- 16 Mart 2009
- 4.803
- 34
- 363
Canım yazını okurken kendimi buldum, sanki bu yazıyı ben yazmışım gibi... nerdeyse aynı şeyleri yaşamışız... Ben 9 yıllık evliyim ve 3 yıl bebek düşünmedik benim okul vardı mezun olmadan olmasın dedik... Sonra istediğimizde 6 ay kadar denedik ama olmadı... Bende pkos var bu arada... Dr. a gittiğimde yumurtlama takibi önerdi,2-3 ay yumurtlama takibiyle denedik gene olmadı... Sonra eşimden semen analizi istedi... Hem sayı azlığı hemde morfoloji bozukluğu çıktı... Yıkıldık o an... Dr.um hemen aşılama dedi... Eşim belli etmesede üzülüyodu tabii... Ben o kadar dua ettim ki 'Rabbim eşimdeki problemi al bana ver' diye... Belkide dualarım tuttu bilmiyorum...3 aşılama denedik sonuç negatif... Ben 2. aşılamadan sonra rahim filmi çekseniz dedim... BAna 'gerek olduğunu sanmıyorum' dedi dr. 3. aşılamada olmayınca kendisi istedi rahim filmini... Çekildi...Üstelik narkoz vermeden... Ben netten araştırdığımda narkozla uygulandığını okuduğumu söylediğimde '5dk.lık bi işlem narkoz alma vücuduna'dedi... Doğum sancısından farksızdı... Nryse çekildi, iki büklüm odasına geçtik... Ve dr.un bana söylerdiği şu: aa asıl sorun sizdeymiş'... Ölür müsün öldürür müsün? Sağ kanal tamamen kapalı solda da kısmi yapışıklık çıktı... Boşuna geçen 3 aşılama...Bizi tüp bebeğe yönlendirdi... Bi merkez seçip gittik tedaviye başlandı... Tabii önce rapor çıkması gerekiyodu... RApor çıktı, tüp bebek gerekçesi olarak benim kanallarımın kapalılığı yazıyodu... Eşim neden sadece benim kanallarımın yazıldığını sorduğunda dr. a şöyle dediler: Tek problem eşinizin kanallarıda o yüzden, sizde bi sorun yok... O an sevinçten ağlamaya başladım... Dualarım kabul olmuştu, eşimdeki sorunu alıp bana vermişti Rabbim, evet belki diğer dr. yanlış baktı, belkide başından beri böyleydi ama ben dualarım sonucu böyle olduğuna inanıyorum... Bugüne kadar 6 tüp bebek denememiz oldu... 3 kimyasal,1 ikiz erken doğum 1 düşük ve 1 de negatifle sonuçlandı... 9 yıllık evliyim 29 yaşındayım bebeğim yok... 7. tüp bebeği düşünmüyorum hem maddi hem manevi yıkılıyo insan, ben anneyim sonuçta. Evet bu dünyada anne olamadım ama öbür dünyada bebeklerimi büyütücem inş... RAbbim bunu nasip etsin bize... Eşim, ben ve çocuklarımızı orda ayırmasın inş...
Bu arada son olarak tüp bebeğe geeçiş demişsin... Başladın mı tedaviye yoksa bebeğin var mı şuan? RAbbim gönlümüzdekini versin inş. hepimizinde...
Canım sende neler yaşamışsınn öylee ama Rabbim öyle büyükkiiiii inşş sanada sabbrının ve güzell kalbinin sonucunu vericekk..Bende inan ahirette alacağımız mükafatları biliyorumm bu dualar karşısında ama arrtık şöylede dua ediyorumm.."Rabbimm ne olurr sana yallvarıyorumm sevdiklerinin yüzü suyu hürmetine bu dünyada da istiyorummm" diyeee..Kendine çok iyi bakkk..Ve umudunu Rabbden asla kesmeee..Ben 1985 doğumluyum 27 yaşına girdimm bana bakk inan problemmlerimmin ardı arkası kesilmiyorr.Ama diyorumm çokk şükürr gendee elimm ayağım tutuyorrr..Bu yaşşta erken menopozz bile denndii..Nelerle uğraşıyorumm birr bilsenn..Başlarda umutsuzluğa düşmekk enn doğalı ama bakktımkii drların elinden gelen bir şeyy yokk bendeee sade ve sadece Rabbimmdenn istemeye başşladımmm..Ağlıyorumm,yalvarıyorumm Rabb banada mucizesini gönderecek biliyorumm..Bende birr günn bu topiklerde hikayemii paylaşacağımmm..