Umman Paylaşım Alanı ( Tanışma )

• Konu Sahibi EU1
merhabalar ben Ummandayım :) Muscat'ta.Yeni yıl itibarıyla taşındık.Sizde buradamısınız hala?Mesajınızı yazalı bi kaç ay olmuş.Umarım güzel paylaşımlarda bulunuruz :)

• Konu Sahibi EU1
Bayanlar bende 2 ay içinde umman'a yerleşcem eşimin işleri yüzünden.Bana biraz bilgi verebilirmisiniz?Hayat nasıl ne giynmeli orda,hayat şartları ,belli başlı şeylerin fiyatları nasıl?:1closedeyes::1closedeyes:ne getirmeliyim oraya gelirken?

• Konu Sahibi EU1
Merhaba arkadaşlar benim kızkardeşimde 3 aydır Umman da.ış dolayısıyla gitti ve onunla sürekli görüşüyorum internetten sıcaklarından ve pahalı olmasından muzdarip.Gerçi onun yaşamsal ihtiyaçlarını şirket karşılıyor ama özel ihtiyaç konusunda çoğu şeyi türkiye den giderken götürmüştü.Onun dışında gezilmeye değer bir yer olduğunu söylüyor ama tabii paran yettiğince:)))Birçok arap ülkesine göre daha modern ve turistik olduğunu biliyorum...
ışiniz hayırlı olsun buarada,iyi çalışmalar ve farklı kültürlere kısa zamanda adapte olmanız dileğiyle:)))

• Konu Sahibi EU1
Önemli değil arkadaşım,benim kız kardeşimde Savadi de...Muskat a yakın sanırım.O yalnızlıktan muzdarip,gurbet zor elbette ama yeni ülkeler ve kültürler tanımakda heyecan verici olmalı.Kolay gelsin yurt dışşında çalışan herkeze...

• Konu Sahibi EU1
arkadaşlar nasıl sevindim böyle bir topik olduğuna.açan arkadaşım yazan arkadaşlarım teşekkürler.
eşimede Umman'dan iş teklifi var ve merak ediyordum nasıl diye.hatta ayna programında belgeseli indirdik izledik amanın oldum.ya peynir yok mu orda eyvah eyvah.hayat pahalılığından söz etmişsiniz.paralarının değerli olmasından sanırım değil mi?giysi hadi Türkiye'den getiririz.giyimde rahat olmasına(Arap ülkesinden beklenenin aksine) çok sevindim.bakalım hayırlısı.bu arada internet falan var galiba ki girmişsiniz.evlerdede var demek istedim yani gözüm korkmuş baksanıza:)

• Konu Sahibi EU1
bir de tekrar girerseniz ev kiraları ne aralıkta fiyat olarak ve konforu nasıl bilgi verirseniz sevinirim ya.

• Konu Sahibi EU1
merhaba arkadaslar..ben 8 aydir Umman'dayim..Burasi diger arap ulkelerinden cok farkli ve modern..Ulke halki kapali olsa da yabancilara kapanma zorunlulugu yok, refah duzeyi yuksek ve cok pahali..Antakya'li Kebapcilar bolca :) Kiralar 350-500 Riyal arasi 1 riyal=4 lira.. yani en ucuz ev 1000$ gibi..Hava dusunemeyeceginiz kadar sicak ve nefes alinamayacak kadar nemli..bu aylar biraz serinledi de nefes alabilmeye basladik hatta ince bir hirka bile giyiyorum :) (abartmiyorum)..Aklima simdilik bunlar geliyor..Umman'da olan arkadaslarla da tanismak isterim..hos kaliniz...

merhaba ben ayten.benim eşimde umman muscatta şirket kuruyo bizde oraya yerleşcez yakın bir zamanda oralar nasıl güzelmi.sizinle yazışmak isterim

birde merak ediyorum arkadaslar yaşam şartları zormu.hayat orda pahalımı.evlerin kirası çok pahalı ve eşyasızmış doğrumu bilgilendirirseniz sevinirim.belki ummana geldiğimde tanışır arkadaş oluruz kim bilir

herkese merhaba

bugun sıteye uye oldum ve ben de muscat"ta yasıyorum,umman hakkinda bir cok bilginin yer aldigi ve umman`da yasayan birisinin kurdugu www.omanturk.net adresine uye olup tum bilgilere ulasabilirsiniz.sik sorulan sorular basligi altinda yer alan gecim giderleri kismina tiklayarak alisveris,ev kiralari,araba kiralari vb tum giderler hakkinda bilgi alabilirsiniz.

Selamlar;

Umman pahalı maalesef ..Fakat bazı ürünler TR ye göre çokça ucuz (et,deterjan,hatta sebze bıle bazı zamanlarda!) bir tek ev kiraları uçuk ..Arkadaşların belirttiği gibi en düşük 1000 USDden başlar ama büyüktür evler TR ye göre.. Kimi Villa katıdır kimi apartman. Yaşanılası bir yerdir huzurludur..İslam ulkelerıne bakış açınızı değiştirir..blogumda fotgraflar mevcut ilgilenenler için.başka sorunuz varsa yanıtlayabilirim

pinyatalife.blogspot.com

selam arkadaşlar ummanda karışmış durumlar nasıl orda acaba bilen varmı...

Merhaba arkadaslar,

bu sayfa cok durgun, umman ile ilgili cogu sayfalari okudum, burada daha fazla paylasim olacagini umuyordum.

ben esim ve oglumla 8 ay libyada kaldim, sorun cikinca acil ayrildik ordan, Ummana gitme karari aldik allahin izniyle haziranda gidecegiz.

burada zor bulursun sunu getir dediginiz herhangi birsey varmi?

simdiden tesekkürler

sevgiyle...

Umman'a ılk geldıgımde kıyafetten, ayakkabıya, kremden, takılara kdr bır cok seyı bavuluma tıkıp getırmıstım orda bulamam dıye:) ama burda ınanın kı hersey mevcut..kıyafet vb. konularda sıkıntı pek yasamazsınız..ama tabı bazen ınsan pazar kulturunu ozluyor, pazara gıdıp ucuz tısortlerden almak fena olmuyordu:) yıyecek konusunda ozellıkle peynır (cok sevdıgımden) benım ıcın bıraz sorun oluyor burda..cok cesıtlı ulkelerden peynırler var ama, sert yaglı peynır dedıgımız pek yok, bır aralar pınar marka peynır gelmıstı ama artık o da yok..yanı burda ozleyecek ve arayacaklarınız ve bulamayacaklarınız arasında genelde yıyecek olur..ama yıne soyluyorum, yıyecek, ıcecek, gıyecek hersey burda bulmak mumkun:)

Merhaba Hanımlar,
Benim erkek arkadaşım ummanlı.bırbırımızı sevıyoruz cıddı de dusunuyoruz ama yasalarına gore yabancıyla evlenmelerı yasakmış.çok çok uzgunuz.sızın bılgınız var mı bu konuda...

merhaba özsence yazdigin cevab icin tesekkür edemedim birtürlü kusuruma bakma.

Sonunda iki gündür muscat dayiz, burasi libya´dan cok daha güzel.

rica ederım :) Libya'yı gormedım ama gıden arkadsların dedıgıne gore Umman ıle karsılastırılamayacak kadar kotuymus :) Umman cok daha huzurlu, guvenlı, rahat edebılecegınız bır ulke.

Buarada 15 temmuz cuma gunu Grand Lounge Turkısh Cuısıne Restaurant'ta 1. Bulusma Yemegı yapıyoruz.Belkı www.omanturk.net adresıne gırmıssınızdır, bu yemegı de omanturk duzenlıyor.detaylı bılgı ıcın adresı zıyaret edebılırsınız, katılımlarınızı beklıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…