Umman Paylaşım Alanı ( Tanışma )

slm arkadaslar,

ne zamandir foruma girmiyorum ama görüyorumki sayfamiz hala cok durgun.
Daha öncede yazmistim, hazirandan beri Ummandayim burayi cok sevdim ve evet Libyayla asla kiyaslanamaz burasi cok daha güzel ve sosyal faliyet, yani hersey daha iyi.

Ummanla ilgili paylasimlarimi buradan takip edebilirsiniz Ugurböcegim

sevgilerimle...

Eşimin umman'a gitme ihtimali var bizi de götürmek istiyor kızlar..İşyeriyle anlaşma sağlayıp 5000-6000 dolarla maaş belirleyecekler ev kiramızı ve çocugumun egitim masrafını üstleniyorlar...gitmeden önce umman'a teminat olması için 10 bin lira para aktaracaklar ...Korkuyorum bilmediğim biryer... Bana hayat nasıl yazar mısınız ? birikim yapabilir miyiz ? çocugumun eğitimi nasıl olacak..

Sultan ın onayı gerekir evlenmeniz için. Onayı alırsanız problem yok..

Buradaki kimi bilgiler biraz yanıltıcı geldi özellikle buraya gelmeden önce pek çok site gibi buradaki forum u da takip etmiştim. Bir çalışan , bir eş, bir kadın, bir yabancı ve en önemlisi bir anne olarak Umman izlenimlerimi yazacağım.
Çalışan olarak Umman genel anlamıyla güzel , yazın ofislerde aşırı derecede çalıştırılan klimalar ve dışarıdaki aşırı sıcağın etkisiyle vucudunüz hırpalanıp direnciniz kolaylıkla düşebiliyor , özellikle kapalı alanlarda çocukları bu aşırılıktan korumak epey çaba gerektiyor ancak haricinde bir sıkıntı olmayacaktır. İş hayatında Umman lılar ve ülkedeki göçmenler bizlere kıyasla çok yavaşlar ancak çalışabilir bir millet.
Yabancı bir kadın olarak Umman, diğer Arap ülkeleri gibi düşünülmemeli, burada normal yaşamınızı ve giyiminizi sürdürürken çevreden rahatsız edici bakışlarla karşılaşmazsınız. Genel anlamda insanlar kendi hallerinde ve birbirlerine saygılı. Market te ciddi problemler yaşayabilirsiniz. Türkiye de ki gibi çeşitlilik marka veya ürün bazında bulamazsınız. Ancak asıl problemler evde kendi yemeğinizi yapmak istediğiniz zaman başlıyor. Marketlerde genelde taze meyve sebze bulmak zor bunun için sayılı market var taze besinlere ulaşılabilecek. buralara gitmek gerekir. ve marketler Türkiye ye göre neredeyse iki katı pahalılıkta özellikle bebek ürünlerinde..Bu konuya dikakt çekilmemiş ancak buraya geldikten sonra pahalılık üzerine bunu yazma gereği hissettim!
Burada çalışan bir anne olarak halen çocuğuma en sağlıklı ve taze nasıl yemek nasıl hazırlayabilrim konusunda sıkıntılar yaşıyorum. Turkiye de ki gibi semt - mahalle pazarları göremezsiniz. Alışveriş merkezinde bebek mağazaları ve bebek mobilyası - bebek ürünleri genel olarak Türkiye deki gibi kaliteli ve çeşitli değil. üstelik çok pahalı ancak ihtiyacınız varsa almak zorundasınız. benim tavsiyem getirebildiğiniz herşeyi Tr den getirmeniz.
Genel konulara gelirsek
Ehliyet: 15 yılı aşmayan ehliyet sahibiyseniz küçük bir bedel karşılığında ehliyetinizi buranın ehliyetine dönüştürebilirsinz. resmi makamlarda arkası mavi fonlu resim gerekmekte TR de bu işi halledip gelirseniz daha kaliteli bir şey olur elinizde.

Sağlık: devlet burada vatandaşlarının eğitim ve sağlık masraflarını karşılıyor gerçi söylenildiği kadarıyla yıllık yüklü vergiler alıyor ancak sistemleri oturmuş. bize ise özel hastaneler düşüyor. Hastaneler genel anlamda Hintli doktorlar ile yürütülüyor. Tr ye göre daha farklı tedavi yaklaşımları var. Hastaneye sağlıklı girip hasta çıkmak da mümkün burada!
Okul : çocuğuma okul bulmak adına çok sayıda okul dolaştım burada çeşitli opsiyonlar mevcut Tr ye göre pahalı ve Tr deki kadar güvenmeniz de zor ancak bir şeyler var en rahatsız olduğum kısım ise Tr de özel okullarda kamera ulaşılabilir iken burada mümkün değil .
Bakıcı: Umman da ki en büyük problem. sporsorluk adını verdikleri saçma sapan bir sistemleri var. Bildiğiniz insan simsarlığı yapıyorlar. firmalar 4500- 5000 tl gibi inanılmaz hava parası istiyorlar. İstediğiniz milletten size bakıcı getirmek için. Ben bu problemi halen yaşıyorum . şirketlerle iş yapmak istemiyorum ancak halen diğer yollardan da bakıcı bulamadım. Kısa bir süre içinde daha bulamazsam bu ülkeden ayrılmaya karar verdim. bu konuda buradaki halk tarafından hayli de sinirlendirildim. BUraya yazmaya kalksam 2.5 aydır arama çalışmaları süresince yaşadılarımı eminim hak vereceksiniz. İnsanlar bilmedikleri konu hakkında biliyor gibi konuşuyorlar ve söyledikleri herşey yalan çıkıyor. Ne yazık ki internetten Türkiye deki gibi istediğiniz şekilde bilgi edinemiyorsunuz. Web sitesi denen şeyle pek araları da yok . ülkenin iletişim üzerinde bir takım yasakları da var . vs vs..
Navras ın tekelinde gibi görünen bir internet ve telefon sistemleri var. Yurtdışı görüşmesi asla yapmayın yoksa 1800 tl gibi bi rakamı gönüllü olarak ellerine bırakmış olursunuz 1 saati bulmadan.
Evler pahalı , yeşile aşıksanız buraya gelmeden bir kere daha düşünün. iki mevsimin varlığını kabul ediyorlar . yaz ve cehennem. ben buranın sadece cehenneminde bulundum yazın fikrimde değişme olursa yine aktarırım..

Merhaba ben Almanya'dan katılıyorum, 28 yaşındayım ve 2,5 yasında bir oğlum var
Benim esim Mısırlı, ve esim 2 ay önce ummanda 2 senelik bir is icin kontrat imzaladı,
Kendisi yarın maskata uçuyor, bende 1 ay sonra arkasından uçuyorum...
Ben ummanda yasiyan Türklerle arkadaşlık kurmak istiyorum, bizim kalacağımız yer
Qurum ve orası nasıl bilmiyorum aslında muscat üzerine
Kitap ve internetten hariç hic bir fikrim yok,
Eğer bana yardım edebilirseniz cok sevinirim, cocuğumun başka
Arkadaşları olmasını cok istiyorum..
Ummanda yasamak beni korkutmuyor pahalılığı da .. Ama
Okuduğum göre cok zorlanacağım, bende oğluma
Her gün taze sebze ve meyve yediren biriyim, ve bunların orada mevcut
Olmaması cok üzücü ( ....
Lütfen tanışmak isteyen bütün bayanlara...

Biraz heyecanlı oldugum icin karışık yazmış
Olabilirim...
Bana bir kaç information verebilirseniz cok sevinirim

Saygılar Yasemin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…