Umutlar Başka Bahara....

hani diyorsunya kızkardeşim hamıle kaldı ben çok üzüldüm.benevlendıkten tam 4 yıl sonra kardeşim evlendı ve 8 aylık hamıle bana hamıle haberını zorla söyledıler ve ben saatlerce ağladım.daha yenı alısıyorum henuz sesını duymamısken!eşimin kardeşi evlendi ilk haftada hamıle kaldı ben EBE olduğum için testi birlikte baktık.görmek istediğim yıllarca rüyalarımda gördüğüm çift çizgiyi onda gördüm.günlerce ağladım neden ben değilde o diye ama yapacak birşey yok dua etmekden başka dedım.alt katımda oturuyor.henuz 5aylık hamıle yatak odalarımız altlı üstlü 4 ay sonra başka bir sınav baslayacak herkes bebek görmeye gelecek mevlütü olacak enkötüsü hergece yattıgımda bebek sesımı odamda duyacağım.bu arada konu komşununda özellikle hamılelıgını hep benım yanımda tebrık etmeleri cabası...........ACIMIZ AYNI EVLAT HASRETİ VE BİNLERCE DOĞUMU YAPTIRIRKEN SENDE OLMAMASI

Rabbim herkeze farklı sınav nasip etmiş,herkezin ayrı.....ama üzülme arkadaşım kardeşine söyle sana bol bol dua etsin
çünkü o şimdi karnında bir melek taşıyor onun yüzü suyu hürmetine ettiği dualar kabul olur...

hani diyorsunya kızkardeşim hamıle kaldı ben çok üzüldüm.benevlendıkten tam 4 yıl sonra kardeşim evlendı ve 8 aylık hamıle bana hamıle haberını zorla söyledıler ve ben saatlerce ağladım.daha yenı alısıyorum henuz sesını duymamısken!eşimin kardeşi evlendi ilk haftada hamıle kaldı ben EBE olduğum için testi birlikte baktık.görmek istediğim yıllarca rüyalarımda gördüğüm çift çizgiyi onda gördüm.günlerce ağladım neden ben değilde o diye ama yapacak birşey yok dua etmekden başka dedım.alt katımda oturuyor.henuz 5aylık hamıle yatak odalarımız altlı üstlü 4 ay sonra başka bir sınav baslayacak herkes bebek görmeye gelecek mevlütü olacak enkötüsü hergece yattıgımda bebek sesımı odamda duyacağım.bu arada konu komşununda özellikle hamılelıgını hep benım yanımda tebrık etmeleri cabası...........ACIMIZ AYNI EVLAT HASRETİ VE BİNLERCE DOĞUMU YAPTIRIRKEN SENDE OLMAMASI

sanırım yaşadıkların benimkinden de zor..Kaç yıllk evlsnz?

Canım bebeğim ben bugün teyzenlere gidicem...
Onun kızı bana koşup teyzee diye sarılacak.....
Ben yine O nu öpüp kokluyacm senin yerine..........
Ama yine de bir yanım eksik kalacak SEN yoksun diye....:KK50:

yüreğimizde yaşadığımız hasret özlem aynı içimizde kanayan sızlayan yara aynııı:KK14::KK14::KK14:
ve dualarımız bu hasret bitsin diye Rabbimden Duam son negatif haberin olsun melekciğim eşin bu sefer sana müjdelerle gelsin
ve aldığınız bu müjde kucağınızda gülücükler atsın... Biz Rabbimizden yüz çevirmedikçe dualarımız karşılığını bulacak evlatlarımız bize gelecek inşaalllah...

inşaallah arkadaşım bizim yaşadıklarımızı yaşayan herkesi Allahım bigün güldürsün tek dileğim ve buacıyı RABBİM kimseye yaşatmasın

ALLAH büyüktür canım bigün hepimin kucağını doldurur hele sen bir sürü günahsız bebeği kucağına alırken allah sana karşılığını verecektir birgün AMİNNNNNNNNNNNNNNNN:KK49:

gelmemen korkusu taa içimdeyken
bekle diyorsun geleceğim bir gün
beden beklemesine bekliyor ama
yürek kan ağlıyor sensiz geçen hergün:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

:KK14: :KK14: :KK14:
Bebeğim ,, küçük meleğim yine sensiz
geçti bayram,, yine bir yanım eksik,,.:KK31:
Bu sensiz geçen son bayram olsun ne olur
küçüğüm,,,
Bizi daha fazla bekletmeden gel .....

MELEĞİM
Babanla 2 yıl önce kasım ayında evlendik aradan 1 hafta geçti bebek sormaya
başladılar bana. İlk zamanlar takmıyordum kafama ama giderek öfke duyuyordum
soranlara.Bebek düşünmüyoruz deyip kaçamak cevaplar veriyordum.Sonra aylar geçti her
ay hüsranla sonuçlandı gebelik testlerim.Çevremdekiler o kadar anlayışsızdı ki hiç
kimseyle görüşmeye tahammül edemez olmuştum.
Doktora gitmeye karar verdim.Hem
bende hem babanda problem vardı bunu duyduğumda günler zehir olmuştu her gün
ağlamaktan yorulmuştum.Bu arada çevremdeki yakınlarımın hamile haberlerini aldıkça
kahroluyordum.Kendimden şüphe ettim çoğu zaman ben kıskanç mıyım neden insanların
hamile haberlerini aldıkça üzülüyorum diye.Bu kadar kötü bir insan olabilir miydim ben?

Yavaş yavaş hamile haberlerini saklamaya başladılar benden ama eninde sonunda
duyuyordum artık bir karar vermek zorundaydım babanla konuştum ve aşılamaya karar
verdik.Adet günümü bekliyordum ama adetim 10 gün gecikti baban ısrarla test yapmamı
istiyordu ama ben her zaman ki gibi düzensiz diye aldırış etmiyordum.

26.03.2012 Pazartesi günü baban test alıp gelmiş yapamam dedim ve baban bana küstü
uyudu.İçimden bir ses bana hadi kalk yap en azından için rahatlasın diyordu.Sonucu
bildiğim için gayet sakin testi yaptım ve çift çizgiyi gördüğümde gözlerime
inanamadım.Şoka girmiştim resmen.Gözyaşları içinde babanı uyandırdım bir yandan da
avaz avaz bağırıyordum aşkım uyan ben hamileyim diye.Baban uyandı ve inanamadı çift
çizgiyi görse de emin olamıyordu bir türlü bense hem ağlıyor hem de ayakta duramayacak
kadar titriyordum.Anneanneni aradım hemen anne ben hamileyim diye
bağırıyordum.Sesimi bile kontrol edemez haldeydim.Sonra en yakınlarımıza verdik bu
müjdeli haberi.Herkes senin ve benim için dualar etti.

Sonra doktor kontrolleri başladı her şey yolundaydı kalp atışlarını duymuştum dünyalar
benimdi sanki.Verdiğin rahatsızlıklar umrumda bile değildi.Mide bulantılarım çok aşırıydı
ama takmıyordum sen benimleydin ya o yeterdi bana.Her gün konuşuyordum seninle seni
nasıl sevdiğimi anlatıp duruyordum.Minik minik hareketlerin başlamıştı Allah’ım bu bir
mucizeydi.Bir oyun havası dinliyordum sürekli ve doktora gittiğimiz bir gün doktorun
odasında ki bilgisayarda o müzik açıktı doktor ultrasonda barkken ellerinin hareketini
gördüm oynuyordun resmen çokta hareketliydin doktor senin görüntün karşısında
gülmeye başladı annesi bak oynuyor galiba kız oyunu sevdiğine göre demişti.Müzik tanıdık
mı gelmişti annecim?

28.07.2012 cumartesi akşamı içimde nasıl bir sıkıntı vardı anlatamam bu arada sen 6 aylık
olmuştun.Geceye doğru biraz sancım vardı anlamadım ne olduğunu ara ara devam etti
sancılarım.Gece boyunca çektim sancıları.Sabah bir uyandım bir akıntı var bende baktım
kanamam var yine gözyaşları içinde babanı uyandırdım bu defa korkuyla.Hastaneye gittik
doktor ultrasonda baktı erken doğum tehliken var dedi senin durumunu sordum bebek iyi
dedi.Şikayetlerimi anlattım sancım ve kanamam var dedim sadece ilaç verdi yat dinlen
deyip beni eve gönderdi.Eve gidince kanamam ve sancım arttı.Başka doktora gittik
hemen senin kalp atışını dinlemek istediler ama ses yok panik içinde anneme baktım anne
kalp atışını duymuyorum anne ne oluyor kızım diye bağırıyorum annem gözyaşları içinde
bir şey yok kızım doktor gelecek şimdi sakin ol diye beni teselli ediyor ama ben yavrumun
kalp atışını duymadan nasıl sakin olabilirim.O hızlı hızlı atan kalpten eser yok şimdi
öldüğünü anlayamayacak kadar bilinçsizdim o an.Doktor geldi masaya aldılar beni
yavrumun ayakları gelmiş başı sıkışmış ve ölmüş.Dünyam başıma yıkıldı sanki.Minik kızım
bebeğim ölmüş.Bebeğim çıktıktan sonra bana narkoz vermişler kendimi kaybetmiştim
çünkü.Kendime geldiğimde her şey bitmişti benimle değildin artık meleğim seni bir beze
sarmışlar anneannen babaannen herkes görmüş seni ben ve baban görmedik baban
bakmak istememiş dayanamam ben demiş.Ben odada bağırıyorum kızımı getirin ne olur
göreyim sarılayım doya doya ama yok götürüyorlar seni bebeğim büyük dedenin mezarını
birazcık açıp defnetmişler seni oraya.Deden adını Elif koymuş benim düşündüğüm isim Elif
değildi ama olsun deden güzel bir isim koymuş sana Elif’im.Hastaneye gelenler gidenler
çok ama çok zordu.Sadece sen yoktun bebeğim tekmelerin yoktu karnımı okşuyorum ama
yok bomboş konuşmalarımı okşamalarımı hissetmiyorsun artık.1 gün sonra hastaneden
çıktım ve sensiz geçen 4 ay.Benimle beraber hamile kalanlar aldı bebişlerini kucağına
bense mezarına gelip toprağına sarılıyorum.Alışamadım bebeğim yokluğuna canım çok
yansa da isyan etmedim Allah’a hamdolsun o verdi o aldı.Şimdi sadece ultrason
resimlerinle kendimi avutuyorum hani o minik ellerini oynattığın şarkı var ya her yerde
çalıyor herkesin oynadığı o şarkıya ben ağlıyorum.

Son düzenleme:
MELEĞİM
Babanla 2 yıl önce kasım ayında evlendik aradan 1 hafta geçti bebek sormaya başladılar bana. İlk zamanlar takmıyordum kafama ama giderek öfke duyuyordum soranlara.Bebek düşünmüyoruz deyip kaçamak cevaplar veriyordum.Sonra aylar geçti her ay hüsranla sonuçlandı gebelik testlerim.Çevremdekiler o kadar anlayışsızdı ki hiç kimseyle görüşmeye tahammül edemez olmuştum.Doktora gitmeye karar verdim.Hem bende hem babanda problem vardı bunu duyduğumda günler zehir olmuştu her gün ağlamaktan yorulmuştum.Bu arada çevremdeki yakınlarımın hamile haberlerini aldıkça kahroluyordum.Kendimden şüphe ettim çoğu zaman ben kıskanç mıyım neden insanların hamile haberlerini aldıkça üzülüyorum diye.Bu kadar kötü bir insan olabilir miydim ben?Yavaş yavaş hamile haberlerini saklamaya başladılar benden ama eninde sonunda duyuyordum artık bir karar vermek zorundaydım babanla konuştum ve aşılamaya karar verdik.Adet günümü bekliyordum ama adetim 10 gün gecikti baban ısrarla test yapmamı istiyordu ama ben her zaman ki gibi düzensiz diye aldırış etmiyordum.
26.03.2012 Pazartesi günü baban test alıp gelmiş yapamam dedim ve baban bana küstü uyudu.İçimden bir ses bana hadi kalk yap en azından için rahatlasın diyordu.Sonucu bildiğim için gayet sakin testi yaptım ve çift çizgiyi gördüğümde gözlerime inanamadım.Şoka girmiştim resmen.Gözyaşları içinde babanı uyandırdım bir yandan da avaz avaz bağırıyordum aşkım uyan ben hamileyim diye.Baban uyandı ve inanamadı çift çizgiyi görse de emin olamıyordu bir türlü bense hem ağlıyor hem de ayakta duramayacak kadar titriyordum.Anneanneni aradım hemen anne ben hamileyim diye bağırıyordum.Sesimi bile kontrol edemez haldeydim.Sonra en yakınlarımıza verdik bu müjdeli haberi.Herkes senin ve benim için dualar etti.
Sonra doktor kontrolleri başladı her şey yolundaydı kalp atışlarını duymuştum dünyalar benimdi sanki.Verdiğin rahatsızlıklar umrumda bile değildi.Mide bulantılarım çok aşırıydı ama takmıyordum sen benimleydin ya o yeterdi bana.Her gün konuşuyordum seninle seni nasıl sevdiğimi anlatıp duruyordum.Minik minik hareketlerin başlamıştı Allah’ım bu bir mucizeydi.Bir oyun havası dinliyordum sürekli ve doktora gittiğimiz bir gün doktorun odasında ki bilgisayarda o müzik açıktı doktor ultrasonda barkken ellerinin hareketini gördüm oynuyordun resmen çokta hareketliydin doktor senin görüntün karşısında gülmeye başladı annesi bak oynuyor galiba kız oyunu sevdiğine göre demişti.Müzik tanıdık mı gelmişti annecim?
28.07.2012 cumartesi akşamı içimde nasıl bir sıkıntı vardı anlatamam bu arada sen 6 aylık olmuştun.Geceye doğru biraz sancım vardı anlamadım ne olduğunu ara ara devam etti sancılarım.Gece boyunca çektim sancıları.Sabah bir uyandım bir akıntı var bende baktım kanamam var yine gözyaşları içinde babanı uyandırdım bu defa korkuyla.Hastaneye gittik doktor ultrasonda baktı erken doğum tehliken var dedi senin durumunu sordum bebek iyi dedi.Şikayetlerimi anlattım sancım ve kanamam var dedim sadece ilaç verdi yat dinlen deyip beni eve gönderdi.Eve gidince kanamam ve sancım arttı.Başka doktora gittik hemen senin kalp atışını dinlemek istediler ama ses yok panik içinde anneme baktım anne kalp atışını duymuyorum anne ne oluyor kızım diye bağırıyorum annem gözyaşları içinde bir şey yok kızım doktor gelecek şimdi sakin ol diye beni teselli ediyor ama ben yavrumun kalp atışını duymadan nasıl sakin olabilirim.O hızlı hızlı atan kalpten eser yok şimdi öldüğünü anlayamayacak kadar bilinçsizdim o an.Doktor geldi masaya aldılar beni yavrumun ayakları gelmiş başı sıkışmış ve ölmüş.Dünyam başıma yıkıldı sanki.Minik kızım bebeğim ölmüş.Bebeğim çıktıktan sonra bana narkoz vermişler kendimi kaybetmiştim çünkü.Kendime geldiğimde her şey bitmişti benimle değildin artık meleğim seni bir beze sarmışlar anneannen babaannen herkes görmüş seni ben ve baban görmedik baban bakmak istememiş dayanamam ben demiş.Ben odada bağırıyorum kızımı getirin ne olur göreyim sarılayım doya doya ama yok götürüyorlar seni bebeğim büyük dedenin mezarını birazcık açıp defnetmişler seni oraya.Deden adını Elif koymuş benim düşündüğüm isim Elif değildi ama olsun deden güzel bir isim koymuş sana Elif’im.Hastaneye gelenler gidenler çok ama çok zordu.Sadece sen yoktun bebeğim tekmelerin yoktu karnımı okşuyorum ama yok bomboş konuşmalarımı okşamalarımı hissetmiyorsun artık.1 gün sonra hastaneden çıktım ve sensiz geçen 4 ay.Benimle beraber hamile kalanlar aldı bebişlerini kucağına bense mezarına gelip toprağına sarılıyorum.Alışamadım bebeğim yokluğuna canım çok yansa da isyan etmedim Allah’a hamdolsun o verdi o aldı.Şimdi sadece ultrason resimlerinle kendimi avutuyorum hani o minik ellerini oynattığın şarkı var ya her yerde çalıyor herkesin oynadığı o şarkıya ben ağlıyorum.

sözün bittiği yer bu olsa gerek okurken gözyaşlarımı tutamadım..Rabbimm sabırlar versin ablam..diyecek söz bulamıyorum..:KK43:

sözün bittiği yer bu olsa gerek okurken gözyaşlarımı tutamadım..Rabbimm sabırlar versin ablam..diyecek söz bulamıyorum..:KK43:

Canım sen ne güzel bir insansın öyle Rabbim seni sevdiğine kavuştursun ve derde sıkıntıya uğratmasın seni hayatta zorluk sıkıntı dert nedir hiç bilme hep mutlu ol inşallah sevdiğinle evlatlarınla AMİN

Canım sen ne güzel bir insansın öyle Rabbim seni sevdiğine kavuştursun ve derde sıkıntıya uğratmasın seni hayatta zorluk sıkıntı dert nedir hiç bilme hep mutlu ol inşallah sevdiğinle evlatlarınla AMİN

sağolasın ablam Rabbim herkese sağlık mutluluk huzur içinde yaşatmayı nasip etsin..Yüreğinin güzelliği kalemine vurmuş eminim kii kalbinin güzelliği iyiliği yüzünede yansımıştır..Allahım herşeyi gönlüne göre versiin sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin sana inan bunu canı gönülden istiyorum..Çok mutluuu olll hayatın boyunca sen bunu fazlasıyla hak ediyorsun..

sağolasın ablam Rabbim herkese sağlık mutluluk huzur içinde yaşatmayı nasip etsin..Yüreğinin güzelliği kalemine vurmuş eminim kii kalbinin güzelliği iyiliği yüzünede yansımıştır..Allahım herşeyi gönlüne göre versiin sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin sana inan bunu canı gönülden istiyorum..Çok mutluuu olll hayatın boyunca sen bunu fazlasıyla hak ediyorsun..

Seni görmeden bile çok sevdim sende benim bir kardeşimsin Allah seni iki cihanda mutlu etsin incitmesin iyi ki varsın iyi yüreklim

Seni görmeden bile çok sevdim sende benim bir kardeşimsin Allah seni iki cihanda mutlu etsin incitmesin iyi ki varsın iyi yüreklim

bende senii çoook sevdim ablamm..benim ablam yook sende benim ablam oldun artık :) sende iyi ki varsın :) bir insanı görmezsin ama nasıl biri olduğunu hayal edersin yaa gözümde senii huzur sokağı dizisinde ki şükran gibi hayal ettim uzun boylu zayıf türbanlııı acaba doğru mu ettim affına sığınarak yazıyorum :)

X