bol bol dua et bol bol şükret.
Ve bir tavsiye kendi ailen harici tedavi gördüğünü kimseye söyleme. Yenide tedaviye başladığında kv kp’nin haberi olmasın. İnsanı daha çok üzüyorlar.

Biliyorum bu sıkıntı çok çok çok zor canim. Insallah Rabbim hayırlı sağlıklı bir evlât nasip etsin.
Kucağı hayırlı anne olabilecek kimsenin boş kalmasın.

Aferin ne güzel sakir sakir dogurmussun madalya takalim diyeceksin boylelerine 4 senem bitti benimde cok sujur tup bebek ikiz annesiyim uzulme canim bu tedavide önemli olan stressiz sabırlı olacaksın bunu mecbur yapacaksın dik dur bidaha denersiniz dondurulmuslarin varmiydi

Inanın hayretler içindeyim. Insan başkasına böyle cümle nasıl kurar. Allahtan korkar. Size diyecegim,Herşeyin bir zamanı var bu hayatta. Allah size sağlıklı hayırlı bebek nasip eder inanın, bu günleri unutursunuz..

Canım ben de 5 yıllık evliyim. 4 yıldır da bebek istiyoruz. Klomenler ve aşılamalar hep negatifti. Geçtiğimiz Eylül’de tüp bebek yaptırdık. Ve tuttu. O kadar mutluydum ki. Oğlum benimleydi. Ama 5 aylıkken erken Doğumla kaybettim bebeğimi. Bu acıyı yaşayacağıma keşke başta tutmasaydı diyorum. Yani birinin derdi bir başkasının duası olabiliyor hayatta. Hala bebeğim yok. Rabbim nasip edecek mi bilmiyorum. Bizi, yaşamayan anlamaz. Allah yardımcımız olsun.

Ben de seninle yaşıtım 5 yıllık evliyim. Buna benzer cümleleri duydum ne yazık ki. Şunu anladım insanlar bebeği kendilerinin yaptığını düşünüyor. Tövbe haşa Allah vermiyor onlar yapıyor :kızgın:

Merhaba arkadaşlar kendim gibi umutları tükenmiş ama daha sonra mucizeye şahid olmuş arkadaşların yorumlarına cok ihtiyacım var...uzun yıllardır bebek özlemi
Ile yaşıyorum yıllardır neler çektim neler duydum bir ben bilirim bir allah..
Aylardır hazıran i bekledim tüp bebek için 4 hazıran tedavim başladı.. sebebsiz infertilite ve artık sınavım son bulacak bebeğime kavuşacağım ümidi ile gittim kliniğe.. doktor ünlü bir doktor olumlu konuştu direkt tedaviye başladı..
Bir iğneden korkan ben hergün sayısız iğnelerle uğraştım her tarafım mos mor oldu canım aciyordu asla pes etmedim olsun ona kavuşmak için çekerim dedim.. herşey çok güzel ilerliyordu..
6 YUMURTA toplandı ve 5 i dollendi kaliteli hemde.. Çok şükür ettim sonunda kavuşacaktım..
Transfer gününü iple çektim ve o gün gelmişti o küçücük umudun fotoğrafını çekip elime verdiler aldım göğsüme koydum.. allahım bu bile bu kadar güzelsen büyüyünce ben neler hissedecektim acaba.. transfer sonrasi babamlarda kaldım.. artık güzel bir heyecanla mutlu haberi bekliyordum..
Gece bile uyandigimda onunla konuşuyordum beni bırakma sıkı sıkı tutun bana ben seni yıllardır istiyorum bekliyorum lütfen annecim bırakma beni lütfen lütfen.. hayatimda bu kadar çok dua etmedim allahım tutsun nolur diye çok yalvardım..
Test günü gelmeden adetim geldi yıkıldım ... umutlarim yerle bir oldu ağlayamadım bir noktaya takılıp kaldım bedenimi bile hissetmiyordum artık.. eşim ağlıyordu.. kv kp yanımızdaydı o sırada üzülmeyin olur elbet dediler sadece.. o gün o acı ile kv bana hiç bir şey olmamış gibi mantı yapalım dedi...kendi annem babam haberi alinca cok agladi..benim içim parçalanıyordu ama aglayamiyordum .. kimse acıma saygı duymadı.. sessizce eşime evime götür beni dedim...
Evde ağladım ağlarken hiç bir yerimi hissetmiyordum eşim piskoloji doktorunu aradı randevu aldı..
Birgün iyilesecekmiydim bilmiyorum bedenimi hisssetmiyorum canım çok çok yanıyor..
Tüp bebek annelerinden yorum bekliyorum.. hiç iyi değilim.. anlatacak konuşacak kimsem yok tüp bebek yaptirdigimizi birtek anne ve babalar biliyor.. hiç bu kadar çaresiz hissetmedim kendimi..
Merhabalar. Ben sizi çok iyi anlıyorum. Defalarca klomen ve yumurtlama takibi, rahim filmi, eşime varikosel ameliyatı, ardından 3 defa aşılama vs. derken en sonunda tüp bebek tedavisiyle anne oldum. İnşallah siz de en uygun zamanda bu duyguyu yaşarsınız.
“Yaramdan değil, sorandan usandım” derler ya hani o kadar doğru bir söz ki... Artık insan içine çıkmak istemiyordum. Umutlarım tükenmiş gibiydi sanki, imkansız gibi geliyordu anne olmak. Ama oldu. Sizin de olur inşallah. Allahım tüm isteyenlere hayırlı, sağlıklı, sıhhatli evlatlar nasip etsin inşallah.
Keşke insanlar da biraz hassas olabilse bu konuda. Ama bizim yaşadıklarımızı yaşamadıkları için anlamıyorlar. Sabır arkadaşım sabır. İnşallah olur...

Ben iki aşılama ve 4 tüp bebek sonunda hamile kaldım. Sizin daha ilk tedaviniz bu kadar karamsar olmayın herkesin sizinle ağlamasını sizi anlamasını beklemeyin kimse anlayamaz kayınvalideniz de kafanızı dağıtmak istemiş hiçbir negatif aldığımda evi cenaze evine çevirmedim güçlü görünmeye çalıştım dışarı çıktım annem gelmişti yanıma onun yanında çok ağlamadım kendi başmayken döktüm içimi orada kapatıp yeniden başladım sizde başlayacaksınız bu tedaviyi ilk olan siz değilsiniz herşey yolunda da gitse olmayabiliyor bu tedavilerin şansı %100 değil zaten toparlanın ve ayağa kalkın tekrar başlayın çevrenizdekileri de üzmeyin tevekkül ve sabır lazım

X