• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uluslararası ilişkiler bölümü okuyanlar bu başlıkta toplanalım hade :)

arkadaslar ben de haziranda sınava giriyorum.ankarada yasıyorum.hacettepe ya da bilkent yarı burslu uluslararası ilişkiler istiyodumm.fakat son zamanda kafamda soru işaretleri olusmaya basladı.bu bölümde iş bulmak cok zor diyen bir cok insan var cevremde ama tm bölümleri icinde bnm için en uygun olan bölümde bu.mezun arkadaslar suanda ne yaptıklarını yazabilrlermi bölüm hakkında ne düsünüyorsunz?

öncelikle umarım sınavın iyi gecer hakettiğini alırsın, ben mezun değilim ama yine de yazmak istedim
bu bölümden mezun olduğunda aslında hiçbirşey olmuyorsun kaba tabirle, sen eğitim süresinde hedefin belirleyip buna göre bi alanda gelişmelisin, yani hukuk bitirdim hadi ben avukat oldum, tıp bitirdim doktor oldum durumu bizde yok, ama aynı zamanda tıp bitirdim doktor olmak zorundayım durumu da yok. çünkü birsürü ekonomi ve işletme tarzı dersler oluyo, sosyoloji oluyo, tarih hukuk vs vs, tabiki bu diplomayla hukuk mezunu veya sosyoloji mezunu gibi davranamayız ama seçeneğimiz çok çok fazla, ve tabiki kaymakamlık, dışişleri ataşelik vs bunları da bi çok bölüm mezunları seçebiliyor sınava girdikten sonra ama sınav müfredat açısından en yakın siyaset ve uluslarası.
bir de çok önemli bi nokta, sürekli takip halinde olmalısın gündemi, okula gel git sınava girle pek olmuyor ve dersler beklediğinden çok farklı olabilir mutlaka bak üniversite sitelerinden bulabilirsin, mesela benim bi çok arkadasım uluslararsı ticaret ithalat ihracat üzerine hep ders görüceğimizi sanmış, açıkçası ne olduğunu bilmeden yazmışlar
bana sorarsan ben kendimi geliştirmek için seçtim bu bölümü, hedeflerim ve hayalimdeki iş bambaşka, onunda kursuna gidiyorum,mezun olunca da kesinlikle onu yapıcam, zaten bu ikinci üniversitem :17:

öncelikle umarım sınavın iyi gecer hakettiğini alırsın, ben mezun değilim ama yine de yazmak istedim
bu bölümden mezun olduğunda aslında hiçbirşey olmuyorsun kaba tabirle, sen eğitim süresinde hedefin belirleyip buna göre bi alanda gelişmelisin, yani hukuk bitirdim hadi ben avukat oldum, tıp bitirdim doktor oldum durumu bizde yok, ama aynı zamanda tıp bitirdim doktor olmak zorundayım durumu da yok. çünkü birsürü ekonomi ve işletme tarzı dersler oluyo, sosyoloji oluyo, tarih hukuk vs vs, tabiki bu diplomayla hukuk mezunu veya sosyoloji mezunu gibi davranamayız ama seçeneğimiz çok çok fazla, ve tabiki kaymakamlık, dışişleri ataşelik vs bunları da bi çok bölüm mezunları seçebiliyor sınava girdikten sonra ama sınav müfredat açısından en yakın siyaset ve uluslarası.
bir de çok önemli bi nokta, sürekli takip halinde olmalısın gündemi, okula gel git sınava girle pek olmuyor ve dersler beklediğinden çok farklı olabilir mutlaka bak üniversite sitelerinden bulabilirsin, mesela benim bi çok arkadasım uluslararsı ticaret ithalat ihracat üzerine hep ders görüceğimizi sanmış, açıkçası ne olduğunu bilmeden yazmışlar
bana sorarsan ben kendimi geliştirmek için seçtim bu bölümü, hedeflerim ve hayalimdeki iş bambaşka, onunda kursuna gidiyorum,mezun olunca da kesinlikle onu yapıcam, zaten bu ikinci üniversitem :17:
bilgiler için tesekkür ederim:) sen hangi ünie okuyorsn? ui hangi üniversitede okunmalı?

bilgiler için tesekkür ederim:) sen hangi ünie okuyorsn? ui hangi üniversitede okunmalı?

açıkçası ben pek arastırmadım, evli olduğum için zaten istanbul dışına da çıkma şansım yoktu puanıma ne denk geldiyse o oldu diyeyim.
sadece yabancı dil cok cok önemli, gidip de türkçe uluslararası okumanın pek faydası olucagını sanmıyorum, dil başka türlü de öğrenilir elbet ama terimler sonradan oturtulamaz malesef ve okulda mecburen öğreniliyor, yoksa insan salıyor gidiyor, ben ingilterede büyümeme ve türkçeyi sonradan öğrenmeme ragmen bölümün ingilizce terimsel kelimelerini bilemeyebiliyorum mesela...
diğer arkadaslar bu konuda daha iiyi bilgi verirler :71:

merhaba arkadaşlar benim kardeşim özel bir üniversitede burssuz siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okuyor.. bu sene tahminen ortalaması 4.00 üzerinden 3.96 yani çok yüksek =) o sadece uluslararası ilişkilere yatay geçiş yapmak istiyor ege üniversitesine. sormak istediğim soru şu 1.siyaset bilimi ve uluslararası ilişkilerden normal uluslararası ilişkilker arasındaki fark ne ? bu şekilde yatay geçiş yapabilir mi ? 2.össdeki puanı düşüktü baya 240 flndı ama şuan okulunun birincisi baya iyi.. öss puanı ona zorluk çıkarır mı ?

Bende bende :9: Kocaeli Üni. 3.Sınıf :9:

Tabi 3.sınıf bitersee ahh :27:

merhaba benim bir sorum olacak size bende bu sene kocaeli uluslararası yazmayı düşünüyorum benim daha cok istediğim aslında dil açısından kendimi geliştirmek ve uluslararası bir şirkette çalışmak . sizce kocaelini tercih edersem bunları gerçekleştirebilir miyim ve şirketlerde çalışmak gibi bir imkanım olur mu yani açıkcası bu bölümden mezun olununca tam olarak ne olunur bilmiyorum :/

ya arkadaşlar devlete girmek için kpss a yetıyor diyorlar? e bız ıkıncı ılı boşuna mı öğreneceğiz ya
ben ankara siyasaldayım

Ben Hacettepe'de uluslararası ilişkiler okuyorum. Ve bu bölümü düşünenler için söyleyeceğim birkaç şeyler var.Öncelikle İngilizce çok ama çok önemli. Bu bölümü yazacaksanız kesinlikle Türkçe bir bölüm yazmayın. Altını çizerek söylüyorum ve mümkünse hazırlık okuyun. İkincisi de bu bölüme ilginiz yoksa asla ve asla yazmayın. Çoğu insan puanı bu bölüme tuttuğu için bu bölümü yazıyor ot gibi mezun oluyor ve sonra işsiz kalıyor. Siyasete ilginiz yoksa, Işid nedir,Suriye'de ne oluyor, Rusya Ukranya'yı neden ilhak etti gibi şeyleri bilmiyorsanız ve bilmek istemiyorsanız bu bölümü okumayın. Bizim üniversitede seçmeli olarak başka dil dersleri de verildiğinden dolayı ben ayrıca Almanca ve Arapça eğitimi de alıyorum. Yani tek dil kesinlikle ve kesinlikle yetersiz. Siyaset Bilim ve Kamu Yönetimi bölümünden de yandal yaptığım için az çok bu bölüme de hakimim ve şunu diyorum: Maalesef uluslararası ilişkilerin iş bulma olanağı kamu yönetiminden daha az. Ayrıca uluslararası ilişkiler bölümü mezunu bir insan özel sektörde çok zor iş bulur. Çünkü biz ilk sene sadece azıcık iktisat gördük o kadar. Bu bölümü seviyorsanız yazın. Ben bile siyaseti çok sevdiğim ve aşık olduğum halde keşke öğretmenlik yazsaydım diyorum. Çünkü siyasetin stresi çok zor. Ayrıca bu bölümde çok ders çalışmanız lazım eğer akademisyenlik düşünüyorsanız çünkü eğer ingilizceniz iyiyse ve az çok siyaset bilginiz ve siyasi çıkarımlar yapabilme gücünüz varsa rahatlıkla 3 ve üstü ortalama yapabilirsiniz. Ben misal bu bölüm epey bir bocaladım ve haftada 10 saat dersim olduğu için yetişemediğinden çoğu dersimi B ile geçtim(Sadece Almancam ve Inkılapım A1 di) ona rağmen 3.18 ortalama yaptım. İyi düşünün. Son zamanlarda maalesef zengin koca bulup çalışmamayı düşünüyorum. Hem zor hem kolay hem stresli hem de zevkli bir bölüm. Dirayetliyseniz yazın. Yoksa yazmayın. Yine bana aklınıza takılanları sorabilirsiniz. Zevkle cevaplarım. :21::21:

Back