öncelikle umarım sınavın iyi gecer hakettiğini alırsın, ben mezun değilim ama yine de yazmak istedim
bu bölümden mezun olduğunda aslında hiçbirşey olmuyorsun kaba tabirle, sen eğitim süresinde hedefin belirleyip buna göre bi alanda gelişmelisin, yani hukuk bitirdim hadi ben avukat oldum, tıp bitirdim doktor oldum durumu bizde yok, ama aynı zamanda tıp bitirdim doktor olmak zorundayım durumu da yok. çünkü birsürü ekonomi ve işletme tarzı dersler oluyo, sosyoloji oluyo, tarih hukuk vs vs, tabiki bu diplomayla hukuk mezunu veya sosyoloji mezunu gibi davranamayız ama seçeneğimiz çok çok fazla, ve tabiki kaymakamlık, dışişleri ataşelik vs bunları da bi çok bölüm mezunları seçebiliyor sınava girdikten sonra ama sınav müfredat açısından en yakın siyaset ve uluslarası.
bir de çok önemli bi nokta, sürekli takip halinde olmalısın gündemi, okula gel git sınava girle pek olmuyor ve dersler beklediğinden çok farklı olabilir mutlaka bak üniversite sitelerinden bulabilirsin, mesela benim bi çok arkadasım uluslararsı ticaret ithalat ihracat üzerine hep ders görüceğimizi sanmış, açıkçası ne olduğunu bilmeden yazmışlar
bana sorarsan ben kendimi geliştirmek için seçtim bu bölümü, hedeflerim ve hayalimdeki iş bambaşka, onunda kursuna gidiyorum,mezun olunca da kesinlikle onu yapıcam, zaten bu ikinci üniversitem