Uluslararası ilişkiler bölümü okuyanlar bu başlıkta toplanalım hade :)

Ben Hazırlığı bitirdim bu sene ilk senem olucak..Gelecekle ilgili kaygılarım var kendimi geliştiricem elimden geleni yapıcam bu 4 sene boyunca umarım başarılı olurum :) umarım hepimiz oluruz..bende ikinci dili ispanyolca olarak düşünüyorum.Kızlar sizin gelecekle ilgili planlarınız neler yani bu bölümden sonra neler yapmak istiyorsunuz.??:1closedeyes:

ben henüz karar veremiyorum zaten çok nankör bir bölüm okuyoruz aslında, akademisyen olursak bu gördüğümüz dersler işimize yaricak fazlasıyla. ama yok akademisyen olmicaksak gepgeniş bi genel kültürle mezun olucaz, daha fazlası deil.

bi uli mezunu olarak tavsiyem kesinlikle ingilizce anadilinizden farksız olmalı..
tabi diğer bi dil şart..
bence ikinci dil öncelikle rusça, olmazsa ispanyolca olmalı.. çok eğlenceli bi bölümdür ama o kadar çok mezun verioki, okuyan arkadaşlara tavsiyem tatillerinizi boş geçirmeyin sürekli dil kursları stajlar ve hatta imkanınız varsa yurt dışı vs ile ilgilenin derim ben..
herekese kolay gelsin)

iş bulabildin mi peki?bulduysan hangi konumda çalışıyorsun:)

iş bulabildin mi peki?bulduysan hangi konumda çalışıyorsun:)

ben yüksek lisans yapıorum canım.. KPSSye 2011de giricem, mezun olunca direk girmenin bi getirisi olmaycağını düşündüm çünkü KPSS için ciddi anlamda bi çalışma gerekio. o yüzden bu sene yüksek lisansa başladım seneyede eğer KPSS ile bi işe girersem ikisini bi arada yürütmeye çalışıcam bakalım..

aslına bakarsınız bende uluslararası ilşkiler seçmeyi düşünüyorum,tavsiyeleriniz ya da önerileriniz var mı :)

istanbul üniversitesinde 3. sınıftayım... bizimkisi siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler... Bu bölümde kişinin aktif ve birçok alanla ilgili olması gerekiyor. Kişi kendini geliştirmek için uğraşmalı ama severek gelinmişse bu bölüme bu uğraşlar eğlenceli olur. Çünkü yapılan şeylerin birçoğu kültürel ve sosyal olaylar oluyor. Gündemi her gün takip etmek gerekiyor ve dil konusuna çok önem vermek gerekli. İngilizceyi anadil gibi bilmek farz ekstra 2. dil olarak bir doğu dili (çince, rusça, arapça) seçilmeli diye düşünüyorum ve ben de bu dönem çince kursuna başladım... Bunun dışında istenilen bir dil daha seçilebilinir. Okulda almanca verilmesini fırsat bilip almanca da görüyorum... Dili geliştirmek için yurt dışına çıkamıyorsanız eğer erasmuslu öğrenciler okulunuzda çoksa ev arkadaşı olarak erasmuslu birilerini alabilirsiniz. Yabancı ya da çok uçuk olurlar diye düşünmeyin, her milletin içinde "akıllı" tabirinize göre iyi insanlar çok. Bundan öte bazen çok daha iyi çıkanlar da olabiliyor. Bunlar tabi seçenek...

anadil gibi fransıza şart... ingilizceyi söylemiyorum bile
ama ikinci yabancı dil için düşünmeden fransızca seçin derim ve hangi kursa giderseniz gidin çok yavaş ilerliyo bu yüzden ertelemeyin

Ben de ytü uluslarası ilişkilerdeyim ingilizcem çok iyi ek olarak ispanyolca seçtim mezun olana kadar en az 1 tane daha eklemeyi düşünüyorum.düşünenlere ispanyolca öneririm herkes fransızca demiş tabiki önemli fakat neden belirtmeden söylemesek daha iyi olur sonucta geleceğini şekillendirmek için bu foruma bakanlar oluyor.benim ispanyolca seçmemein sebebi hem kültürüyle ilgilenmem hemde dünyada en çok konusulan 3. dil olması ayrıca amerikada 2.dil olarak okullarda ispanyolca okutulması.kısaca geleceğini parlak görüyorum=) fransızcaya gelirsek çok dar bi kesim konusuyor kendi çapında etkili tabiki.devlette çalışırım diyorsanız işinize yarar diplomatik açıdan.ama ben hem fransız kültürüyle ilgilenmediğim için hem de çok az konusan oldugu için tercih etmedim.düşünenler için yorumum ise hangi dili ve kültürü araştırmak öğrenmek ve ilerde iş yapmak istiyorsanız o dili öğrenin.yazarlara da önerim lütfen kesin şu dil şeklinde yorumlarda bulunmayın.herkesin kendi düşüncesi bi kesinlik olamaz

Son düzenleme:

canım bence sakin ol önce, fransızca konuşan ülke sayısı azımsanıcak gibi değil ve önemli olan kaç kişi, kaç ülke olduğundan çok türkiyeyle bağları, kuzey afrikayla mı latin amerikayla mı bağlarımız daha güçlü mesela? çünkü bu atanan insan sayısını direkt etkiliyor. özel sektörde de ayrıcalık yaratıyor. ayrıca fransızca bildikten sonra ispanyolca öğrenmek 3 aylık bi hızlandırılmış kursa bakıyo bu yüzden bence fransızca en mantıklısı. ben italyanca bilmiyorum o konuda yorum yapamam ama, 3. sınıfı bitirdiğimde(ilkokul 3) yazın 3 ay ispanyada kaldım ve bu yetti yani zaten, italyanca da aynı şekildeymiş ama bişe demek istemiyorum bu konuda. sanıyorum ki herkes benzer nedenlerden fransızca demiştir. ispanyolca da inanılmaz önemli tabiki ama diplomasi alanında bence fransızcayla yarışamaz, yoksa tabiki biz kesin şu kesin bu diyemeyiz zaten herkes fransızca konuşursa fransızcanın da bi ayrıcalığı kalmaz ki

evet ama herkes devlette yada özelde çalışmıycak yani su dil şeklinde genelleme yapamayız.kaldıki ispanya da zaten avrupa ülkesi hani onu da düşünürsek.devlette çalışacaklar için fransa mı ispanyamı desek fransa daha önde evet ama silip atamayız ki bu tamamen istekle alakalı.yani ispanyolcanın geçmişi fransızcadan daha önemli diye dusunuyorum ki bu kadar insan ispanyolca konusuyor dunya çapında 3. vs.benim en buyuk örneğim abd yine.2.zorunlu dil ispanyolca.ilerde inanılmaz yaygın olacak ben makalelerde de okuyorum bu tür şeyleri yani ispanyolcanın gelecekteki yerini.o nedenle tavsiye ediyorum pişman olmaz öğrenenler.ama simdi kime sorsan ispanyolca demez cunku insanlar yeterli bilgiye sahip değil.ispanyolcayı az önemli sanıyorlar.benim lisans arkadaslarımdan kimi arapça ögrendi kimi rusca kimi suca buca.yani ilgi ve istekle yönlenmesi gerekiyor bence insanların.ben mesela almanca hiç sevmiyorum öğrensem de işimde mutsuz olucam cunku sevmemiş olucam.ama ispanyolcanın hem bukadar yaygın olması ve olacagı dusuncesi ayrıca kültürünü ülkelerini sevmem ispanyolca dedirtti bana.fransızcayı dusunmedim cunku bana göre daha önemli ispanyolca ama bu bana göre yani sana göre fransızca eyvallah yani.ben burda illa fransızca denmesi üzerine yorum yapmak istedim sadece.dediğin gibi zaten ben mesela ispanyolca sonrası italyanca ögrenmeyi dusunuyorum zaten kolay diye.umarım kendimi iyi açıklamışımdır bu arada sakindim yazarken ya yanlış anlaşılmasın=)

güzel bi blüm olsa gerek.yüksek lisans yapmayı düşünüyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
selamm kızlar ben de siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölmnde okuyorum=)) aranızda ingilizce okuyan var mı ??bölüm zaten çok zor bir de yabancı dil eklenincee halimiz ne oluyo anlayın =))

Bende dış ticaret bölümündeyim, önceden adı uluslararası ilişkiler miş bölümün, son sınıftayım, bu sene rusca derside vardı bizde, ama sadece başlangıç seviyesi, okuldan sonra dil üzerine bayağı bi yoğunlaşmam şart, malum dil olmadan bu mesleğinde fazla bi önemi olmuyor, heleki ingilizceyi artık sormuyorlarmış bile, şart yani

Dış ticaretten işletme ya da iktisata tamamlayıp kpss ile normal memurluğa geçişte dil şartı yok.
Ama uluslararası ilişkilerde,
1.Normal memurlukta yerleştirilme önceliği iktisat ve işletmede.
2.Kpss A da tabii ki dil şartı var.İşletme ve iktisadı da kapsıyor bu.

kızlar bişrey soracağım şimdi uluslararası ilişkiler iktisadi ve idari bilimler fakültesinde... ben de bu bölümün öğrencisyim ...ben geçen gün iş işlanlarına baktım mesela bir şirkete finans işleri için eleman aranıyor ve altına yazmış: iktisat işletme vs. bölümünden mezun olunmalı diye ya da iktisadi idari bilimler fakültesinden mezun olunmalı diye... ve uluslararsı ilişkiler mezunu olarak bizim bu işlere başvurma şansımız var mıdır acaba ?bana var gibi geliyor ama sizin de fikrinizi almak istedim

İktisat ve işletmenin gördüğü derslerle karşılaştırıldığında uluslararası ilişkilerin müfredatı biraz daha siyasete kayıyor.Ama uluslararasının da dil avantajı var.

Son düzenleme:
arkadaslar ben de haziranda sınava giriyorum.ankarada yasıyorum.hacettepe ya da bilkent yarı burslu uluslararası ilişkiler istiyodumm.fakat son zamanda kafamda soru işaretleri olusmaya basladı.bu bölümde iş bulmak cok zor diyen bir cok insan var cevremde ama tm bölümleri icinde bnm için en uygun olan bölümde bu.mezun arkadaslar suanda ne yaptıklarını yazabilrlermi bölüm hakkında ne düsünüyorsunz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…